Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Ευελπιστουσα να ειχατε καλες εντυπωσεις/γνωμες για τον klarus xt11 αλλα που,παλι θα με βαλετε να ψαχνω εσεις!!

Χιωτης ,
Κοιταξα στο site της klarus τις προαλλες και απο ολους ειχα ξεχωρισει τον xt11 και το rs11.Καλως και ομορφος ο rs11 αλλα ξεχωρισα τον xt11 λογω των δυο κουμπιων στο tailcap που εχει.Οπως ειπα και πριν , νομιζω οτι θα με βολευει περισσοτερο να εχω και τα δυο κουμπια πισω παρα το ενα πισω και το αλλο στο σωμα του φακου. Καλως η κακως,τις περισσοτερες φορες που χρησιμοποιω τον εκαστοτε φακο ειναι ετσι,με αυτην την λαβη/τροπο. Για αυτο και νομιζω οτι θα με βολευει ο xt11.
fenix-pd35-1-008.jpg

Γιατι λες οτι ειναι δυσχρηστος και αβολος?Δεν σε βολευουν τα δυο κουμπια πισω?

flashlight
Κρινοντας απο αυτην την φωτογραφια
sa551127r.jpg

νομιζω οτι το στρογγυλο κουμπακι ειναι πιο εξω απο οτι το αλλο που γραφει mode.

Εδω φαινεται καλυτερα η διαφορα στο υψος των δυο κουμπιων
XT11007.jpg

Last edited:
Οπως δεν με βολευει το μαγνητικο δακτυλιδι, δεν με βολευουν τα δυο κουμπια πισω.

Το κουμπι (η τα κουμπια) στο σωμα ειναι το ιδανικο μερος γιατι ειναι ο τροπος που κρατας τον φακο τις περισσοτερες φορες.

Εγω σπανια θα κρατησω φακο με tactical τροπο, δηλαδη πανω απο το κεφαλι.

Αλλα αν νομιζεις οτι σε βολευει, δεν το συζηταμε, το φακουδακι ειναι μια χαρα κατα τα αλλα. Οπως ειπα εχω τον RS11 και ειμαι υπερ ευχαριστημενος.

Και εγώ θα σου πρότεινα κουμπί στο σώμα, αλλα όπως βολεύει τον καθένα.

Αυτο το κατάλαβα μετά από τρεις φακούς που πήρα με κουμπι στο tailcap. Ο τέταρτος είναι κανονικός και με έχει βολέψει αφάνταστα, ειδικά όταν αλλάζω συνέχεια modes.

Κοιταζοντας στην σελιδα της εταιριας για τον xt11 με τα 820 lumens, ( http://www.klaruslight.com/plist_show.php?id=63&lge=en) εχει αυτο εδω το πινακακι με την διαρκεια της μπαταριας ανα mode. ( http://www.klaruslight.com/upfile/20130606/XT11-1-11.jpg )(γραφω απο το κινητο/tapatalk και για καποιο λογο δεν με αφηνει να κανω download την εικονα,γι'αυτο και εβαλα και τα δυο links).

Πολυ αισιοδοξοι δεν ειναι οι ανθρωποι και γραφουν 3 ωρες διαρκεια στο high mode? Υπαρχει καποιος κατοχος του συγκεκριμενου φακου να το επιβεβαιωσει/διαψευσει ή να μου πει τις δικες του μετρησεις?

Τωρα θυμηθηκα να ρωτησω και για τα color filters που μπορεις να βαλεις. Που χρησιμευει το καθε χρωμα? Το difuser τι ακριβως κανει?

Υ.Γ.: Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια , παρολο που σας τα εχω πρηξει με τις ερωτησεις μου. Αν δεν εμπαινα να σας ρωτησω θα ειχα χρυσοπληρωσει αυτον τον ελεεινο φακο της 5.11 που κοιταζα τοτε,τωρα τον βλεπω και μου φαινεται σαν παιχνιδακι απ'αυτα που αγοραζεις στους παγκους στα πανηγυρια. Παλι καλα που σας ειχα ρωτησει.

Eτσι γραφουν ολοι οι φακοι και εννοουν οτι το τουρμπο (τα 820λουμενς πχ) ισχυει μονο για λιγα λεπτα και μετα πεφτει σε χαμηλοτερο επιπεδο η φωτεινοτητα. Συνολικα ομως ισχυουν οι 3 ωρες.
Το diffuser ειναι καλο διοτι ανακλα το φως παντου κανοντας το φακο χρησιμο σαν λαμπα δωματιου. Τα χρωματιστα φιλτρα ειναι για να βγαζουν προφανως το αναλογο χρωμα. Ποτε δεν τα εχω χρησιμοποιησει.
Μου αρεσει το diffuser του XT11 που ειναι σε μορφη βιδωτου φιλτρου και οχι κωνου που μπαινει σαν καποτα στον φακο.

