Προτάσεις για αγορά ηχείων Home Cinema

Re: Προτάσεις για αγορά ηχείων home cinema

ερωτηση παιδια ειμαι και εγω στο στησιμο και ψαχνομαι .. το atmos δηλαδη δεν αξιζει ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η εξαρταται απο τον χωρο ??εγω σκεφτομαι ας πουμε καποια στιγμη σκεφτομαι να βαλω πανο απο ta main speakers δυο ηχεια για atmos ..

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά ηχείων home cinema

Δεν είναι το θέμα αν αξίζει ή όχι, αλλα τι απαιτεί ως εγκατάσταση για να αξίζει.
Πρέπει να βάλεις ηχεία - ακτινοβολητές στο ταβάνι. Αν δεν έχεις οικογένεια ή έχεις dedicated χώρο οκ. Αλλιώς πατρινό καρναβάλι όλο το χρόνο...

Αντίθετα το DTS X διατείνεται ότι χρησιμοποιεί την υπάρχουσα εγκατάσταση home cinema για να δημιουργήσει 3d sound effect.
Δεν ξέρω βέβαια αν τα καταφέρνει. Ελάχιστο υλικό στη πιάτσα και πρέπει να βρεθεί μηχανακι που έχει αναβαθμιστεί για να το δοκιμάσεις.

Είναι νωρίς ακόμα.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά ηχείων home cinema

Πρέπει να βάλεις ηχεία - ακτινοβολητές στο ταβάνι. Αν δεν έχεις οικογένεια ή έχεις dedicated χώρο οκ. Αλλιώς πατρινό καρναβάλι όλο το χρόνο...

Με πέθανες!
:flipout:

:operator: καταλαβα ! χαχαχ ! αρα εγω που δεν μπορω να βαλω στο ταβανι γιοκο τσοκο ?? αλλα και το dtx δεν με χαλαει

Μπορείς να βάλεις και σε πλαινό τοίχο ή σε ψηλές βάσεις τα atmos ηχεία, αλλα πάλι ψηλά και μάλλον με χειρότερες επιδόσεις.
το πλήρωμα νο4 με το άρμα ατμος να πλησιάσει στην εξέδρα...

Στο DTS X ελπίζουμε όλοι. Υπομονή να υπάρξουν πολλά αξιόπιστα δείγματα σε cinema και home cinema να δοκιμάσουμε και βλέπουμε.
και εγώ σε αναμονή είμαι για αγορά ενισχυτή. Μάλλον πάει για του χρόνου. Είναι και δίσεκτη η χρονιά, δε λέει...;)

βλεπω ο marantz sr5010 να εχει dts x ready δηλαδη θα χρειαζεται αλλη συσκευη η με upgrade θα παιζει DTS X ?

μαλιστα για να δουμε ..και απαιτει και αλλα ηχεια στον χωρο η το γνωστο 5.1 ? σε ευχαριστω πολυ dalanik !

To atmos θέλει τουλάχιστον 2 ακόμα ηχεία σε ύψος πάνω απο το κεφάλι. Το dts x, διατείνεται ότι δεν χρειάζεται τίποτα. Παίζει στην υπάρχουσα εγκατάσταση με 5.1.

:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πεδίο δόξης λαμπρό για μαστόρια-μερακλήδες... :grandpa:

assets_LARGE_t_1181_69186524_type11279.jpg

881592.JPG

Λοιπόν αποφάσισα: Dali 1, Dali 5, Dali Vokal, SVS PB-1000 και Denon AVR-X2200, με συνολικό κόστος περίπου 2000 ευρώ. Αν βρω τα Dali 7 γύρω στα 600 ευρώ μπορεί να τα προτιμήσω. Πάντως στα bookshelf τα Dali έχουν ανταγωνισμό, άσε που υπάρχουν και τα Dali 3 (ειδικά αν πάρω Dali 7, μετά κρίμα δεν είναι να πάρω τα Dali 1?). Με μάξιμουμ μπάτζετ 2Κ, έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο? Πάντως γουρούνι στο σακί δεν παίρνω, που προτείνεται να πάω να ακούσω τα Dali, στις Ωδές είναι καλά?

