Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μην κοιτας τις τιμές απο σκρουτζ.Πηγαινε στα μαγαζια,η τιμη της θα ειναι στο budget που εχεις θεσει.

ναι καπως ετσι θα γινει οταν θα ερθει αυτη η μεγαλη στιγμη!!!

Κάτι τέτοια διαβάζω και σκάω που είμαι επαρχία......

μην σκας, αν τα σκασεις σου την στελνουν πακετο την ιδια στιγμη στα ιδια λεφτα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλα, τωρα εσυ που βγηκες?:rifle:

ok στον ιδιο καφενε ειμαστε:ADFADF1:

Είμαι εδώ και χρόνια με μια lumix tz7 η οποία δεν μπορώ να πω, έκανε και κάνει τη δουλειά της καλά, αλλά βλέποντας τις lx3/lx5 τις τελευταίες μέρες (είδα διάφορα βίντεο youtube, φωτό στο flickr κλπ) μπορώ να πω ότι μου αρέσουν και θα ήθελα μια από τις 2, για τους εξής λόγους:

..για τον λίγο μεγαλύτερο σένσορα, για να μπορώ να ρυθμίζω και το διάφραγμα, να έχω λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας, να μπορώ να ανέβω λίγο παραπάνω σε iso χωρίς να παίρνω τον θόρυβο που παίρνω από την tz7, να μπορέσω αν θελήσω κάποια στιγμή να βάλω το έξτρα viewfinder κλπ..

Σαν μεταχειρισμένες, οι lx3 με την lx5 έχουν κανα 100άρικο διαφορά, αν δεν κάνω λάθος.

Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους, δικαιολογούν αυτό το 100άρικο?

Σε τι τιμες τις εχεις βρει; Γιατι να μη πας στην lx7 αν εχεις καταληξει σε panasonic;

Για το οικονομικό θέμα δεν πάω σε lx7, γιατί η πιο φθηνή που έχω δει σε μεταχειρισμένη είναι στα 270 (από 310 ξεκινάει στο skroutz).

Lx3 έχω δει να δίνεται μεταχειρισμένη από 100 - 150 ευρώ (μαζί με το έξτρα viewfinder στα 150) και η lx5 φαντάζομαι γύρω στα 180-220 (αν και τώρα δεν βρίσκω κάποια αγγελία από Ελλάδα... το 2012 και 2013 έχω δει ότι την έδιναν γύρω στα 220-250 και το 2014 κάποιος την έδινε 190).

αν μπορεις απο ebay, θα της βρεις πολυ πιο φτηνα. πχ lx7 150-180 e

Θα δω και στο ebay όταν έρθει η ώρα της αγοράς (αν και με μια σύντομη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι τόσο οικονομικό για την lx7 όσο λες).

Θα δω και για Lx5/Lx3 στο ebay, αν και από όσο θυμάμαι, η πιο φθηνή Lx3 ήταν στα 75 δολλάρια, +40 μεταφορικά + (σε περίπτωση πού..) Import charges (estimated) US $20.32. Άρα με συμφέρει πχ πιο καλά από Ελλάδα στα 100- 120 πχ.

Όπως και να'χει, όταν θα έρθει η ώρα της αγοράς, αν η διαφορά τιμής ανάμεσα σε lx3 και lx5 βρίσκεται στα 20-30 ευρώ, τότε ναι, θα πάω για lx5 αλλά αν είναι μεγαλύτερη, θέλω να μάθω αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους που να δικαιολογούν τη διαφορά αυτή.

Αν και στα μάτια μου, δεν είναι μεγάλες οι διαφορές (στον θόρυβο), ίσως η lx3 να αποδίδει (στα μάτια μου πάλι :p.. ίσως όμως να κάνω και λάθος) και καλύτερα τα χρώματα.

http://www.hardwarezone.com.sg/review-panasonic-lumix-dmc-lx5-review/image-performance-13

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

θέλει ο αδερφός μου ν αγοράσει για τα παιδία του (ηλικίες 8 και 10 χρονών) compact φωτογραφικές μηχανές με κόστος απο 120 εώς 140ε η κάθε μια, επειδή δεν έχω ιδεα σκέφτηκα να ποστάρω αν έχετε κάτι να του προτείνουμε

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα πρότεινα Olympus TG-850.
Αδιάβροχη, με αντοχή στις πτώσεις και selfie οθόνη.

Aνακατασκευής από ΟlympusΜarket στο ebay φεύγουν φτηνά, κατά μέσο όρο 120 ευρώ.
Ή και κάτι άλλο από εκεί, ανάλογα τι θα προκύψει, π.χ. XZ-1.
http://www.ebay.de/sch/Digitalkameras-/31388/m.html?item=361478693065&_ssn=olympusmarket&_sop=2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

του προτεινα αυτην: http://www.amazon.com/Nikon-COOLPIX...=2025&creative=165953&creativeASIN=B0193VG00K

και θελει ενα σκαλι ποιο πανω

κατσε να του προτεινω και την Olympus TG-850 να δουμε

α, τωρα ειδα οτι η Olympus TG-850 ειναι πολυ ακριβοτερη και θελει να παρει και στα δυο παιδια,

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

120-140 έγραψες είναι το μπάτζετ για την καθεμία.
Στα 120 φεύγουν συνήθως οι TG-850 από OlympusMarket.
Αν πάρει και τις δύο από εκεί θα πληρώσει μία φορά μεταφορικά.
Δεν θα διαφέρουν από καινούριες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δεν προλαβαινει για παραγγελια απο εξωτερικο γιατι τα δωρα πρεπει να δωθουν εντος εβδομαδας, θα κοιταξει μου ειπε μηπως τη βρει φτηνοτερα απο δω, καλη μηχανη φαινεται
ευχαριστω

αληθεια, ποσο καιρο κανει να ερθει απο εξωτερικο;