Προτάσεις για 2κάναλο ενισχυτή

stilllikeit

New member
10 February 2020
24
Καλημέρα σας

Θα ήθελα γνώμες / προτάσεις για αγορά νέου ενισχυτή.
Αρχικά, το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από :
Technics SL1200 MKii
Phono PreAmp Cambridge Audio Alva Duo
CD Marantz 5005
Ηχεία Castle Inversion 15.
Επίσης στον τωρινό ενισχυτή είναι συνδεδεμένη και η τηλεόραση μέσω ενός φθηνού (του 30ευρου) dac της dynavox με οπτική ίνα, και κυρίως χρησιμοποιείται για ακρόαση spotify (μέσω της τηλεόρασης αφού ο ενισχυτής δεν έχει καμία ιντερνετική δυνατότητα ή κάποιο τρόπο να επικοινωνήσει με το κινητό κτλ) και σπανιότερα για ταινίες / σειρές (δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη απαίτηση σε αυτά, πολυκάναλα κτλ δεν ενδιαφέρουν).

Να σημειώσω πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξει αναβάθμιση των ηχείων είτε με αγορά floorstanding, είτε με την προσθήκη sub στα υπάρχοντα, είτε με αγορά νέων bookshelf + sub. Δεν έχω καταλήξει στο τι και πως γιατί επίκειται μετακόμιση οπότε θα πρέπει τότε να σταθμιστούν τα δεδομένα. Γνωρίζω πως ιδανικά για την επιλογή ενισχυτή θα έπρεπε να έχω καταλήξει στα ηχεία πρώτα, αλλά επειδή ο τωρινός (παλιός AKAI AM U04) βγάζει συνέχεια προβληματάκια, είναι πιο άμεση ανάγκη η αγορά νέου.

Λίγο συνοπτικά τι ψάχνω στον νέο ενισχυτή :
1. Αφού θα αλλαχθούν τα ηχεία, να έχει αρκετή δύναμη ώστε να οδηγήσει ηχεία δαπέδου ή να έχει και έξοδο sub αν πάω σε αυτή την επιλογή (οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν χρήσιμο να είχε και high pass filter εκτός από low pass ? ή αυτό μπορεί να γίνει και με άλλον τρόπο ?)

2. Δυνατότητα αναπαραγωγής spotify απευθείας από τον ενισχυτή ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγει συνέχεια η τηλεόραση γι αυτό το λόγο
3. Ανεξαρτήτως spotify, σύνδεση της τηλεόρασης, ίσως HDMI Arc ? Είναι προτιμότερο από οπτική ?

4. Phono δεν είναι μεν απαραίτητο αφού υπάρχει το Alva Duo αλλά δεν θα είναι και άσχημο να έχει σε περίπτωση που χρειαστεί.

5. Ράδιο δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αν υπάρχει καλοδεχούμενο αλλά ψιλοαδιάφορο.
6. Bluetooth για σύνδεση ασύρματων ακουστικών, θα είναι χρήσιμο
7. Δυνατότητα αναπαραγωγής flac από σκληρό δίσκο (USB για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά οκ και μέσω ethernet θα βρεθεί τρόπος να κάνω share φακέλους από το PC πιστεύω)

Για τα παραπάνω σκέφτηκα είτε την αγορά ενός ενισχυτή που να τα έχει ήδη όλα πάνω (π.χ. Yamaha R-N1000a) είτε έναν συνδιασμό ενισχυτή και εξωτερικού streamer (πχ Yamaha AS701 + WiiM Ultra). Ανέφερα αυτά τα δύο παραδείγματα γιατί και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το HDMI Arc. Yamaha αναφέρεται ενδεικτικά γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και έχει αρκετές επιλογές, φυσικά θα ήθελα να ακούσω και άλλες προτάσεις / συνδιασμούς αν υπάρχουν (γι αυτό άλλωστε γράφω και εδώ).

Και τέλος (το σημαντικότερο) το μπάτζετ είναι 1.100-1.200 ευρώ.
A, και τα μουσικά ακούσματα κινούνται κυρίως γύρω από Ροκ / Μεταλ, αλλά από την άλλη η σύζυγος ακούει περισσότερο ηλεκτρονική μουσική, οπότε μάλλον λίγο τουρλουμπούκι καταλήγει χαχαχα.

