Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Ένα άλλο που με προβλημάτισε είναι ότι o mysmartphone
μου είπε να του κάνω κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
αντί να πληρώσω με χρεωστική αν θέλω τιμολόγιο.
Η δικαιολογία ήταν λίγο μυστήρια, κάτι μου είπε ότι είναι μεγάλο το ποσό και ότι το κράτος ζητάει κατάθεση σε λογαριασμό για τα τιμολόγια.
Δεν έδωσα και πολύ βάση. Κακώς.
Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, οι τιμές του όμως μου ρίχνουν στάχτη στα μάτια. :p

και πολυ σωστά σου είπε πάνω απο 500ευρω είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κατάθεση, ειδικά αν βγάλεις τιμολόγιο.

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Γιατί; Πρώτη φορά μου το ζητάνε.
Όλες τις αγορές μου με χρεωστική τις κάνω χωρίς πρόβλημα.
Να μην ανησυχώ δηλαδή;

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Και ο φίλος μου κατάθεση έκανε. Γιατί τη φοβάσαι την κατάθεση;
Θα τα πάρει τα λεφτά και θα φύγει, ενώ μέσω χρεωστικής όχι;

Και για αγορά με τιμολόγιο από φέτος η μεταφορά πρέπει να γίνεται από τραπεζικό λογαριασμό δηλωμένο στο taxis ως επαγγελματικός, όπως και κάθε άλλη επαγγελματική συναλλαγή.

Εγω παντως θα φοβομουνα ... δλδ και το AMAZON ετσι λειτουργεί με Τιμολόγιο ; θελει τα χρήματα σε κατάθεση πρώτα ;

Στο Amazon είναι ενδοκοινοτικές συναλλαγές, δεν παίζει τόσο ρόλο πως πληρώνεις αρκεί να πληρώνεις. Για περισσότερα ρωτά τον λογιστή σου. Οτι έγραψε ο Tzo είναι αυτό που ξέρω και εγώ εφοσον κόβεται τιμολόγιο σε ελληνικό κατάστημα όπου πληρώνεται και το ΦΠΑ.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Και στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις πρέπει τα λεφτά να φεύγουν από τραπεζικό λογαριασμό δηλωμένο στο taxis ως επαγγελματικός.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί χρεωστική κάρτα, αυτή πρέπει να αντιστοιχεί στον επαγγελματικό λογαριασμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστ

Και ο φίλος μου κατάθεση έκανε. Γιατί τη φοβάσαι την κατάθεση;
Θα τα πάρει τα λεφτά και θα φύγει, ενώ μέσω χρεωστικής όχι;

Και για αγορά με τιμολόγιο από φέτος η μεταφορά πρέπει να γίνεται από τραπεζικό λογαριασμό δηλωμένο στο taxis ως επαγγελματικός, όπως και κάθε άλλη επαγγελματική συναλλαγή.

Έλα ντε...

Και στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις πρέπει τα λεφτά να φεύγουν από τραπεζικό λογαριασμό δηλωμένο στο taxis ως επαγγελματικός.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί χρεωστική κάρτα, αυτή πρέπει να αντιστοιχεί στον επαγγελματικό λογαριασμό.

Οκ. Έχω χρησιμοποιήσει και κάρτα που δεν αντιστοιχεί στον επαγγελματικό λογαριασμό σε ενδοκοινοτική.
Θα φροντίσω να μην επαναληφθεί σε μελλοντικές αγορές.
Ευχαριστώ.

Γιατί; Πρώτη φορά μου το ζητάνε.
Όλες τις αγορές μου με χρεωστική τις κάνω χωρίς πρόβλημα.
Να μην ανησυχώ δηλαδή;

Αν θέλεις τιμολόγιο θα πρέπει να κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή μεταφορά απο τον επαγγελματικό σου λογαριασμό στο λογαριασμό του καταστήματος. Υποχρεωτικά αξία τιμολογίου άνω των 500 ευρώ έτσι εξοφλείται.
Αν πληρώσεις με κάρτα ή απο προσωπικό λογαριασμό, τότε η δαπάνη θα αναμορφωθεί, που σημαίνει οτι χάνεις το δικαίωμα να εκπέσεις το έξοδο και επίσης το ποσό θα θεωρηθεί προσωπική καταναλωτική δαπάνη. Αν είσαι επαγγελματίας θα πρέπει αυτό να το ξέρεις.

Όσον αφορά το δίλημμα σου, εγω είχα το σετ XH1-16-55 που θα το προτιμούσα και πάλι σε σχέση με το πρώτο γιατί αυτά τα δυο (σώμα+φακός) αν τα χρησιμοποιήσεις, θα καταλάβεις πόσο το ένα είναι φτιαγμένο για το άλλο. Το μόνο αρνητικό για 'μένα , το μέγεθος. Αν δεν έχεις θέμα, τότε είναι super σύνολο.

