Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Αντιγράφω από reddit...

Do you want a meter? M5, M6, M7

Do you want AE? M7

Do you mainly shoot 50mm? M3

Do you mainly shoot 35mm? M2 or later

Do you mainly shoot 28mm? M4-P or later

Are you a contrarian? M5 or CLE

Do you want to buy new? M-A, MP, M6 reissue

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk
Μολις τωρα ειδα τα μηνυματα, λογικα μια m4 θα βρω. Δεν χρειαζομαι φωτομετρο, θελω να μπαινει ευκολα το φιλμ, 35mm ειναι το αγαπημενο μου και αν θελησω 28 γινεται εστω και συμβιβαστικα χωρις framelines. Αυτη την πρριοδο ομως ολα ειναι πολυ ακριβα, ανοιγει και ο καιρος κλπ. Τον χειμωνα ειχα βρει m4-2 με σερβις 1200 αλλα την προηγουμενη ειχε χαλασει το αυτοκινητο μου

Το έχω πετύχει και εγώ αυτό το site. Δεν έχω ψωνίσει από εκεί, αλλά λίγο που έψαξα, μου δίνει την εντύπωση του αξιόπιστου site.

Έχει παρόμοιες τιμές με το E-Infinity.

Ξέρουμε κάτι για το εν λόγω site?

Άλλος φίλος στο νήμα για Viltrox είχε screenshot για τον 35f1.2.
Φαντάζομαι το ξέρει το μαγαζί.
Προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί και η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Ύποπτα καλή και ρίχνει -100€ στο e-inf και 200€ στο panamoz.
Ίσως είναι ημιεπίσημη παράγκα;

Στο reddit λένε πως είναι gray market. Επίσης επειδή λογικά βρίσκεται Αγγλία (βάσει ονόματος της περιοχής) τσεκάρετε για το απο που φεύγουν.

Άλλος φίλος στο νήμα για Viltrox είχε screenshot για τον 35f1.2.
Φαντάζομαι το ξέρει το μαγαζί.
Προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί και η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Ύποπτα καλή και ρίχνει -100€ στο e-inf και 200€ στο panamoz.
Ίσως είναι ημιεπίσημη παράγκα;
Α δεν το είδα από εδώ.

Από ότι ψάχνω τώρα... είναι εννοείται grey market και δίνει 3 ετή (?) εγγύηση δική του και δεν έχει χρέωση τελωνείου σε 27 ευρωπαικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το έχω πετύχει και εγώ αυτό το site. Δεν έχω ψωνίσει από εκεί, αλλά λίγο που έψαξα, μου δίνει την εντύπωση του αξιόπιστου site.

Έχει παρόμοιες τιμές με το E-Infinity.

τον συγκεκριμένο φακό τον έχει ακόμα πιο φθηνά από ότι το e infinity. Μου το πετάει μέρες σαν διαφήμιση στο chrome.. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΞΈΡΕΙ ???!?!? :ROFLMAO:

Καλησπέρες μετά από χρόνια αποχής από το χόμπι είμαι σε αναζήτηση νέου εξοπλισμού. Διαπίστωσα ότι αυτή την περίοδο σε ευρωπαϊκά μαγαζιά παίζουν πολύ χαμηλές τιμές για lumix s1 /s5 τις έχω βρει και τις δύο κοντά στα 800 € με διαφορά ότι η s5 δίνει 18-40mm μαζί (used πάντα) αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σε μία από τις δύο. Με ξενερώνει που η s1 δεν έχει αναδιπλούμενη οθόνη (αλλά έχει καλύτερο evf )
Επίσης ήθελα να ρωτήσω πόσο χάλια είναι και οι δύο στο focus 😅; Και αν υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει και τις δύο να μου πει την άποψή του thank you

Αν δε τραβάς σπορτ και άγρια ζωή , πουλιά κλπ δεν νομίζω να έχεις θέμα με την εστίαση.

Είναι ίσως οι μόνες μηχανές που δεν έχω δοκιμάσει , καλύτερα να σου πει κάποιος που τις είχε όσον αφορά την εστίαση πάντως .

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

• Like
Reactions: 6xXx6
Η S5 είναι πιο σύγχρονο σώμα από την S1 , πιο ελαφριά και πιο μικρή.

H νεώτερη έκδοση της είναι η S5D με τον 18-40 Κιτ (μικρό και εξαιρετικό φακουδακι pancake αλλα σκοτεινό) που βγαίνει όλο το πακέτο σε τιμές πρόκλησης για FF σώμα.