Ευχαριστώ !

Θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα μπει subwoofer ή όχι πρωτίστως.
Η επιλογή του ενισχυτή έπειτα απλουστεύεται. Αν θες να μπει subwoofer (δεν έχει σημασία το πότε), καλό, βασικά, απαιτούμενο, είναι να έχει έξοδο για subwoofer και την αντίστοιχη δυνατότητα διαχείρισης αυτού (Low Pass Filter, High Pass Filter, Delays). Αν δεν θες να μπει subwoofer, κοιτάς όλη την γκάμα των δικάναλων, πολύ περισσότερες επιλογές.

Η τηλεόραση είναι μοντέρνα να φανταστώ με eARC ?

Spotify, Tidal connect για απευθείας playback από τον ενισχυτή και έλεγχο από το κινητό/tablet έχουν σχεδόν όλοι οι μοντέρνοι ενισχυτές (τουλάχιστον για το 1ο), δεν θα χρειάζεται να ανοίγεις TV.
3. eARC > ARC > Optical
4. Σε αυτό το budget το ενσωματωμένο phono είναι συνήθως σκουπιδάκι, οπότε κρατάς το δικό σου.

Έχουμε περιορισμούς σε κάποιο θέμα; χρώμα σασί; μέγεθος;

Γνώμη μου είναι (αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) να πάρεις εξαιρετικής ποιότητας ενισχυτή χωρίς πολλά πολλά έξτρα και ξεχωριστό streamer
(wiim, eversolo etc..)

Σετ προ-τελικού, ακόμα καλύτερα..

Μετά και τα ανάλογα ηχεία δαπέδου και να δεις στο τέλος αν θες sub.

ΥΣ.
Πολλά streamers έχουν προενισχυτή.. άρα στην περίπτωση που θα καταλήξεις σε σετ, δεν αγοράζεις τον προ μαζί με τον τελικό..
Streamer, τελικός, ηχεία και μετά (με δοκιμή αν γίνεται) ο ξεχωριστός προενισχυτής

Γνώμη μου είναι (αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) να πάρεις εξαιρετικής ποιότητας ενισχυτή χωρίς πολλά πολλά έξτρα και ξεχωριστό streamer
(wiim, eversolo etc..)

Σετ προ-τελικού, ακόμα καλύτερα..

Μετά και τα ανάλογα ηχεία δαπέδου και να δεις στο τέλος αν θες sub.

ΥΣ.
Πολλά streamers έχουν προενισχυτή.. άρα στην περίπτωση που θα καταλήξεις σε σετ, δεν αγοράζεις τον προ μαζί με τον τελικό..
Streamer, τελικός, ηχεία και μετά (με δοκιμή αν γίνεται) ο ξεχωριστός προενισχυτής
Οι τιμές των τελικών είναι πολύ ψηλά Βλαδίμηρε. Ίσως τελικά να τον συμφέρει περισσότερο ένας ολοκληρωμένος που να μπορεί να λειτουργήσει ως τελικός με δυνατότητα να δεχτεί εξωτερική προενίσχυση.
Για τον ενισχυτή έχεις δίκιο φυσικά. Να πάρει τον καλύτερο που μπορεί, ακόμα και με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Δυστυχώς, το κόστος τα καθορίζει όλα. :(

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Ισχύει πως το πιο σωστό θα ήταν να έχω ξεκάθαρο στο μυαλό μου τι θα γίνει με τα ηχεία στο (σχετικά άμεσο) μέλλον, οπότε για να βοηθήσω ώστε και εσείς με τη σειρά σας να μπορείτε να μου προτείνετε πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα πως προσανατολίζομαι περισσότερο σε ηχεία δαπέδου, παρά σε προσθήκη sub.
Άρα κυρίως θα ήθελα ενισχυτή που να έχει όσο το δυνατόν αρκετή ισχύς για τέτοια ηχεία. Θα μου πείτε τώρα και με το δίκιο σας "ναι αλλά ποιά ηχεία ρε αδερφε ? δεν ειναι ολα το ίδιο"....εμ έλα ντε....αυτό θα είναι ερώτημα που θα ζητήσω πάλι τη βοήθεια σας όταν έρθει η ώρα. Αλλά αν βοηθάει κάπου να πω πως δύσκολα το μπάτζετ σε 7-8 μήνες από τώρα θα ξεπεράσει τα 2 χιλιάρικα.

