Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Από την άλλη η canon έχει ψιλό καλούς φθηνούς φακούς με 50 1,8 και 100-400 κλπ που είναι βασικό και ίσως για κάποιους μια Rp είναι σοφότερη επιλογή με βάση το ότι θα μπορούν να πάρουν και κανένα φακό μετά πέραν του Κιτ αν δεν τους επιτρέπει ακριβούς η τσέπη τους. Οι αντίστοιχοι Nikon βέβαια ανώτεροι αλλά και αρκετά ακριβότεροι.

Οταν "ανοιξει" το συστημα της Νικον (ολοκληρωτικα εννοω μεχρι τωρα εναν ταμρον Ζ εχουμε δει νομιζω) θαναι αρκετα πιο φιλικο. Θα παρει κανα δυο χρονια μεχρι να δουμε την πληθωρα των φακων που εχει η Σονυ που πρωτη καταλαβε οτι συστημα χωρις επιλογη φακων για ολα τα βαλαντια ειναι επικινδυνο για την πορεια τους .

Επομενως η επιλογη και της Νικον δεν ειναι τοσο ρισκο οσο ειναι σιγουρα της Canon που επιμενει σε πολυ ακριβους premium φακους και αρχισε σιγα σιγα να βγαζει κι αλλους οικονομικους φακους αλλα οχι της ιδιας ποιοτητας (οπτικα μιλαω παντα δεν συζητω μονο για την διαφορα υλικων κατασκευης και μοτερ USM/STM)

To λεω εγω αυτο που εχω Canon και αποφασισα να μεινω εδω και καιρο λογω του ....ΕF . Αν εχεις φακους EF ειναι σχεδον το ιδιο με τους RF αν παραβλεπεις το μηκος και το βαρος των φακων.

Και υπαρχουν παρα πολλοι φθηνοι ΕF που συνεργαζονται αψογα με τους μαμισιους ανταπτορες.

Για καποιον που τωρα σκεφτεται που να παει πρωτη επιλογη θα ελεγα Σονυ και μετα Νικον. Σε δυο χρονια ομως ολα αυτα πιθανον να αλλαξουν με την δευτερη γενια Canon και πιθανον και Panasonic

Οι οικονομικοί φακοί της Sony δε λένε τίποτα, οπότε και εκεί πρέπει να τα σκάσεις για καλό φακό. Πχ 24_70 f4 της Sony απλά δεν κάνει... Ο nikon που δίνεται σαν Κιτ 24_70 f4 πολύ πολύ καλύτερος και γενικά πολύ αξιοπρεπής φακός. Για τον 50αρη της Sony fe 1.8 ας μη μιλήσω.. της Nikon λίγο ακριβος αλλά δεν παίζεται.

μα δεν μπαίνεις στο σύστημα για τους οικονομικούς sony φακούς - οι φακοί που αναφέρεις είναι 5ετιας-7ετιας, δεν ενδιαφερουν κανεναν πια

πας ή για tamron/sigma για εξαιρετική απόδοση και κορυφαίο value for money ή τα σκας για τους G master (και δευτερευόντως για τους λίγους G)

για standard zoom πχ έχεις 4 διαφορετικούς tamron/sigma να διαλέξεις..... και όλοι είναι καλοί

Από την άλλη η canon έχει ψιλό καλούς φθηνούς φακούς με 50 1,8 και 100-400 κλπ που είναι βασικό και ίσως για κάποιους μια Rp είναι σοφότερη επιλογή με βάση το ότι θα μπορούν να πάρουν και κανένα φακό μετά πέραν του Κιτ αν δεν τους επιτρέπει ακριβούς η τσέπη τους. Οι αντίστοιχοι Nikon βέβαια ανώτεροι αλλά και αρκετά ακριβότεροι.
Το πρόβλημα με τους «φθηνούς» rf, αυτοί δηλαδή που δεν είναι L, είναι ότι είναι πολύ μέτριοι σε όλα τους, Από την άλλη μπορεί κάποιος να τους βρει σε πραγματικά καλές τιμές.

Αν η μαμά εταιρία ήταν πιο ελαστική στο θέμα συμμετοχής τρίτων στο σύστημα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω και θα καλυπτόταν αρκετές τρύπες που υπάρχουν.
Αλλά η μαμά εταιρία δεν είναι χαζή ξέρει τι κάνει…

Η αλήθεια είναι πως η αγορά της rp και ενδεχομένως της R7, σε συνδυασμό με κάποιους «φθηνούς» rf, είναι αρκετά συμφέρουσες λύσεις με τις οποίες μπορεί να βολευτεί αρκετός κόσμος.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη την πληθώρα σωμάτων και φακών το πληρέστερο σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι της Sony

Έπισης θεωρώ ότι η εταιρεία που είναι στην πιο δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή είναι η Nikon,
Κι ας είμαι για δεκαετίες λάτρης της.

Το πρόβλημα με τους «φθηνούς» rf, αυτοί δηλαδή που δεν είναι L, είναι ότι είναι πολύ μέτριοι σε όλα τους, Από την άλλη μπορεί κάποιος να τους βρει σε πραγματικά καλές τιμές.

