Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Καλησπέρα σε όλους,
Συνάδελφος που δουλεύουμε στο εξωτερικό ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο set:

Canon EOS 6D Mark II
Canon EF 16-35mm f/4L IS

Δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει τοις μετρητοίς, σε αυτή τη περίπτωση, γνωρίζετε αν μπορεί να πετύχει κάποια έκπτωση επιπλέον από τις τιμές που βλέπω στο skroutz?
Υπάρχει αυτό το άτυπο 10% κάτω σε αγορές μετρητοίς? Να ενημερώσω ότι θα ήθελε κανονικά να υπάρχει εγγύηση αντιπροσωπείας και ακόμα καλύτερα ευρωπαϊκή εγγύηση σε περίπτωση κάποιου θέματος.

https://www.skroutz.gr/s/4950176/Canon-EF-16-35mm-f-4L-IS-USM.html
https://www.skroutz.gr/s/12275443/Canon-EOS-6D-Mark-II-Body-Black.html

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Οι τιμές στο skroutz δεν αντιπροσωπεύουν ντε και καλά ευρωπαϊκή εγγύηση , θα πρέπει να είναι επίσημος μεταπωλητής για να παρεχει ευρωπαϊκή εγγύηση (ελληνική). Κάποια καταστήματα κάνουν παραεισαγωγή.

Από εκεί και πέρα μια καλύτερη τιμή προϋποθέτει συνήθως επιτόπου επαφή με φυσικό κατάστημα.

Last edited:
Απέχω προσωπικά αρκετά χρόνια από την κατηγορία, η τελευταία μου βιντεοκάμερα είχε αγοραστει από τον Κατερελο, γνωρίζοντας ότι ήταν grey market.

Ο συνάδελφος ασχολειται με καταδύσεις, οπότε θέλει το συγκεκριμένο kit προκειμένου να κάνει κάποιο housing όπως μου είπε, για να κάνει υποβρύχιες λήψεις.

Αναφέροντας μου το κόστος αυτής της στεγανοποίησης, με έπιασε ζαλάδα ....

Υπάρχουν κάποια καταστήματα στο κέντρο θυμάμαι, Ομόνοια και τριγύρω. Έχετε κάποια συμβουλή για να τα επισκεφθώ από κοντά σε 1 μήνα που επιστρέφω Αθήνα;

Για τους λόγους αυτούς αν έχετε κάποιο recommendation για επίσημο μεταπωλητή στο κεντρο, θα το εκτιμούσα πολύ.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Δεν θεωρω σωστο να κανουμε διαφημιση εδω μεσα και σπρωξιμο σε συγκεκριμενα καταστηματα Βασιλη.

Αλλα θα σου ελεγα ενα δυο tip.

Δες τις τιμες στο σκρουτζ και αν εξαιρεσεις αυτες που ειναι αρκετα φτηνοτερες που μαλλον ειναι gray συν το κερδος και το φπα οι υπολοιπες σχεδον παντα ειναι ακριβως στο ιδιο επιπεδο.

Ολα αυτα τα καταστηματα ειναι οκ για εμενα εδω και χρονια .

Και παντα να ζητας τιμη μετρητοις, ισως να σου κανουν καλυτερη τιμη αν δεν προκειται για δοσεις.

υγ

Ο Κατερελος για να αποκαταστησω αυτο που εγω ξερω εχει μειωσει πολυ τα gray και αγοραζει κυριως απο τις εν Ελλαδι αντιπροσωπειες.

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Κανένα κατάστημα δεν θα καλύψει βλάβη που θα προέρθει από σκάφανδρο.

Κοντά είναι ολα στο κέντρο τα φωτογραφικά μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος. Δεν μπορεί να προταθεί κάποιο ξέχωρα όπως καταλαβαίνεις, με τυχαία σειρά : Γαλαίος, Σταυρινάκης, Φωτοαγορά, Παπαδάκης, Γιαννάτος, Καλαβρέτζος κλπ. είναι μερικά από αυτά. Κάνε την έρευνα σου πρώτα τηλεφωνικά και μετά περνάς απο κοντά να δεις τι άλλο μπορείς να διαπραγματευτείς σε τιμή ή είδος (καρτούλα, τσάντα κλπ.)

