Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

ΥΓ... Προσφατα είδα αγγελία για GX8 και 14-140, κάτω από 700 ευρω. Είναι πολλά τα 1250, γνώμη μου πάντα.

ΥΓ2...ηθελα καιρό να δοκιμάσω την EM1 MARK II. Ήταν η μόνη που δεν είχα δοκιμάσει μετά από α6500 και Fuji xt2.
Την βρήκα σε εξαιρετική τιμή και θα δούμε αν θα τη κρατήσω.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Για την ακρίβεια απο Sony εχει επιλογές, πχ μπορώ να παίξω σώμα 6300 / φακό χώρια (άκυρο, κατόπιν παραγγελίας, δηλαδή άγνωστο το πότε!). Στις υπόλοιπες αυτές που αναφέρω με την GX80 να την δείχνει διαθέσιμη, οπότε την λαμβάνω και αυτή υποψιν!

Αυτή εδώ τι λέει;

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-eos-m5-με-φακό-18-150mm-1198595.html

Επειδή βλέπω ότι ανεβαίνεις σε budget.

Επίσης.
Όταν κάνεις επιστροφή ένα προϊόν, δεν έχεις επιλογή να πάρεις τα χρήματα σου πίσω, μόνο πιστωτικό για νεα αγορά;

Αν δεν βρω κατι θα συζητήσω την επιστροφη χρημάτων, δεν ξερω πραγματικα! Αυτη που λες ειναι κατοπιν παραγγελίας και με 1080p video δεν μπήκε καν στην short list!

Ναι έτσι φάνηκα, σκοπός μου να τσιμπήσει ο φίλος μου Παναγιώτης.

και τελικά τσίμπησε!

750 έχει το σώμα της α6300 και 500 περίπου ο φακός.
Αν το εχουν πιο ακριβά, κάνε παζαρι....

παζάρι δεν παίρνουν αυτοί Γιάννη μου! 769 το σώμα και 538 τον φακο εχουν.

Κοντά στα λεφτά σου είσαι....

ΥΓ... όλοι παίρνουν από παζαρι, αρκεί να ξέρεις!

Πήγα και είδα την Canon m50, πολύ τίμια μηχανή, πιο καινούργιο μοντέλο από τη M5. Ήμουν έτοιμος να τη παρω, αλλά η εξαιρετική τιμή που βρήκα την EM1 II, με απέτρεψε.
Έχει μεν 4κ, αλλά χωρίς καλό auto focus, και πολύ crop σε 4κ. Αλλά για 1080 είναι αρκετά καλή, με εξαιρετικό Auto Focus και πολύ ευχάριστη εικόνα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Κοντά στα λεφτά σου είσαι....

ΥΓ... όλοι παίρνουν από παζαρι, αρκεί να ξέρεις!

Πήγα και είδα την Canon m50, πολύ τίμια μηχανή, πιο καινούργιο μοντέλο από τη M5. Ήμουν έτοιμος να τη παρω, αλλά η εξαιρετική τιμή που βρήκα την EM1 II, με απέτρεψε.
Έχει μεν 4κ, αλλά χωρίς καλό auto focus, και πολύ crop σε 4κ. Αλλά για 1080 είναι αρκετά καλή, με εξαιρετικό Auto Focus και πολύ ευχάριστη εικόνα.

Ναι εντάξει, τωρα να σου πω την αλήθεια να τρέχω στον προιστάμενο (γιατι οι πωλητές δεν κανουν) και να κατσω να παρακαλάω για 30-50 ανάλογα την αρχικη τιμή δεν θα κατσω να το κάνω. Το ΜΜ εχει ηδη αρκετά καλές τιμες ειδικά σε μηχανες.

Και ειδικά η ΕΜ10 ΙΙΙ με τον κιτ, βγαίνει 600 (εχει και cashbach 75 ) οπότε μου δίνεται η δυνατότητα να πάρω ενα πολύ καλό δεύτερο φακο οπου θα δείξει και την αξία του σώματος.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Τι να τσιμπήσω βρε παιδιά.
Απλά πολλές φορές αυτά που γράφονται και προτείνονται είναι εκτός της δικής μου λογικής.