Δεν τους εχω πολυψαξει να πω την αληθεια αλλα μην ξεχναμε οτι οι 3 απο αυτους ειναι και σχεδον μακρο.....(24,35,85)

Συγκριση του 24mm f1,8 με τον 24-105 f4

Συγκριση του 24mm f1,8 με τον 24-70 f2,8

Δεν τους εχω πολυψαξει να πω την αληθεια αλλα μην ξεχναμε οτι οι 3 απο αυτους ειναι και σχεδον μακρο.....(24,35,85)

Συγκριση του 24mm f1,8 με τον 24-70 f2,8
η 'σύγκριση στο λιγκ είναι με τον RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, όχι με. τον 24-105 f4

Σωστος. Ζαλιστηκα με τοσους φακους παρομοιου διαμετρηματος

:sneaky:

Παντως δεν θα συγκρινα αυτους τους φακους που φτιαχτηκαν για να ειναι ελαφριοι και με δυνατοτητες μακρο με τους L για να αποδεχθω οτι οι οι μκροι ειναι "λιγοι"

Ειναι αλλοι φακοι για αλλες χρησεις. Οταν ισως βγουν οικονομικοι ζουμ μπορουμε να βγαλουμε τετοια συμπερασματα.

μαζί σου αλλά θεωρώ πως θα μπορούσαν να ναι ένα κλικ καλύτεροι, ας πούμε ο 24 1,8 έχει 800 γιουρος, κι έχει αρκετά προβλήματα, όπως και ο 35αρης που τον βρήκα βέβαια σε πολύ καλή τιμή, second hand, αλλά κι αυτός είναι μετριότατος.

Εγω παντως δεν θα τους κοιταζα αν δεν ηθελα μακρο ευρυγωνιους.

Πηρα μονον τον 50αρη γιατι ηταν πολυ φτηνος να εχω κατι ελαφρυ και μικρο...αλλα γενικως με τα EF πορευομαι (πλην ενος samyang 85mm f1,4 και του 100-500 RF)

Έναν 35αρη full frame χρειάζεσαι τότε.
Καλός και οικονομικός….

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: Happy-Devils
ΟΙ 85αρηδες ειναι καλοι για πορτραιτο εγω τον θελω για να τραβαω σε κλειστο χωρο πολλα ατομα μαζι. Παραδειγμα ειχα τον 30αρη στην 6600 και θα ηθελα να ηταν ποιο wide αλλα οταν μου ειχαν δανεισει (ανταλλαγη φακων) τον 16 τον εβλεπα σαν πολυ wide και ετσι πιστευα χωρις να εχω δοκιμασει πως ο σωστος φακος για μενα θα ηταν ενας 20 εως 25

Μιλαω για οταν ειχα crop τωρα που θελω να παω σε FF μπερδευομαι λιγο.
Ισχύει και για εμένα. Εγώ σε γενέθλια με πολλά άτομα στο σαλόνι, έχω σε 2 σώματα Canon crop (Χ1.6) τους 22mm και 32mm. Ο δεύτερος είναι απλά ακατάλληλος για να τους αποθανατίσεις όλους απαρτία. Ο 22mm είναι τέλειος και δεν παραμορφώνει και πολύ.

Καλός και οικονομικός….

f1,4 ειπε :sneaky:

Προς το παρον αυτοι οι δυο φακοι ειναι οι πιο vfm λυσεις

Καλός και οικονομικός….

Δεν την γνωριζω την εταιρια φθηνος παντως σε σχεση με τους 1.4 που κοιταω.

Στο Skroutz δεν βρισκω 1.8 μονο 1.4 και 2.0

Mια χαρά είναι ο Viltrox 1.8…. Είναι σα να έχεις σε apcs 24mm 1.2
Είχα πολλούς viltrox, όλοι πολύ τίμιοι για τα λεφτά τους.

Αν θέλεις 1.4 θα τα σκάσεις και θα είναι και μεγαλύτεροι, βαρύτεροι…

Από εκεί τους παρήγγειλαν κι εγώ, σε μια βδομάδα ήρθαν με dhl.

Και για τη Nikon z6 σκέφτομαι κι εγώ τον αντίστοιχο …πολύ πιο οικονομικός από τον Nikon .

• Like
Reactions: Happy-Devils
Καλός και οικονομικός….

Sent from my iPad using Tapatal
Επειδή και εμένα με ενδιαφέρει φακός 35 mm για μια sony a7R3 έψαξα λίγο στα σχόλια και διάβασα αρκετά σχόλια για πρόβλημα στο το AF.Αναμονή προς το παρόν.

Ο 35 1.4 της Sony τι λεει ειδα οτι ειναι λιγο ποιο ελαφρυς απο τους Sigma Samyang αλλα ποιο χοντρος αν κρινω απο το φιλτρο που ειναι 72

Αν καταλαβα σωστα ενας φακος 1.4 για FF ειναι ποιο φωτεινος απο εναν 1.4 για crop?

Ίδια φωτεινότητα έχουν .
Απλά ο full frame αισθητήρας παίρνει περισσότερο φως από έναν κροπ λόγω μεγεθους όποτε όπως και με την εστιακή ανακογία / προσαρμογή αναφέρουμε και την οπτική αντιστοιχία σε διάφραγμα και βάθος πεδιου.