Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Παιδιά για δώστε τα φώτα σας...
Φίλος θέλει να πάρει φωτογραφική μηχανή χωρίς σχεδόν καθόλου ενασχόληση με το χόμπι για να τραβάει το πιτσιρίκι σε αθλήματα.
Ταβάνι τα 500 ευρώ.

Re: Olympus E-M5 II

Καλησπέρα στην παρέα!
...

Επίσης με ενδιαφέρει πολύ και η αστρο φωτογραφία αλλά όχι να κάτσω να βγάλω 40+ φώτος για στακινγκ κτλ που έχω δει(ούτε να δώσω κάνα χιλιάρικο για καλό φακό)...

.

Tί εννοείς με το "ενδιαφέρει πολύ" ??. Γιατί το να βαριέσε ή να αδυνατείς να αφιερώσεις χρόνο δεν συνάδει .. ούτε το μπάτζετ θα έλεγα ..

Τί αστρονομικά θέματα σε ενδιαφέρουν ?.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Φίλος θέλει να πάρει φωτογραφική μηχανή χωρίς σχεδόν καθόλου ενασχόληση με το χόμπι για να τραβάει το πιτσιρίκι σε αθλήματα.
Ταβάνι τα 500 ευρώ.
Αν μιλάμε για φωτογραφίες σε κλειστούς χωρούς ή σε εξωτερικούς χωρίς το φως της ημέρας, θα έλεγα καμμία, γιατί θεωρώ ότι δε θα πάρει τα αποτελέσματα που έχει στο μυαλό του ένας αρχάριος ενώ θα έχει δώσει "500 ολόκληρα ευρώ".

Με λίγα λόγια, αν δεν έχει επαφή με φωτογραφία, 500 θα του φανούν πολλά και τα αποτελέσματα μέτρια. Τα χρήματα είναι λίγα για σπορ φωτογραφία και σε λίγους μήνες θα κάθονται 500 σε κάποιο ράφι ή ντουλάπι.

Ούτε φωτεινό prime θα του πρότεινα για να κερδίσει σε φωτεινότητα με οικονομικό τρόπο, γιατί αμφιβάλλω αν θα μπορεί να δουλέψει με σταθερό φακό.

Μόνο αν ανέβει στο ποσό και αρχίσει να κοιτάει σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό ας το σκεφτεί. Αλλιώς ας κρατήσει τα λεφτά του.

Ξέρω ότι είναι μια απάντηση που δε θα ικανοποιήσει εσένα η το φίλο σου, αλλά είναι μια ρεαλιστική απάντηση που ισχύει για το 95% (και λίγο λέω) αυτών των περιπτώσεων. Τώρα αν ανήκει στο 5% που μπορούν να ρίξουν -ΑΡΚΕΤΑ- τις προσδοκίες τους σε πρώτη φάση και έχουν πλάνο να ρίξουν κι άλλα λεφτά στο μέλλον για αναβάθμιση και ικανοποιητικότερα αποτελέσματα -χωρίς να έχουν απογοητευτεί και βαρεθεί στο ενδιάμεσο- τότε το ξανασυζητάμε. Αλλά τον φίλο σου τον ξέρεις μόνο εσύ για να απαντήσεις σε αυτό. Οι πιθανότητες πάντως είναι εναντίον του δυστυχώς.

Ταβάνι τα 500 ευρώ.

Νίκο έχει δοκιμάσει την ΕΜ1 σου με τον 75-300ΙΙ ? θέλει πολυ καλύτερα αποτέλεσματα ? για να υπάρχει ένα μέτρο συγκρισης

Κώστα θέλει να πάρει καινούργια να μη τον μπλέξω με εναλλαξιμους φακούς.
Γιάννη τον συνδυασμό αυτόν τον δουλεύω αρκετά τραβώντας και μέσα από ελικόπτερο ( με ότι σθνεπαγεται αυτό από δονήσεις),και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις φωτογραφίες που παίρνω.

