Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

εχθες καθως περνουσα απο ενα καταστημα ειδα στην βιτρινα ενα μικρο φακο,μπηκα ρωτησα τον πωλητη ποσο εχει και μου ειπε 12 ευρω.μου εκανε και μια δοκιμη επιτοπου και εδειχνε δυνατος,τελικα τον πηρα να υπαρχει στο αμαξι.
το φακουδακι περνει 3Χ ΑΑΑ εχει 3 modes και κανει ζοομ.μολις επεσε το βραδυ βγηκα για δοκιμη και εντυπωσιαστηκα παρα πολυ απο το ζουμ που εχει,απο τα 3 μετρα εριξα σε τοιχο και το φως απλωνει σχεδον στα 4 μετρα.
στο κορμο γραφει police 100watt και το μονο σαιτ που βρηκα να του μοιαζει ακριβως ειναι αυτο http://www.aliexpress.com/product-f...hird-gear-mode-free-shipping-wholesalers.html

με αυτα και αυτα και αρκετο διαβασμα τελικα χρειαζομαι ενα φακο:
να βγαζει "καθαρα" 1000 lumens (ας ειναι και παραπανω)
να εχει ωραιο ζουμ
να περνει 2Χ 18650
απο οτι βλεπω απο εσας να εχει τσιπ xm-l t6

καθαρα Lumens εννοω να λεει 1000 αλα να ειναι τοσα και στην πραγματικοτητα,ειδα σε διαφορα ποστ οτι φακοι που γραφουν 3-4000lumens δεν βγαζουν ουτε τα μισα.
ωραιο ζουμ εννοω οτι να ανοιγει η δεσμη του φωτος ομοιομορφα και οχι πχ στην ακρη πολυ φως και στο κεντρο σκοταδι.
της 2Χ μπαταριες της επελεξα γιατι διαβασα εδω απο καποιο φιλο οτι η μια 18650 ειναι λιγη για τσιπ xm-l t6 (σωστο η λαθος?)
ποσταρο και 3 φακους που εχουν τα παραπανω που γραφω αλλα χωρις να ξερω αν ειναι καλη
http://www.lightmalls.com/mxdl-sa-t68-cree-xml-t6-zoom-5-modes-led-flashlight-2-18650
http://www.lightmalls.com/ultrafire...-flood-to-throw-3-mode-led-flashlight-2-18650
http://www.lightmalls.com/trustfire-z5-cree-xm-l-t6-1600lm-zoom-torch-light-2-x-18650

περιμενω την γνωμη σας!!!

Το φακουδάκι που πήρες (με 3 Χ ΑΑΑ & zoom), το πουλάνε οι κινέζοι πλανόδιοι στα 6-7-8 ευρώ!

Τώρα, για τα υπόλοιπα:
Υπάρχει ο "budget" δρομος, οπου παίρνεις μια "μέτρια" κινεζια, με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά, η οποία μπορεί να σε βγάλει ή οχι (λαχείο) και οι πιο επώνυμες προτάσεις, οι οποίες ομως μπορεί να είναι και στα διπλά χρήματα από τις "μη"...

Αν διαβασες το thread, θα έχεις σχηματίσει άποψη για κάποιους φακούς ήδη.
Το XM-L led, για να αποδώσει αρκετά, θέλει περίπου 3 amp ρευμα - μπορεί να το δώσει και ΜΙΑ μπαταρια, προφανώς ομως για λιγότερο χρόνο...

Δες μερικά Κινέζικα eshops για αρχή, δοκιμασμένα, με τα υπερ και τα κατά τους
www.manafont.com
www.dealextreme.com
www.dinodirect.com
hkequipment.net

και μερικά "αμερικάνικα" με καλούς φακούς (μπορεί ΚΑΙ κινέζικους!)
www.goinggear.com
www.shiningbeam.com
www.4sevens.com

Μην λυπηθείς χρήματα για φορτιστή + 18650, εκει να δώσεις τα σωστά - στους φακούς, θα πειραματιστείς, οπως οι περισσότεροι εδώ...

Δες και το ποστ #404 του kospap, εχει καλές προτάσεις!

Last edited:
Θα σκεφτώ και θα γράψω τις πρώτες μέρες του 2012 τις δικές μου προτάσεις. Πάντως κρίμα φίλε ακριβά τον πήρες το φακό, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε,ο καθένας μας την έχει πατήσει σε πολλά που δε ξέρουμε...

Παρεμπιπόντως έβαλα αγγελία, αν κάποιος θέλει κάτι ας πει!

