Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Και με m4/3 να συγκρίνεις την μια ίντσα πάλι θα σε χαλάσει. Προχωράει η τεχνολογία, αλλά προχωράει για όλους. Από την άλλη μεριά όμως αν θέλεις πραγματική compact, δηλαδή να μπαίνει (έστω με λίγο ζόρι) σε τσέπη παντελονιού άλλη λύση δεν υπάρχει. Τώρα βέβαια έχουν βγει κι άλλες, canon G5/7/9X και τελευταίες αφίξεις οι Nikon DL24-85/18-50 και η Panasonic TZ100. Βέβαια οι Nikon-Panasonic είναι πολύ φρέσκες, οπότε α)τις βρίσκεις δύσκολα, β)τις χρυσοπληρώνεις. Την Canon G5X την μελέτησα αρκετά, είδα δείγματα, την πασπάτεψα 2 φορές σε μαγαζιά και τελικά πήρα την rx100mkIII, λόγω καλύτερου φακού*, σκόπευτρου και ότι δεν χάνει τις ρυθμίσεις στα jpeg όταν τραβάς jpeg+raw.

*Η rx100 όπως οι περισσότερες compact έχει μεγάλες αποκλίσεις στην ποιότητα του φακού από κομμάτι σε κομμάτι, γι αυτό την πήρα από amazon που μπορείς να την επιστρέψεις εντός 15 ημερών χωρίς καμία αιτιολογία. Οπότε αν ψωνίσεις από εδώ, πήγαινε σε αξιόπιστο μαγαζί και κάνε τις σχετικές συνεννοήσεις...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Και με m4/3 να συγκρίνεις την μια ίντσα πάλι θα σε χαλάσει. Προχωράει η τεχνολογία, αλλά προχωράει για όλους. Από την άλλη μεριά όμως αν θέλεις πραγματική compact, δηλαδή να μπαίνει (έστω με λίγο ζόρι) σε τσέπη παντελονιού άλλη λύση δεν υπάρχει. Τώρα βέβαια έχουν βγει κι άλλες, canon G5/7/9X και τελευταίες αφίξεις οι Nikon DL24-85/18-50 και η Panasonic TZ100. Βέβαια οι Nikon-Panasonic είναι πολύ φρέσκες, οπότε α)τις βρίσκεις δύσκολα, β)τις χρυσοπληρώνεις. Την Canon G5X την μελέτησα αρκετά, είδα δείγματα, την πασπάτεψα 2 φορές σε μαγαζιά και τελικά πήρα την rx100mkIII, λόγω καλύτερου φακού*, σκόπευτρου και ότι δεν χάνει τις ρυθμίσεις στα jpeg όταν τραβάς jpeg+raw.

*Η rx100 όπως οι περισσότερες compact έχει μεγάλες αποκλίσεις στην ποιότητα του φακού από κομμάτι σε κομμάτι, γι αυτό την πήρα από amazon που μπορείς να την επιστρέψεις εντός 15 ημερών χωρίς καμία αιτιολογία. Οπότε αν ψωνίσεις από εδώ, πήγαινε σε αξιόπιστο μαγαζί και κάνε τις σχετικές συνεννοήσεις...
Πως καταλαβαίνεις Δημήτρη αν ο φακός έχει πρόβλημα;

Τραβάς μερικές φωτογραφίες σε διάφορα τυπικά εστιακά μήκη π.χ. 24-35-50-70 και διαφράγματα (στην rx100 τράβηξα τέρμα ανοιχτό και 4.00). Όμως για να δεις πρέπει να διαλέξεις κατάλληλο θέμα, εγώ έχω τον πέτρινο τοίχο ενός γείτονα, όπου φαίνονται παραμορφώσεις και κυρίως υφή και μικροκοντράστ. Καλό είναι να έχεις και ένα μέτρο σύγκρισης π.χ. ένα πακέτο σώμα-φακό που θεωρείς "ιδανικό" (στην περίπτωσή μου panasonic+15/1,7). Μετά πας υπολογιστή και κοιτάς full screen για αφύσικες-παράκεντρες θολούρες καθώς και 100% - κέντρο και γωνίες για να δεις αν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις. Αυτή είναι η μεθοδος "μου", μη επιστημονική και απολύτως τεκμηριωμένη, αλλά ικανοποιητική για τα δικά μου μέτρα και σταθμά.