αναβαθμιση απο canon 600D

Καλησπερα, εχω την Canon 600D απο το 2013 , και ηθελα να ρωτησω αν σαν κινηση θα αξιζε η αναβαθμιση στην canon 800D η καποια αλλη canon?

Re: αναβαθμιση απο canon 600D

εχω βρει την 250D με τον 18-55 στα 400 ευρω πιστευετε ειναι καλη περιπτωση για αναβαθμιση?

https://avclub.gr/forum/showthread.php/72645-Προτάσεις-αγοράς-νέου-ή-αναβάθμιση-εξοπλ

Δυστυχώς την πρώτη ΕΜ1 καινούργια δύσκολο να την βρεις πια. Για την ΕΜ1.2 έμαθα σήμερα οτι πήρε αύξηση καί τσίμπησε τιμή τουλάχιστον εδώ Ελλάδα (κοντά στα 1500 ) και γενικά θα κινείται σε μικροποσότητες σε στοκ. Θα δοθει προταιρεότητα στις καινούργιες ΕΜ 1.3 και ΕΜ 5.3.

Η ΕΜ1.3 θα βγαίνει στα 1900 με δώρο δεύτερη μπαταρία, μια τσάντα και πενταετή εγγύηση (είναι ένα πακέτο γύρω στα 300 έξτρα) σε προπαραγγελια μεχρι τέλος Φλεβαρη.

Είμαι σε αναζήτηση μηχανής (τώρα έχω την em 10 ii).Πίστευα ότι θα πέσει η τιμή της em1 ΙΙ κοντά στο 1000αρικο από την στιγμή που βγήκε η ΙΙΙ. Μου είχε μπεί ιδέα μήπως έπαιρνα την ΙΙ μιας και έχω και τον φακ'ο 12-40 pro αλλά απ'οτι βλέπω με αυτή την τιμή δεν υπάρχει περίπτωση..Θα περιμένω να πέσει η τιμή της sony a7iii...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus OM-D E-M1 Mark III

Γιαννη ήδη κυκλοφορούν μτχ. από 800 έως 1100 , με λίγη προσοχή μπορείς να βρεις μια καλά προσεγμένη με λίγα κλικ και με υπόλοιπο εγγύησης. Το καλό είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν έβγαλε καθόλου ζημιές. Κανεις μια βόλτα στα περισσότερα ξένα φόρουμ και ψαχτο, θα δεις ότι το μόνο που θα βρεις είναι η αποκόλληση του γκριπ και αυτή είναι σπάνια. Σε αντίθεση με την παλιά ΕΜ1 που έβγαλε προβλήματα (τα έχω γράψει στο νήμα της).

Όλο και κάποιοι ακόμη θα μπουν στον πειρασμό να αλλάξουν την ΙΙ με την ΙΙΙ. Οπότε περίμενε λίγο και θα εχεις πιστεύω την ευκαιρία σου.

Re: Olympus OM-D E-M1 Mark III

Κώστα θέλω άτοκες δόσεις,με διευκολήνει αυτή τη στιγμή.Οπότε μετ/νη απορρίπτεται..Θα περιμένω μέχρι αρχές καλοκαιριού το πολύ.Θέλω να την έχω για την βάπτιση της κόρης μου...Προτετραιότητα όμως δίνω στη sony αυτή την στιγμή.

Απάντηση: Olympus OM-D E-M1 Mark III

Αν και Fujakias θα έλεγα ότι η Sony A7iii είναι φανταστική μηχανή, τη δούλεψα με video 4K και έπαθα πλάκα, αρκεί βέβαια να ανεχτείς το Wb και τα χρώματα της Sony που έχουν στρώσει αρκετά βέβαια.
Στη θέση σου θα πήγαινα στη Sony χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί με τον 35 f2.8 είναι ένα πακέτο μαζεμένο με άριστη εικόνα σε φωτογραφία και βίντεο.