geovar
AVClub Addicted Member
- 24 February 2008
- 1,846
To κιτ που έχεις για δεν πολυτραβάει για εσωτερικό εκκλησίας, εκτός και εάν πας μόνο καλοκαίρι με ηλιόλουστες μέρες.Πριν μερικά χρόνια είπα να ξεκινήσω ξανά το χόμπι της φωτογραφίας που είχα στα νιάτα μου. Είχα ρωτήσει εδώ, και τελικά πήρα το σετ:
Lumix DC-GX800
12-32 f/3.5-5.6
35-100 f/4.0-5.6
Αλλά δεν ασχολήθηκα. Βρήκα την όλη ψηφιακή διαδικασία υπερβολικά πολύπλοκη σε σχέση με τα slides που τραβούσα τότε. Την περνώ σε καμία εκδρομή σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ, αλλά γενικά μάζευει σκονη.
Τώρα όμως ασχολούμαι με ξωκλήσια. Και θέλω να βγάζω φωτογραφίες τις τοιχογραφίες. Σε πολλές περιπτώσεις οι φακοί (ειδικά ο τηλεφακός που χρειάζεται περισσότερο) δεν είναι αρκετά φωτεινός. Γιατί σχεδόν κανένα δεν έχει ηλεκτρισμό, συχνά ούτε και παράθυρα. Το κινητό τα καταφέρνει καλύτερα στο να μου δώσει κάποια εικόνα.
Οι φωτογραφίες έχουν δύο χρήσεις. Καταγραφή ώστε να μπορώ να μελετήσω τις τοιχογραφίες. Εδώ μπορώ να κάνω συμβιβασμό στην ποιότητα. Και τελικά, αν φτάσει το θέμα σε δημοσίευση, πρέπει να τυπωθούν στο περιοδικό.
Έχω στην αποθήκη (αφού κανένας δεν ενδιαφέρθηκε με την αγγελία τόσα χρόνια) δύο Zeiss 50 f/1.8 και 28 f/2.8. Ο πρώτος με ένα Metabones γίνεται 100 f/1.6 Αλλά βέβαια χειροκίνητη εστί
Αση. Να το προχωρήσω;
Καλησπέρα.Πριν μερικά χρόνια είπα να ξεκινήσω ξανά το χόμπι της φωτογραφίας που είχα στα νιάτα μου. Είχα ρωτήσει εδώ, και τελικά πήρα το σετ:
Lumix DC-GX800
12-32 f/3.5-5.6
35-100 f/4.0-5.6
Αλλά δεν ασχολήθηκα. Βρήκα την όλη ψηφιακή διαδικασία υπερβολικά πολύπλοκη σε σχέση με τα slides που τραβούσα τότε. Την περνώ σε καμία εκδρομή σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ, αλλά γενικά μάζευει σκονη.
Τώρα όμως ασχολούμαι με ξωκλήσια. Και θέλω να βγάζω φωτογραφίες τις τοιχογραφίες. Σε πολλές περιπτώσεις οι φακοί (ειδικά ο τηλεφακός που χρειάζεται περισσότερο) δεν είναι αρκετά φωτεινός. Γιατί σχεδόν κανένα δεν έχει ηλεκτρισμό, συχνά ούτε και παράθυρα. Το κινητό τα καταφέρνει καλύτερα στο να μου δώσει κάποια εικόνα.
Οι φωτογραφίες έχουν δύο χρήσεις. Καταγραφή ώστε να μπορώ να μελετήσω τις τοιχογραφίες. Εδώ μπορώ να κάνω συμβιβασμό στην ποιότητα. Και τελικά, αν φτάσει το θέμα σε δημοσίευση, πρέπει να τυπωθούν στο περιοδικό.
Έχω στην αποθήκη (αφού κανένας δεν ενδιαφέρθηκε με την αγγελία τόσα χρόνια) δύο Zeiss 50 f/1.8 και 28 f/2.8. Ο πρώτος με ένα Metabones γίνεται 100 f/1.6 Αλλά βέβαια χειροκίνητη εστί
Αση. Να το προχωρήσω;
Για εσωτερικά αρχιτεκτονικά, τοιχογραφίες, πίνακες κλπ, θέλει κλειστό διάφραγμα να είναι εστιασμένες όσο περισσότερο οι επιφάνειες και ιδανικά τρίποδο.Τώρα όμως ασχολούμαι με ξωκλήσια. Και θέλω να βγάζω φωτογραφίες τις τοιχογραφίες. Σε πολλές περιπτώσεις οι φακοί (ειδικά ο τηλεφακός που χρειάζεται περισσότερο) δεν είναι αρκετά φωτεινός. Γιατί σχεδόν κανένα δεν έχει ηλεκτρισμό, συχνά ούτε και παράθυρα. Το κινητό τα καταφέρνει καλύτερα στο να μου δώσει κάποια εικόνα.
Οι τοιχογραφίες που με ενδιαφέρουν είναι συνήθως στον τρούλο του νάρθηκα. Απ' ότι είδα στην πράξη για να πάρω τις λεπτομέρειες έχω το ζουμ στο στο 70 στις μικρές εκκλησίες και δεν έφτανε το 100 στις μεγάλες.Και πως θα βγάζεις εσωτερικά με 100άρη φακό?

Καλημέρα.Οι τοιχογραφίες που με ενδιαφέρουν είναι συνήθως στον τρούλο του νάρθηκα. Απ' ότι είδα στην πράξη για να πάρω τις λεπτομέρειες έχω το ζουμ στο στο 70 στις μικρές εκκλησίες και δεν έφτανε το 100 στις μεγάλες.
Αχ, σταθεροποίηση... Στα νιάτα μου τράβαγα 1/4 στο χέρι. Τώρα...
Οι φακοί είναι από Contax, @milaber22, αλλά δέχομαι την πρόσκληση να τα πούμε από κοντά για να με συμβουλέψεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.