Η S1 έχει πολύ καλύτερη κατασκευή σαν σώμα και καλύτερο EVF. Αλλά ο αισθητήρας της υστερεί σε θόρυβο της S5. Εγώ έχω την S1R με τα πολλά Mpx κατά τα άλλα ειναι το ίδιο σώμα με την S1

Και οι δύο μηχανές δεν έχουν PDAF εστίαση με γρήγορο AF αλλά κάνεις τη δουλειά σου αν τυχόν δεν έχεις ειδικές απαιτήσεις όπως έγραψε ο Γιαννης

Last edited:
  • Like
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ήθελα να προσθέσω ότι έχω διαβάσει για ένα μεγάλο update που έχει πάρει αυτή η σειρά και φέρνει αρκετές αναβαθμίσεις και στις δύο κάμερες. Νομίζω ότι θα επιλέξω την s5 λόγω αναδιπλωμένη οθόνης και εγκατεστημένου v log

Το πακέτο S5 D με τον 18-40 καινούργια στο γερμανικό Αμαζον είχε βγει σε φοβερες προσφορές γύρω στα 850ευρω . Δεν ξέρω τώρα τι παίζει . Ο φακός μόνο έχει 350€ περίπου από σπασμένο κιτ

Σωστή παρατήρηση σκέφτομαι πολύ σοβαρά για sigma mc 21 L to ef mount
Αν δεν έχεις ήδη φακούς EF δεν έχει πολύ νόημα. Και ειδικά αν τη θες για να τραβάς και βίντεο

Υπάρχει πληθώρα Lmount φακών και σε σχετικά χαμηλές τιμές είτε καινούργιοι είτε μτχ. τόσο Lumix όσο και Sigma ενώ έχουν μπει πλέον στην εξίσωση και οι Κινέζοι 7artisan κλπ. με τιμές κυριολεκτικα χώμα.

• Like
Το να βρισκει κανεις σωματα σε καλη τιμη χωρις να εχει φακους δεν εχει πολυ νοημα αυτο ειναι το γνωστο τυρακι των εταιρειων που θελουν να προσελκυσουν πελατες στην μοντουρα τους με την ελπιδα να τους κρατησουν.

Εχεις φακους απο αλλη μοντουρα ?

Η καλυτερη επιλογη για εναν νεο χρηστη ειναι η Sony λογω πολλων σωματων αρα και πληθωρας προσφορων σε μτχ σωματα και της τεραστιας γκαμας φακων της (μην πω για την τεχνολογια AF της που δεν εχει καμια σχεση με της pananosic) και η Nikon λογω επισης κορυφαιας τεχνολογιας AF , σχετικα ανοιχτης σε 3rd parties κατασκευαστες αλλα και σε εξαιρετικες προσφορες καθε τοσο σε σωματα της .

Το να βρισκει κανεις σωματα σε καλη τιμη χωρις να εχει φακους δεν εχει πολυ νοημα αυτο ειναι το γνωστο τυρακι των εταιρειων που θελουν να προσελκυσουν πελατες στην μοντουρα τους με την ελπιδα να τους κρατησουν.

Εχεις φακους απο αλλη μοντουρα ?

Η καλυτερη επιλογη για εναν νεο χρηστη ειναι η Sony λογω πολλων σωματων αρα και πληθωρας προσφορων σε μτχ σωματα και της τεραστιας γκαμας φακων της (μην πω για την τεχνολογια AF της που δεν εχει καμια σχεση με της pananosic) και η Nikon λογω επισης κορυφαιας τεχνολογιας AF , σχετικα ανοιχτης σε 3rd parties κατασκευαστες αλλα και σε εξαιρετικες προσφορες καθε τοσο σε σωματα της .
Και άμα ξεκινάει τώρα τι να κάνει να πάρει τους φακούς πρώτα και μετά το σώμα; 😅
Όχι δεν έχω κάποιον φακό

Όπου είδα για μεταχειρισμένη Sony full frame μου έβγαινε περισσότερα χρήματα από την Panasonic

κοιτα για Nikon.

Καθε νεα αγορα πρεπει να σκεφτεσαι και την μεταπωληση ενος συστηματος .

Οπως και να εχει Nikon, Canon, Sony πωλουνται πολυ πιο ευκολα αν αργοτερα οι αναγκες σου αλλαξουν και θες κατι διαφορετικο παρα συστηματα οπως οι panasonic που παρα την ποιοτητα τους εχουν περιορισμενο κοινο.

Συν οτι στο af ακομα υπολειπεται των 3 αλλων εταιρειων.