P1000214low1.jpg

Να 'σαι καλά, ευχαριστώ!

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Γρηγορη ερώτηση για πρόταση αγοράς.

Για φωτογράφιση προσκλητηριων,καταλόγων,διαφημιστικών εντύπων

Ανάμεσα σε
Sony a6300 kit
Nikon d5600 kit

Τι θα προτείνατε;
Ίσως dslr να έχει καλύτερα αποτελέσματα χωρίς επεξεργασια;
Π.χ. στα χρωματα

Θα φωτογραφίζεις ΓΙΑ τους καταλόγους/έντυπα ή τα ίδια τα έντυπα;

Στην 1η περίπτωση δεν θα είναι η μηχανή το πρόβλημά σου.
Αλλά και στην 2η, ο καθένας άλλα θα βλέπει στο monitor του οπότε πάλι σχετικό είναι. Κοίτα εσύ τουλάχιστο να έχεις καλιμπραρισμένη οθόνη.

Για τα κιτ, δες ποιό έχει καλύτερη λειτουργία manual focus. Aν το κάνεις μαζικά και σε τακτική βάση, η dslr θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία αλλά η Sony έχει ηλεκτρονικό κλείστρο = μηδενικοί κραδασμοί και προστασία του μηχανικού κλείστρου.

Γρηγορη ερώτηση για πρόταση αγοράς.

Για φωτογράφιση προσκλητηριων,καταλόγων,διαφημιστικών εντύπων

Ανάμεσα σε
Sony a6300 kit
Nikon d5600 kit

Τι θα προτείνατε;
Ίσως dslr να έχει καλύτερα αποτελέσματα χωρίς επεξεργασια;
Π.χ. στα χρωματα

Δεν νοειται επαγγελματικη δουλεια χωρις να κανεις επεξεργασια . Ειτε χρωματικη ειτε οτιδηποτε αλλο.

Δεν νοειται επαγγελματικη δουλεια χωρις να κανεις επεξεργασια . Ειτε χρωματικη ειτε οτιδηποτε αλλο.
Ευχαριστώ.

Με την λιγότερη δυνατή επεξεργασία τότε :)

Και fujifilm xt20 kit με 16-50 η 3ή επιλογή

Αν κατάλαβα καλά θες μια μηχανή να φωτογραφίζεις, όπου οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιούνται σε προσκλητήρια, κατάλογοι, διαφημιστικά έντυπα κλπ.? Καλά κατάλαβα?
Αν ναι πιο σημαντικό είναι να έχεις έναν καλό φακό παρά μια καλύτερη μηχανή. Για έτοιμα αρχεία πάντως θα κοιτούσα την X-T20 άλλα αν μπορείς με τον 18-55 αντί για τον πλαστικό 16-50.

Αν κατάλαβα καλά θες μια μηχανή να φωτογραφίζεις, όπου οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιούνται σε προσκλητήρια, κατάλογοι, διαφημιστικά έντυπα κλπ.? Καλά κατάλαβα?
Αν ναι πιο σημαντικό είναι να έχεις έναν καλό φακό παρά μια καλύτερη μηχανή. Για έτοιμα αρχεία πάντως θα κοιτούσα την X-T20 άλλα αν μπορείς με τον 18-55 αντί για τον πλαστικό 16-50.
Ευχαριστώ

Οχι
Απλά θα φωτογραφίζονται και θα ανεβαίνουν οι δουλειές (προσκλητήρια,κατάλογοι,κλπ)
σε site και social media

Ναι το ξέρω, απλά το budget παίζει κάτω από 1000

Ε τότε δεν θες κάτι τρομερό, πάρε την Fuji, καλύτερα αρχεία με το καλημέρα και ο 16-50 είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο sony και πιο ευρυγώνιος από τον κιτ της Nikon.
Σκέψου και την περίπτωση μιας Compact μηχανής με αισθητήρα 1 ίντσας π.χ. Sony Rx100IV/V, Panasonic Lx10, Canon Gx7II κλπ. Αν και όπως είπα στην θέση σου μάλλον θα αγόραζα την Fuji λόγω σχετικά καλού φακού 16-50 και λόγω έτοιμων αρχείων Jpeg άμεσα χρησιμοποιήσιμα.

Ευχαριστώ και πάλι!

Επένδυσε σε φώτα και τρίποδο.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Απλά θα φωτογραφίζονται και θα ανεβαίνουν οι δουλειές (προσκλητήρια,κατάλογοι,κλπ)
σε site και social media
Πιστεύω ότι θα σε βοηθούσε και κάποιο scanner.

Επένδυσε σε φώτα και τρίποδο.

Φώτα , τρίποδο, φακός , μηχανή σε σειρά προταιρεότητας . Αν εχεις σωστό φωτισμό και κλειδώσεις WB θα εχεις σωστά χρώματα με οποιαδήποτε μηχανή αφού η απαίτηση είναι κυρίως για απεικόνιση σε site.