σημερα ενας ξαδερφος μου τον ειδε και μου ειπε οτι πηρε τον ιδιο 5 ευρω απο ενα κινεζο:slapface:

το μαγαζι που ποσταρα τους 3 φακους ειναι αξιοπιστο?

Καλη χρονια παιδες!

Διαβαζω εδω και λιγες μερες το φορουμ των φακων και εχω εντυπωσιαστει απο την τεχνολογικη εξελιξη!!!
Εχω καποιες ερωτησεις που ηταν δυσκολο να απαντηθουν παρ´ολο το διαβασμα που εκανα εδω.

1)Η επαναφορτιζομενη μπαταρια 18650 ειναι κατι αντιστοιχο μεγεθους της κοινης ΑΑ? Ποιο ειναι το αβανταζ εναντι των κοινων καλων ΑΑ επαναφορτιζομενων?

2)Εχω το παλαιο επαναφορτιζομενο γομαρι της Maglite. Τερας αξιοπιστιας εδω και πολλα χρονια. Μπορω να του αλλαξω την κεφαλη σε led? H δεν αξιζει τον κοπο?

3)Η τεχνολογια XM-L στα λεντ, σημαινει και λιγοτερη καταναλωση στα ιδια lumens? Με ενδιαφερει πρωτιστως η διαρκεια.

4)Με εντυπωσιασε το quark 123. Ειδα οτι παιρνει μια κοντοχοντρη μπαταρια. Υπαρχει τετοια στην αγορα αλλα επαναφορτιζομενη?

5)Θελω να αναθαθμισω την σειρα Maglite που εχω πολλα χρονια τωρα, συμπεριλαμβανομενου ενος 2xAA led μοντελου (το πρωτο νομιζω της Μαglite) απο το οποιο ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος αναφορικα με την διαρκεια, αλλα προβληματιζομαι μηπως υπαρχει κατι ακομα καλυτερο (σε διαρκεια μονο) σε maglite η αλλη εταιρεια.
Οι προυποθεσεις για αναβαθμιση ειναι οι φακοι να ειναι απο αξιοπιστη εταιρεια, να φορουν μπαταριες ΑΑ ειτε ΑΑΑ και ειδικοτερα να ειναι μοντελα που φορουν 1χΑΑΑ, 1χΑΑ και 2χΑΑ. Θα αγορασω απο 1 εως τρεις φακους απο καθε κατηγορια για αντικατασταση υπαρχοντων. Παρακαλω σημειωστε οτι με ενδιαφερει υψιστως η διαρκεια και καθολου τα strobes,sos,κλπ options.

Θα εκτιμουσα αφανταστα τις προτασεις σας!

Καλή χρονιά Χιώτη!
Οι μπαταρίες 18650 είναι ίσες με δυο cr123 σε μέγεθος,αυτές τις κοντόχοντρες που έγραψες παραπάνω.Οι κοντόχοντρες δλδ οι cr123 υπάρχουν σε επαναφορτιζόμενες και λέγονται rcr123.Όπως οι 18650 έτσι και οι cr123 rcr123 είναι όλες λιθίου.

Για τις αναβαθμίσεις των mag θα σε βοηθήσουν τα παιδιά που ασχολούνται αρκετά με τις μόντες,υπάρχει και σχετικό νήμα για τους maglite.(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/61836-Η-γωνιά-των-Maglite)

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

1)Η επαναφορτιζομενη μπαταρια 18650 ειναι κατι αντιστοιχο μεγεθους της κοινης ΑΑ? Ποιο ειναι το αβανταζ εναντι των κοινων καλων ΑΑ επαναφορτιζομενων?
Ειναι πιο μεγάλη, για την ακρίβεια 18mm διαμετρο Χ 65mm μήκος - αν έχεις ανοιξει μπαταρια από φορητό, έχει τετοια στοιχεία μέσα (συνήθως 6 ή 8)
Δινει 3.7volt (σε σχέση με τα 1.2 της ΑΑ επαναφορτιζόμενης) και ειναι Λιθίου (οχι NiMH), δλδ καλύτερη τεχνολογία

2)Εχω το παλαιο επαναφορτιζομενο γομαρι της Maglite. Τερας αξιοπιστιας εδω και πολλα χρονια. Μπορω να του αλλαξω την κεφαλη σε led? H δεν αξιζει τον κοπο?
Υπάρχουν αρκετα dropin για τους maglite, αν δεν θες να το παροπλίσεις/πετάξεις...
Μην περιμένεις θαύματα πάντως..
Ψαξε για την LED upgrades της terralux

3)Η τεχνολογια XM-L στα λεντ, σημαινει και λιγοτερη καταναλωση στα ιδια lumens? Με ενδιαφερει πρωτιστως η διαρκεια.