Τα χρώματα χρησιμευουν για λόγους τακτικής.
Πχ το κόκκινο για διαβασμα χάρτη, το πράσσινο για να κοθοδηγήσει κάποιος ένα όχημα το οποίο εχει σβηστά τα φώτα του, και το πράσσινο για χρήση στο νερό νομίζω.
Το λευκο diffuser διαχέει το φώς στο χώρο και μπορείς να δεις καλύτερα με αυτο π.χ κατεβαινοντας μια σκάλα ή ψαχνοντας σε ένα δωμάτιο.
Φυσικά εχουν κι'αλλες χρήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Tωρα, εδω που τα λεμε, τσαμπα λεφτα ειναι τα φιλτρα αφου ολες τις εργασιες που αναφερεις τις κανεις ανετα και με τον κανονικο φακο.
Μονο το diffuser ισως να αξιζει αλλα και αυτο λιγακι περιττο ειναι. Αμα βεβαια εισαι γκατζετακιας, τα αγοραζεις ολα.. :))

Τα φίλτρα είναι κάπως πιο στρατιωτικής αξίας (κινείσαι χωρίς να σε εντοπίσουν, συνθηματικά, κ.λπ.), το πορτατίφ προσωπικά μου έχει χρειαστεί κάποιες φορές στην δουλειά όταν υπήρχε ολονύχτια διακοπή ρεύματος και ήθελα να σπάσω το απόλυτο σκοτάδι στον χώρο που βρισκόμουν σε πολύ χαμηλή κλίμακα φωτισμού όμως γιατί δεν ήθελα να φαίνομαι χωρίς εγώ να μπορώ να δω έξω τίποτε. Το θεωρώ χρήσιμο και το έχω στην δουλειά πάντα μαζί μου. Τώρα σε τίποτε υπαίθριες εξορμήσεις, πάλι θα έχει τις εφαρμογές του.

παραθετω τη γνωμη μου: τα φιλτρα προοριζονται για στρατιωτικη χρηση.
ολα εχουν μεγαλη διαχυτικη ικανοτητα και ετσι δυσκολα φαινεται το φως απο μακρυα

το κοκκινο χρησιμοποιειται κυριως για νυχτερινη πορεια. βοηθαει ωστε οταν σβησουμε το φακο να επανελθει πολυ γρηγορα
η οραση μας σε φυσιολογικα επιπεδα και να προσαρμοστει στις συνθηκες φωτισμου.
επισης το κοκκινο φως δεν φαινεται απο πολυ μακρυα κατι που το κανει ιδανικο "πολεμικο" φως.

το πρασινο χρησιμοποιειται κυριως για αναγνωση χαρτων. πλεονεκτημα οτι δεν αλλαζει το χρωμα των μαρκοδορων-μολυβιων-στυλων που χρησιμοποιουνται για σημαδεμα στους χαρτες

το μπλε χρησιμοπιειται για διαχωριση και εντοπισμο υγρων, κυριως του αιματος πχ:κυνηγι τραυματιων

κανεις αστυνομικος ή στρατιωτικος εδω μεσα να μας πει αν εμαθαν στην εκπαιδευση αν οντως ειναι ετσι και αν εχουν αλλες εφαρμογες;

Last edited:
Τα φιλτρα ειναι εξ'ισου χρησιμα και στους κυνηγους. Ειδικα το μπλε (για αιμα/ουρα ζωου) και το κοκκινο για να μην τρομαζουν τα ζωα, και να διατηρειται η νυκτερινη οραση.
Το πρασινο φιλτρο μου φαινεται λιγο αχρηστο. Ξερω οτι στον Αμερικανικο στρατο οι χαρτες ειναι φτιαγμενοι για να διαβαζονται με κοκκινο φως.