Άρα λοιπόν με αυτό το δεδομένο πιστεύετε πως είναι καλύτερα να κινηθώ σε ενισχυτή + streamer ? Και αν ναι, μπορείτε να προτείνετε κάποιους συνδιασμούς ? Το combo Yamaha 701 + WiiM ultra που έγραψα αρχικά πως σας φαίνεται ? Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι πως ο μεν yamaha είναι δυνατότερος από αντίστοιχους της ίδιας κατηγορίας τιμής (ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω ως άσχετος κοιτάζοντας απλά τα specs). Και από την άλλη το Ultra έχει HDMI Arc (eArc δεν έχω δει κάπου στο εύρος τιμών που κοιτάζω). Και με δεδομένο πως το ultra κοστίζει γύρω στα 400, μένουν άλλα 800 για τον ενισχυτή. Θα ήθελα τις σκέψεις σας πάνω σε αυτά.

@billpeppas όπως έγραψα και από πάνω, μάλλον θα πάω προς την λύση των ηχείων δαπέδου. Η τηλεόραση υποστηρίζει eArc (Sony Bravia KE48A9). ως προς τα λοιπά χαρακτηριστικά για το μέγεθος δεν υπάρχει κάποιο θέμα, για το χρώμα θα προτιμούσα σε ασημί για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα κομμάτια αλλά οκ, δεν είναι και πρώτη προτεραιότητα.

@vlad66 δυστυχώς το μπάτζετ όπως έγραψα είναι 1000 με 1200, οπότε νομίζω πως δεν με παίρνει να πάω σε ξεχωριστό pre και τελικό. Αν δεν ήταν σχετικά άμεσο το θέμα, θα περίμενα να μαζευτεί ένα μεγαλύτερο ποσό, αλλά όπως είπα ο ενισχυτής που υπάρχει τώρα βγάζει συνέχεια θεματάκια και δεν αξίζει να μπω στον κόπο και τα έξοδα να τον παω για 4η φορά για επισκευή τα τελευταία 6 χρόνια (το έκανα γιατί για μένα είχε και την συναισθηματική του αξία καθώς ήταν του πατέρα μου, αλλά οκ....ήρθε η ώρα να βγει στη σύνταξη ο "παππούς").

@Sonus Naturalis ακριβώς έτσι, δυστυχώς. Με αυτό το περιορισμένο μπάτζετ αναγκαστικά, θα ήθελα να δω τι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.

Εντάξει, αν πρόκειται για δικάναλο δικτυακό ολοκληρωμένο, βολεύεσαι και με την οπτική αν δεν έχει HDMI ARC. Απλώς δεν θα έχεις τα άνοιξε-κλείσε μαζί με την TV και την ένταση του ενισχυτή από το remote της TV. Η αποκωδικοποίηση ίδια θα είναι, θα πρέπει η TV να στέλνει PCM στον ενισχυτή, όποιον δικάναλο Hi-Fi και να πάρεις.

Ξέρω κάτι που πρόκειται να βγει τις επόμενες ημέρες, αλλά θα πρέπει να ανεβάσεις κανα 200άρι ευρώ το budget για να το φτάσεις.

Και μιλάμε για δικάναλο δικτυακό Hi-Fi με streaming BluOS... .

αλλά θα πρέπει να ανεβάσεις κανα 200άρι ευρώ το budget για να το φτάσεις.
Χμμμ, δεν θα είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά αν είναι κάτι που ανεβάζει επίπεδο σε σχέση με αυτά που έχω στο μυαλό μου, ίσως το καταφέρω. Περί τίνος πρόκειται ?

