Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Fuji X-T20+18-55 στα 900 ευρώ από grey market και τέλος.
Άριστη φωτογραφία και βίντεο.
Και με άλλα 350 ευρώ παίρνεις και ένα gimbal και κάνεις βίντεο επιπέδου.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Μπορείς να βάλεις ίσως στη λίστα σου τη Lumix GX80, εάν θες περισσότερη φορητότητα από την GX8, αλλά και την Lumix G80

Οι δυο m4/3 έχουν το θέμα του μικρότερου αισθητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον θόρυβο - ο 20άρης της panasonic δεν έχει ουσιαστική διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Έχουν όμως και σταθεροποίηση στο σώμα, που είναι ένα μεγάλο + όταν τους φορέσεις primes, ειδικά αν τα βράδια τραβάς ακίνητα θέματα. Από την εμπειρία μου κερδίζεις 2 στοπ τουλάχιστον στα ~50mm (FF), με την oly ίσως και παραπάνω (δεν την έχω). Οπότε για τέτοια χρήση μάλλον είναι προτιμητέες σε σχέση με την 6300. Προσωπικά θα έπαιρνα την olympus, λόγω καλύτερου ibis και πολύ χαμηλότερης τιμής που αφήνει περιθώρια για άμεση αγορά κάποιου φωτεινού prime ή/και αντικατάσταση του κιτ με έναν πιο all around.

H GX8 έχει διάφορα θέματα, κυρίως με την σταθεροποίηση γι αυτό δεν περπάτησε - ο άλλος λόγος είναι η πολύ καλή GX80 που ακολούθησε αμέσως μετά σε χαμηλότερη κατηγορία αλλά με σχεδόν όλα τα σωστά συστατικά.

Η sony εξαιρετική... τούρτα χωρίς κερασάκι (το IBIS) + το θέμα με τους φακούς - που αντιμετωπίζεται μεν, αλλά καμία σχέση με την πληρότητα του m4/3. Η ιδανική λύση θα ήταν ίσως μια... 6500, αλλά εκεί μιλάμε για άλλα λεφτά δυστυχώς.

edit: το usable αρχείο είναι λίγο ατομικό θέμα, προσωπικά θεωρώ πολύ καλά τα αποτελέσματα έως iso800 με χαμηλό φωτισμό και ανεκτά έως 1600-3200 αναλόγως φωτισμού!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Αν ψώνισα εγώ και είχα την επιλογή σώματος μεταξύ ΕΜ10 ΙΙΙ και GX8 , θα επερνα την Panasonic, στιβαρό σώμα WR με σπαστό ΕVF και καλυτερο αισθητήρα από της GX80 εφάμιλο της νέας GX9 http://www.photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Panasonic Lumix DC-GX9, (δεν ξέρω και αν η απόδοση της ΕΜ10 ΙΙ που πήρες στα ψηλά ISO ήταν η τυπική της μηχανής ή είχε θεματάκι το σώμα γενικά εκτός του banding).
Η GX8 είχε ένα θεματάκι με SS αλλά έχει ψιλολυθεί με την χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου στις ταχύτητες που το παρουσίαζε. Πρέπει να έχει και μεγαλύτερη ταχύτητα μηχανικού κλείστρου. Η ΕΜ10ΙΙΙ έχει ελαφρως καλύτερη σταθεροποίηση.

Για την 6300 τα είπε ο Δημήτρης , θα την κοίταζα σοβαρά αν ήθελα πολύ καλϋτερο CAF στην φωτογραφία που σε ενδιαφέρει.

Ο 14-140 ο τελευταίος δεν είναι ψιλοκαλός φακός, είναι πολύ καλός για 10Χ ζουμ. Παραμένει η διαφορά στην τιμή όμως μεταξύ των δυο πακέτων και με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις και φωτεινό δεύτερο φακό στην ΕΜ10 ΙΙΙ ή τον 14-150ΙΙ.

