Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

.....γεια χαρα , δεν ξερω που θα κανω αυτη την ερωτηση , γιαυτο την κανω εδω , λοιπον εχω ενα maglite 6d , γενικα ειμαι ικανοποιημενος (παιρνη αναβαθμηση και που να παω ?) . Θελω καποιος να με διαφωτησει ποιος led φακος μπορει να μου δωσει με αξιοπιστια , αρκετα lumens , πανω απο 600 , και με τη καλυτερη συγκεντρωση του φωτος για να πηγαινη στο Θεο , με απλες η σε επαναφορτηζομενες , μπαταριες . Εχω δει στον Δησιο τον Χ21 350ευρω 1000 lumens , αλλα ηθελα την γνωμη σας για την συγκεντρωση της δεσμης,αξιοπιστια γενικοτερα....

Καλως ήλθες αγαπητέ!

Α. Υπάρχουν και έτοιμα modules για maglite 6D (πχ Terralux 1 και 2, σε διαφορετικά χρήματα)...

Β. Πρεπει να γίνεις πιο σαφής - ειδος μπαταρίας? πχ Fenix TK-35, Fenix TK-41

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Καλως ήλθες αγαπητέ!

Α. Υπάρχουν και έτοιμα modules για maglite 6D (πχ Terralux 1 και 2, σε διαφορετικά χρήματα)...

Β. Πρεπει να γίνεις πιο σαφής - ειδος μπαταρίας? πχ Fenix TK-35, Fenix TK-41

........ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το καλοσωρισμα ,:2thumb22sup:, οσον αφορα την μπαταρια , την θελω απλα επαναφορτιζομενη , για λογους κοστους χρησης και οχι κτησης , μαλλον μου ταιριαζει ο τκ-41 , επειδη κοβει πιο μακρια 473 μετα αντι 333 μετρα του τκ-35 , υπαρχει κατι να κοβει σε 600 μετρα πχ ? Ενδιαφερων και η αναβαθμηση , αλλα ξερει κανεις εαν λειτουργη η συγκεντρωση δεσμης μετα την αναβαθμηση , δηλ θα πηγαινη μακρια ?.........

Οποιοδήποτε νουμερο απόστασης πάνω από 200μ είναι ψιλο-ουτοπικό, αφού δεν βλέπει η όραση μας χωρις βοήθημα (πχ κιάλια).
Ναι, υπάρχουν φακοί που "κοβουν" και 600μέτρα αλλα θα πας πάνω από 250 ευρώ. Αν είσαι ΟΚ με τετοιο ποσό, υπάρχουν προτάσεις.
Ο Maglite εχει καλό κάτοπτρο, δεν θα χάσει το "ριξιμό" του εύκολα!

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Οποιοδήποτε νουμερο απόστασης πάνω από 200μ είναι ψιλο-ουτοπικό, αφού δεν βλέπει η όραση μας χωρις βοήθημα (πχ κιάλια).
Ναι, υπάρχουν φακοί που "κοβουν" και 600μέτρα αλλα θα πας πάνω από 250 ευρώ. Αν είσαι ΟΚ με τετοιο ποσό, υπάρχουν προτάσεις.
Ο Maglite εχει καλό κάτοπτρο, δεν θα χάσει το "ριξιμό" του εύκολα!

.....ΩΡΑΙΑ , και γω που νομιζα οτι πρεπει να κοβει ....πολλη μακρια , αρα ειμαι καλα , ευχαριστω....καπου δειαβασα , οτι και να διαλεξουμε (φακο) τωρα στην αρχη , λαθος θα κανουμε μεχρι να καταληξουμε τι θα μας ταιριαξη , παραξενευτηκα αλλα μου αρεσε , δικιο εχει ο ...ποιητης :worshippy:, σκαλι-σκαλι ανεβαινης την σκαλα........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