Το LED XM-L ειναι το πιο φρέσκο της CREE (μια από τις παραγωγούς εταιρίες). Σήμερα (αρχές 2012) ειναι το LED με την μεγαλύτερη απόδοση για 1Amp ρευματος (περίπου 350Lumens). H "διαρκεια" είναι συνάρτηση της κατανάλωσης (Φυσική γαρ).
Ετσι, (σε ιδανικες συνθήκες) αν έχεις 3 διαφορετικά LED με μια ιδια μπαταρια στο καθένα (ας πούμε 3.7V, 2000mAh) και θες να έχεις ΙΔΙΑ φωτεινότητα, προφανως αυτό με την μεγαλύτερη απόδοση, θα καταναλώσει το λιγότερο ρεύμα (δλδ θα διαρκέσει περισσότερο)!

4)Με εντυπωσιασε το quark 123. Ειδα οτι παιρνει μια κοντοχοντρη μπαταρια. Υπαρχει τετοια στην αγορα αλλα επαναφορτιζομενη?
H 123 ειναι μπαταρια 3.0volt (οι καλές είναι 1500mAh) και υπάρχει και αντιστοιχη σε επαναφορτιζόμενη (3.0v, 500mAj) αλλα και σε ιδιο μέγεθος, λιθίου, 3.7V (750mAh). Αν προσέξεις, την μεγαλύτερη χωρητικότητα (δλδ διάρκεια) την έχει η απλή, οχι οι επαναφορτιζόμενες!

5)Θελω να αναθαθμισω την σειρα Maglite που εχω πολλα χρονια τωρα, συμπεριλαμβανομενου ενος 2xAA led μοντελου (το πρωτο νομιζω της Μαglite) απο το οποιο ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος αναφορικα με την διαρκεια, αλλα προβληματιζομαι μηπως υπαρχει κατι ακομα καλυτερο (σε διαρκεια μονο) σε maglite η αλλη εταιρεια.
Οι προυποθεσεις για αναβαθμιση ειναι οι φακοι να ειναι απο αξιοπιστη εταιρεια, να φορουν μπαταριες ΑΑ ειτε ΑΑΑ και ειδικοτερα να ειναι μοντελα που φορουν 1χΑΑΑ, 1χΑΑ και 2χΑΑ. Θα αγορασω απο 1 εως τρεις φακους απο καθε κατηγορια για αντικατασταση υπαρχοντων. Παρακαλω σημειωστε οτι με ενδιαφερει υψιστως η διαρκεια και καθολου τα strobes,sos,κλπ options.

Μέσα σε αυτό το thread, γινονται συχνά αναφορές για φακούς με διάφορα προσόντα, κάνε μια καλή ανάγνωση στα posts του τελευταίου εξαμήνου!
Οταν ξεκαθαρισεις στο μυαλό σου, τι είδους φακούς θέλεις, σε χρήματα και σε ειδη μπαταριας (πχ υπάρχουν κάποιοι που ΔΕν θέλουν να ασχοληθούν με επαναφορτιζόμενες λιθιου - προτιμούν ΑΑ), εδω ειμαστε!

Last edited:
Χιλια ευχαριστω, Παντελη, Ασοτ!!
Ξεκαθαρισαν καποια βασικα πραγματα που επρεπε, για να προχωρησω περαιτερω. Θα κοιταξω προσεκτικα το νημα και θα επανελθω για συμβουλες.
Παντως η τεχνολογια και ο κοσμος των φακων ειναι πραγματικα εντυπωσιακος και το κοστος αρκετα προσιτο, αν μεινεις σε ερασιτεχνικο επιπεδο.

Και μια γενικη ερωτηση, ποιος ειναι ο αντιστοιχος "Παπαδακης/Γαλαιος/Φωτοαγορα/adorama" στην Αθηνα αναφορικα με φακους αυτη τη φορα?

Ο Δήσιος είναι http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1099 αλλά μόνο για να τους δεις από κοντά, όχι για να τους αγοράσεις...

Merci Jpil!
Παντως αν οι διαφορες ειναι μεχρι 15-20%, θα προτιμησω τον δησιο και για ταχυτητα αλλα και για ασφαλεια (lost in the post..)

Λοιπον, διαβασα αρκετα και κατεληξα οτι θα αναβαθμισω ολους τους 2χΑΑ Maglite που εχω. Υπαρχει αξιοπιστο κιτ. Problem solved.