Καλημέρα σας

Θα ήθελα γνώμες / προτάσεις για αγορά νέου ενισχυτή.
Αρχικά, το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από :
Technics SL1200 MKii
Phono PreAmp Cambridge Audio Alva Duo
CD Marantz 5005
Ηχεία Castle Inversion 15.
Επίσης στον τωρινό ενισχυτή είναι συνδεδεμένη και η τηλεόραση μέσω ενός φθηνού (του 30ευρου) dac της dynavox με οπτική ίνα, και κυρίως χρησιμοποιείται για ακρόαση spotify (μέσω της τηλεόρασης αφού ο ενισχυτής δεν έχει καμία ιντερνετική δυνατότητα ή κάποιο τρόπο να επικοινωνήσει με το κινητό κτλ) και σπανιότερα για ταινίες / σειρές (δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη απαίτηση σε αυτά, πολυκάναλα κτλ δεν ενδιαφέρουν).

Να σημειώσω πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξει αναβάθμιση των ηχείων είτε με αγορά floorstanding, είτε με την προσθήκη sub στα υπάρχοντα, είτε με αγορά νέων bookshelf + sub. Δεν έχω καταλήξει στο τι και πως γιατί επίκειται μετακόμιση οπότε θα πρέπει τότε να σταθμιστούν τα δεδομένα. Γνωρίζω πως ιδανικά για την επιλογή ενισχυτή θα έπρεπε να έχω καταλήξει στα ηχεία πρώτα, αλλά επειδή ο τωρινός (παλιός AKAI AM U04) βγάζει συνέχεια προβληματάκια, είναι πιο άμεση ανάγκη η αγορά νέου.

Λίγο συνοπτικά τι ψάχνω στον νέο ενισχυτή :
1. Αφού θα αλλαχθούν τα ηχεία, να έχει αρκετή δύναμη ώστε να οδηγήσει ηχεία δαπέδου ή να έχει και έξοδο sub αν πάω σε αυτή την επιλογή (οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν χρήσιμο να είχε και high pass filter εκτός από low pass ? ή αυτό μπορεί να γίνει και με άλλον τρόπο ?)

2. Δυνατότητα αναπαραγωγής spotify απευθείας από τον ενισχυτή ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγει συνέχεια η τηλεόραση γι αυτό το λόγο
3. Ανεξαρτήτως spotify, σύνδεση της τηλεόρασης, ίσως HDMI Arc ? Είναι προτιμότερο από οπτική ?

4. Phono δεν είναι μεν απαραίτητο αφού υπάρχει το Alva Duo αλλά δεν θα είναι και άσχημο να έχει σε περίπτωση που χρειαστεί.

5. Ράδιο δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αν υπάρχει καλοδεχούμενο αλλά ψιλοαδιάφορο.
6. Bluetooth για σύνδεση ασύρματων ακουστικών, θα είναι χρήσιμο
7. Δυνατότητα αναπαραγωγής flac από σκληρό δίσκο (USB για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά οκ και μέσω ethernet θα βρεθεί τρόπος να κάνω share φακέλους από το PC πιστεύω)

Για τα παραπάνω σκέφτηκα είτε την αγορά ενός ενισχυτή που να τα έχει ήδη όλα πάνω (π.χ. Yamaha R-N1000a) είτε έναν συνδιασμό ενισχυτή και εξωτερικού streamer (πχ Yamaha AS701 + WiiM Ultra). Ανέφερα αυτά τα δύο παραδείγματα γιατί και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το HDMI Arc. Yamaha αναφέρεται ενδεικτικά γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και έχει αρκετές επιλογές, φυσικά θα ήθελα να ακούσω και άλλες προτάσεις / συνδιασμούς αν υπάρχουν (γι αυτό άλλωστε γράφω και εδώ).

Και τέλος (το σημαντικότερο) το μπάτζετ είναι 1.100-1.200 ευρώ.
A, και τα μουσικά ακούσματα κινούνται κυρίως γύρω από Ροκ / Μεταλ, αλλά από την άλλη η σύζυγος ακούει περισσότερο ηλεκτρονική μουσική, οπότε μάλλον λίγο τουρλουμπούκι καταλήγει χαχαχα.

Ευχαριστώ !
καλησπερα φιλος , η γνωμη μου ειναι πας εδω και ησυχαζεις
πιστεψε με δεν υπαρχει καλτυ καλυτερο στο μπατζετ αυτο .
Εχω το μεγαλυτερο αδερφακι του τον 2000 και ειναι απιστευτος.
Δεν θα βρεις κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα

• Like
Reactions: Alexandros_Wallace
Χμμμ, δεν θα είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά αν είναι κάτι που ανεβάζει επίπεδο σε σχέση με αυτά που έχω στο μυαλό μου, ίσως το καταφέρω. Περί τίνος πρόκειται ?

