Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Βρηκα και μια XT-10 στα 280 απο ελλαδα...ειναι ιδια με ΧΤ1 απο οτι διαβαζω?

Αξιζει (απο την στιγμη που θα βαλω και παλιους φακους στην αρχη)..η να ψαχτω μονο για ΧΤ-1?

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Βρηκα και μια XT-10 στα 280 απο ελλαδα...ειναι ιδια με ΧΤ1 απο οτι διαβαζω?

Αξιζει (απο την στιγμη που θα βαλω και παλιους φακους στην αρχη)..η να ψαχτω μονο για ΧΤ-1?

Οχι δεν είναι ίδια, έχουν μεν ίδια εσωτερικά (επεξεργαστή, αισθητήρα και εστίαση), άλλα η X-T1 έχει πολύ καλύτερο σώμα κατασκευαστικά, καλύτερη εργονομία, καλύτερο κράτημα, πολύ μεγαλύτερο σκόπευτρο, αδιαβροχοποίηση, μεγαλύτερο Buiffer/Burst mode, παίρνει έχτρα battery grip, η οθόνη έχει πιο υψηλή ανάλυση, υποστηρίζει κάρτες UHS-II κλπ. Για μένα ούτε καν με αυτά τα χρήματα, το πολύ θα έδινα 170-180 ευρώ για μια X-T10 την στιγμή που βρίσκεις την XT-1 στο Ebay σε τιμές 250-270 ευρώ ή και πιο κάτω.

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Θέλω να βρω μια φωτογραφική για τον κολλητό μου. Θέλει ποιότητα που να ξεχωρίζει.
Είδα την RX 1, στις 900 λίρες:
https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00AVTS0HU/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Πιστεύετε ότι αξίζει;
Σε αυτά τα προϊόντα, υπάρχει πολιτική δικαιώματος επιστροφής 30 ημερών;

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής εντός 30 ημερών.

Fulfilled by amazon είναι το συγκεκριμένο.

https://www.amazon.co.uk/sp?_encodi...derID=&seller=A3834JJNCDRJF4&tab=&vasStoreID=

Returns – right of withdrawal

You can return a Marketplace order within 30 days from delivery, exercising your right of withdrawal. For Fulfilled by Amazon orders, returns are handled by Amazon in compliance with the Amazon.co.uk Return Policy.

900 λίρες για μεταχειρισμένη RX1 τα θεωρώ πολλά.
Το όριο είναι αυστηρά στο χιλιάρικο για όλο το πακέτο;

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Όχι αυστηρά. Αλλά διαβάζω ότι η ποιότητα εικόνας της RX1, είναι πολύ καλή. Και εγώ αυτό θέλω, να δει ο κολλητός, μεγάλη διαφορά από τα κινητά.
Θεωρητικά, θα έχει καλύτερη εικόνα απ’οτι εγω με 5D III με Canon 24-70 2.8 II. Και είναι και μικρή. Ότι πρέπει, να μην βαριέται να την κουβαλάει.
Τζο, δεν την έχω βρει πουθενά στις 900 λίρες, με εγγύηση 6 μηνών και δικαίωμα επιστροφής. Μου φαίνεται καλό deal.
Μόνο η έλλειψη EVF με ξενερώνει.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Στις 844 λίρες βρίσκεις το μεταγενέστερο μοντέλο RX1R από δοκιμασμένο και αξιόπιστο site.
Δυο βδομάδες προθεσμία επιστροφής και δωρεάν 6 μήνες εγγύηση επεκτάσιμη επί πληρωμή σε 1 χρόνο με 55 λίρες και σε 2 χρόνια με 120 λίρες.
https://www.mpb.com/en-uk/used-equi...stem-cameras/sony-cyber-shot-rx1r/sku-807518/

Ευχαριστώ Τζο.
Οι διαφορα στην οξύτητα, απ’ότι κατάλαβα, δεν είναι ορατή χωρίς 100% μεγένθυνση.
Επίσης, 2 εβδομάδες ίσως να μην μας έφταναν.
Την παρήγγειλα τελικά.

Αυτό μου έκανε εντύπωση. Ότι το αντίστοιχο νήμα, δεν έχει κανέναν κάτοχο της συγκεκριμένης μηχανής.
Βέβαια, καινούργια έκανε 2.700 και υποθέτω αυτό αποθάρρυνε τον περισσότερο κόσμο. Αλλά, δεν υπάρχει άλλη κομπακτ FF μηχανή, και μάλιστα με τόσο καλό και φωτεινό φακό (Carl Zeiss).

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1

Απλά μια φορά όταν πρωτοανοίγεις τη μηχανή, σου βγάζει μια προτροπή η μηχανή να χρησιμοποιείς original μπαταρία.
Εξαφανίζεται με το πρώτο πάτημα πλήκτρου.

