ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ

apextos

Established Member
6 February 2008
221
1. Ενα ζευγάρι καλά ηχεία βάσης με όσο το δυνατόν περισσότερο χαμηλό. Ο χώρος είναι κάπου 27tm. Θα τοποθετηθούν κοντά σε τοίχο, στην πίσω πλευρά, κοντά σημαίνει σε 10-15cm απόσταση. Μάλλον μαζί θα αγοραστεί και ένα Sub.

Θα μπορούσα να πώ, μιά και έχω Audio Spectrum Artemis, ότι τα Eros θα ήταν μια καλή λύση αλλά δεν θέλω δύσκολα φορτία και θα τα οδηγήσω με κάποιον σημερινό AV πχ Denon 3808. Σίγουρα άν είχα έναν Rotel ή Parasound θα είχα άλλα αποτελέσματα με ηχεία σαν τα EROS, ίσως στο μέλλον.

πχ.
Yamaha Soavo
Monitor Audio GS10
KEF ? xm έχω κάτι ενδιασμούς, δεν ξέρω

Αν κάποιοι είχαν αντίστοιχο προβληματισμό στο παρελθόν θα ήθελα την γνώμη τους.

2. Αναφορικά με τα νέα Format πολυκάναλου ήχου.

Πόση ακουστική διαφορά είχε η ίδια ταινία απο DVD με Dolby Digital σε Βlu-Ray και TrueHD ? Οσοι είδαν την ίδια ταινία και με τα 2 μέσα ίσως μπορούν να πούν. Πάντα όμως σε ένα σύστημα με 5.1 Ηχεία.

Από ηχεία βάσης έχω ακούσει αρκετά αλλά αυτά που μου έκαναν εντύπωση ήταν 2-3.
Totem
Aurum Cantus
Chario Millenium
Και φυσικά τα ηχειάκια της Sonus Faber.

Επειδή όμως δεν αναφέρεις κόστος ή επειδή εγώ δεν έχω πιεί ακόμη τον καφέ μου δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα μοντέλα... -bye-

2. Αναφορικά με τα νέα Format πολυκάναλου ήχου.

Πόση ακουστική διαφορά είχε η ίδια ταινία απο DVD με Dolby Digital σε Βlu-Ray και TrueHD ? Οσοι είδαν την ίδια ταινία και με τα 2 μέσα ίσως μπορούν να πούν. Πάντα όμως σε ένα σύστημα με 5.1 Ηχεία.

Η μέρα με την νύχτα! Τα νέα φορμά ήχου αποδίδουν εξαιρετικά ακριβή και αναλυτικό ήχο.

Γεια σου φιλε μου.......θελω να σου δωσω και τη δικη συμβουλη.Αν θες καταιγιστικο χαμηλο τα μονα ηχεια που μπορω να σου προτεινω ειναι B&W 683Τα εχω ακουσει και πραγματικα τα ηχεια ζωγραφιζουν.αν τα εχεις και για ταινιες τοτε ειναι αυτο που ψαχνεις.....τα εχω ακουσει και εμεινα αφωνος!!!
αξιζει να τα ακουσεις.......

Καλησπέρα και πάλι.

Από ηχεία βάσης έχω ακούσει αρκετά αλλά αυτά που μου έκαναν εντύπωση ήταν 2-3.
Totem
Aurum Cantus
Chario Millenium
Και φυσικά τα ηχειάκια της Sonus Faber.

Επειδή όμως δεν αναφέρεις κόστος ή επειδή εγώ δεν έχω πιεί ακόμη τον καφέ μου δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα μοντέλα... -bye-

Αυτά που ανέφερα παραπάνω είναι από 700 - 1100. Κάπου εκεί το βλέπω.

Θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια γνώμη απο Reviews γιά τα B&W και γιά τα KEF πρίν πάω κάπου να τα ακούσω. Τα δε Sonus Faber τα χαζεύω κάτι μέρες σε διάφορα Forum.

Οσο για τα πολυκάναλα φορμά αφού παράγγειλα ένα Pioneer LX70 θα τα παίζει έτσι κ' αλλιώς αν και μπορεί σε 1 χρόνο να έχουμε τα 'ExtraTrue Super Ntouper Hi DD DTS κλπ' όπως το πάνε οι τύποι. ΕΛΠΙΖΩ να μην τον πάρω πάλι στο χέρι σαν τον προηγούμενο Pionero. Βέβαια πότε θα υπάρχει πληθώρα ταινιών σε Blu-Ray και ειδικά στον ελληνικό χώρο είναι σχετικό πάντα.

Ενας καλός δικάναλος τελικός θα είναι στα σχέδια μου αργότερα για μουσική, καλά μην βαράτε ξέρω ο AV δεν είναι ότι καλλύτερο σε Pro, αλλά στα μέτρα του δυνατού κάτι θα κάνω.

Αν θέλεις να παίξεις στα 1100 μπορείς να πας να ακούσεις τα Concertino Domus.
Από εκεί και πέρα, τσίμπα έναν απλό και φτηνό ενισχυτή AV, χώσε του τις αναλογικές εξόδους του Blue Ray σου και τέλεψες.
Με τα υπόλοιπα λεφτά παίρνεις και έναν καλό δικάναλο και έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. :)