Πρόκειται να βγουν οι Roksan Attessa, τόσο ο ολοκληρωμένος όσο και ο streaming ολοκληρωμένος σε ανεπανάληπτα χαμηλή τιμή.

καλησπερα φιλος , η γνωμη μου ειναι πας εδω και ησυχαζεις
πιστεψε με δεν υπαρχει καλτυ καλυτερο στο μπατζετ αυτο .
Εχω το μεγαλυτερο αδερφακι του τον 2000 και ειναι απιστευτος.
Δεν θα βρεις κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα
Καλησπέρα. Ναι τον έχω υπόψη μου, τον αναφέρω και στην αρχή. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει λόγος αντί αυτού να πάω στον 701 + streamer ξεχωριστό. Σαν ενισχυτές είναι ίδιοι (εννοώ καθαρά στο κομμάτι της οδήγησης των ηχείων) ? Και σαν ισχύς αρκεί για μεγαλύτερα ηχεία ? Επίσης ίσως κάποιος είχε να προτείνει και άλλες εταιρείες που εγω δεν γνωρίζω.

@Deneb αν καταλήξω σε Yamaha και ειδικότερα τη σειρά RN, αφού υπάρχει το μπάτζετ, νομίζω καλύτερα ο 1000 (υπήρχε τουλάχιστον μέχρι χθες στα 1200 σε συγκεκριμένο μαγαζί...βέβαια τώρα βλέπω πως η ασημί έκδοση ανέβηκε πάλι στα 1400).

• Like
Reactions: Deneb
Πρόκειται να βγουν οι Roksan Attessa, τόσο ο ολοκληρωμένος όσο και ο streaming ολοκληρωμένος σε ανεπανάληπτα χαμηλή τιμή.
Δεν γνώριζα τη συγκεκριμένη εταιρεία. Θεωρείς πως είναι ανώτερο σαν μηχάνημα από τις πιο γνωστές (σε εμένα πάντα χαχαχαχα, όχι σε εσάς εδω) μάρκες (yamaha, marantz, cambridge κτλ) ?

Καλησπέρα. Ναι τον έχω υπόψη μου, τον αναφέρω και στην αρχή. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει λόγος αντί αυτού να πάω στον 701 + streamer ξεχωριστό. Σαν ενισχυτές είναι ίδιοι (εννοώ καθαρά στο κομμάτι της οδήγησης των ηχείων) ? Και σαν ισχύς αρκεί για μεγαλύτερα ηχεία ? Επίσης ίσως κάποιος είχε να προτείνει και άλλες εταιρείες που εγω δεν γνωρίζω.

@Deneb αν καταλήξω σε Yamaha και ειδικότερα τη σειρά RN, αφού υπάρχει το μπάτζετ, νομίζω καλύτερα ο 1000 (υπήρχε τουλάχιστον μέχρι χθες στα 1200 σε συγκεκριμένο μαγαζί...βέβαια τώρα βλέπω πως η ασημί έκδοση ανέβηκε πάλι στα 1400).
θεμα οδηγησης δεν υπαρχειι θα οδηγησει τα περισσοτερα ηχεια δαπεδου .Για μενα δεν υπαρχει λογος να. πας στον μικροτερο με ξεχωριστο στριμερ παρα μονο το οικονομικο αν σε ζοριζει

Η Γνώμη μου είναι (αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) να πάρει εξαιρετικής ποιότητας ενισχυτή χωρίς πολλά πολλά έξτρα και ξεχωριστό streamer
(wiim, eversolo κ.λπ.)

Σετ προτελικού, ακόμα καλύτερα..

Μετά και τα ανάλογα ηχεία δαπέδου και να δεις στο τέλος αν θες υπο.

ΥΣ.
Πολλά streamers έχουν προενισχυτή.. άρα στην περίπτωση που θα καταλήξεις σετ, δεν αγοράζει τον προ μαζί με τον τελικό..
Σ αυτά τα λεφτά; Πολύ δύσκολο..