Αν πας σε grey αγορά η πρόταση του Παναγιώτη είναι επίσης εξαιρετική.

Last edited:

Μηχανούλες .... Θα πρότεινα τα παρακάτω

S0NY Alpha A6300
S0NY Alpha A6500*

S0NY Alpha A7II Mirrorless
S0NY Alpha A7III Mirrorless*

S0NY SEL24105G FE 24-105mm

Προτάσεις για πολλά λεφτά Βασίλη.
Πήρε φίλος την Α7iii ως "φτηνή" FF μηχανή και με έναν αξιοπρεπή ζουμ έχει ήδη ξεπεράσει τα 3000 ευρώ!
Α6500 με καλό ζουμ καβαλάει άνετα τα 2000 ευρώ.

[h=1]Sony α7 Mark III Body +Sony FE 24-105mm f/4[/h]από Ελλάδα 3650 ευρώ!!!

Σωστά μετά μιλάς δε παρακαλάς.

Το θέμα είναι ότι με τα τριπλά αυτά λεφτά δεν παίρνεις τριπλάσια καλύτερο αποτέλεσμα.:smash:
Απλά γεμίζεις με παραπάνω ευρώ την τσέπη της Sony.:drummer:

Θα διαφωνήσω μαζί σου, πιστεύεις ότι παίρνεις καλό αποτέλεσμα από τη fuji σου γιατί δεν έχεις δει τα μείον στις φωτογραφίες πχ υποφωτισμένα λάσπη, δίχως οξύτητα στις φωτογραφίες , δίχως καλή εστίαση δίχως σταθεροποίηση δίχως βίντεο της προκοπής και και και.
Δε σε ενδιαφέρει το καλύτερο μόνο το έτοιμο αποτέλεσμα ότι και αν είναι τούτο δίχως να κοιτάς μπροστά. Συγγνώμη για το οφφ τόπικ σταματώ.

Δείγμα φωτογραφίας με φακό αξίας 850 στα 600mm που μπορείς να φέρεις με την α7ιιι μη πω και με την α6500 από πολλά μέτρα μακρυά.

_DSC9207.jpg

Να τις αγαπάς αδελφέ.

Αν διαβασα καλα, ο αγαπητος sfortis εχει πιστωτικο απο ΜΜ, οποτε η αγορα απο grey μαλλον δεν παιζει.
Οσον αφορα στην GX8, ΕΓΩ προσωπικα θα την απεφευγα, γιατι ειναι μαλλον ΓΑΜΟΣ κι οχι αγορα, λογω των γνωστων προβληματων που εμφανισε.

@tiniakos grey market δεν παίζει οπως εγραψα. Στα 1250 με τον kit φακο και χωρις σταθεροποίηση με εκανε να την αφησω εκτος λίστας, αν και ειναι μια παρα πολυ σοβαρη μηχανή κατα τ'αλα.

@geo10 η GX80 ειναι κάτι που επίσης κοιτάω αν και δεν την ανέφερα.

@kbouk αν βάλουμε και την GX80 + 14-140 στο παιχνίδι? :) ( https://www.mediamarkt.gr/el/produc...-με-φακό-14-140mm-s-dmc-gx80hegs-1190666.html ) Αν κατάλαβα καλά ο ίδιος φακός ειναι που δίνει και στην GX80?

@Apollwn γίνεσαι απαξιωτικός με τις υπόλοιπες και δεν είναι καλό! Σιγουρα μια μηχανή-φακός με 3 χιλιάρικα θα εχει καλύτερο αποτέλεσμα και σίγουρα σε ικανά χέρια θα δούμε καταπληκτικές λήψεις! Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν αυτές οι μηχανες.
Την a6300 την εχω ήδη στην λίστα μου, ομως δυστυχώς ουτε ο ΚΙΤ φακος ειναι καλός ουτε υπάρχει κάποιος αξιόλογος zoom σε λογικη τιμη! (η υπάρχει και δεν εχει πέσει στην αντίληψή μου?)