ΥΣ
Πραγματι όπως είπα και ο Ναθαναήλ, ο ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ τα τελευταία χρόνια ψωνίζει από τις ελληνικές αντιπροσωπίες

Ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές παιδιά, θα περάσω από το κέντρο με την άφιξη μου στην Αθήνα.

Μια επεξήγηση γιατί άθελα μου κατηγοριοποίησα τον Κατερελο=grey market, δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

Η τελευταία μου αγορά ήταν μια βιντεοκάμερα Sony HR-8, μπορεί να μιλάμε για πάνω από 10 χρόνια πριν, όποτε οφείλω μια συγνώμη.

Ε καλα δεν εκλεβε κι ολας ο ανθρωπος. Εμποριο εκανε παντα. Απλα στραφηκε στις εγχωριες αντιπροσωπειες για προμηθεια εμπορευματων.

Εχουμε αλλα πες τι το θες και με τι θα το χρησιμοποιεις.

θελω να το συνδέσω στην εξοδο hdmi της a6500 ωστε να το χρησιμοποιώ να βλέπω τι τραβάω!

Ερώτηση για nikon D5600

Φίλη έχει την NIKON AF F-601 και φακούς NIKON AF NIKKOR 35-70mm, 3.3 - 4.50 και SIGMA US ZOOM 70-210mm 1.4 - 5.6.

Θέλει να περάσει σε DSLR και σκέφτεται για την D5600.

Eίναι συμβατοί οι παραπάνω φακοί με την 5600? και αν ναι, απευθείας ή με κάποιον αντάπτορα?

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Ερώτηση για nikon D5600

Φίλη έχει την NIKON AF F-601 και φακούς NIKON AF NIKKOR 35-70mm, 3.3 - 4.50 και SIGMA US ZOOM 70-210mm 1.4 - 5.6.

Θέλει να περάσει σε DSLR και σκέφτεται για την D5600.

Eίναι συμβατοί οι παραπάνω φακοί με την 5600? και αν ναι, απευθείας ή με κάποιον αντάπτορα?

Ευχαριστώ.
Οπως λέει και ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ μαλλον το AF δε θα παίζει διοτι οι νέες DSLR 3xxx & 5xxx δεν έχουν το κατσαβίδακι στη μοντούρα, εξαρτάται απο το φάκο, οπότε μόνο AF-S και όχι AF-D και παλαιότεροι φακοί.

Καλύτερα να δεί μοντέρνους φακούς για τη μηχανή αυτή, ο Nikkor 35-70mm f/3.3-4.5 θεωρείται απο τους χειρότερους, σύμφωνα με τον Κεν δεν είναι καν Νικον αλλά Κοσίνα φακός.

Εκτός αν πάει για μοντέλο 7χχχ ή και σε FF που θα λειτουργεί το AF με τους παλαιούς φακούς.
Μεταχειρισμένες παίζουν σε πολύ καλές τιμές πια και ειναι πιο ολοκληρωμένα ως σώματα.

Συμφωνώ με την πρόταση του evanfotis να πάει στη σειρά 7χχχ. Ακόμα και παλαιότερο μοντέλο ή μεταχειρισμένη αν δε θέλει να ανεβάσει το μπάτζετ.

Καλησπέρα στην παρέα εχω μια Nikon d3500 κ θέλω να αναβαθμισω τον κιτ φακό 18-55 vr
Ποια η γνώμη σας για τον Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II VC

Καλή βελτίωση, αλλά για τι σκοπό ?
τι είδος φωτογραφιών τραβάς ?
ερασιτεχνικά ?
φωτογραφίζεις ως τέχνη ή απλά πήρες την DSLR για καλύτερη ποιότητα και δυνατότητες αντί μιας compact ?

Καλή βελτίωση, αλλά για τι σκοπό ?
τι είδος φωτογραφιών τραβάς ?
ερασιτεχνικά ?
φωτογραφίζεις ως τέχνη ή απλά πήρες την DSLR για καλύτερη ποιότητα και δυνατότητες αντί μιας compact ?
φωτογραφίζω ερασιτεχνικά και μαρεσουν πολυ τα τοπία κ η νυχτερινή φωτογράφιση