Προτασεις για 3D - Smart TV 40-42 , max 700

Μια παλια 32" έχει μήκος x ύψος σχεδόν σαν μιας καινούργιας 40" οι γυναίκες κοιτάνε την αισθητική του χώρου και όχι την ουσία. Αφού πήρες το οκ για καινούργια, πάρε την 46" και μη μασάς. Σε 1 μήνα θα είστε και οι 2 πολύ ευχαριστημένοι που πήγατε στις 46"

Για την πολυ μετρια ποιοτητα στην εικονας στο τηλεοπτικο σημα που αναφέρεις, με ποιά τηλεόραση την συγκρίνεις?

Εχεις απολυτα δικιο για τις διαστασεις. Η philips με το πλαισιο που εχω εχει σχεδον ιδιες διαστασεις με μια νεα 40. Οσο για την εικονα - το ξερω θα ακουστει πολυ περιεργο - αλλα την συγκρινα με την 32PF9631D που εχω σπιτι (HD ready/2006 model !). Ημουνα ετοιμος να την παρω και ξενερωσα πολυ . Τα χρωματα που φαινηκαν λιγο pastel, δεν υπηρχε διαγεια στην εικονα γενικοτερα...

Last edited:
Δεν μπορώ να σου πώ ότι εμένα μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση η εικόνα της 46F6400 στην Digea, ( στα 720p και 1080i που έχω δεί ταινία και σειρές είναι πολύ καλή) αλλά σίγουρα όσο πιό μεγάλη η TV τόσο πιο εύκολα "εκτείθεται" σε κακό σήμα. Στα 2,5μ μπορεί να σε ενοχλεί λίγο σε τηλεοπτικό, αλλά θα σε αποζημιώσει με την εικόνα της από άλλες πηγές. Τώρα αν η χρήση που την προορίζεις είναι κυρίως να βλέπεις Mega + Ant1 τότε δεν έχεις λόγο να πάς πάνω απ την sony 42W650

Εχεις απολυτα δικιο για τις διαστασεις. Η philips με το πλαισιο που εχω εχει σχεδον ιδιες διαστασεις με μια νεα 40. Οσο για την εικονα - το ξερω θα ακουστει πολυ περιεργο - αλλα την συγκρινα με την 32PF9631D που εχω σπιτι (HD ready/2006 model !). Ημουνα ετοιμος να την παρω και ξενερωσα πολυ . Τα χρωματα που φαινηκαν λιγο pastel, δεν υπηρχε διαγεια στην εικονα γενικοτερα...

Αν κάποιος συνηθίσει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εικόνας δεν είναι εύκολο μετά να προσαρμοστεί. Δες και την Sony στις 42" που σου πρότεινα πάντως.

Στις 55 το τηλεοπτικο σημα πρεπει να ειναι τρελα!
εαν εννοεις εμενα δεν εχω κανενα παραπονο στο τηλεοπτικο...μαλιστα ειναι καλυτερο των προσδοκιων μου...ισως εδω η κατηγορια premium στις samsung να κανει την διαφορα...θα ηθελα παντος να δω μια σειρα 6 σε 55 ιντσες ωστε να κανω μια συγκριση γιατι εχω ακουσει παραπονα για το τηλεοπτικοστην σειρα αυτη

Εμενα στο τηλεοπτικο το οριο μου ειναι 10 " ανα μετρο. Αλλιως μου φαινεται σα να βλεπω vhs. Ωραιες οι πολλες ινστες αλλα μονο σε HD.
Μηπως τελικα το καλυτερο ειναι 40αρα φτηνη για TV και καλος προβολεας για HD;

Εμενα στο τηλεοπτικο το οριο μου ειναι 10 " ανα μετρο. Αλλιως μου φαινεται σα να βλεπω vhs. Ωραιες οι πολλες ινστες αλλα μονο σε HD.
Μηπως τελικα το καλυτερο ειναι 40αρα φτηνη για TV και καλος προβολεας για HD;

δηλαδη πρεπει να ειμαι στα 5,5 μ??????στα 2,7μ ειμαι ακριβως και ειμαι οκ...το sweet spot μου...ο προβολεας δεν ειναι χρηστικος..