Το να δωσω 3000+ χιλιάρικα για sony mirrorless δεν παίζει και ούτε υπάρχει λόγος βασικά για την ερασιτεχνική χρήση. Ειναι σαν το high-end. Θα πας απο το 80% στο 90% με τα τριπλάσια χρήματα ομως. Δεν ειμαι high-endας!

@etsap Σωστα, ετσι ειναι :) Εχω διαβάσει διάφορα σιχτίρια για το SS της GX8 με zoom φακους, γιαυτό είπα μηπως τελικά η ultimate λύση ειναι GX80 + 14-140? Διαφορετικά θα δω σοβαρά την E-M10 mark3 (για το ασημί τι λετε?) με ενα δευτερο φακο. Ελπίζω η άσχημη γνώμη που εχω σχηματίσει για τον αισθητήρα να εχει να κανει με το συγκεκριμένο κομμάτι που πηρα.

Σας ευχαριστω ολους, καθε άποψη σεβαστη.

λαθος κανεις....για την α6300, παρτην μονο σωμα, και μαζι το sony 18-105mm f/4 OSS.
Και τα 2 μαζι είναι κοντά στο κοστος της GX8 και εχεις φυσικα καλυτερη εικονα σε φωτο και βιντεο και σαφως ταχυτερη εστιαση

ΥΓ... στο λεει καποιος που ειχε μολις 2 σονυ και πηρε OLYMPUS!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

λαθος κανεις....για την α6300, παρτην μονο σωμα, και μαζι το sony 18-105mm f/4 OSS.
Και τα 2 μαζι δεν ξεπερνανε το κοστος της GX8 και εχεις φυσικα καλυτερη εικονα σε φωτο και βιντεο και σαφως ταχυτερη εστιαση

ΥΓ... στο λεει καποιος που ειχε μολις 2 σονυ και πηρε OLYMPUS!!! :p

ε, ξεπερνάνε! 1499 το ετοιμο κιτ, 1307 αν τα πάρεις σώμα / φακο (αλλο κουλο αυτο). Ωραίο σετ πάντως! Θα το ψάξω λιγο καλύτερα.

Ποια Olympus πηρες? Βεβαια μιλάμε για για σημαντική διαφορά στην τιμη σε σχέση με την EM10 III ετσι?

Η GX80 με τον 14-140 καλύτερη επιλογή σε σχέση με την GX8, σου αφήνει και κάποια ρέστα για τον φωτεινό prime... Ειδικά αν δεν σε πολυενδιαφέρει η στεγανότητα.

Κύριοι ο φίλος μας ρωτάει για επιλογή ανάμεσα στις τρείς, αυτές έχει το ΜΜ...

Για την ακρίβεια απο Sony εχει επιλογές, πχ μπορώ να παίξω σώμα 6300 / φακό χώρια (άκυρο, κατόπιν παραγγελίας, δηλαδή άγνωστο το πότε!). Στις υπόλοιπες αυτές που αναφέρω με την GX80 να την δείχνει διαθέσιμη, οπότε την λαμβάνω και αυτή υποψιν!

Αυτή εδώ τι λέει;

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-eos-m5-με-φακό-18-150mm-1198595.html

Επειδή βλέπω ότι ανεβαίνεις σε budget.

Επίσης.
Όταν κάνεις επιστροφή ένα προϊόν, δεν έχεις επιλογή να πάρεις τα χρήματα σου πίσω, μόνο πιστωτικό για νεα αγορά;

Ναι έτσι φάνηκα, σκοπός μου να τσιμπήσει ο φίλος μου Παναγιώτης.

750 έχει το σώμα της α6300 και 500 περίπου ο φακός.
Αν το εχουν πιο ακριβά, κάνε παζαρι....