Πριν λιγες μερες,δυστυχως, μας επεσε κατω η αγαπημενη μας Panasonic dmc-tz 10 και εσπασε η οθονη.
Ζητω λοιπον αντιστοιχη φωτογραφικη μηχανη μεταχειρισμενη,σε αριστη κατασταση.
Προκαταβολικες ευχαριστιες!!

Εβαλα το παραπανω στις "ζητησεις" ,αλλα απο την αλλη αν εχετε να μου κανετε καμμια καλη προταση για καινουργια,θα το σκεφτω πολυ σοβαρα,μιας και την panasonic εσεις μου την υποδειξατε και ημουν ....τρισευτυχισμενος.

Κοιταω μεν να την βγαλω ,προσωρινα,οικονομικα με καμμια μεταχειρισμενη αλλα...
Επειδη η τεχνολογια καλπαζει και γω ιδεαν δεν εχω απο φωτογραφικες μηχανες,(λεω εγω τωρα) μπας και υπαρχει κατι αντιστοιχο με την Panasonic σε πολυ φτηνοτερη τιμη απο οτι την ειχα αγορασει τοτενες.
Ειμαι ολος:ears: !!

Κρίμα για την TZ10, για πόσα χρήματα μιλάς?

Να το θέσω αλλιώς. ...
Για την ίδια ποιότητα με την Panasonic πόσα πρέπει να δώσω (εννοώ φωτογραφικής ληψης)?
Υποψην ότι η μηχανή λειτουργεί κανονικότατα και όταν λέω έσπασε, εννοώ ότι στην οθόνη βγάζει ένα μικρό κομματάκι σαν καμένα πιξελ.
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αν παρατηρήσεις καλά τις φωτογραφίες στην οθόνη του κομπιουτερ βλέπεις στην πάνω δεξιά πλευρά μια ανεπαισθητη σκιά, σαν να έχει μπει μέσα στον φακό ένας κοκκος σκόνης.
Αυτό βέβαια το βγάζει εδώ και αρκετό καιρο,οπότε για αυτό μου μπήκαν σκέψεις αντικαταστασης.

Να φανταστείτε ότι η κόρη μου περιμένει με ανυπομονησία, να πάρω άλλη για να της την δώσω. !!
"Παλαβος εισαι, μου λέει, που θες να πάρεις άλλη?.....μια χαρά είναι η μηχανη "

Δες αυτήν https://www.skroutz.gr/s/6479034/Panasonic-Lumix-DMC-TZ70.html είναι ότι πιο κοντά σε αυτήν που έχεις με περισσότερο zoom (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό), οφθαλμοσκόπιο που θα σε βοηθήσει στον ήλιο και στα μακρινά και αισθητήρα με λίγα mp - μακριά από τα νεώτερα μοντέλα με 18-20mp.

Δες αυτό για την περίπτωση που κάτι δεν σου αρέσει:

https://www.eglobalcentral.eu/cancellation-and-return-policy-eu.html

Eπειδή θέλω να πάρω κάτι των 450 , υπάρχει λόγος να επιλέξω ασφάλιση (9,5 ) στη μεταφορά;
δεν με καλύπτει πλήρως το paypal?

Άποψή μου είναι ότι είναι περιττή η ασφάλιση.
Μια χαρά έρχεται και με δωρεάν μεταφορικά.

Αν τυχόν χαθεί το πακέτο, καλύτερη εξασφάλιση θα έχεις με Paypal παρά με τη μεταφορική.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε _tzo_ !
Ο φακός αγοράστηκε!
https://www.eglobalcentral.eu/produ...rds=Y&search_performed=Y&q=sigma 8-16mm canon

τώρα μένει το σώμα! να είναι η Μ100 ή κάποια άλλη;

( το FF αναβάλλεται για την ώρα...)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε _tzo_ !
Ο φακός αγοράστηκε!
https://www.eglobalcentral.eu/produ...rds=Y&search_performed=Y&q=sigma 8-16mm canon

τώρα μένει το σώμα! να είναι η Μ100 ή κάποια άλλη;

( το FF αναβάλλεται για την ώρα...)

Δεν κοιτάς και την canon 200d?? πολύ μικρή και πολύ ικανή σε καλή τιμή.
Αν την θες για βασική σου και μόνη μηχανή θα κοίταγα μια που να έχει σκόπευτρο είτε 200D ή αν θες mirrorless την Canon m50 που έχει και 4Κ βίντεο αν ενδιαφέρεσαι.