Μία FZ100 μπαταρία κρατάει όσο τρεις FW50 που έχεις συνηθίσει στην α6500.

Mε μία FZ100 εντός και δυο ρεζέρβα καλύπτεις άνετα ολοήμερη φωτογράφιση γάμου.
Μιλάμε για χιλιάδες φωτό ή 7-8 ώρες συνεχόμενο βίντεο.
Τυχόν μικροδιαφορές μεταξύ Sony και Durapro είναι ασήμαντες έχοντας τέτοιο απόθεμα ενέργειας.

Και αν μάλιστα έχεις μόνιμα συνδεδεμένο τον εξωτερικό διπλό φορτιστή με ένα powerbank στην τσάντα σου, απλά είναι λήξαν το θέμα.
Έχεις έτσι ανά πάσα στιγμή δυο φορτισμένες μπαταρίες, δεν ξεμένεις ούτε την επόμενη μέρα, ούτε ποτέ, ακόμη και όταν ξεχαστείς να ασχοληθείς με το θέμα μπαταρία πριν από μια επόμενη δουλειά.

tzo κάπου διάβασα οτι με το update της Α7 ΙΙΙ αρκετοί έχουν θέμα με τις αφτερ μαρκετ μπαταρίες, καθώς τους εμφανίζει το warning μήνυμα κάθε φορά που κλικάρουν. Ισχύει κάτι τετοιο?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1

Μετά από κάθε κλικ να εμφανίζεται warning πρώτη φορά το ακούω.

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Συνηθως αυτο γινεται καθε φορα που ανοιγεις την μηχανη.

Εκτος αν η μπαταρια εχει σοβαρο προβλημα συμβατοτητας θα μπορουσε να εμφανιζει τετοια μυνηματα αλλα μετα απο καθε κλικ ειναι περιεργο.

panasonic gx80 vs gx9 μπαταριες

καλησπερα..
σκεφτομαι να παρω μια απο τις δυο..
τα 20 mb που εχει η gx9 κανουν τη διαφορα σε σχεση με τα 16 που εχει η gx80??

απο μπαταρια τι λενε σε διαρκεια οταν τραβας βιντεο 4κ?? φορανε τις ιδιες μπαταριες??

Εδώ https://avclub.gr/forum/showthread.php/161173-Panasonic-GX9?p=1058232677&viewfull=1#post1058232677 και σε κάποια επόμενα posts μπορείς να δεις περιληπτικά τις διαφορές/εντυπώσεις μου από την GX9. Για το βίντεο δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν τραβάω καθόλου. Η μπαταρία έχει μικρή διάρκεια, αλλά ευτυχώς η βαθμονόμιση είναι πολύ προοδευτική οπότε δεν θα μείνεις ξαφνικά στα κρύα του λουτρού. Έχω πάρει ένα πακέτο 2 μπαταρίες + διπλό φορτιστή και είμαι καλυμμένος.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Έδωσε πόνο πάλι η Αμερική : 1099$ Fuji Χ-Τ30+18-55+35f2(ή 50f2) ,αν και πλέον πρέπει να είναι sold out.Ουσιαστικά δίνει δώρο τους φακούς.Αυτό που ήθελα να ρωτήσω,σε περίπτωση που αγοράσει κάποιος από Ελλάδα,θα πληρώσει επιπλέον τελωνείο εκτός από τα import fees του amazon (~200$);

https://www.fujirumors.com/act-fast...y-and-more-fujifilm-deals-to-save-up-to-1000/

Έδωσε πόνο πάλι η Αμερική : 1099$ Fuji Χ-Τ30+18-55+35f2(ή 50f2) ,αν και πλέον πρέπει να είναι sold out. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω,σε περίπτωση που αγοράσει κάποιος από Ελλάδα,θα πληρώσει επιπλέον τελωνείο εκτός από τα import fees του amazon (~200$);

https://www.fujirumors.com/act-fast...y-and-more-fujifilm-deals-to-save-up-to-1000/

Οχι. Οτι γραφει το αμαζον. Δεκάρα παραπανω.

Ενδιαφέρον για μελλοντικό καραούλι,αν και δεν πρέπει να παίζει εγγύηση έτσι ε ;Ευχαριστώ .

Ενδιαφέρον για μελλοντικό καραούλι,αν και δεν πρέπει να παίζει εγγύηση έτσι ε ;Ευχαριστώ .

Στη χειρότερη , θα τη στειλεις Αμερική...

Αμα εχεις ξαδερφο Αμερικη να σου την στελνει (ή να στην φερνει) και να του την στειλεις αν γινει καμια στραβη καντο.....αν οχι τα τελωνεια πιθανον θα στο βγαλουν απο την μυτη.