Προτασεις για αγορα Ενισχυτη & Ηχεια

Kostas2022

New member
25 May 2015
15
Ήρθε η ώρα να αγοράσω έναν ενιχυτη και ηχεία , για αυτό τον λόγο , χρειάζομαι την βοήθειά σας.Οι πηγές που θα χρησιμοποιήσω είναι ένα πικάπ ( THORENS TD 160 ) και ένα CD-Player ( SANSUI 717D LTD ).Ο χώρος μου είναι περίπου 20-25 τμ.Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 1000 - 1100 Ευρώ.

Καλώς όρισες,
Τί είδη μουσικής ακούς; Έχεις κάποια προτίμηση σε ήχο (πολύ αναλυτικό, ή laid back για πολύωρες ακροάσεις) ;

(Νομίζω πως το θέμα χρειάζεται να μεταφερθεί...)

Re: Απάντηση: Προτασεις για αγορα Ενισχυτη & Ηχεια

Έχω έναν ενισχυτή Yamaha RX - 496 & ηχεία Mission 73. Ακουω Rock ( απο Garage 60's μεχρι και Heavy Metal )

Re: Προτασεις για αγορα Ενισχυτη & Ηχεια

Καλημερα.
Χρησιμοποιω αυτο το thread μιας και ειμαι σε παρομοια αναζητηση με σχεδον τις ιδιες παραμετρους (χωρος, budget, μουσικες προτιμησεις).
Διαβασα και σε αλλα αντιστοιχα θεματα και ξεκινησα να ακουω καποια ηχεια (θεωρω πιο σωστο να ξεκινησω απο αυτα), ειτε σε μαγαζια ειτε σε σπιτια φιλων.
Απο τα λιγα που εχω ακουσει και απ'οτι μου εχουν προτεινει, βλεπω πιο καταλληλη επιλογη ενα ζευγος ηχειων δαπεδου, ακουσα και bookself της b&w (σειρας 600) και καπου "εχαναν" εναντι των μεγαλων της ιδιας σειρας (τα ακουσα σε σπιτι φιλου στο ιδιο συστημα με τα ιδια cd).
Στα του δαπεδου λοιπον, μεχρι στιγμης εχω ακουσει τα μεγαλα 600αρια της b&w ,τα οποια αποκλειω γιατι ειναι μεγαλα για τον χωρο και τον προυπολογισμο μου, τα dali zensor5 που ηταν απλως οκ αλλα δεν με ενθουσιασαν, τα acoustic energy neo3 που μου αρεσαν απο καθε αποψη σε μεσαια και χαμηλα αλλα κατι μου ελειπε στις υψηλες και τα monitor audio bx5 τα οποια μου εδωσαν την εντυπωση του πιο "ξεκαθαρου" ηχου αλλα πολυ συγκρατημενα εως ελλειπη στις χαμηλες. Ειδικα σε καποια thrash κομματια ενω οι κιθαρες ηταν πολυ σωστες, στα τυμπανα και στο μπασο, ηταν σαν να τα εχεις χαμηλωσει επιτηδες στη μιξη. Το αντιθετο περιπου ακουσα στα acoustic energy.
Στη λιστα αυτων που θελω να ακουσω ειναι και τα wharefedale 230, yamaha 555 και jbl arena 180.
Τα τελευταια (yamaha & jbl), δεν εχω δει να τα προτεινει η να τα αναφερει κανεις ως εταιριες γενικοτερα, ενω σε sites εξωτερικου εχω διαβασει καποιες πολυ καλες κριτικες. Ειναι καπου που υστερουν εναντι των αλλων που θα επρεπε να προσεξω;

Οσον αφορα τον ενισχυτη, σκοπευω για κατι σαν τον yamaha a-s 301. Θα ειναι επαρκης/καταλληλος για καποιο απο τα παραπανω; Τι αλλο θα προτεινατε;

Φιλε να σε ρωτησω κάτι ....

Το CD player σου μηπως ειναι αυτο ???

mjgda6655-img600x450-1404537634l2q1h029429.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βλέπω οτι τα ηχεια που εχεις ειναι αυτο που λέμε "βιβλιοθηκης" δηλαδη που αναρτεις κάπου, και οχι βάσης , ειναι απο τις απαιτησεις σου να ειναι βιβλιοθηκης τα ηχεία ;

Πες μου επισης αν εισαι ικανοποιημένος απο τον ηχο Mission. Αν ναι κοιταξε πάλι στην ιδια μάρκα ανωτερα και καινουρια μοντελα. Εμένα προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα μισσιον σαν ηχεια μεσαιων budget.

Eπανερχομαι κάνοντας ενα μικρό υπολογισμό.
Budget 1000 ευρω και υπαρξη πικαπ βινυλιου στο συστημα.

Οποτε οι λυσεις περιοριζονται σε ενα σχημα οπου ο ενισχυτής να ειναι κάτω απο 450 ευρω για να σου αφησει ευχαιρια για επιλογη ηχειων οπου εκει η διαφορα μπορει να ειναι μεγαλη για 100 ευρω πάνω κάτω. Συν το να εχει ο ενισχυτης phono stage για να μην μπεις σε παραπάνω εξοδα.

Σε αυτη ντην φάση δεν βρισκω κάποιον άλλον ενοσχυτη εκτος τον YAMAHA R-N301 που να σου προσφερει τόσα για γυρω στα 400 ευρω.
Πρωτα απ όλα 2Χ100 W Rms που σου αφηνει ευχαιρεια να οδηγησεις και κάποια λιγο δυσκολουτσικα ηχιάκια.
Εχει phono
+ εχει συστημα πατέντα οπου ο ενισχυτης λαμβάνει σημα χωρις καλωδιο απο τα Αυλα σου (κινητο, ταμπλετες κομπιουτερ)
Ετσι σου μένουν 600 ευρω για ηχεια.

