Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι €4.000 ...

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

και mac με amarra - purevinyl - ayrewave κτλ κτλ
και windows με foobar - asio- ks - wasapi - jriver κτλ
και weiss minerva με firewire oyaide και καλωδιο ρευματος επανω περιπου οσο κανει το dac
και egreat με οπτικη γυαλινη πιο ακριβη απο το egreat
και κοντα στα 2tb 24/96 & 24/192
ελπιζω να σε καλυπτουν ολα αυτα που εχω για computer audio
αλλα εδω συζηταμε για cd player -bye-

ανωμαλε - εκφυλε....διαστροφεα...:Banane0::Banane0:

Τι λες ρε Γιάννη και εμείς που έχουμε του κερατά τα βινύλια ΔΕΝ τις αφήνουμε να βάζουν κανά δισκάκι..... (γιατί μετά αν σπάσει ο βελονούλα άντε να της πεις πόσο κοστίζει η ζημιά...) :damnyou:

Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Δισκακι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ν αγγιζουν (μαυρο βεβαια...)

ΑΝ σπασει η βελονα κ σε δει να κλαις σου πεταει την απολυτη ατακα....οι βλακιες μας τελικα ξαναγυρνανε,,,

"Καλα για 30 ευρω κανεις ετσι?????????"

...........:argue::argue::speechless-smiley-0

Άκουσα το LABTEK μεσαίο μοντέλο με 2 λυχνίες στην έξοδο γύρο στα 2900 είναι Universal player και εντυπωσιάστηκα αρκετά με stock λυχνίες και σε σύγκριση με αρκετά ακριβότερα player.
Από μεταχειρισμένα πρόσφατα πήρε γνωστός μου το MIMETISM 20.1 (κάπου κοντά στα 3000ευρω) και δεν έχω λόγια να το περιγράψω απλά εξαιρετικό

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Δεν ξέρω γιατί δεν αναφέρθηκε ακόμα άλλα εξαιρετικό player είναι το yamaha cd-s2000 .Είναι και sacd player ,full balanced και κατασκευή που απλά, με τα χρήματα που έχει, δεν υπάρχει..

Last edited:

Ωραία και γιατί τότε είπες ότι κάνεις το flac οπτικό δίσκο τι κερδίζεις από όλο αυτό.
H μήπως νομίζεις ότι οι πολλές μετατροπές σε σχέση με την πηγή σου προσθέτουν κάτι.

Μα για να μπορέσω να κάνω συγκρίσεις με το ιδιο προγραμμα σε αλλο format

Για το dac που έχει υλοποιήσει η sony μέσα στο cdplayer συζητάμε και όχι για την ποιότητα του οδηγού το αν τα τηλεκοντρολ είναι πλαστικό γνήσιο sony η για το αν το player είναι japan η Μαλαισία ( που είναι )
Πως παίζει μας ενδιαφέρει

Αν επιτρέπεται πόσα cds έχεις στη συλλογή σου ?

Γιατί αν δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός μπορείς να πάς στη κάτωθι λύση αν διαθέτεις 4,000 ευρώ

- Κρατάς το Atoll, αγοράζεις macmini ή iMac βάζεις Amarra και αγοράζεις επιπλεόν το Weiss Dac202 (το κόστος είναι στις 4,000 ευρώ συνολικά περίπου)

Απλώς πρέπει να είσαι έτοιμος να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τη μουσική cd συλλογή σου, από software που το παίζεις σε ένα cd palyer σε ένα απλά φυσικό αποθηκευτικό μέσο. Και εξηγούμαι

Σιγά σιγά, κάθε φορά που θέλεις να ακούσεις ένα cd το ripάρεις και το αποθηκεύεις στο mac, οπότε πλέον το cd παίζει το ρόλο του φυσικού backup της άϋλης συλλογής σου.

Από πλευράς απόδοσης τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και ένα καλοστημένο σύστημα σε υπολογιστή μπορεί να παίξει καλύτερα από cd αντίστοιχης και μεγαλύτερης κατηγορίας τιμής και πολλές φορές να συναγωνισθεί στα ίσια βινύλιο μεγαλύτερης αξίας.

ΥΓ Το σύστημα μου, που μπορείς να δείς στις παρουσιάσεις, αποτελείται από κομμάτια υπερυψηλής τιμής (αγορασμένα προ κρίσης...) και πλέον ο υπολογιστής κατα τη γνώμη μου παίζει καλύτερα από το transport (απλώς έχω 4,500 cds και είναι δύσκολο να τα Ripάρω όλα, αλλά έχω ήδη αρκετά...)

Last edited:

Πραγματικα θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον μια κοντρα του Sony με ενα DACMACFLAC με αμαρρα.
Αν παιζει καλυτερα θα κτυπησω και εγω ενα 5400ES.

Επειδή ορισμένοι έχασαν την μπάλα και νομίζουν ότι ασχολούμαι με αυτούς ξανα υπενθυμίζω σε ποιό πόστ απάντησα.
Δεν με ενδιαφέρει που θέλει να ρίξει τα λεφτά του ο φετιχιστής αρκεί να μην παρασύρει και άλλους σε λάθος επιλογές -bye-

- Κρατάς το Atoll, αγοράζεις macmini ή iMac βάζεις Amarra και αγοράζεις επιπλεόν το Weiss Dac202 (το κόστος είναι στις 4,000 ευρώ συνολικά περίπου).........

Εναλλακτικά κρατάς το Atoll, αγοράζεις το logitech squeezbox, εναν εξωτερικό σκληρό 1ΤΒ όπου θα μετατρέψεις τα CDs σου σε FLAC και το Weiss Dac202. Kοτσάρεις τον σκληρό στο Logitech, το Logitech στο Weiss και έχεις και ρέστα.

Επειδή ορισμένοι έχασαν την μπάλα και νομίζουν ότι ασχολούμαι με αυτούς ξανα υπενθυμίζω σε ποιό πόστ απάντησα.
Δεν με ενδιαφέρει που θέλει να ρίξει τα λεφτά του ο φετιχιστής αρκεί να μην παρασύρει και άλλους σε λάθος επιλογές -bye-

φιλε μου εαν ακους κλασσικη το sacd ειναι η καλυτερη λυση. ολες οι νεες εγγραφες ειναι dsd και μετατρεπονται σε hires η 44/16 και για εσας τους μη φετιχιστες...

για τον οριντζιναλ ποστερ......
παρε ενα εσοτερικ μεταχειρισμενο στα 2-2500. θα εισαι και ψυχολογικα και ακουστικα καλυμενος.
εαν δεν θες dac μην τους ακους. το εσοτερικ το πηρα αφου ειχα ηδη dac με μακ και μου αυξησε τις ωρες απολαυσης κατα πολυ. γυριζεις σπιτι λιωμα παιρνεις το σιντι το βαζεις και ακους. ουτε μακ ουτε φλακ ουτε 18χρονων ειμαστε ολοι με απειρες ωρες...
αντε καλο κουραγιο...

Δεν ειναι ωραιο κυριοι να απειλουμε ο ενας τον αλλο με εγραφη σε λιστες ,και μην παιρνετε στα σοβαρα τον ορο fanatics area,νομιζω ειναι λαθος.Και για να ελαφρυνω λιγο την κουβεντα, εγω που εχω ακομη ενα Nakamichi deck σε ποια κατηγορια φετιχιστων ανηκω;

φιλε μου εαν ακους κλασσικη το sacd ειναι η καλυτερη λυση. ολες οι νεες εγγραφες ειναι dsd και μετατρεπονται σε hires η 44/16 και για εσας τους μη φετιχιστες...

Φίλε μου κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι αγοράζεις καθαρό dsd γιατί ακόμα και όταν όλα τα τράκ της ηχογράφησης έχουν γραφτεί σε dsd μετά στη μίξη των καναλιών αυτών πρέπει να μετατραπούν σε PCM.
To SACD είναι πεθαμένο μέσο γιατί δεν βόλευε και δεν εξυπηρετούσε πρώτα από όλα τους μηχανικούς ήχου.
Αυτοί το έθαψαν πρώτοι.
Μέχρι και η μάνα του η SONY το κατάλαβε έστω και αργά ,και το ξεπούλησε φτηνά στο παζάρι

The process of creating a DSD signal is conceptually similar to taking a 1-bit delta-sigma analog-to-digital (A/D) converter and removing the decimator, which converts the 1-bit bitstream into multibit PCM. Instead, the 1-bit signal is recorded directly and in theory only requires a lowpass filter to reconstruct the original analog waveform. In reality it is a little more complex, and the analogy is incomplete in that 1-bit sigma-delta converters are these days rather unusual, one reason being that a 1-bit signal cannot be dithered properly: most modern sigma-delta converters are multibit.

Because of the nature of sigma-delta converters, one cannot make a direct comparison between DSD and PCM. An approximation is possible, though, and would place DSD in some aspects comparable to a PCM format that has a bit depth of 20 bits and a sampling frequency of 96 kHz [2]. PCM sampled at 24 bits provides a (theoretical) additional 24 dB of dynamic range.

Because it has been extremely difficult to carry out DSP operations (for example performing EQ, balance, panning and other changes in the digital domain) in a 1-bit environment, and because of the prevalence of studio equipment such as Pro Tools, which is solely PCM-based, the vast majority of SACDs — especially rock and contemporary music which relies on multitrack techniques — are in fact mixed in PCM (or mixed analog and recorded on PCM recorders) and then converted to DSD for SACD mastering.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Δεν ξέρω γιατί δεν αναφέρθηκε ακόμα άλλα εξαιρετικό player είναι το yamaha cd-s2000 .Είναι και sacd player ,full balanced και κατασκευή που απλά, με τα χρήματα που έχει, δεν υπάρχει..

Σωστός.
Πολύ καλό αλλα το έχω ακούσει ελάχιστα για να εκφέρω γνώμη, πάντως μου άρεσε πάρα πολύ ο ήχος του που ξεπερνούσε κατα πολύ την κατηγορία τιμής του ήταν δε η δεύτερη μου επιλογή αλλα τελικά προτίμησα το SONY που μου βγήκε κελεπούρι.

για τον οριντζιναλ ποστερ......
παρε ενα εσοτερικ μεταχειρισμενο στα 2-2500. θα εισαι και ψυχολογικα και ακουστικα καλυμενος.
εαν δεν θες dac μην τους ακους. το εσοτερικ το πηρα αφου ειχα ηδη dac με μακ και μου αυξησε τις ωρες απολαυσης κατα πολυ. γυριζεις σπιτι λιωμα παιρνεις το σιντι το βαζεις και ακους. ουτε μακ ουτε φλακ ουτε 18χρονων ειμαστε ολοι με απειρες ωρες...
αντε καλο κουραγιο...

Μπράβο νικ , στο μυαλό μου είσαι?

Φίλε μου κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι αγοράζεις καθαρό dsd γιατί ακόμα και όταν όλα τα τράκ της ηχογράφησης έχουν γραφτεί σε dsd μετά στη μίξη των καναλιών αυτών πρέπει να μετατραπούν σε PCM.
To SACD είναι πεθαμένο μέσο γιατί δεν βόλευε και δεν εξυπηρετούσε πρώτα από όλα τους μηχανικούς ήχου.
Αυτοί το έθαψαν πρώτοι.
Μέχρι και η μάνα του η SONY το κατάλαβε έστω και αργά ,και το ξεπούλησε φτηνά στο παζάρι

The process of creating a DSD signal is conceptually similar to taking a 1-bit delta-sigma analog-to-digital (A/D) converter and removing the decimator, which converts the 1-bit bitstream into multibit PCM. Instead, the 1-bit signal is recorded directly and in theory only requires a lowpass filter to reconstruct the original analog waveform. In reality it is a little more complex, and the analogy is incomplete in that 1-bit sigma-delta converters are these days rather unusual, one reason being that a 1-bit signal cannot be dithered properly: most modern sigma-delta converters are multibit.

Because of the nature of sigma-delta converters, one cannot make a direct comparison between DSD and PCM. An approximation is possible, though, and would place DSD in some aspects comparable to a PCM format that has a bit depth of 20 bits and a sampling frequency of 96 kHz [2]. PCM sampled at 24 bits provides a (theoretical) additional 24 dB of dynamic range.

Because it has been extremely difficult to carry out DSP operations (for example performing EQ, balance, panning and other changes in the digital domain) in a 1-bit environment, and because of the prevalence of studio equipment such as Pro Tools, which is solely PCM-based, the vast majority of SACDs — especially rock and contemporary music which relies on multitrack techniques — are in fact mixed in PCM (or mixed analog and recorded on PCM recorders) and then converted to DSD for SACD mastering.

Άιντε πάλι. Βρε χρυσέ μου άνθρωπε ο dpoly δεν άνοιξε θέμα συζήτησης για το αν πρέπει να πάρει CDplayer ή DAC, ζητάει προτάσεις για CDplayer. Οι τυχόν αδυναμίες των φυσικών φορμά και γιατί και αν υπάρχουν είναι εντελώς off topic και δεν τον βοηθούν τον άνθρωπο στην αναζήτησή του. Καθόλου όμως.

Αυτοί το έθαψαν πρώτοι.

ναι αυτα τα εχουμε ξεπερασει λιγααακιιι...
τα μεγαλα (και οχι μονο..) studio δουλευουν με software σαν πχ της sonicstudio (ξερεις... amarra κλπ κλπ)
ριξε μια ματια αφου σε ενδιαφερει...
http://www.sonicstudio.com/pdf/papers/DSDStereoEdit.pdf

Άιντε πάλι. Βρε χρυσέ μου άνθρωπε ο dpoly δεν άνοιξε θέμα συζήτησης για το αν πρέπει να πάρει CDplayer ή DAC, ζητάει προτάσεις για CDplayer. Οι τυχόν αδυναμίες των φυσικών φορμά και γιατί και αν υπάρχουν είναι εντελώς off topic και δεν τον βοηθούν τον άνθρωπο στην αναζήτησή του. Καθόλου όμως.

ωχ συγνωμη, παρασυρθηκα και εγω...