Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καμία απολύτως σχέση.
Δημήτρη εννοείς ότι οι Nikon είναι χειρότερες ή καλύτερες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι panasonic έχουν ελληνικές οδηγίες; δεν μπόρεσα να βρω
έχουν επίσης ελληνικό μενού;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι γνώμη έχετε για τις Nikon Coolpix L610 ή P900;
Μπορούν να συγκριθούν με τις SONY RX10 ή Panasonic FZ1000;

Δε έχουν σχέση διότι είναι άλλη κατηγορία. Και οι δυο ανήκουν στην κατηγορία των σούπερζουμ με μικρό αισθητήρα. Ουσιαστικά ο μικρός, πολύ μικρός αισθητήρας (σε επιφάνεια) δημιουργεί τις προυποθέσεις για να φορέσει η μηχανή ένα τεράστιο ζουμ τηλεφακό. Οι άλλες δυο φορούν σαφώς μεγαλύτερο αισθητήρα και έχουν μικρότερο ζουμ. Για να αποκτήσει μια μηχανή με αισθητήρα 1' (ίντσας) ένα τηλεφακό σαν της p900 1. θα είχε πολύ πολύ μεγάλες διαστάσεις και 2. η τιμή θα ήταν μη συγκρίσιμη. Δες ότι η canon g3x με φακό που φθάνει στο αντίστοιχο 600 κι όχι 2000 έχει τιμή 1000 δολάρια. http://shop.usa.canon.com/shop/en/catalog/powershot-g3-x-with-electronic-viewfinder-evf-dc1 .

Φυσικά οι δυο nikon έχουν χειρότερη ποιότητα στη φωτογραφία και το af τους δεν είναι αυτό που πρέπει να έχουν.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Προσπαθώ να βρω μια λύση για τα εκδρομικά ταξίδια μου.

Τώρα έχω ένα σύνολο που αποτελείται από: Canon 550D, EF-S 10-18, EF-S 18-55 & EF 75-300
το οποίο με καλύπτει αλλά έχει πολύ βάλε-βγάλε με τους φακούς.

Παρακολουθώντας την παραπάνω συζήτηση μου γεννήθηκε η απορία μήπως με κάποια FZ1000 ή RX10
κάνω τη δουλειά μου με την προϋπόθεση ότι δεν θα χάσω σε ποιότητα εικόνας

Ποια είναι η άποψή σας;

Δεκτές και προτάσεις για κάποιο άλλο φακό

Last edited:
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βασικά για να στο κάνω ποιο εύκολο, αν χρησιμοποιείς κυρίως prime φακούς ε τότε δύσκολα μπορεί μια FZ1000/RX10 να φτάσει την απόδοσή τους όσο και τον έλεγχο στο βάθος πεδίου, από την άλλη αν χρησιμοποιείς φακούς κυρίως ζουμ όπως ο 18-55 που έχεις ε τότε σαφώς οι FZ1000/RX10 μπορούν μια χαρά να σε καλύψουν και θα έλεγα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερες από mirrorlss/dslr με κιτ φακούς ζουμ...

Βασικά για να στο κάνω ποιο εύκολο, αν χρησιμοποιείς κυρίως prime φακούς ε τότε δύσκολα μπορεί μια FZ1000/RX10 να φτάσει την απόδοσή τους όσο και τον έλεγχο στο βάθος πεδίου, από την άλλη αν χρησιμοποιείς φακούς κυρίως ζουμ όπως ο 18-55 που έχεις ε τότε σαφώς οι FZ1000/RX10 μπορούν μια χαρά να σε καλύψουν και θα έλεγα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερες από mirrorlss/dslr με κιτ φακούς ζουμ...

Ευχαριστώ για την απάντηση

Αναγκαστικά λόγω του εξοπλισμού χρησιμοποιώ τον EF-S 18-55 αρκετά, μετά τον 10-18 και λίγο τον 75-300
Βασικά βγάζω φωτογραφίες σε ταξίδια (κτήρια-μνημεία-μουσεία), σε οικογενειακές αλλά και σχολικές εκδηλώσεις (εκδρομές αλλά και σε κλειστούς χώρους),
βγάζω αρκετά νυχτερινά αλλά και κάποια πορτραίτα.

Το βίντεο δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου (με την 550D στα 5 χρόνια έβγαλα το πολύ 20 λεπτά βίντεο)

Ψάχνω επίσης και για μια λύση όσον αφορά τις χαμηλές φωτιστικά λήψεις, σκεφτόμουν τον EF-S 17-55 f2.8
Τι λέτε αξίζει να αγοράσω έναν τέτοιο φακό;

Σε συνέχεια του προηγούμενου

Αν κάποιος χρησιμοποιεί τον EF-S 15-85 θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του, γιατί το εύρος είναι ικανοποιητικό απλώς είναι σκοτεινός
Έχω διαβάσει πως μπορεί να πέσεις σε άσχημη παρτίδα και να είναι χάλια

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω μια Nikon 1 J4 με τον κιτ 10-30 και τον 30-110 που έχω λιγότερο από χρόνο,από την οποία έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος ως αναβάθμιση από μια compact panasonic tz7.Ο κυριότερος λόγος αναβάθμισης ήταν φυσικά η καλύτερη ποιότητα αλλά και η ταχύτητα λήψης στο περσινό μου ταξίδι με την μηχανή για το motogp του Brno.
Οι λόγοι που θα ήθελα να πάω σε μια άλλη και ποιο συγκεκριμένα στην panasonic fz1000,είναι το οφθαλμοσκόπιο (το οποίο με είχατε συμβουλέψει πως θα το χρειαζόμουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα οικονομικά να πάω για την α6000),η μη εναλλαγή σε φακούς και το περισσότερο ζουμ.
Επίσης το βίντεο,αν και στην νικον είναι πάρα πολύ καλό,η fz1000 έχει το 4Κ που πιστεύω είναι ένα +.Θα ήθελα κάποιες ευκολίες από την σταθερή οθόνη αφής που έχει η νικον αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτές.
Σίγουρα αυξάνεται σημαντικά το μέγεθος και το βάρος και είναι κάτι που θα ήθελα να δω από κοντά,αλλά από την άλλη πάντα όταν την θέλω θα την έχω μαζί για shoot & go χωρίς να χρειάζεται να σταθώ για να αλλάξω φακό.Η χρήση της θα συνεχίσει να είναι πρωτίστως σε ταξίδια και εκδρομές με ολίγον από νυχτερινό σε εξωτερικούς χώρους,αλλά και "καθημερινή" χρήση με τα σκυλιά μου και προσφάτως με την εγγόνα μου!
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι και οι 2 είναι 1" και αφού δεν πρόκειται να μπορέσω να πάω σε καλύτερους φακούς σε mirrorless,από ποιότητα φωτογραφίας πως την βλέπετε την αλλαγή;
Αυτό που φυσικά δεν θα ήθελα είναι η υποβάθμιση,αν κινηθώ στα ίδια επίπεδα θα είμαι ικανοποιημένος αρκετά νομίζω.

Αν το μεγεθος βαρος ειναι κοντα σε αυτο που μπορεις να εχεις μαζι σου νομιζω οτι θαχεις κανει την πιο σωστη κίνηση, απλα για να παρεις το max απο την FZ1000 θελει και λιγο ενασχοληση με το RAW της μηχανής ...

Αρκετά ενθαρρυντικό ευχαριστώ.
Άρα μένει να την βρω σε κάποιο μαγαζί live και μετά να προχωρήσω στην πώληση της nikon.

Καμια προταση για compact μεχρι 150ε; Δεν τις εχω ψαξει σε τοσο χαμηλες τιμες.

Δύσκολα μας βάζεις, η συνταγή γνωστή: όσο πιο λίγα μεγαπίξελ γίνεται, φωτεινός και με σχετικά λίγο ζουμ φακός κ.λ.π. Αν ανέβεις λίγο παραπάνω στα 200-210 βρίσκεις panasonic LF1 από αγγλικό amazon...

Θενξ Δημητρη, θα ενημερωσω απλα να μαζεψει παραπανω χρηματα. :p

Τι θα αποτελουσε αναβαθμιση απο sony a5100 αν υπολογισουμε πως χρησιμοποιω συνεχως την οθονη αφης για να κανω γρηγορα focus magnification με legacy manual φακους;; δυσκολακι

Ποια καλη κομπακτ κυκλοφορει αυτη την περιοδο στα max 250 ευρω?

Προτεραιοτητα σε πολυ γρηγορο φοκους (Υπαρχει τιποτε σε 1/4000 ?)

Επανερχομαι, ακομα δεν εχω παρει, βολευομαι με μια υποβρυχια olympus (TG1), αλλα δεν...

Μεχρι 300 ευρω, τι καλο υπαρχει ? Ας αφησουμε το 1/4000, ας προσθεσουμε wifi (οχι απαραιτητο). Δεν με ενδιαφερει μεγαλο ζουμ, θα ηθελα καλο ετοιμο jpeg

Ευχαριστω

Η πιο αξιολογη επιλογη σε αυτα τα χρηματα στην τωρινη αγορα ειναι η rx100. Το αν σε ικανοποιει (πχ jpeg, ταχυτητα, κτλ) δε ξερω ομως, ψαξτο. :p

Ευχαριστω
Ειχα την RXII και την πουλησα περισυ. Προτιμω κατι αλλο

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστω
Ειχα την RXII και την πουλησα περισυ. Προτιμω κατι αλλο

αρα δεν σε καλυπτει η 1" απο πλευρας ποιοτητας ή κατι αλλο σε ξενισε στη μηχανή?, αν δεν γίνεις πιο συγκεκριμένος δεν μπορει κανεις να σου προτείνει κάτι ...

Κατι με ειχε χαλασει εξ' αρχης, (δυστυχως) συγκρινα IQ με D600. Μαλλον μετανιωσα που την εδωσα τελικα, τοτε δεν την χρειαζουνα μαλλον, τωρα χρειαζομαι μια compact περισσοτερο