Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι €4.000 ...

Παιδιά το Υamaha είναι αστέρι και αν αυτή η κατασκευάρα ήταν απο καμά ευρωπαική "βιοτεχνία" η τιμή του θαήταν στα 6000 όπως και του αντίστοιχου ενισχυτή.
Δείτε τα αντίστοιχα ευωπαικά μέσα απο το κουτί (όσα το επιτρέπουν) αλλα και ακριβότερα και με μοναδική εξαίρεση το cambridge που όμως παίζει μόνο απλό cd θα γελάσετε πολύ, για να μη πώ για τα περισσότερα trendy DACS μέχρι τα δυό χιλιάρικά που έιναι ουσιαστικά μισό cdp του πεντακσάρικου τα περισσότερα με αποκορύφωμα το πραγματικά άδειο κουτί της micromega, το πιό ακριβό κουτί που έχω δεί ποτέ μου στα 1000 ευρώ!!!!

Παιδιά το Υamaha είναι αστέρι και αν αυτή η κατασκευάρα ήταν απο καμά ευρωπαική "βιοτεχνία" η τιμή του θαήταν στα 6000 όπως και του αντίστοιχου ενισχυτή.
Δείτε τα αντίστοιχα ευωπαικά μέσα και με μοναδική εξαίρεση το cambridge που όμως παίζει μόνο απλό cd θα γελάσετε πολύ, για να μη πώ για τα παρισσότερα trendy DACS μέχρι τα δυό χιλιάρικά που έιναι ουσιαστικά μισό cdp του πεντακσάρικου τα περισσότερα με αποκορύφωμα το πραγματικά άδειο κουτί της micromega, το πιό ακριβό κουτί που έχω δεί ποτέ μου στα 100 ευρώ!!!!

Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Πάρε κόσμε!!!
(Τι 1000 ευρώ μόνο; Βάλε δύο!! ) :flipout:

Και όμως η yamaha λόγω του εμπορικού της προφίλ συχνά υποτιμάται από σκληροπυρηνικούς hi end-άδες. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Sorry για το off-topic.

Παιδιά πραγματικό θηρίο, 15 κιλών και πολύ όμορφο οπτικά.
Και μόνο για τη fully balanced σχεδίαση του ότι και να πεί κάποιος είναι λίγο. Εξαιρετικά μουσικό cdp θεωρώ ότι μπαίνει ξεκάθαρα στην κατηγορία όχι μόνο value for money αλλά και σκέτο value.
Από πέρυσι τον Απρίλιο έχει τσιμπήσει ένα 15% η τιμή του.

Συμφωνώ ότι εάν το κατασκεύαζε κάποια μικρή ευρωπαϊκή βιοτεχνία, η οποία δεν μπορεί να πετύχει τις οικονομίες κλίμακας μιας εταιρείας όπως η Yamaha, η τιμή του θα ήταν υπερπολλαπλάσια.

Φιλε Gort ακουσες τo σετ της Yamaha;
To άκουσα για λίγο στο media markt με δικό μου cd γιατι οι πωλητές βάζουν ένα με mp3 και το θάβουν και αυτό που άκουσα με άφησε με το στόμα ανοικτό.
Εκέινη την εποχή που οι συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει για τις ολίγον ακριβούτσικες αγορές που έκανα τελικά ήμουν έτοιμος να το χτυπήσω με τον αντίστοιχο ενισχυτή.
Χωρίς πλάκα μαζί με τον ενισχυτή, το καλύτερο value for money που έχω ακούσεισει συνδυασμό όχι πως δεν υπάρχουν και άλοι αντίστιχοι μουσικά αλλα χωρίς αυτην την ποιότητα κατασκευής και ικανότητα οδήγησης, τα είχε όλα..
Οκ τελκά κατέληξα με κάτι πολύ καλύτερο (και πολύ πολύ ακριβότερο) όμως στο θέμα του CD το YAMAHA "παίζει" και με τα ακριβότερα παιδάκια...

Last edited:
Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Παιδιά πραγματικό θηρίο, 15 κιλών και πολύ όμορφο οπτικά.
Και μόνο για τη fully balanced σχεδίαση του ότι και να πεί κάποιος είναι λίγο.

το fully balanced έχει γίνει πλέον ψωμοτύρι στην κινέζικη διαδικτυακή αγορά.
Κάαααποτε ήταν πλεονέκτημα των ισχυρών.