Εγω σου λέω τι ανέχεται το δικό μου μάτι. Ενας φιλος εχει μια 50αρα στα 5 μέτρα για να βλέπει τηλέοραση που φαίνεται άριστα απο αυτή την απόσταση (είναι και plasma) και εναν πολύ καλό προβολέα για ταίνιες. Αλλα αυτά είναι γούστα.
Πάντως αυτό που λέει ο φίλος για τα μικρα παιδία είναι πρόβλημα, οσο και να κολλάνε την μούρη τους (οταν το κανουν εγω την σβήνω μεχρι να πάνε πίσω στον καναπέ) είναι διαφορετικό να βλέπουν μια 50αρα που τους γεμίζει όλο το οπτικό πεδίο και άλλο μια 32άρα.

Εγω σου λέω τι ανέχεται το δικό μου μάτι. Ενας φιλος εχει μια 50αρα στα 5 μέτρα για να βλέπει τηλέοραση που φαίνεται άριστα απο αυτή την απόσταση (είναι και plasma) και εναν πολύ καλό προβολέα για ταίνιες. Αλλα αυτά είναι γούστα.
Πάντως αυτό που λέει ο φίλος για τα μικρα παιδία είναι πρόβλημα, οσο και να κολλάνε την μούρη τους (οταν το κανουν εγω την σβήνω μεχρι να πάνε πίσω στον καναπέ) είναι διαφορετικό να βλέπουν μια 50αρα που τους γεμίζει όλο το οπτικό πεδίο και άλλο μια 32άρα.

η υγεια των παιδιων σε εκθεση ακτινοβολιας /ραδιοσυχνοτητων ειναι ενα θεμα που πρεπει να απασχολει ολους μας...πιο πολυ θα ανησυχω για το wifi ρουτερ τα ασυρματο τηλεφωνο το φαγητο στο φουρνο μικροκυματων παρα το ποσο θα κολλαει στην οθονη κατι που ευκολα το ρυθμιζεις

Εντάξει δεν υπάρχει ακτινοβολία αλλα τα μάτια των μικρών παιδίων κουράζονται και όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο χειρότερα.

Οι συγχρονες τηλεοράσεις εκπέμπουν ελάχιστη ακτινοβολία και θεωρούνται ασφαλείς ακόμα και αν το παιδί κολάει τη μούρη του στην οθόνη. Το ίδιο ισχύει και για το wifi. Το DECT έχει αυξημένα επίπεδα και καλό είναι η βάση να τοποθετείται σε σημειο που απέχει 1,5μ απο σημεία που κάθονται συχνά άνθρωποι πχ καναπέδες, γραφεία κλπ. Οταν δουλεύει ο φούρνος μικροκυμάτων καθόμαστε πάντα στο 1μ τουλάχιστον.

Τα ματια κουραζονται οταν προσπαθουν να εστιασουν σε κατι μικρό.
Και μετά απο πολυ ψαξιμο με οφθαλμιατρους για χρηση psp στα 10cm, η απαντηση ηταν οτι "αφηστε το παιδι να το βλέπει εκεί που θέλει. Τα ματια του τον οδηγουν στην ιδανικη απόσταση".

Οι συγχρονες τηλεοράσεις εκπέμπουν ελάχιστη ακτινοβολία και θεωρούνται ασφαλείς ακόμα και αν το παιδί κολάει τη μούρη του στην οθόνη. Το ίδιο ισχύει και για το wifi. Το DECT έχει αυξημένα επίπεδα και καλό είναι η βάση να τοποθετείται σε σημειο που απέχει 1,5μ απο σημεία που κάθονται συχνά άνθρωποι πχ καναπέδες, γραφεία κλπ. Οταν δουλεύει ο φούρνος μικροκυμάτων καθόμαστε πάντα στο 1μ τουλάχιστον.