Γνωρίζω πως ιδανικά για την επιλογή ενισχυτή θα έπρεπε να έχω καταλήξει στα ηχεία πρώτα, αλλά επειδή ο τωρινός (παλιός AKAI AM U04) βγάζει συνέχεια προβληματάκια, είναι πιο άμεση ανάγκη η αγορά νέου.
Και μια κάπως διαφορετική πρόταση, μιας και θέλεις οπωσδήποτε να αλλάξεις τον ΑΚΑΙ: η αγορά ενός ενισχυτή όπως αυτός θα σου δώσει ένα τράτο, ώστε να δεις στην πράξη τον νέο σου χώρο, να αποφασίσεις για τα ηχεία σου και κατόπιν να επιλέξεις με άνεση στρήμερ και ενισχυτή (αν τελικά χρειαστεί, καθ' ότι ο συγκεκριμένος είναι αρκετά ευέλικτος και μπορεί να λειτουργήσει και ως τελικός με υψιπερατό φίλτρο, αλλά και έξοδο γραμμής για το υπογούφερ) , οι οποίες συσκευές θα διαθέτουν επακριβώς τις ευκολίες που θα χρειαστείς, π.χ. διόρθωση χώρου, ψηφιακό ισοσταθμιστή (όπως κάποια WiiM) και τις οποίες ανάγκες θα σταθμίσεις καλύτερα στο εγγύς μέλλον.

• Like
Reactions: Deneb
Δεν γνώριζα τη συγκεκριμένη εταιρεία. Θεωρείς πως είναι ανώτερο σαν μηχάνημα από τις πιο γνωστές (σε εμένα πάντα χαχαχαχα, όχι σε εσάς εδω) μάρκες (yamaha, marantz, cambridge κτλ) ?

Πρέπει να ξεχωρίσεις λιγάκι τις πιο mainstream εταιρίες από τις λίγο πιο ειδικές στο αντικείμενο.
Είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Επειδή βλέπω τα ηχεία σου, θεωρώ ότι τους ταιριάζει κάτι που θα τα αναδείξει.

Θα κοιτάξεις τι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου και εγώ στη θέση σου, αφού κοιτάζεις στην κατηγορία αυτή, θα έψαχνα τις επιλογές ανάμεσα σε κατασκευαστές που έχουν να προσφέρουν τον δικό τους χαρακτήρα.
Σίγουρα θα κοιτούσα τον Roksan, κάποιον arcam και μπορεί και κάποιον marantz.
Το αν οικονομικά σου βγαίνει καλύτερα να είναι σκέτος ο ολοκληρωμένος από το streaming του, θα το αποφασίσεις εσύ, αναλόγως αν σου βγαίνει το budget ή όχι και αν είσαι διατεθειμένος να έχεις το streamer σε ξεχωριστό κουτί.

Υ.Γ. ο Yamaha rn2000 δεν έχει σχέση με τα μικρότερα rn1000 και 800, όπως ούτε κι αυτά με τον μικρότερο 600.
Δεν παίρνουμε ένα πινέλο και τα βάφουμε όλα στο ίδιο χρώμα επειδή έχουν το ίδιο όνομα.
Ούτε οι βασικοί a-s έχουν τον ίδιο ήχο με τους βασικούς r-n και ούτε με τους μεγαλύτερους a-s αμφότεροι.
Απλώς είναι σύνηθες να εναποθέτουμε την ανασφάλεια στο household name, του στυλ αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε που έλεγε και μια παλιά ρεκλαμα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Πρέπει να ξεχωρίσεις λιγάκι τις πιο mainstream εταιρίες από τις λίγο πιο ειδικές στο αντικείμενο.
Είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Επειδή βλέπω τα ηχεία σου, θεωρώ ότι τους ταιριάζει κάτι που θα τα αναδείξει.
Nα κανω τον δικηγορο του διαβολου?
Ποιος ειναι ο διαχωρισμος του mainstream πχ yamaha που αναφερεις και των πιο ειδικων στο αντικειμενο?
Ποιος το οριζει? Η αγορα ? η ταση ? οι καταστηματαρχες?
Και το ρωταω διοτι οταν φτιαχνανε μηχανηματα η yamaha και η denon πχ , οι περισσοτερες εταιριες ειδικες δεν υπηρχαν καν