.....ΩΡΑΙΑ , και γω που νομιζα οτι πρεπει να κοβει ....πολλη μακρια , αρα ειμαι καλα , ευχαριστω....καπου δειαβασα , οτι και να διαλεξουμε (φακο) τωρα στην αρχη , λαθος θα κανουμε μεχρι να καταληξουμε τι θα μας ταιριαξη , παραξενευτηκα αλλα μου αρεσε , δικιο εχει ο ...ποιητης :worshippy:, σκαλι-σκαλι ανεβαινης την σκαλα........
Ναι νομίζω ότι ο Κώστας το είχε γράψει και έχει δίκιο.Πάντως από τον ενθουσιασμό του πρώτου καλού φακού συνήθως ζητάμε κάτι που να σκοτώνει χιλιόμετρα αλλά αν το σκεφτείς μετά τα 200 μέτρα ξεχωρίζουμε μόνο ότι αντικατροπτίζεται ή κάνα μεγάλο αντικείμενο (βάρκα,όχημα κτλ) οπότε δεν χρειάζονται αγορές με παράγοντα ή καλύτερα τέτοιες βλέψεις τον εκατοντάδων μέτρων.

Αν θες την γνώμη μου για να πάρεις κάτι και να είσαι εντυπωσιασμένος πάρε τον Fenix TK35 ή τον Predator με προτίμηση στον TK35.

.....γεια χαρα , δεν ξερω που θα κανω αυτη την ερωτηση , γιαυτο την κανω εδω , λοιπον εχω ενα maglite 6d , γενικα ειμαι ικανοποιημενος (παιρνη αναβαθμηση και που να παω ?) . Θελω καποιος να με διαφωτησει ποιος led φακος μπορει να μου δωσει με αξιοπιστια , αρκετα lumens , πανω απο 600 , και με τη καλυτερη συγκεντρωση του φωτος για να πηγαινη στο Θεο , με απλες η σε επαναφορτηζομενες , μπαταριες . Εχω δει στον Δησιο τον Χ21 350ευρω 1000 lumens , αλλα ηθελα την γνωμη σας για την συγκεντρωση της δεσμης,αξιοπιστια γενικοτερα....

Αν θες να το δούμε για αναβάθμιση θα μπορούσα να σε βοηθήσω μετά από ~10 μέρες, όπως έχω πει και σε άλλους φίλους εδώ μέσα αν έχω χρόνο αναλαμβάνω να μοντάρω το φακό χωρίς κόστος(προφανώς όχι κ τα υλικά χαχα) ή φυσικά να σου δώσουμε οδηγίες να το κάνεις μόνος σου βήμα βήμα. Η αλήθεια είναι πάντως πως διαθέτεις ένα φακό κτήνος, με μια κλασσική μόντα (xm-l, heatsink,ucl glass, buck driver) του δίνεις μια γερή αναβάθμιση που θα σου δώσει 800OTF+ και 6+ ώρες στο δυνατό με nimh επαναφορτιζόμενες.Αν δε το κύκλωμα είναι κάπως πιο καλό, με τη μόντα αυτή πέραν από το δυνατό βάζεις και ένα low 12 λούμεν να σου ανάβει ο φακός για 3 μήνες σερί(εννοώ χωρίς να τον σβήσεις καθόλου!!!). Νομίζω ακούγονται καλά έτσι;

Για να αγοράσεις φακό πάντως με τα χαρακτηριστικά που είπες πας καρφί για ΤΚ41.

Last edited:
Αν θες να το δούμε για αναβάθμιση θα μπορούσα να σε βοηθήσω μετά από ~10 μέρες, όπως έχω πει και σε άλλους φίλους εδώ μέσα αν έχω χρόνο αναλαμβάνω να μοντάρω το φακό χωρίς κόστος(προφανώς όχι κ τα υλικά χαχα) ή φυσικά να σου δώσουμε οδηγίες να το κάνεις μόνος σου βήμα βήμα. Η αλήθεια είναι πάντως πως διαθέτεις ένα φακό κτήνος, με μια κλασσική μόντα (xm-l, heatsink,ucl glass, buck driver) του δίνεις μια γερή αναβάθμιση που θα σου δώσει 800OTF+ και 6+ ώρες στο δυνατό με nimh επαναφορτιζόμενες.Αν δε το κύκλωμα είναι κάπως πιο καλό, με τη μόντα αυτή πέραν από το δυνατό βάζεις και ένα low 12 λούμεν να σου ανάβει ο φακός για 3 μήνες σερί(εννοώ χωρίς να τον σβήσεις καθόλου!!!). Νομίζω ακούγονται καλά έτσι;

Για να αγοράσεις φακό πάντως με τα χαρακτηριστικά που είπες πας καρφί για ΤΚ41.