Δεν ξέρω εάν είναι το σωστό thread, αλλά μιας και ξεκινήσαμε, ας πούμε λίγα ακόμη.
Αφήνω κατά μέρος τη σύγχιση που προκαλεί ο (κοινός) όρος "ακτινοβολία" (radiation), όσον αφορά σε ατομική (x rays, Chernobyl κλπ) και σε ηλεκτρομαγνητική (MW oven, DECT, Power Lines AC 50Hz). Μία ουσιαστική διαφορά είναι ότι η ατομική είναι προσθετική, δηλαδή εάν εκτεθούμε (πχ πολλές ακτινογραφίες) "κολλάμε ένσημα" για όλη τη ζωή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα αποτελέσματα από μεγάλη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να είναι συσσωρευτικά, πχ θρόμβωση, λευχαιμίες κλπ.
Για την ηλεκτρομαγνητική, θυμίζω το νόμο του τετραγώνου της απόστασης: δεν έχει νόημα να μαζεύουμε υπογραφές για να φύγει η κεραία κινητής 8W στα 500μ από το σπίτι μας και από την άλλη να κολλάμε το κινητό με SAR > 1 στο αυτί του μπέμπη, για να μιλήσει με τη γιαγιά! Εννοείται ότι προτείνω το base station του DECT (250mW) όσο πιο μακριά (ή και Eco DECT), το WiFi router (100mW max) ομαίως (και σβήσιμο, ή και lower power, όταν δεν απαιτείται), ο φούρνος MW δεν είναι κουκλοθέατρο να το κοιτάμε, η ηλεκτρική κουβέρτα σβηστή κατά τη διάρκεια του ύπνου κοκ.
Σχετικά με τον φωτισμό, σαφώς και υπάρχουν κίνδυνοι, από τις διάφορες τεχνολογίες, όπως και οδηγίες χρήσης.
Σίγουρα, ειδικά το μπλε μέρος του φάσματος, το οποίο και "αγαπά" ο λευκός φωτισμός LED, προξενεί retina stress και, ειδικά σε παιδιά, μπορεί να δημιουργήσει ανεπίστρεπτες βλάβες στην όραση. Οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες (κινητά, tablets, TVs) έχουν white LED για backlighting. Πέρα λοιπόν από την παιδαγωγική άποψη, δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να κολλάνε τη μύτη τους σε οθόνες. Και το χρωματικό/strobo περιεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει stress στο παιδί, όπως θυμάστε με τα Pikachu.
Υπάρχουν αρκετές έρευνες, σχετικά με το μπλε φως των LEDs, όπως και προτεινόμενες λύσεις, με τη μορφή οπτικών φίλτρων με κίτρινο φώσφορο κλπ. Τέτοια φίλτρα είναι γνωστά και από τον κόσμο του LED Professional Lighting (photo, TV), όπου προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα του (άσπρου) φωτός (CRI).
Αυτό για το οποίο δεν έχω δεδομένα (και με ενδιαφέρει), είναι για το φως από plasma (και ειδικά κάποιες που δίνουν και stylus, οπότε "κολλάει" το πιτσιρίκι).

Αυτό το κόλλημα ορισμένων με τις ίτσες δεν το καταλαβαίνω.
Αναλόγος το τι ζητάει ο καθένας του προτείνεις το ανάλογο.
Π.χ. Αν σου πει, θέλω να φτιάξω ένα δωμάτιο για κινηματογραφικές προβολές κλπ του προτείνεις όσο μεγαλύτερη οθόνη γίνεται ή και προβολέα.

Αλλά, θεωρώ μέγιστη μ@λ@κ.. να προτείνει κάποιος όσο μεγαλύτερη τηλεόραση γίνεται όταν ο άλλος σου λέει έχω οικογένεια και θέλω να την βάλω στο σαλόνι μου.
Πόσο μάλλον για ένα παιδί. Που το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν μήπως να βγάλω την τηλεόραση από το σαλόνι και όχι αν θα πρέπει να πάρω ακόμα μεγαλύτερη.
Είναι αντικοινωνικό, κακόγουστο και χίλια ακόμα πράγματα να έχεις ένα τέρας απέναντί σου στο ίδιο σου το σαλόνι τον χώρο οπου η οικογένεια περνάει τις περισσότερες ώρες.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ανακατεύονται οι γυναίκες στα θέματα αυτά. Τέλος πάντων τι 40" τι 42" μιλάμε για ελάχιστη διαφορά (~3 cm στο πλάτος).