Στα ίδια ακριβώς είχα καταλήξει και εγώ αλλά τριγυρνάνε στο μυαλό μου τελευταία τα Klipsch - δές εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...I-ZENSOR-ROISTER?p=1057587971#post1057587971- τα οποία απ ότι διάβασα προτιμούνται απο κάποιους για ταινίες αλλά χαρακτηρίζονται δέ και ώς ''περίεργα'' λόγω κόρνας...Και εγώ δια της ... ακρόασης βλέπω να το λύνω το θέμα...

Διάβασα και εγώ σε ξένα forums για Klipsch, αλλά σε ποια Klipsch αναφέρεσαι? Klipsch λόγω αναγνωρισιμότητας φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο vfm όσο τα Dali, πρέπει να είναι τσιμπημένες λίγο οι τιμές. Πάντως αν υπάρχουν καλύτερα bookshelf από τα Dali 1 στα λεφτά τους θα ήθελα να ακούσω άλλες προτάσεις, στα άλλα λίγο πολύ έχω καταλήξει.

εγω θα σου ελεγα elac b5 i b6 και εγω ψαχνομαι βασικα και τα εχω βαλει στην λιστα μου..

Είναι πιο ακριβά και από τα Zensor 3 αυτά τα Elac, εγώ ρώτησα για παρόμοιες τιμές αλλιώς ξεφεύγουμε πολύ από το budget.

Επειδή είμαι ακριβώς στην φάση μαζί σου αξίζεινα δεις τα Monitor Audio bronze 2 είναι 100 ευρώ ακριβότερα, τα Monitor Audio BX2 στα ίδια χρήματα με τα zensor 3, και πρόσφατα ανακάλυψα ως πιο οικονομική λύση γιατί και μένα το μπατζετ μου είναι μικρό τα Monitor audio MR2 περιπου 80 ευρώ φτηνότερα από τα zensor με παρόμοια specs. Δεν έχω ακούσει τίποτα από όλα αυτά σε καμιά εβδομάδα αν τα βρω σε κατάστημα θα έχω και προσωπική άποψη... Κάπου εκεί ανάμεσα είμαι σίγουρα....

Τα Monitor Audio bronze 2 είναι σχεδόν διπλάσια τιμή από τα Zensor 1, αν είναι να δώσω τόσα λεφτά δεν παίρνω τα KEF Q100? Τα Monitor Audio BX2 θα τα σύγκρινα με τα Zensor 3 και όχι με τα 1 κυρίως λόγω των τιμών τους στην Ελλάδα. Για ταινίες που θέλω πιστεύω κυρίως τα Zensor είναι μονόδρομος, ίσως και κάποια Klipsch αν τα βρω σε καλή τιμή.

Last edited:

Το κάθε ηχείο έχει τη δική του ταυτότητα, η ποικιλία υπάρχει και το καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να τα ακούσεις όλα και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Τα klipsch ανήκουν σε άλλη κατηγορία, παντού διαβάζω ότι είναι μανούλα για home cinema αλλά όχι σωστά τονικά για μουσική. Προσωπικά δεν τα έχω ακούσει σε συνθήκες κινηματογράφου παρά μόνο μουσικής. Ο καθένας έχεις τις απόψεις του και τα γούστα του, εγώ για παράδειγμα έχω ακούσει και τα Dali και τα Klipsch και τα Monitor Audio και τα Cambridge audio και τα Q acoustics κ.α. αλλά είμαι κολλημένος με τα B&W, αυτά μου κάθονται καλύτερα στο αυτί τι να κάνουμε; Η αλήθεια είναι πως ό,τι άλλο ηχείο έχω ακούσει τα έχω ακούσει σε συνθήκες μουσικής κι όχι κινηματογράφου οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω μια αντικειμενική εικόνα για τις επιδόσεις του κάθε ηχείου και μην ξεχνάμε τον παράγοντα χώρου και την υπόλοιπη αλυσίδα δηλαδή ενισχυτικά, καλώδια κ.λ.π. Αν σε ενδιαφέρει μόνο ο κινηματογράφος, πιστεύω όποια εταιρία και να διαλέξεις θα μείνεις απολύτως ευχαριστημένος, η ταυτότητα του ηχείου θα παίξει ρόλο κυρίως στην ακρόαση μουσικής, ό,τι μουσική μπορεί να παίξει ένας ενισχυτής a/v που άλλη είναι η δουλιά του έτσι; Οπότε πάλι μπορεί να κρίνεις άδικα ένα ηχείο που το έβαλες στον a/v και ξαφνικά το κοτσάρεις σ έναν ολοκληρωμένο δικάναλο και ακούς άλλο πράγμα! Αφήστε που τα ηχεία που ακούμε σε διάφορα μαγαζιά τα ακούμε με άλλον ενισχυτή, σε διαφορετικό χώρο απ το δικό μας και τόσοι άλλοι παράγοντες. Που θέλω να καταλήξω; Σε τέτοια μπάτζετ, πάνω κάτω ό,τι και να βάλεις στο σπίτι σου θα είναι μια χαρά, δες τις προτάσεις σου, σκέψου λίγο και το αισθητικό κομμάτι γιατί κι αυτό παίζει το ρόλο του κυρίως όταν υπάρχει και έτερον ήμισυ που τις περισσότερες φορές δημιουργούν φοβερά και αξεπέραστα εμπόδια, δες να μην είναι βαρύ φορτίο για τον ενισχυτή και προχώρα στην αγορά σου άφοβα.

Ωραία, καθαρά για home cinema, τι θα πρότεινες ως 1000 ευρώ? (για sub και receiver έχω αποφασίσει)
Dali Zensor 1/5/Vokal είναι μια επιλογή, αλλά όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες. Δυστυχώς αρκετές επιλογές από Αμερική δεν είναι καθόλου διαθέσιμες και κάποια Βρετανικά set δεν είναι τόσο vfm στην Ελλάδα.

Τα Dali zensor 3 μου αρέσανε περισσότερο από όλα τ άλλα, πρόσεξε όμως, όχι γιατί ήταν το απόλυτα ουδέτερο ηχείο, αλλά επειδή τόνιζε λίγο τις μεσοϋψηλές και τις χαμηλές, κάτι που προσωπικά μου άρεσε αλλά δεν είναι κι απαραίτητο να αρέσει σε όλους αυτό, γι αυτό λέω ότι το κάθε ηχείο έχει τον χαρακτήρα του και ο καθένας αποφασίζει βάσει του προσωπικού του γούστου. Μου έκανε εντύπωση πως γέμιζε τον μεγάλο χώρο στον οποίο έπαιζε, θα τα προτιμούσα αυτά χ2, ένα ζευγάρι μπροστά ένα πίσω και το vocal, αυτό ήμουν έτοιμος να κάνω λίγο πριν μου παρουσιαστεί μια ευκαιρία και πήγα σε άλλα μακράν όμως πιο ακριβά αλλά τα βρήκα σχετικά οικονομικά δεύτερο χέρι. Για την ιστορία τη συγκεκριμένη περίοδο που ψαχνόμουν για ηχεία, είχα ακούσει τα zensor 3, zensor 7, Monitor audio, Cambridge Audio, Q Acoustics, JBL, Jamo, κι άλλα δύο δεν τα θυμάμαι, τότε είχα ως πρώτη επιλογή τα zensor 3 και μετά τα monitor audio, τα μοντέλα δεν τα θυμάμαι τώρα αλλά όλα ήταν τα αντίστοιχης τιμής με τα zensor 3 εκτός απ τα Klipsch τα οποία ήταν πιο ακριβά κατά πολύ.

Λοιπόν αποφάσισα, θα πάρω αρχικά τα Zensor 1 και ενισχυτή. Χρειάζομαι speaker stands και καλώδια φαντάζομαι, έχετε να προτείνετε κάποια? Μη δω προτάσεις για stands που κοστίζουν μια περιουσία, μιλάμε για 220 ευρώ ηχεία! Είχα διαβάσει για κάποιες φτηνές βάσεις απο Praktiker, ξέρει κανείς αν τις πουλάνε ακόμα?