...........σας ευχαριστω ολους , παντα με μαγευαν οι φακοι και κανενας δεν με καταλαβαινε , φυσικα ουτε και γω τον εαυτο μου , αλλωστε δεν χρειαζετε καμια φορα , χαχαχαχα , λοιπον ενταξει , ergoteli θα το κανουμε στηλε pm οταν μπορεις , οχι τσαμπα ομως κατι θα βρεθει για αποζημιωση , μηπως γνωρηζεις κοστος ανταλλακτικων με την ''καλη'' αναβαθμιση ? Για να δω εαν συμφερει , αλλιως τκ-35 η τκ-41 , αυτον τον τελευταιο που τον αγοραζουμε , ο Δησιος δεν τον εχει στον καταλογο του......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Ναι νομίζω ότι ο Κώστας το είχε γράψει και έχει δίκιο.
ε βεβαια το ξερω απο πρωτο χερι και κατα επαναληψη......μολις προχθες εκανα ενα λαθος 200 ευρω σαν πρωτη αγοτα απο κατι ασχετο με φακους...

και απο μια αποψη το dealextreme για αυτο ειναι ...για να κανουμε φθηνα λαθη...

Αν θες να το δούμε για αναβάθμιση θα μπορούσα να σε βοηθήσω μετά από ~10 μέρες, όπως έχω πει και σε άλλους φίλους εδώ μέσα αν έχω χρόνο αναλαμβάνω να μοντάρω το φακό χωρίς κόστος(προφανώς όχι κ τα υλικά χαχα).

Όποτε βρεις χρόνο μου λες για να σου στείλω έναν maglite 5.

Γιάννης

ψαχνω ολες τις εταιριες και ολες τις σελιδες που ξερω για να παρω ενα φακο που να ειναι διαφορετικος που να ειναι το κατι παραπανω οσο αφορα τα τεχνικα χαρακτιριστικα την μπαταρια και την βολικοτητα.

Δεν εχω βρει τιποτα. Εχουμε μεινει πραγματικα στασιμοι.

για μενα ο ποιο ομορφος φακος που τα εχει και τα κανει ολα ειναι ο RRT-0.

Παει τους χαλασαν τους φακους. Δεν κοιτανε καθολου την ενφανιση. Παιρνουν ενα ροπαλο και το κανουν φακο.

Τελος παντων. Εχω να παρω φακο 1 χρονο σχεδον μπορει και παραπανω.

Εχω μαζεψει χρημα που μαλλον θα παει σε 2 φακους. Αν βγει ο εκλεκτος surefire και μετα εναν της lumapower.

λετε ρε παιδια?

εγω τον εχω και το λεντ ειναι μια χαρα....το κατοπτρο δεν λεω οτι ειναι απο τα καλυτερα αλλα ειναι οκ.

Ε τοτε θα περιμενω για κανα surefire.

πηρα s-mini και ειναι πολυ καλυτερο και φθηνοτερο απο lumapower sugnatur st-50 ( εχει καλυτερη δεσμη και αποχρωση )

Re: προβλημα σε led lenser P7

εργοτελη χρειαζομαι tactical φακο,μηκος 10-12εκ,ελαφρυ,αρκετα δυνατο(200lumens) και με χαμηλη καταναλωση.ειδα σε φωτο το surefire 6PX PRO και δειχνει καλος.οσο πιο πολλα κοιταω τοσο μπερδευομαι.τις αγορες τις κανετε απο ebay ή απο καταστηματα και με την εγγυηση τι παιζει;για μπαταριες δεν ξερω.

Last edited:
Re: προβλημα σε led lenser P7

Νικο,

καλυτερα απο μαγαζι, εντος η εκτος Ελλαδος, εγω τους περισσοτερους τους εχω παρει απο τον Flashaholics.co.uk και απο το nitegear.co.uk γιατι μια φορα που χρειαστηκε μου αλλαξανε το φακο χωρις κανενα προβλημα.

Να ξερεις οτι αν πας για surefire θα πρεπει να τα δωσεις, αλλα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

o φακος που σου ειπα Nitecore ειναι πολυ καλος και χωρις προβληματα. Τουλαχιστον εμενα δεν μου εχει δημιουρησει κανενα.

Παρακατω εχω φωτο 2 παλαιοτερους ( σε λιγο αναρτηση).