Για τους μερακληδες, υπαρχουν και τα ΙR filters (υπερυθρων) που μπλοκαρουν ολη την ορατη ακτινοβολια αλλα πρεπει να εχεις ειδικα γυαλια/κυαλια :))

Μου εχει δωσει φιλαρακι 30 για να του αγορασω ενα φακο μαζι με μπαταριες.. Τον θελει για απλη χρηση, θα τον δουλευει οταν και οποτε του χρειαστει (δηλαδη σπανια)

Δεν ειχε ποτε καποιον ιδιαιτερο φακο..
Σκεφτηκα να του αγορασω εναν οχι πολυ μεγαλο σε διαστασεις, δυνατο με ΑΑ η με cr123 και παντα προσεχω τα modes.. Εννοειται οχι επαναφορτιζομενες..

Ετσι με αυτα τα ολιγα χρηματα παω στον ThruNite TN12.. http://www.thrunite-store.com/flash...lumens-cree-xm-l-u2-led-flashlight-torch.html

Καλα θα κανω η οχι..?

Εχω πατησει προσφορες στο ebay (fenix, nitecore...) αλλα το μεσημερι θα δω τα αποτελεσματα..!

Last edited:
παραθετω τη γνωμη μου: τα φιλτρα προοριζονται για στρατιωτικη χρηση.
ολα εχουν μεγαλη διαχυτικη ικανοτητα και ετσι δυσκολα φαινεται το φως απο μακρυα

το κοκκινο χρησιμοποιειται κυριως για νυχτερινη πορεια. βοηθαει ωστε οταν σβησουμε το φακο να επανελθει πολυ γρηγορα
η οραση μας σε φυσιολογικα επιπεδα και να προσαρμοστει στις συνθηκες φωτισμου.
επισης το κοκκινο φως δεν φαινεται απο πολυ μακρυα κατι που το κανει ιδανικο "πολεμικο" φως.

το πρασινο χρησιμοποιειται κυριως για αναγνωση χαρτων. πλεονεκτημα οτι δεν αλλαζει το χρωμα των μαρκοδορων-μολυβιων-στυλων που χρησιμοποιουνται για σημαδεμα στους χαρτες

το μπλε χρησιμοπιειται για διαχωριση και εντοπισμο υγρων, κυριως του αιματος πχ:κυνηγι τραυματιων

κανεις αστυνομικος ή στρατιωτικος εδω μεσα να μας πει αν εμαθαν στην εκπαιδευση αν οντως ειναι ετσι και αν εχουν αλλες εφαρμογες;

Ισχύει σίγουρα αυτό ? ότι δεν φαίνεται από πολύ μακριά ? Τότε γιατί σε ψηλά κτίρια, αντένες κ.λ βάζουν κόκκινα φώτα ??

Ισχύει σίγουρα αυτό ? ότι δεν φαίνεται από πολύ μακριά ? Τότε γιατί σε ψηλά κτίρια, αντένες κ.λ βάζουν κόκκινα φώτα ??

Iσχυει.
Το ματι λαμβανει σαν φωτεινοτερο το πρασινο πχ, απο το κοκκινο, και ας προερχονται απο πηγες ιδιας εντασης.

othcs.gif

Το κοκκινο φως σχεδον πάντα συβολίζει κίνδυνο.
Ενα κοκκινο ξεχωρίζει ευκολα ανάμεσα στα λευκά ή κίτρινα φώτα μιας πόλης.

Μάλιστα... ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κύριοι ! Γηράσκω (σήμερα κλείνω τα ... εεε. χμμμμ....55) αεί διδασκόμενος :rolleyes:

Μου εχει δωσει φιλαρακι 30 για να του αγορασω ενα φακο μαζι με μπαταριες.. Τον θελει για απλη χρηση, θα τον δουλευει οταν και οποτε του χρειαστει (δηλαδη σπανια)

Δεν ειχε ποτε καποιον ιδιαιτερο φακο..
Σκεφτηκα να του αγορασω εναν οχι πολυ μεγαλο σε διαστασεις, δυνατο με ΑΑ η με cr123 και παντα προσεχω τα modes.. Εννοειται οχι επαναφορτιζομενες..

Ετσι με αυτα τα ολιγα χρηματα παω στον ThruNite TN12.. http://www.thrunite-store.com/flash...lumens-cree-xm-l-u2-led-flashlight-torch.html

Καλα θα κανω η οχι..?

Εχω πατησει προσφορες στο ebay (fenix, nitecore...) αλλα το μεσημερι θα δω τα αποτελεσματα..!

Τελικα ο πιο φθηνη και καλη λυση ηταν ο Nitecore MT2C..

Μου τον εδωσε καποιος στα 40$ (31,72 )... Για αυτα τα χρηματα, μια χαρα ειναι! Τον εχω παραγγειλει..!