Επειτα αποφασισα οτι θα παω με standard batteries ΑΑΑ και ΑΑ. Οχι επαναφορτιζομενες, οχι ειδικου τυπου.

Σε αυτη την περιπτωση θα χρειαστω τη συμβουλη σας για απλους φακους με αλκαλικες μπαταριες 1χΑΑΑ και 1χΑΑ. Η μοναδικη μου απαιτηση ειναι η διαρκεια. Ενα πραγμα σαν τους απλους maglite, αλλα με την πολλαπλασια διαρκεια που σου εξασφαλιζει το led. Η φωτεινοτητα μου ειναι μαλλον αδιαφορη αλλα οχι και η αξιοπιστια, αρα οχι no name κινεζικους.

Υποδειξεις σε αυτα τα πλαισια ευπροσδεκτες :)

Last edited:
Σε ευχαριστω για τα λινκς, J. !!!
Θα προτιμησω μονο κεφαλη led αλλα οχι ουρα με διακοπτη για τους 2χΑΑ maglite.

Αν εχεις και καποια λινκς για φακους led 1xAAA και 1χΑΑ (να παιρνουν μονο 1 μπαταρια ΑΑ η/και ΑΑΑ) θα με βοηθουσε στην ερευνα μου.

Όπα μισό, τα έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα λεντάκια; Παιδιά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, βάζοντας cree xr-e που πουλάνε αυτοί στο κάτοπτρο του μαγκλιτε δεν εστιάζει εύκολα, να μη πω με τίποτα! Θα έχει φυσικά πολύ περισσότερο φως αλλά...
Να σας προτείνω κάποιο κιτ δεν έχω ιδέα, δε τα έχω ψάξει ποτέ, αλλά θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάτι αξιόλογο.
Χιώτη, γενικά να ξέρεις σχεδόν όλοι στη Κίνα φτιάχνονται, αλλά η ποιότητα μεταξύ τους μπορεί να διαφέρει από πολύ εώς παρα πολύ! Πόσα χρήματα διαθέτεις για να σου προτείνουμε αντίστοιχο μοντέλο; Διάρκεια είπες είναι το ζητούμενο;
1η επιλογή με αυτά που λές, ένα κλασσικό Fenix E01 είναι ό,τι χρειάζεσαι!

Όπα μισό, τα έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα λεντάκια; Παιδιά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, βάζοντας cree xr-e που πουλάνε αυτοί στο κάτοπτρο του μαγκλιτε δεν εστιάζει εύκολα, να μη πω με τίποτα! Θα έχει φυσικά πολύ περισσότερο φως αλλά...
Να σας προτείνω κάποιο κιτ δεν έχω ιδέα, δε τα έχω ψάξει ποτέ, αλλά θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάτι αξιόλογο.
Χιώτη, γενικά να ξέρεις σχεδόν όλοι στη Κίνα φτιάχνονται, αλλά η ποιότητα μεταξύ τους μπορεί να διαφέρει από πολύ εώς παρα πολύ! Πόσα χρήματα διαθέτεις για να σου προτείνουμε αντίστοιχο μοντέλο; Διάρκεια είπες είναι το ζητούμενο;
1η επιλογή με αυτά που λές, ένα κλασσικό Fenix E01 είναι ό,τι χρειάζεσαι!

Φιλε Εργοτελη η απαντηση σου στο αλλο νημα με καλυψε πληρως.
Τσεκαρα τον Φενιξ Ε01, μαζι με αλλους, και εχεις δικιο ειναι ακριβως αυτο που θελω για 1χΑΑΑ.

Για τους Maglite τα λεμε απο εκει. Σε ευχαριστω τα μαλα!

Τα ειδα ολα, ολο το απογευμα για φακουδακια τσεκαρω. Το Φενιξ Ε01 που προτεινες ειναι οτι ακριβως χρειαζομαι.

Εργοτελη, μηπως υπαρχει κανενας τροπος να καταλαβει κανεις πρακτικα ποσα ειναι τα 10 η τα 20 lumens? Ποσα λ δινει μια 40αρα λαμπα πυρακτωσεως πχ?

τα 10 του φένιξ θα σου είναι υπέραρκετα για να κάνεις τα πάντα. O maglite 2AA για παράδειγμα βγάζει κάπου 5 λούμεν. Βέβαια να σου πω το σημαντικότερο μειονέκτημα το E01, ότι το χρώμα του μωβίζει κάπως, το λέντ είναι τέτοιο δυστυχώς.