Παναγιώτη αν είχες σοβαρό πρόβλημα μάλλον θα το είχες καταλάβει, εγώ (και μερικοί άλλοι εδώ μέσα) είμαστε λίγο "ψυχάκηδες" και το ψάχνουμε λίγο παραπάνω... :flipout:

Παναγιώτη αν είχες σοβαρό πρόβλημα μάλλον θα το είχες καταλάβει, εγώ (και μερικοί άλλοι εδώ μέσα) είμαστε λίγο "ψυχάκηδες" και το ψάχνουμε λίγο παραπάνω... :flipout:

Ο τρελός και ο μεθυσμένος δεν γνωρίζουν ποτέ τι έχουν οπότε δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν έχω πρόβλημα...:rifle:

Ντίνο ή ρίχνεις τα στανταρ σου αρκετα ή ανεβαίνεις σε τιμή... Η 1ιn σε pocket μηχανη ειναι αυτα που σου εγραψε αναλυτικά ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, απο εκει και περα υπαρχουν και αρκετα μικρες μηχανες με μεγαλυτερο αισθητηρα (43,APCS) ειτε με ενσωματωμενο στανταρ φακο (Ricoh gr, Fuji x70, Lx100) ειτε με εναλλαξιμους (Gm1,Gf7,Gm5) που μπορεις ανετα να τις εχεις μαζι σου σε μια μικρη θηκη, πολυ καλυτερη ποιοτητα που θα σε καλύψουν πιστεύω αλλα με ποσο > 300euro, παρε μερικα δειγματα και εξέτασε τα να δεις αν ειναι αυτο που ψαχνεις και μετα κινείσαι αναλογα...

Πράγματι αν φύγεις από pocket αλλάζουν τα δεδομένα, αλλά πρόσεχε γιατί εγώ προσπάθησα να την βγάλω χωρίς (τσέπης) και δεν τα κατάφερα. Όταν φοράω μπουφάν (έστω ελαφρύ) βέβαια πρoτιμώ την GM5 - και πριν από αυτήν την πιο οικονομική GM1.

Ευχαριστω Κωστα & Δημητρη

Δεν με ενδιαφερει να ειναι τοσο μικρη (σαν την RX100 πχ), δεν θα την εχω σε τσεπη

Last edited:

Ε τοτε δεν εχεις προβλημα, στα 399 Βρισκεις εδω την gm1+12-32 και κατι παραπανω 450 την gf7+12-32 με 2ετη ελληνικη εγγυηση, η Gm5 ειναι ψηλα και δυσκολα την βρισκεις μτχ., εχουν ολες περασει απο τα χερια μου (τις 2 τελευταιες τις εχω ακομη), όποτε θελεις με μια κάρτα σου μπορεις να έρθεις να τις δοκιμασεις και να δεις αν σου κανει το αρχειο τους αλλα και αν σε βολευει το μεγεθος ...

μολις ερθει η GX80 (αν κανει αυτα που λεει) με βλεπω να ξεπουλάω 2-3 μηχανες για να την παρω....:bigcry: και δεν θάμαι ο μονος ....

αν ειχες να διαλεξεις Κωστα μεταξυ gx80 και EM 10 II ή EM 5 II , βγαζοντας το βιντεο απο τη συγκριση, τι θα διαλεγες και γιατι ?

Την gx80 ακόμα δεν την είδαμε - μεταφορικά και κυριολεκτικά - αλλά αυτό που μπορώ να πω έχοντας δουλέψει διάφορες μηχανές και των δυο εταιρειών, είναι ότι πέραν των γνωστών (jpeg μηχανής, ταχύτητα εστίασης κ.λ.π.) σαν IQ δεν διαφέρουν πολύ. Οπότε αυτό που μένει σε μένα είναι η εμπειρία χρήσης - και εκεί περιέργως η oly χάνει με τα χέρια κάτω...

αν ειχες να διαλεξεις Κωστα μεταξυ gx80 και EM 10 II ή EM 5 II , βγαζοντας το βιντεο απο τη συγκριση, τι θα διαλεγες και γιατι ?

Δυσκολη ερωτηση Γιάννη, την ΕΜ10ΙΙ θα την άφηνα 3ή σιγουρα,
αλλα η 1η θεση παίζεται γιατι η ΕΜ5 ΙΙ είναι ανθεκτικό σωμα σε σκονη νερο κατι που θελω εγω στην βασικη μου μηχανή , επίσης αν ηθελα την απόλυτη φωτογραφικη ποιοτητα στο μικρο αισθητηρα σε τριποδι και ακίνητα θεματα η ΕΜ5 ΙΙ δεν εχει αντιπαλο με hires παρα μονο την PenF, τελος μεγαλυτερη αυτονομια με 2η μπαταρια αν αποφασισεις να τα σκάσεις για το διπλο γκριπ και μαλλον λιγο καλυτερη σταθεροποιηση ανεξαρτητως μαρκας φακου (πρεπει να δουμε περισσοτερα απο την GX80)...βεβαια ολα αυτα δικαιολογούν και την υψηλότερη τιμη απο την GX80 και την ΕΜ10 ΙΙ...