Χαιρετω την παρεα σας! :music-smiley-005:
Μετα απο πολυ καιρο,ηρθε η ωρα να ξαναγραψω στο παρον section του φορουμ.
Το ενδιαφερον μου παει στον Klarus xt11 με τα 820 lumens καθως και για ενα καλο και all around φορτιστη για επαναφορτιζομενες μπαταριες. Εννοειται οτι θα αγοραστουν και μερικες μπαταριες. Πιθανον 4 επαναφορτιζομενες cr123a και 2 επαναφορτιζομενες 18650. Ως ποσοτητα τι λετε,ειναι αρκετες η θα χρειαστω λιγοτερες/περισσοτερες? Εννοειται οτι αυτες τις αγοραζω για αρχη,αργοτερα,αν προκυψουν και αλλες αναγκες θα αγορασω και αλλες.
Πλην του φακου,ακουω προτασεις για φορτιστη και μπαταριες.
Επισης,αν σας ειναι ευκολο,θα ηθελα και 2,3 μαγαζια να μου προτεινετε για να παραγγειλω τον φακο. Τα υπολοιπα θα αγοραστουν απο το Fasttech,εκει ομως δεν βρισκω τον συγκεκριμενο φακο.
Τελος,την φθηνοτερη τιμη για τον φακο την βρισκω σε αυτο εδω το site -> http://www.banggood.com/KLARUS-XT11-CREE-XM-L2-820lm-4-Modes-LED-Flashlight-Upgrade-p-79975.html Τι λετε? Αξιζει? Το γνωριζετε?

Καλως τον!!

Πρωτα απ'ολα, γιατι εισαι τοσο σιγουρος για τον συγκεκριμενο φακο? :))
Για να μην παρεξηγηθω, η μαρκα ειναι μια χαρα, πολυ πρσεγμενη και αξιοπιστη. Εχω 2-3 φακουδακια klarus και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Αλλα στο συγκεκριμενο μοντελο, το κουμπι αλλαγης mode πισω στην ουρα νομιζεις οτι ειναι βολικο? Εμ, δεν ειναι. Θα με θυμηθεις..

Οταν εβλεπα τους Klarus 1χ18650, επελεξα τον RS11, με USB φορτιστη επανω του και τα κουμπια αλλαγης mode, στο σωμα. Εξαιρετικα βολικα και χρηστικα.
Ο φακος ειναι μεσα στους top 5 της συλλογης μου. Μου αρεσει πολυ.

Μπαταριες να παρεις 2 18650. Panasonic 3100 protected απο fasttech. 1 18650 παιρνει ο klarus x11. Τι να τις κανεις τις περισσοτερες, εκτος αν εχεις και αλλους φακους.
Φορτιστης φτηνος απλος και αξιοπιστος ειναι ο Νitecore I4 και Nitecore I2. To site που βρηκες ειναι μια χαρα και αξιοπιστο, εχω ψωνισει πολλες φορες και εχει και ωραιες τιμες γενικοτερα.

Θυμαμαι και την προηγουμενη φορα που ζητησα τη γνωμη σας,ησουν αρνητικος με τον συγκεκριμενο φακο για τον ιδιο λογο που εισαι και τωρα,δηλαδη για τα δυο κουμπακια που εχει πισω. Καλως η κακως , τους φακους εχω συνηθησει να τους χρησιμοποιω/κραταω με ορθιο το χερι,δηλαδη καπως ετσι,οπως δειχνει στην κατω μεσαια φωτογραφια.
1-1_SRT7_En6.jpg

Για αυτον τον λογο θεωρω οτι θα με βολευει ο συγκεκριμενος Klarus με τα δυο κουμπακια πισω. Τον τελευταιο μηνα συμβιωνω με εναν Nitecore SRT7,μου τον κανανε δωρο! :2thumb22sup:
Καλος,χρυσος,all around φακος,με πολλα modes,αλλα δεν με βολευει καθολου το μαγνητικο δαχτυλιδι οταν χρειαζομαι να αλλαξω mode,επειδη τον κραταω με τον τροπο που γραφω παραπανω.
Στον klarus εν τω μεταξυ θα μπει και το Aggresive bezel
Klarus04.jpg

Εχω δει και τον RS11,εμφανισιακα μου αρεσει περισσοτερο,συν το γεγονος οτι ειναι πιο "μαζεμενος και compact" αλλα οπως προειπα,πιστευω οτι δεν θα με βολευει ιδιαιτερα.