Last edited:

Δεν κοιτάς και την canon 200d?? πολύ μικρή και πολύ ικανή σε καλή τιμή.
Αν την θες για βασική σου και μόνη μηχανή θα κοίταγα μια που να έχει σκόπευτρο είτε 200D ή αν θες mirrorless την Canon m50 που έχει και 4Κ βίντεο αν ενδιαφέρεσαι.
Ναι, ευχαριστώ, το σκέφτομαι...
Αν αρχίσω να ανεβαίνω ίσως φτάσω στην 80D!:guitarist:

γλυτώνω και τον αντάπτορα!

με ενδιαφέρει πολύ η ταχύτητα εστίασης...

Θα ήθελα εναλλακτικές... (μου έχουν κρατήσει την Μ100 αλλά δεν είμαι ενθουσιασμένος...
για 2η μηχανή και χρήση μόνο ευρυγωνίου την ήθελα, αλλά αν είναι με π.χ. 200 επιπλέον να παίρνω πολύ περισσότερες δυνατότητες δεν θάλεγα όχι!

με ενδιαφέρει πολύ η ταχύτητα εστίασης...

Θα ήθελα εναλλακτικές... (μου έχουν κρατήσει την Μ100 αλλά δεν είμαι ενθουσιασμένος...
για 2η μηχανή και χρήση μόνο ευρυγωνίου την ήθελα, αλλά αν είναι με π.χ. 200 επιπλέον να παίρνω πολύ περισσότερες δυνατότητες δεν θάλεγα όχι!

Με 200 ευρώ παραπάνω από Ελλάδα παίρνεις την 200D, με ίδιο σύστημα εστίασης, αισθητήρα, επεξεργαστή με την m100 άλλα με σκόπευτρο, καλύτερη εργονομία/grip και δεν θες και αντάτπτορα!! Αλλα χάνεις σε βάρος/όγκο σε σχέση με την m100.
Αν θες αναγκαστικά κάτι μικρό σε Mirrorless δες την m50 από grey market στα 500 ευρώ με τον κιτ, και από όσο ξέρω έχει και κάπως καλύτερο σύστημα εστίασης λόγω επεξεργαστή Digit 8 που δεν έχει άλλη canon προς το παρών.

Σε ευχαριστώ φίλε!

Μπερδεύτηκα λίγο γιατί σα να νομίζω πως η Μ10 στα 269 είναι καλύτερο value for money κι ας έχει 18MP και 4fps ριπή...
για να δω αν θα με βολέψει κιόλας... ήδη είδα πως η οθόνη προς μία κατεύθυνση μόνο ανοίγει (επάνω 180ο)
H M50 πολύ καλή αλλά ακριβή και μαλλον δεν θέλω grey...

edit: μια βοήθεια ακόμη: σε ταχύτητα εστίασης ΚΑΙ λήψης (με υποθετικά "ίδιους" φακούς) υπερτερεί η mirrorles? (στο επίπεδο τιμών που συζητάμε, μέχρι 500-600 δηλαδή).

Σε ευχαριστώ φίλε!

Μπερδεύτηκα λίγο γιατί σα να νομίζω πως η Μ10 στα 269 είναι καλύτερο value for money κι ας έχει 18MP και 4fps ριπή...
για να δω αν θα με βολέψει κιόλας... ήδη είδα πως η οθόνη προς μία κατεύθυνση μόνο ανοίγει (επάνω 180ο)
H M50 πολύ καλή αλλά ακριβή και μαλλον δεν θέλω grey...

edit: μια βοήθεια ακόμη: σε ταχύτητα εστίασης ΚΑΙ λήψης (με υποθετικά "ίδιους" φακούς) υπερτερεί η mirrorles? (στο επίπεδο τιμών που συζητάμε, μέχρι 500-600 δηλαδή).

Την Μ10 απέφυγέ την, έχει παλιό αισθητήρα και μετριότατο σύστημα εστίασης.
Εχουν από την οθόνη το ίδιο σύστημα εστίασης τόσο οι canon mirrorless οσο και οι Dslr mirrorless. Από το σκόπευτρο οι dslr έχουν άλλο σύστημα εστίασης με άλλη συμπεριφορά ανάλογα το μοντέλο.