Σωστά φίλος, απορρώ γιατί δεν κάθεται στην κουζίνα να κάνει κανένα φαγητό της προκοπής, την έχουν δει κάπως οι γυναίκες τελευταία..

Σχετικά με τον φωτισμό, σαφώς και υπάρχουν κίνδυνοι, από τις διάφορες τεχνολογίες, όπως και οδηγίες χρήσης.
Σίγουρα, ειδικά το μπλε μέρος του φάσματος, το οποίο και "αγαπά" ο λευκός φωτισμός LED, προξενεί retina stress και, ειδικά σε παιδιά, μπορεί να δημιουργήσει ανεπίστρεπτες βλάβες στην όραση. Οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες (κινητά, tablets, TVs) έχουν white LED για backlighting. Πέρα λοιπόν από την παιδαγωγική άποψη, δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να κολλάνε τη μύτη τους σε οθόνες. Και το χρωματικό/strobo περιεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει stress στο παιδί, όπως θυμάστε με τα Pikachu.
Υπάρχουν αρκετές έρευνες, σχετικά με το μπλε φως των LEDs, όπως και προτεινόμενες λύσεις, με τη μορφή οπτικών φίλτρων με κίτρινο φώσφορο κλπ. Τέτοια φίλτρα είναι γνωστά και από τον κόσμο του LED Professional Lighting (photo, TV), όπου προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα του (άσπρου) φωτός (CRI).
Αυτό για το οποίο δεν έχω δεδομένα (και με ενδιαφέρει), είναι για το φως από plasma (και ειδικά κάποιες που δίνουν και stylus, οπότε "κολλάει" το πιτσιρίκι).

Ναι μεν, αλλα....
Τα sites που αναφερεσαι ειναι ολιγον τι επιστημονικομπουρδα... πχ ο paidiatros.com πεταει αρλουμπες του στυλ
Λαμπτήρες φωτοδιόδων εκπομπής – LED
Δεν περιέχουν Υδράργυρο και οι κίνδυνοι οφείλονται στο είδος και την ένταση του φωτός:
α) Η ένταση (“brightness”) του φωτός είναι ισχυρή (μέχρι και 1.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός συμβατικού λαμπτήρα)

Αληθεια? καταφεραν τα ταπεινα led να ξεπερασουν σε συγκεντρωση εντασης ενος συμβατικου λαμπτηρα και μαλιστα κατα 1000 φορές?
Προφανως μπερδευει την αποδοση ανα καταναλισκομενο watt ενεργειας με την αποδοση φωτος ενος led. Ομως ολοι ξερουμε οτι δυσκολα μια
λαμπα led παρομοιου ογκου με μια πυρακτωσεως την ΦΤΑΝΕΙ σε ενταση φωτεινοτητας.

Οσο για τη λαγνεια με το μπλε φως, απλα θα θυμισω οτι το ψυχρο μπλε φως ειναι μαζι μας απο την εποχη των πρωτων λαμπτηρων φθορισμου,
εκεινων που ειχαν κατα κορον τα επαρχιακα καφενια, αν τα θυμαστε.. Δεκαετια 70. Και ειχαν και υδραργυρο εκεινες οι λαμπες..
Και τεραστιο μηκος επισης. Να μην ξεχασω ποσα θερμομετρα υδραργυρου εχω σπασει, ουτε οτι στο δημοτικο στο μαθημα της φυσικης
ο δασκαλος ειχε φερει υδραργυρο σε πιατο οπου ριχναμε μεσα βιδες που επεπλεαν.
Και ομως, ειμαι ακομα εδω....

Πιο επικινδυνο φως απο του ηλιου υπάρχει? Αμα σε φωτισει πολυ, και εγκαυματα παθαινεις, και ηλιαση και με λιγη τρυπουλα οζοντος ΚΑΙ καρκινο.
Αποδεδειγμενα, χωρις ισως, μπορει κλπ...Και το ηλιακο φως εχει απο ολα μεσα. Και μπλεδακι.
Ευτυχως μερικες εκατονταδες χιλιαδες χρονια εξελιξης μας εκανε ανθεκτικους σε μετρια εκθεση στον ηλιο.
Προβληματα και ευαισθησιες στο φως παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν.
Οτι ομως αυτό το προκαλει το μπλε φως των led (και οχι του ηλιακου φωτος) ειναι απλα υποθεσεις.
Ομως υπαρχουν απειρα junk pages που περνουν μια υποθεση και την κανουν παντιέρα, τυπικά για δικό τους όφελος.
Γιατι πάντα τετοια sites ειτε πουλανε προιόντα αμφιβολου χρησιμοτητας, είτε είναι (οχι τυχαια) γεμάτα banners.

Και το κερασακι στην τουρτα, εκτος απο τα cool white led, υπαρχουν και τα warm light.... αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα προφανως.

ΥΥΓ ειμαστε τελειως μα τελειως off topic.

Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι απο οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας: φαγητά, υλικά κατασκευής σπιτιών, μετακινήσεις με διάφορα μέσα και φυσικά ηλεκτρονικές συσκευές. Καλό είναι να κοιτάμε σφαιρικά το θέμα και να προφυλασόμαστε απο τα πλέον επικίνδυνα. Ο φωτιμός LED μιας τηλεόρασης δεν είναι ικανός να φωτίσει ένα δωμάτιο και η χρήση μιας κανονικής λάμπας ενω παιζει αρκεί για να ελαχιστοποιήσει τον όποιο κίνδυνο. Τα παιδικά τύπου Pikachu εμπίπτουν στο παιδαγωγικό κομμάτι όπου ο κάθε γονιός κρίνει μόνος του. Γνώμη μου είναι ότι κάποια απο αυτά είναι πιό επικίνδυνα απο το κινητό ή το DECT

Έστω και καθυστερημένα, ακόμα κι αν και δεν έχει ειπωθεί κάτι παραπάνω, οι ενδιαφέρουσες απόψεις που κατατίθενται, είτε αφορούν ακτινοβολίες, είτε επιστημονομπουρδολογίες, είτε γυναικοκουζινολογίες, είτε μικρομεγαλοθονολογίες, μπορούν να κατατεθούν σε ξεχωριστά νήματα στην κατηγορία Γενικής Συζήτησης των Τηλεοράσεων (εξαιρείται η γυναικοκουζινολογία που βρίσκετε εκτός θεματολογίας του forum). Εννοείτε ότι, όποιος επιθυμεί μπορεί να ανοίξει νήμα και να εξελιχθεί η συζήτηση εκεί.

Δεν αναφέρομαι ειδικά σε κάποιο/κάποια post, απλά βρήκα την ευκαιρία και το αναφέρω γενικότερα, επειδή στη συγκεκριμένη κατηγορία πολλές φορές κατατίθενται αναλύσεις που ίσως να μπερδεύουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Last edited:
Αλλά, θεωρώ μέγιστη μ@λ@κ.. να προτείνει κάποιος όσο μεγαλύτερη τηλεόραση γίνεται όταν ο άλλος σου λέει έχω οικογένεια και θέλω να την βάλω στο σαλόνι μου.
Πόσο μάλλον για ένα παιδί. Που το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν μήπως να βγάλω την τηλεόραση από το σαλόνι και όχι αν θα πρέπει να πάρω ακόμα μεγαλύτερη.
Είναι αντικοινωνικό, κακόγουστο και χίλια ακόμα πράγματα να έχεις ένα τέρας απέναντί σου στο ίδιο σου το σαλόνι τον χώρο οπου η οικογένεια περνάει τις περισσότερες ώρες.

Συμφωνώ, στα σαλόνια οταν έχεις οικογένεια η τηλεόραση δεν πρέπει να κυριαρχεί στον χώρο.
Δηλαδή μου φαίνεται πιο λογικό να μπεί σε τραπεζάκι με ροδάκια η να τραβάς την πολυθρόνα λιγό πιο κοντά οταν βλέπεις ταινία παρά να έχεις μια γκουμούτσα λες και είσαι σουβλατζίδικο και να σου κάνει ολη μέρα solarium.
Εχω διαβάσει κάτι ατάκες εδω του στύλ "στα 2.5 μέτρα τουλάχιστον 50άρα" και τρελαίνομαι, εε πάρε ενα ipad και κατσε στους 5 πόντους, ακόμα καλύτερη εμπειρία.

Last edited: