Προτάσεις ενισχυτών για Sonus Faber Auditor M

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Καθώς σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση ενισχυτικών, θα ήθελα τη γνώμη σας για ολοκληρωμένους ή σετ προ/τελικού για τα Sonus Faber Auditor M.

Budget: (α) 3.000 ευρώ (σαν πρώτη επιλογή), (β) 5.000 ευρώ (σε περίπτωση που η ηχητική διαφορά δικαιολογεί τη διαφορά τιμής)

Χώρος: 30 τ.μ.

Μουσική: Όλα τα είδη, με έμφαση σε Jazz και Classic rock

Με ενδιαφέρουν όχι τόσο οι υψηλές εντάσεις, αλλά περισσότερο οι χροιές και ο διαχωρισμός των οργάνων.

Τα ηχεία τα έχω ακούσει στον αντιπρόσωπο με τον ολοκληρωμένο YBA Passion 100 (50W) και η απόδοσή τους ήταν πολύ καλή.

Δεν έχω εμπειρία ακροάσεων με λαμπάτο ενισχυτή, έχω ακούσει μόνο τρανζίστορ.

Είμαι όμως ανοικτός σε προτάσεις.

Σ' αυτά τα χρήματα,είναι δύσκολο να βρείς καλύτερο σε ήχο απο τα ΥΒΑ τρανζίστορ-εκτός άν δεν σου αρέσει ο χαρακτήρας τους και θές κάτι διαφορετικό.

Αν μείνεις σε ΥΒΑ,λόγω του χώρου σου,καλύτερα να πήγαινες στον ισχυρότερο Passion Integre 300.

Μιά εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε επίσης να είναι κάτι σε Magnum Dynalab(νέα μοντέλα,που δεν έχω ακούσει,αλλά άν είναι καλύτερα απο την θαυμάσια παλιά σειρά,αξίζει να τα ακούσεις)

http://www.magnumdynalab.com/integratedamplifiers-overview.htm

Επίσης λόγω ότι έχω τα Amati και είχα ψαχτεί αρκετά ένα καλό σέτ πρό-τελικού ή ολοκληρωμένος Jeff Rowland πιστεύω ότι είναι απο τα καλύτερα ταιριάσματα που μπορείς να βρείς απο τρανζίστορ.
Και συγχρόνως θα είσαι και σχετικά κόντα σε ήχο λάμπας (όσο μπορεί αν είναι ένα τρανζίστορ).

στο budget που αναφερεις αξιζει να δεις και τον ολοκληρωμενο της Aaron (γυρω στα 3500) η το σετ προ τελικος της ιδιας εταιριας (5000 Ευρω). Εγω χρησιμοποιουσα σαν προ τον Aaron Cineast No.22 και ημουν πολυ ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις για τα λεφτα του.

Πιστευω γενικα οτι τα προιοντα της εταιριας αυτης ειναι πολυ καλο value for money και παιζουν σαν πιο ακριβα μηχανηματα....

Τωρα για ταιριασματα με τα Sonus Faber δε γνωριζω αλλα εαν ψαχνεις κατι ουδετερο και super αναλυτικο αξιζει να τα ακουσεις...

προ naim nac 202
τελ naim nap 200
ή
ολοκλ unison reasearch unico ή jeff rowland continuum και της pathos ο logos αλλα και ο classic one
σε λαμπα ο ολοκληρωμενος copland 405

Για τους Bryston τι λέτε;

Διαβάζω καλά λόγια για τον καινούριο ολοκληρωμένο Β100-SST, αλλά και για τον τελικό 4Β-SST.

Καθώς σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση ενισχυτικών, θα ήθελα τη γνώμη σας για ολοκληρωμένους ή σετ προ/τελικού για τα Sonus Faber Auditor M.

Budget: (α) 3.000 ευρώ (σαν πρώτη επιλογή), (β) 5.000 ευρώ (σε περίπτωση που η ηχητική διαφορά δικαιολογεί τη διαφορά τιμής)

Με ενδιαφέρουν όχι τόσο οι υψηλές εντάσεις, αλλά περισσότερο οι χροιές και ο διαχωρισμός των οργάνων.

Τα ηχεία τα έχω ακούσει στον αντιπρόσωπο με τον ολοκληρωμένο YBA Passion 100 (50W) και η απόδοσή τους ήταν πολύ καλή.
naim supernait.Στα χρηματα που ζηταει ειδικα τωρα με τις νεες τιμες δεν εχει αντιπαλο κατα την γνωμη μου.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι πιο οικονομικό, όπως ο ολοκληρωμένος της Tri TRV-35SE που έχει οδηγήσει δύσκολα ηχεία απροβλημάτιστα και πιστεύω ότι θα 'ματσάρει' ιδανικά με ένα ηχείο που διακρίνεται για τη μεσαία του περιοχή όπως το Auditor.

attachment.php

attachment.php

Και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά αν σε ενδιαφέρουν:

Specifications:
EL34 ClassAB push-pull integrated amplifier
Output class AB: 45 Watts + 45 Watts at 8 ohms
Frequency response: 10Hz-100 kHz (+ / - 4dB)
Total distortion: 0.1%(1kHz)
SN level: 90dB
Input sensitivity: 0.4V
Input impedance: 100k ohm
Output: 6 and 8 ohm speaker taps and one headphone terminal
Input terminals: 4 (front 1, rear 3)
Output terminals: 1 (rec out 1)
Tube Compliments:
4- EL34 1-12AX7(ECC83) 2- 12AU7 (EC82)
Power consumption: 120watts (no signal), max 240watts
Weight: 15kg Weight: 15kg
Dimension: W340mm * D315mm * H 185mm

Πιστεύω ότι αξίζει να τον συμπεριλάβεις στη λίστα σου προς ακρόαση.

Attachments

• trv-35se_01.jpg
    trv-35se_01.jpg
    31.7 KB · Views: 382
  • trv-35se_02.jpg
    trv-35se_02.jpg
    19.9 KB · Views: 382
Re: Απάντηση: Προτάσεις ενισχυτών για Sonus Faber Auditor M

Καλημέρα

Μήπως έχετε ακούσει τον Tri TRV-35SE με ηχεία 4 Ohm (88 με 90 db sensitivity)?

Ευχαριστώ

Μα για αυτό έκανα την πρόταση...

Εκτός από διάφορους συνδυασμούς με ηχεία 90db - 91db τον έχω ακούσει και με αυτό:

http://en.audium.com/produkt_details.php?bezeichnung=Comp 7

Το σετ υπάρχει διαθέσιμο προς ακρόαση.

Ακου καί τόν Audio Valve Assistent 50

amp.jpg

http://www.audiovalve.info/nav/assi50_en.html