Μια ένσταση , τα μηχανήματα δεν πάνε με το κιλό
Πως παίζουν μας ενδιαφέρει :guitarist:

Και αγέλους να βγάζει 1000 ευρώ είναι πάρα πολλά για ένα άδει ο κουτί, η πρόοδος μπορεί να μας δίνει περισσότερα με λιγότερα αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι πέπει να πληρώνουμε "όπως παλιά" αλλιώς η λέξη πρόοδος χάνει την αξία της.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι €4.000 ...

Δεν υπάρχει διαφωνία για να υπάρχει και λόγος ένστασης. Βεβαίως και τα μηχανήματα τα αξιολογούμε από το πως παίζουν μουσική και όχι με το κιλό.

Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς μια πραγματικά στιβαρή και δεμένη κατασκευή. Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε λίγο πιο πάνω να σχολιάζουμε και το dac της micromega, επειδή αν ανοίξεις το κουτί θα βρείς μια πλακετίτσα ίσα με τη μισή σου παλάμη.

Επειδή το συγκεκριμένο cdp το έχω στο rack μου έχω ιδία άποψη. Εξαιρετικό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

το fully balanced έχει γίνει πλέον ψωμοτύρι στην κινέζικη διαδικτυακή αγορά.
Κάαααποτε ήταν πλεονέκτημα των ισχυρών.

Ψωμοτύρι ναί. Αλλά παρά την κρίση, εγώ δεν βλέπω στα ποσταρίσματα όλα τα χαιεντάδικα παιδάκια να χτυπάτε κινέζικα!
Όλο αμερικάνικα, γερμανικά και λοιπές ... δημοκρατικές δυνάμεις. Τυχαίο, δε νομίζω!-bye-

Χωρις καμια δοση ειρωνιας και χωρις να θελω να παρεξηγηθω , το θεμα αρχιζει να κατρακυλα προς τις "hi-fi πηγες" ή το thread "giant killers".

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Ναι άλλα μια εταιρία σαν την yamaha πρέπει να παίρνουμε υπόψιν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιούσε πολλά υλικά αν δεν χρειαζόταν. Το γεγονός ότι είναι γεμάτη κατασκευή σημαίνει ότι οι κατασκευαστές που έχουν άδεια κουτάκια μάλλον αυτοί μας κοροιδεύουν..

Last edited:

Για να μείνουμε στο θέμα μας παλληκάρια..

Ας κάνουμε τις προτάσεις μας στο φίλο που ενδιαφέρεται για αγορά και αφού
κατασταλάξει,εξετάζουμε στη συνέχεια τα υπέρ και τα κατά των players που
θα είναι υποψήφια..Τώρα απλά τον μπερδεύουμε..

Δυστυχώς, ούτε στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ υπάρχει ούτε σε κανένα SONYCENTER.

Από αυτά που μου είπαν, έχει καταργηθεί.

Κρίμα και είχα αποφασίσει να προχωρήσω στην αγορά του.

Δεν ξέρω μήπως η SONY μπορεί να μας βρει κάτι.

Γιατί δεν το παίρνεις από κάποιο από τα μαγαζιά του Σκρουτζ; από ότι φαίνεται υπάρχει ακόμη απόθεμα.

Σωστή παρέμβαση κάπταιν.

Για ανακεφαλαίωση λοιπόν.
Προτείνω με σειρά προτεραιότητας.

1)Το Sony SCD XA-5400ES ως υπερευκαιρία γεμμάτη εκπλήξεις ..(με "εγγύηση")..

2)Το Esoteric SA-50 σαν πολύ τίμια και γεμμάτη features ψηφιακή πλαρφόρμα.

3)Το Υamaha AS-2000 σαν πολύ τίμια κατασκευή που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση χωρίς όμως να μπορώ να εγγυηθώ οτι είναι κελεπούρι γιατι έχω πολύ μικρή πείρα μαζί του.

4)Θα πρότείνω και το esoteric SA-10 που είναι πολύ καλό (το χρησιμοποιεί ο Kostas K. που έχει κι αυτός ASR με άψογα αποτελέσματα) αλλα για την διαφορά τιμής νομίζω αξίζει το πολύ πιο ευέλικτο SA-50.

5)Aν τελικά δεν μπορεί να βρεθεί SONY SCD XA-5400ES και υπάρχουν λεφτά (όχι με την ένοια της κυβέρνησης) θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το Esoteric X-05 που είναι φοβερό (το ίδιο καλό με το SONY με μικροδιαφορές στα σημεία) αλλα πλέον πάμε στο πεντοχίλιαρο.

