Προτάσεις ECC88 για ARC LS-25

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Καλημέρα

Μόλις αγόρασα τον Audio Research LS-25 MK1 και σκέφτομαι να δοκιμάσω διάφορες λάμπες για να βρω τι μου ταιριάζει.
Προς το παρόν έχει πάνω μια τετράδα Sovtek και μέσα στη βδομάδα θα έχω άλλη μια τετράδα Siemens NOS

Κάποια άλλη που θα άξιζε να δοκιμάσω?

Καλημέρα

Μόλις αγόρασα τον Audio Research LS-25 MK1 και σκέφτομαι να δοκιμάσω διάφορες λάμπες για να βρω τι μου ταιριάζει.
Προς το παρόν έχει πάνω μια τετράδα Sovtek και μέσα στη βδομάδα θα έχω άλλη μια τετράδα Siemens NOS

Κάποια άλλη που θα άξιζε να δοκιμάσω?

Καλωσήρθες!

Ακου με προσοχή το μηχάνημα σου και μετά μπες στην διαδικασία
αλλαγής λυχνιών..Τι δεν σου κάθεται και θες να πας από την αρχή σε
δοκιμές διαφορετικών λυχνιών?

Και με ποιά κριτήρια προχώρησες στην αγορά του LS-25 MK1?

Καλωσήρθες!

Ακου με προσοχή το μηχάνημα σου και μετά μπες στην διαδικασία
αλλαγής λυχνιών..Τι δεν σου κάθεται και θες να πας από την αρχή σε
δοκιμές διαφορετικών λυχνιών?

Και με ποιά κριτήρια προχώρησες στην αγορά του LS-25 MK1?

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα :)

Τον LS25 τον αγόρασα για να συνοδεύσει τον VS-110 μου, μιας και είναι ένα σύνολο το οποίο έχω ακούσει αρκετά σε φίλους και μου αρέσει πολύ το πως περνάει τη μουσική που ακούω (soft rock, jazz, blues, κλασσίκή και διάφορα άλλα).

Δεν είναι ότι δεν μου κάθεται καλά κάτι συγκεκριμένο. Απλά είμαι ψιλοενθουσιασμένος και θέλω να ξεψαχνίσω το μηχάνημα όσο μπορώ

..... Απλά είμαι ψιλοενθουσιασμένος και θέλω να ξεψαχνίσω το μηχάνημα όσο μπορώ

Βρε καλά κάνεις και θες να φτάσεις το μηχανημά σου στα όρια της
αποδοσής του!..Είναι γνώρισμα του χόμπυ μας, εξάλλου..

Αλλά έλεγα σαν πρόταση, και πριν μπείς στην χρονοβόρα όσο
και από οικονομικής πλευράς διαδικασία αλλαγής λυχνιών, να
απολαύσεις το μηχανάκι σου ως έχει για αρχή και μετά βλέπεις..

Καλοάκουστο και πάλι!

Έχω ακούσει πολλές και έχω καταλήξει στις sovtec 6922 λόγω εξαιρετικής ανάλυσης και γιατί τραβάνε λίγο τις μεσαίες πίσω.

Τελικά τον άνοιξα σήμερα, και οι δύο μπροστά είναι Sovtek 6922 και οι δύο πίσω Phillips JAN 6922

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον προηγούμενο κάτοχο, μου πε ότι τις είχε ξεχάσει έτσι πριν μου τον δώσει και ότι οι δύο μπροστά είναι για το balance, ενώ οι δύο πίσω για την προενίσχυση. Ισχύει κάτι τέτοιο? :S

Όπως και να χει, μου φερε και τις άλλες δύο Sovtek και θα τον δοκιμάσω έτσι προς το παρόν.

Οι sovtek ειναι καλες.Οι siemens που παρηγγειλες μαλλον θα ειναι καλυτερες ειδικα οι E88CC.Σε εναν παλιο LS8 ειχα δοκιμασει με πολυ καλα αποτελεσματα τις MINIWATT PCC88,πολλοι τις θεωρουν καλυτερες απο ECC88/6022 και καλες τιμες.
O Κωστας εχει δικιο.....ακου πρωτα καλα τις sovtek και δες τι θα ηθελες να βελτιωσεις συμφωνα με το γουστο σου,και εδω ειμαστε.
Καπου ειχα διαβασει οτι ο LS25 MK1 επιδεχεται μια σειρα μετατροπων που τον ανεβαζουν κατα πολυ σε ποιοτητα.

Last edited:
Σ ευχαριστώ

Για τις μετατροπές, πρακτικά μπορείς να κάνεις "εργοστασιακά" τις μετατροπές που έγιναν στον ΜΚ2, δηλαδή τροφοδοσία και κυκλώματα με βάσεις για τις 6H30
Tώρα αν αξίζει και τι λεφτά θα ζητήσουν είναι ένα άλλο ζήτημα...

Σ ευχαριστώ

Για τις μετατροπές, πρακτικά μπορείς να κάνεις "εργοστασιακά" τις μετατροπές που έγιναν στον ΜΚ2, δηλαδή τροφοδοσία και κυκλώματα με βάσεις για τις 6H30
Tώρα αν αξίζει και τι λεφτά θα ζητήσουν είναι ένα άλλο ζήτημα...
Αν δεν κανω λαθος δεν ηταν αυτες οι μετατροπες(μονο?),αλλα μπορει και να εχω λαθος.Αν βρω κανενα λινκ θα σου πω.Παντως λεγοταν οτι μετα τις μετατροπες το αποτελεσμα ηταν καλυτερο απο τον ΜΚ2.Γινονταν επισης μερικες στον VS110 για να μπουν οι ΚΤ88 στην θεση των 6550.

Τελικά όντως οι Sovtek έχουν πολύ ωραία ανάλυση, αν και ρίχνουν λίγο τα χαμηλομεσαία.

Από την άλλη, οι Siemens και οι Mullard ρίχνουν τα ψηλά, έχουν αρκετά λιγότερη ανάλυση, αλλά δίνουν μια πιο ρετρο αναλογικήλα που ταιριάζει πιο πολύ σε κλασσική μουσική.

Νομίζω θα προτιμήσω τις Sovtek κι εγώ μιας και ταιριάζουν πιο πολύ στη rock, κατά τη γνώμη μου πάντα... :)

Ναι τις έχω ήδη στη λίστα μου. Αρκεί να καταφέρω να βρω σε αξιόπιστη πηγή και σε σχετικά νορμάλ τιμή, και όχι κάτι 200άρες τη μία που ζητάνε τα αμερικανάκια...

Ναι πολύ καλές οι Tesla.

Επίσης δες και για NOS 6Ν23P (6Η23Π) απ' το εργοστάσιο στο voshkod με σήμα το πυραυλάκι (τις προτιμώ απ' τις reflektor). Κατά τη γνώμη αρκετά καλύτερες απ' τις Sovtek και πολύ οικονομικές. Είχαν απογειώσει έναν άλλο LS-25 (πριν γίνει MKII).

http://cgi.ebay.de/E88CC-6DJ8-6N23P...tronics_R2&hash=item2a1200c2cb#ht_3235wt_1140

Last edited: