Προτάσεις για 7.1

asvestomix

New member
4 March 2010
58
θα θελα να άκουσε μερικές πρότασης για ικανοποιητικό bassato 7.1.
ο χορός είναι ένα μεγαλούτσικο δωμάτιο..μονο ηχεία
και ενισχυτή..

δεν ανέφερα budget γιατί θέλω να μάθω μόσο θα κοστίσει ένα σύστημα στις ανάγκες μου. 13 τετραγωνικά είναι το δωμάτιο μπορεί και 14

Τι πρέπει να κοιτάξω για την αγορά του ενισχυτή και τι για τα ηχεία. όταν το sub είναι ενεργητικό δεν χρειάζεται ενισχυση από τον ενισχυτή έτσι? όταν ένας ενισχυτής έχει 7 εξόδους για ηχεία μπορεί να παίξει 7.1?
ποσα watt θα χρειαστώ για 10-13 τετραγωνικά?

Λόγω φόρτου εργασίας εντός του Σαββατοκύριακου, δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα.

Κατ' αρχάς 13 τετραγωνικά είναι μικρός χώρος. Συνεπώς αποκλείονται τα ηχεία δαπέδου. Προσανατολίσου σε ηχεία βάσης ή σε μικρούς δορυφόρους. Θα πρότεινα ηχεία βάσης εφόσον σε ενδιαφέρει και η μουσική.

Τα υπογούφερ έχουν δικό τους ενισχυτή. Και αφαλώς όταν ο ενισχυτής έχει 7 κανάλια μπορείς να συνδέσεις 7 ηχεία.

Για να προχωρήσω σε προτάσεις θα πρέπει να ξέρω το budget σου. Πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις για ενισχυτή + ηχεία;

δεν ανέφερα budget γιατί θέλω να μάθω μόσο θα κοστίσει ένα σύστημα στις ανάγκες μου. 13 τετραγωνικά είναι το δωμάτιο μπορεί και 14

Υπάρχουν ηχεία βάσης με 500 ευρώ/5.1, υπάρχουν και ηχεία βάσης με 5.000 ευρώ/5.1......

Βασικά εγώ στην ουσία ήθελα να πάρο μια ιδέα ποσο κάνει ένα μικρό 7.1 σύστημα και ποσο ανεβαίνουν οι τιμές όσο ανεβαίνουμε σε watt γιάν να ξέρω ποσα περίπου πρέπει να διαθέσω. ας πούμε με 800 τι σύστημα παίρνεις?ποσα πρέπει να διάθεση κανεις για να έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα

επίσης μια απορία που έχω.
ας πούμε ότι έχω 1 κάρτα ήχου που υποστηρίζει dolby trueHD και έχω ένα ενισχυτή που είναι μεν 7 καναλιών αλλα δεν το υποστηρίζει..αν συνδέσω τον ενισχυτή ψηφιακά με hdmi η optical θα παίξει dolby hd η μονο αν τον συνδέσω με τις αναλογικές εξόδους τις κάρτας ήχου μονο θα παίξει hd?

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για 7.1

επίσης μια απορία που έχω.
ας πούμε ότι έχω 1 κάρτα ήχου που υποστηρίζει dolby trueHD και έχω ένα ενισχυτή που είναι μεν 7 καναλιών αλλα δεν το υποστηρίζει..αν συνδέσω τον ενισχυτή ψηφιακά με hdmi η optical θα παίξει dolby hd η μονο αν τον συνδέσω με τις αναλογικές εξόδους τις κάρτας ήχου μονο θα παίξει hd?

Με τις αναλογικές εξόδους της κάρτας ήχου είναι η απάντηση στο ερώτημά σου.

....... ας πούμε με 800 τι σύστημα παίρνεις?ποσα πρέπει να διάθεση κανεις για να έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα

DENON AVR 1910
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=DENON+AVR+1910

4 X Roister Emphasis 5 + Roister Emphasis C5 + sub PB-150
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...inema-Speakers/with(Manufacturer=Roister).htm

Σύνολο: 1000 ευρώ περίπου (+ χρήματα για καλώδια)

αν κατάλαβα καλά το woofer μπορεί να είναι τα διπλάσια watt για λίγο ας πούμε πάνω στην έκρηξη?

απλά διάβασα αυτό που έγραφε στο πλαίσιο.. (Ενισχυτής 150 W RMS με σχεδίαση τάξης D με ικανότητα για διπλάσια στιγμιαία ισχύ)

υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ποσα watt πρέπει νάνε το woofer πχ σε ηχεία 100w βάζουμε 150 woofer, η μπορούμε να βάλουμε και δυνατότερο?

Στα 13 τετραγωνικα (3χ4 περιπου???), που θα καθεσαι σε σχεση με την οθονη σου?

Αν καθεσαι στον τοιχο (απεναντι δλδ) απο την οθονη, και οχι στα 2/3 της αποστασης, τα επιπλεον 2 καναλια (7 αντι 5), κατα την ταπεινη μου αποψη θα ειναι απο περιτα, και πεταμενα χρηματα, εως και θα εχουν κακο συνολικο ηχητικο αποτελεσμα.

το δωμάτιο είναι ορθογώνιο
δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε τι απόσταση θα βάλω τον καναπέ και σε τι απόσταση την τηλεόραση πάντως θα προσπαθήσω να τα βάλω έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα ο ήχος