6)Τέλος αν δεν ενδιαφέρει καθόλου τον φίλο μας οτιδήποτε αλλο εκτός απο cd (λάθος κατ εμέ) το Bryston BCD-1 είναι ερωτεύσιμο φαινόμενο στα τρία παρακάτι που ζητάει μετρητοίς αν και εγώ κολλάω στο οτι όπως και να παίζει η κατασκευή του δεν δικαιολογεί το πόσα ζητάει αλλα αυτό είναι προσωπικό μου κόλλημα, στην ουσία είναι το καλύτερο CDP που έχω ακούσει με λογική τιμή για όποιον βέβαια δεχτεί τον συμβιβασμό της περιορισμένης του συμβατότητας.

Last edited:
οταν ασχοληθηκα με το σπορ ειχα πληρη αγνοια απο εταιριες εκτος απο σονι γιαμαχα μαραντζ παιονιρ. το πρωτο μου σιντι πλειερ ηταν ενα μαραντζ 63 κισ μκ2. πιστευα οτι ειχα αγορασει το καλυτερο πλειερ της αγορας. η συνεχεια δεν με διακιωσε. δυστυχως τα καταναλωτικα μηχανηματα των μεγαλων εταιριων εκτος ελαχιστων περιπτωσεων παιζουν μετρια. οταν καποιος μεγαλος κατασκευαστης βγαζει στην αγορα καλης ποιοτητας μηχανημα το κοστολογει αναλογα. ναι κυριοι τα στελεχη αυτων των εταιριων δεν ειναι κοροιδα. ξερουν τι πουλανε και ξερουν ποσο το κοστολογουν. μακαρι τα πλειερ που λετε να παιζουν τοσο καλα οσο αλλα μεγαλυτερης αξιας. αλλα συνηθως ο θυσαυρος ειναι ανθρακας.
επισης καλο ειναι να λεμε οτι συγκριναμε καποιο συγκεκριμενο πλειερ με καποιο αλλο συγκεκριμενο πλειερ ωστε να καταλαβαινουν και οι υπολοιποι για το επιπεδο ποιοτητας.
προσωπικα εχοντας ακουσει καμμια δεκαρια ντακ απο 1000 εως 10000 ευρω, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι με ντακ κατω απο 6000 δεν κανεις δουλεια. μακαρι να ειχε 600 αλλα δεν εχει.

παντα με καλη διαθεση και χωρις καμμια διαθεση εχθροπραξιων. καλο βραδυ.

οταν ασχοληθηκα με το σπορ ειχα πληρη αγνοια απο εταιριες εκτος απο σονι γιαμαχα μαραντζ παιονιρ. το πρωτο μου σιντι πλειερ ηταν ενα μαραντζ 63 κισ μκ2. πιστευα οτι ειχα αγορασει το καλυτερο πλειερ της αγορας. η συνεχεια δεν με διακιωσε. δυστυχως τα καταναλωτικα μηχανηματα των μεγαλων εταιριων εκτος ελαχιστων περιπτωσεων παιζουν μετρια. οταν καποιος μεγαλος κατασκευαστης βγαζει στην αγορα καλης ποιοτητας μηχανημα το κοστολογει αναλογα. ναι κυριοι τα στελεχη αυτων των εταιριων δεν ειναι κοροιδα. ξερουν τι πουλανε και ξερουν ποσο το κοστολογουν. μακαρι τα πλειερ που λετε να παιζουν τοσο καλα οσο αλλα μεγαλυτερης αξιας. αλλα συνηθως ο θυσαυρος ειναι ανθρακας.
επισης καλο ειναι να λεμε οτι συγκριναμε καποιο συγκεκριμενο πλειερ με καποιο αλλο συγκεκριμενο πλειερ ωστε να καταλαβαινουν και οι υπολοιποι για το επιπεδο ποιοτητας.
προσωπικα εχοντας ακουσει καμμια δεκαρια ντακ απο 1000 εως 10000 ευρω, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι με ντακ κατω απο 6000 δεν κανεις δουλεια. μακαρι να ειχε 600 αλλα δεν εχει.

παντα με καλη διαθεση και χωρις καμμια διαθεση εχθροπραξιων. καλο βραδυ.
Νομίζω ότι το παράδειγμα Marantz sa 7s1 με το sa 8003,ταιριάζει στην αποψή σου και συμφωνώ