Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ο φακός τι αλλο μπορεί να κάνει? δηλαδή ποτε θα χρειαστώ /περίπτωση να αλλαξω φακούς?
η j4 με την j5 σε τι διαφερουν?

Φίλος μου θέλει να δώσει για μεταχειρισμένο σώμα και φακό έως 220 ευρώ. Τί προτείνετε; Από μια απλή compact θα γίνει η μετάβαση για να πάει ένα βήμα παραπέρα. Θέλει να βγάζει τοπία.

Iso, shutter speed, διαφραγμα κλπ ξέρει τί σημαίνουν.

Μμμ... πας κατά περίπτωση, κοιτάς αγγελίες και ρωτάς ανάλογα την διαθεσιμότητα. Αν δεν ενδιαφέρει ο όγκος-βάρος πιστεύω μια entry level DSLR είναι μια χαρά, αλλιώς μπορεί να πάει σε mirrorless, κυκλοφορούν πολλές καλές περιπτώσεις...

Τελικά, τον ενδιαφέρει και ο όγκος οπότε κοιτάει για μεταχειρισμένες mirrorless και μάλιστα από τις μικρές.. είδε την nx mini με τον pancake (νομίζω 9mm... έβγαινε κιτ και με 9mm σκέτο και με 9-27;; ) και ψάχνει μήπως την δίνει κάποιος, γιατί αρκετές φωτό που είδε στο flickr με τον 9mm (αλλά και με τον 9-27) του άρεσαν.

Μπορεί να έχει κάποιο θέμα με μια τέτοια αγορά, μιας και η samsung έπαψε να δραστηριοποιείται με τις φωτογραφικές;;

Πολύ περιθωριακή επιλογή, με αμφίβολο μέλλον - υποστήριξη. Αν σκέφτεται κάτι τέτοιο μήπως να πήγαινε σε μια premium compact? Ή μια Nikon σειρά 1...

Και εγώ αυτό σκέφτομαι για τη Samsung..

Τώρα από ότι μου λέει, αμα πχ βρει τη samsung με έναν από τους 2 φακούς (9mm ή 9-27mm) στα 100 ευρώ την παίρνει, αλλιώς σκέφτεται σοβαρά για καινούρια (ή μεταχειρισμένη αλλά κάτω από 300 αν την δώσει κάνεις) την Sony a5000. Είδε διάφορα βίντεο review, είδε διάφορες φωτό στο flickr με τον 16-55 του κιτ και του άρεσε πολύ.

Όσον αφορα τις premium compact, σκεφτότανε και τις lx7, rx100 μεταχειρισμένες, αλλά μόλις είδε λίγο τις mirrorless τις ξέχασε αυτές.. :p

Καλημέρα παιδιά
Φίλος ενδιαφέρεται για mirror less κ του πρότεινα να σας διαβάσει λίγο να πάρει ιδέες.κ εκεί που είχε καταλήξει σε omdem 10 Mkii είδε τις φωτο του Γιάννη Σπυρου με xt10 κ τα ψιλοεχασε. Ενδιαφέρεται για οικογενειακές φωτο κ κυρίως για τον γιο του. Κ ρώτησε αν το μέγεθος που κερδίζει με την Olympus κ τον κιτ ez14-42 το εχει σε κέρδος κ σε ποιότητα φωτογραφίας, σε σύγκριση με τον 18-55 της Fuji ή υπερέχει πολυ ο δεύτερος κ αξίζει ο όγκος του; Επίσης, η σταθεροποίηση του φακού της Fuji ειναι αξία της σταθεροποίησης σώματος της oly;
Ευχαριστω

Αν ο γιός είναι πιτσιρίκος που τρέχει πέρα-δώθε πρέπει να βάλει και τον παράγοντα CAF στην εξίσωση...

Όσο ο δικός μου περίπου,5,5 ετών κ πάνε μαζί ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει αυτό Δημήτρη;

Σημαίνει ταχύτητα συνεχούς αυτόματης εστίασης, οι fuji δεν έχουν πολύ καλό ιστορικό πάνω σε αυτό αλλά τελευταία έχουν βελτιωθεί πολύ. Καλύτερα να ρωτήσεις στο σχετικό νήμα, ο Γιάννης Σπύρου την πήρε πρόσφατα και την "ξετινάζει" οπότε μπορείς να εκμεταλευθείς την εμπειρία του...

Οκ ευχαριστω. Θα κάνω copy -paste την πρώτη μου ανάρτηση στο νήμα της xt10

Πολύ καλή και ιδιαίτερα φθηνή λύση είναι μια μτχ Panasonic GX7, αστραπή στην εστίαση και με πολύ καλό CAF (ειδικά με φακούς Panasonic - Pleica). Οι τιμές τους παίζουν στα 300 ευρώ αυτήν την εποχή (από όσο βλέπω στις αγγελίες)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παιδια σκέφτομαι την α5100 με τον κιτ μόνο,γιατί εκεί ειμαι σε χρήματα και σε μέγεθος.
είναι καλή επιλογή για λίγο απ'ολα? παίζει κάτι άλλο?

παιδια σκέφτομαι την α5100 με τον κιτ μόνο,γιατί εκεί ειμαι σε χρήματα και σε μέγεθος.
είναι καλή επιλογή για λίγο απ'ολα? παίζει κάτι άλλο?
μια χαρα μηχανη ειναι, στα επιπεδα της sony a6000, αν δεν σε πειραζει που δεν εχει οφθαλμοσκοπιο 'χτύπα την'

δεν με απασχολεί αυτό,απλά δεν θέλω ποιο μεγάλο φακό,δλδ θα παντρευτεί με τον κιτ.
έλεγα να παω για την rx100,άλλα πιστεύω ο μεγαλύτερος αισθητήρας τις α5100 θα εχει διαφορά.

Αν ειναι σιγουρο οτι προκειται να μεινεις με τον κιτ φακο, θα σου προτεινα να παρεις την rx100 που ειναι πραγματικα τσεπης και δεν υπαρχουν ιδιαιτερες διαφορες σε ποιοτητα εικονας. Θα τις ελεγα περιπου ισοδυναμες αλλα θα σου μεινουν και 200 ευρω στην τσεπη! Απο την αλλη αν εχεις σκοπο να δωσεις 500αρικο, μπορει να σου κατσει καμια περιπτωση μεταχειρισμενης rx100 iii η οποια ειναι σχεδον σιγουρα καλυτερη επιλογη απο μια α5100-6000 κλπ με κιτ.

Αν πάρεις την α5100 ετοιμάσου για μινι αγορες φακών παλιών χειροκίνητων. Μόνο που θα έχεις την δυνατότητα αλλαγής φακών και θα βλέπεις κατι τιμες απο 25 ευρω εως και 70-100 ευρω για τρομερούς φακούς θα σε παίρνει παραμάζωμα η επιθυμία. Κάτοχος α5100 και σου λέω πάρε την RX100iii και θα ησυχάσεις, ειδάλλως θα ψάχνεις συνεχώς για νεες αγορές φακών, ανταπτορες, Full frame camera μετα και τα συναφί. Αν δηλαδή ο στόχος σου είναι η καλύτερη ποιότητα εικόνας στο μικρότερο δυνατόν μέγεθος ωστε να χωράει τσέπη τότε με κλειστά μάτια την rx100iii

Εννοειται οτι σε υψηλα iso οπως στα 1600 στο παραδειγμα σου η διαφορά θα ειναι μεγαλη υπερ της 5100 και των περισσοτερων apsc. Απλα η rx100 και ειδικα η 3 και 4 πολυ σπανια θα φτασουν σε αυτο το iso λογω του φακου τους που εχει πολυ ανοιχτο διαφραγμα ακομα και στο τελε. Δλδ πχ με ιδιες συνθηκες στην 5100 που θα εχεις 1600 στην rx θα εχεις 200-400. Μιλαω παντα με φακο τυπου κιτ δλδ 3.5-5.6 γτ αν βαλεις φακο με ανοιχτο διαφραγμα στην 5100 θα εχεις περιπου τα ιδια iso οποτε παει το πλεονεκτημα της rx. Γι'αυτο σου λεμε οτι αν ειναι να εχεις μονο τον κιτ τοτε ισως η rx100iii να ηταν καλυτερη επιλογη.