Αλλη λυση με πολλα βατ ειναι ο PIONEER A50K (2Χ90w) και τυχαινει να τον βρισκεις συχνα σε προσφορες γυρω στα 400-450 ευρω ( Μαρκα με "ελαστικες τιμες")

Αυτα τα 2 για ικανοποιητικη ισχυ και πληρότητα συνδεσεων.

Υπαρχουν και άλλα ( Nad; CAmbridge, Atoll για παράδειγμα) αλλα εχουν πολιτικη να μην βάζουν phono στα προϊοντα τους οποτε το κόστος ανεβαίνει.

Μια φορα που θα υπαρχει κάποια προτιμηση για ενισχυτη θα μπορεσουμε να δουμε τα ηχεια που ταιριάζουν.

Στα 500 ευρω ενισχυτη εχεις τον εξαιρετικο C326 BEE αλλα πέφτεις στα 2Χ50w, με ανδιαμφισβητητη μουσικη ποιότητα.
Θα χρειαστεις ενα phono stage παραπάνω, αλλα σε αυτη την περιπτωση καθαριζεις με την αγορά ηχειων Cabasse JERSEY MT32 με κάτω απο 500 ευρω (499μ9 συχνα )
Με ολη την φιλοσοφία Cabasse, δηλ. καμμια δυσκολια οδηγησης, ανοιγουν αμεσως τις δυνατότητες τους στον ακροατη, χωρις δυστροπία, και ειναι πραγματικά πολλες αυτες τους οι δυνατότητες.

Καπου σε χάνω, εκτός αν απευθύνεσαι στον δημιουργό του thread...
Σχετικά με τον ενισχυτή, ο R-N301 δεν έχει phono input, ενώ σε πολλά review κατόχων από sites εξωτερικού διαβασα παράπονα σχετικά με τη συνδεσιμότητά του στο εκάστοτε δίκτυο και τις σχετικές λειτουργίες. Οπότε και θα προτιμούσα τον A-S301 που ανέφερα.

Σχετικά με τα ηχεία, σήμερα μου πρότειναν από ένα κατάστημα στο κέντρο τα Mission M35, τα οποία όμως είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάσταση και τιμή από τα άλλα που κοίταγα. Μου είπε πως στο τέλος της εβδομάδας θα τα έχει και στημένα στο μαγαζί, οπότε θα πάω από βδομάδα να τα ακούσω. Για jbl με απέτρεψε χαρακτηρίζοντάς τα πιο "σκληρά", εξακολουθώ πάντως να είμαι περίεργος να τα ακούσω κάπου...

Καπου σε χάνω, εκτός αν απευθύνεσαι στον δημιουργό του thread...
Σχετικά με τον ενισχυτή, ο R-N301 δεν έχει phono input, ενώ σε πολλά review κατόχων από sites εξωτερικού διαβασα παράπονα σχετικά με τη συνδεσιμότητά του στο εκάστοτε δίκτυο και τις σχετικές λειτουργίες. Οπότε και θα προτιμούσα τον A-S301 που ανέφερα.

Σχετικά με τα ηχεία, σήμερα μου πρότειναν από ένα κατάστημα στο κέντρο τα Mission M35, τα οποία όμως είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάσταση και τιμή από τα άλλα που κοίταγα. Μου είπε πως στο τέλος της εβδομάδας θα τα έχει και στημένα στο μαγαζί, οπότε θα πάω από βδομάδα να τα ακούσω. Για jbl με απέτρεψε χαρακτηρίζοντάς τα πιο "σκληρά", εξακολουθώ πάντως να είμαι περίεργος να τα ακούσω κάπου...

Ouuupss.....Για τον S 301 thz Yqmqhq προκειται με την εισοδο φωνο.

Yamaha-A-S301-Noir_D_900.jpg

Και η ισχυς ειναι σε πτωση...2Χ60 watts σε RMS

ΚΑι εχει παντα δυνατποτητα συνδεσης μπλουτουθ
l'ampli Yamaha A-S301 offre un dΕcodage de qualité des signaux numériques. Un connecteur propriétaire permet d'utiliser le rΕcepteur Bluetooth Yamaha YBA-11.

Κριμα που η RMS 8 Ω δεν ειναι 100w, θα ηταν τέλειο

Ειδάλλως κοιταχτε επισης για Rega Brio η Atoll IN80 Cambridge 651 σε μεταχειρισμένα πρόσφατα μοντελα αλλα θα πρέπει να προσθέσετε φωνο,

Τωρα αμα βρειτε και κανα Creek με 2Χ50W μεταχειρεισμένο κατω απο 450 ευρω...Αλλα θα ειναι πιο σπανιο.

Για τα Mission ειναι απο τους ηχους και τις μάρκες που μου αρεσουν. Οποτε εχω ακουσει ποτε δεν με απογοητευσαν αντιθετα απο BW, Tannoy, Monitor Audio, KEF και πολλα αλλα αγγλικα που δεν με εντυπωσιάζουν παρα σπανια σε μικρομεσσαίες τιμές.

Επισης σε ηχεια βιβλιοθηκης ακουστε τα Triangle Comete σαν ηχεια βιβλιοθηκης. Πρέπει να ειναι μεσα σ'αυτο το budget.