απο την αλλη η GX80 εχει αβάντα (στο φωτογραφικο κομματι) : το photo4κ εστω και στη μιση αναλυση, το post focus, μαλλον πιο γρήγορη σε CAF με LUMIX λογω DFD, πιο ικανή στο σκοτάδι εςτιαζοντας σε -4EV lux , εχει φλας ενσωματωμενο εστω και μικρο, καλυτερη οθονη αφης αλλα ειναι tilt, καλυτερο focus peaking, χειρότερο EVF(μαλλον), ανεξάρτητη φωτομετρηση απο το σημειο εστιασης, focus track pad, καλυτερο γκριπ συγκρίνοντας μονο τα σωματα, καλυτερο Προγραμμα διασύνδεσης για κινητο-tablet,

Last edited:

Υπάρχουν ultra wide φακοί (12-24mm σε FF) για μηχανές με εναλλάξιμους φακούς εκτός FF & APS-C?

Είδα μια NIkon J5 http://www.mediamarkt.gr/el/product/_nikon-j5-silver-φακός-10–30mm-1161737.html

με 10-30mm (αλλά Χ 2,7 = 27-81) και σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να στήσω ένα β' σετάκι ΚΑΙ με ευρυγώνιο σχετικά οικονομικά,

μιας και μάλλον δεν θα διαθέσω τα περίπου 700 που ζητάει ο 8-16 που θα ήθελα για την dslr.

edit: η μάρκα δεν με απασχολεί. Οι όποιες θυσίες λόγω μικρότερου αισθητήρα νομίζω δεν με επηρρεάζουν (μόλις διάβαζα παλαιότερη παρουσίαση του φίλου Τηνιακού για μια Fuji με καταπληκτικές φωτογραφίες).

Last edited:

Ο Νικον 1 6,7-13/f3,5-5,6 (18-36 FF .. δεν το λές και καθαρό ultra wide) εχει κανα 500σαρικο και απο απόδοση δεν νομίζω να φτάνει τους φτηνούς 10-18 APS-C (16-27 FF)

Γενικά τα μικρά φορμα αν εχουν ενα ατου ειναι η ευκολη και με μικρο βαρος-ογκο καλυψη στο τελε άκρο .. οχι στα ευρυγώνια.

Ο τηνιακός νομίζω πάντα APS-C FUJI είχε ..

http://avclub.gr/forum/showthread.p...αι-εδώ?p=1057006092&viewfull=1#post1057006092

Φίλε Ηλία σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Έχεις δίκιο! Δεν ξερω καθόλου τα μοντέλα και διαβάζοντας τα εκπληκτικά σχόλια σε σχέση με τις άλλες APS-C, θεώρησα πως η "μικρή" τις κοντράριζε άνετα...

Όσο για την ιδέα μου για ευρυγώνιο σε "μικρή" μετά τις πληροφορίες σου, την ξέχασα κιόλας....

καλημέρα σας,
Πριν λιγο καιρο ήθελα να παρω την nikon 1 j4 (μου την ειχατε προτείνει λογο του οτι ηθελα δυνατοτητα για ταυτόχρονη λειτουργία σε βιντεο και φωτο (γενεθλια παρτυ σχολικες γιορτες κτλ)
Τωρα ειδα οτι υπαρχει η nikon 1 j5 κιτ.
Τι συμαινει κιτ?
http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...Nikon-Digital-Camera-J5-Kit-10-30mm-Black.htm

Αξιξει να την αγορασω η να περιμενω μηπως πεσει και αλλο η τιμη? θα αγοραστει με δόσεις.
Επειδή δεν εχω ασχοληθεί ξανα με μηχανη με φακους πιστεύετε οτι ο 10-30 μου κανει για να μπορω να τραβήξω σε απόσταση 2m σε παιδικο παρτι (αποσταση τουρτας με φωτογράφου)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κιτ σημαίνει ότι αγοράζεις μηχανή και φακό/ους πακέτο, διότι σε αυτή την κατηγορία μηχανών με εναλλάξιμους φακούς υπάρχει η δυνατότητα να την αγοράσεις και σκέτη.
Ο φακός κάνει για αυτό που θέλεις φθάνει να μην είναι απλωμένα καμιά 20αρια παιδιά όπου θα χρειαστεί να κάνεις πιο πίσω για να χωρέσουν όλα στο κάδρο.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk