Προτάσεις για αγορά νέας τηλεόρασης

haduken

New member
1 January 2009
68
Ενδιαφέρομαι για την αγορά τηλεόρασης κάπου στο εύρος 48-55''. Το λέω κάπου γιατί ο χώρος είναι λίγο οριακός με τις διαστάσεις κάποιων στις 55 που βλέπω.

Χρήση: Ταινίες, αθλητικά, 3D αδιάφορο, gaming αδιάφορο
Συνθήκες: Απόσταση 2.10-2.20 περίπου στην ευθεία και γύρω στα 2.50 στο πλάι. Το σπίτι είναι πολύ φωτεινό κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε είναι κι αυτό σημαντικός παράγοντας. Επίσης λόγω διαρρύθμισης χώρου να έχει σχετικά καλές γωνίες θέασης και σίγουρα να μπορεί να περιστρέφεται. Με ενδιαφέρει να έχει καλό media player είτε μέσω εξωτερικού δίσκου, είτε με δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής (είναι αρκετά κοντά υπολογιστής). Το smart να πω την αλήθεια στην 49αρα Sammy που έχω δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, δεν ξέρω στο μέλλον, αλλά δεν είναι ο βασικότερος παράγοντας αυτή τη στιγμή.

Διαβάζοντας αρκετά από τα τόπικς κοιτούσα κυρίως την UE55J6200, αλλά μάλλον η προσφορά τελείωσε σε public και media markt αφού επέστρεψε στα 950 .
Παρ' ότι αγοράζω γενικά από "σκρουτζομάγαζα", δεν έχω κάνει αγορά τηλεόρασης ποτέ από εκεί.
1. Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές σε ένα μπάτζετ 700-800 και με βάση τα χαρακτηριστικά που ψάχνω; Να περιμένω μήπως μερικές μέρες λόγω γιορτών;
2. Να πάω σε μικρότερο μέγεθος από 55; Υπάρχει π.χ. στα ίδια χρήματα "καλύτερη" τηλεόραση σε μικρότερο μέγεθος; Έχει νόημα;
[h=1][/h]

Η εγγύηση είναι κανονική σε αυτές τις περιπτώσεις;
Στο ίδιο μέγεθος υπάρχει κάτι εφάμιλλο που να μην ξεφεύγει οικονομικά;

Πέρα από την εγγύηση του καταστήματος υπάρχει και η εγγύηση της ίδιας της εταιρίας, τώρα για το πόση διάρκεια έχει πρέπει να ρωτήσεις.

Μήπως για την απόσταση η 55αρα είναι μεγάλη;
Είμαι κάτω από τα 2.5μέτρα και το σκέφτομαι. Το κακό είναι ότι στα 55'' δεν έχει κάτι σχετικά οικονομικό. Έπεσε και η 48αρα η J6200 σε πολύ καλή τιμή σε Κώτσο-Public (νομίζω και Πλάισιο)
Υπάρχει κάτι ενδιάμεσο σε 50 π.χ.; KDL-50W755C ίσως;

Φίλε οι ίντσες/απόσταση είναι υποκειμενικές. Εξαρτάται τι είχες συνηθίσει πριν. Σε άλλους η 48άρες φαίνονται μικρές, σε άλλους τεράστιες.
Καλύτερα να αφιερώσεις μία ώρα να επισκεφθείς μια έκθεση και να παρακολουθήσεις μία 48άρα και μία 55άρα από την απόσταση αλλά ΚΑΙ τις γωνίες που έχεις στο σπίτι σου. Και βέβαια να μετρήσεις τον διαθέσιμο χώρο που έχεις αν χωράει.

LG IPS πάνελ για μεγάλες γωνίες θέασης.

Sokofliko η σωστή απόσταση (και αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ανάλυση αλλά και το κάθε ευρώ που δώσαμε) είναι πολύ εύκολο να υπολογιστεί. Κολλάς την φάτσα σου στο τζάμι της Τν, τώρα τα pixel είναι πια ευδιάκριτα, σιγά σιγά αρχίζεις να περπατάς προς τα πίσω, με το που σταματήσεις να διακρίνεις μεμονωμένα pixel γράφεις με σπρέι ένα χ στο πάτωμα και βάζεις εκεί την θέση σου:flipout:. Θα εκπλαγείς από το πόσο κοντά είναι αυτό το σημείο από μια 55ρα. Τώρα αν δεν σε χαλάει να κάθεσαι και πιο πίσω, αυτό είναι υποκειμενικό όντως, αλλά έτσι δεν έχει νόημα να πάρεις αυτήν την ανάλυση οθόνης, είσαι μια χαρά και με μια 32" - 37" με 720p ανάλυση.

Last edited:
περί ανάλυσης και απόστασης θέασης.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Η καλύτερη κίνηση πάντα είναι να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα και να δείς τις τηλεοράσεις που σε ενδιαφέρουν από την απόσταση θέασης που θα έχεις στο σπίτι σου.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Από το διάγραμμα πάντως φαίνεται ότι παίζει ρόλο και τι θα δεις. Δηλαδή για κάποιον που θα βλέπει... Digea ας πούμε αλλάζει.
Πήγα χθες για μια βόλτα σε εκθέσεις και το κακό είναι ότι με έπιασαν στο μπλα-μπλα οι πωλητές και αντί να δω 2-3 μοντέλα που ήθελα άρχισαν να μου προτείνουν από εκθεσιακά κομμάτια σε ευκαιρίες μέχρι κάτι άσχετες μάρκες, με αποτέλεσμα να μην βγάλω άκρη.
Μια LG που κοιτούσα με απογοήτευσε λίγο, είδα και τις 6200, αλλά μου άρεσε αρκετά η εικόνα της Sony.
Μπορείτε να μου πείτε άποψη για W755C/W756C σε σχέση με την 6200; Να φανταστώ ότι η 805 είναι ακόμα καλύτερη;

Δυστυχώς δεν έχει edit το forum, οπότε θα πρέπει να ξαναποστάρω, ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός.
Ο χώρος μάλλον δεν παίρνει 55αρα (δεν μπορεί να μπει η τηλεόραση παράλληλα στον τοίχο, οπότε θα μπει με κλίση και θα εξέχει αρκετά από το έπιπλο), οπότε μάλλον κοιτάζω για 50" (ή έστω 48).
Τα μοντέλα που έχω καταλήξει είναι:
Samsung J6200
http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=samsung+j6200 (που στις 48'' έχει πέσει αρκετά, αφού ανέβηκε στις 55'')
και Sony w755c/756c:
http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=sony+w756
http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=sony+w755

Εμφανισιακά (όσο μπορεί να παίζει αυτό ρόλο) μου άρεσαν περισσότερο οι Sony (+το Android), ξέρω όμως ότι η J6200 είναι πολύ "αγαπητή" εδώ σαν συσκευή. Θα τις ξαναδώ από κοντά, αλλά θα ήθελα την άποψή σας αν όντως αξίζουν ως εναλλακτικές οι Sony ή δεν είναι εφάμιλλες.
Ευχαριστώ και πάλι όσους συμμετέχουν στο τόπικ.

Όλες είναι εξαιρετικές επιλογές.

Οι sony γράφεται ότι έχουν λίγο καλύτερο τηλεοπτικό.
Απλά η 48j6200 παίζει σε καλή προσφορά αυτή την στιγμή.

Φυσικά οι Sony είναι 50ρές και αν τις πάρεις από sony center έχουν και πενταετή εγγύηση, πολύ σημαντικό για εμένα.

Αποφασίζεις :)

Όλες είναι εξαιρετικές επιλογές.

Οι sony γράφεται ότι έχουν λίγο καλύτερο τηλεοπτικό.
Απλά η 48j6200 παίζει σε καλή προσφορά αυτή την στιγμή.

Φυσικά οι Sony είναι 50ρές και αν τις πάρεις από sony center έχουν και πενταετή εγγύηση, πολύ σημαντικό για εμένα.

Αποφασίζεις :)

Σε ευχαριστώ φίλε. Πήγα και τις είδα δίπλα δίπλα και μπορώ να πω ότι η Samsung είχε καλύτερη εικόνα.
Η μόνη Sony που μου άρεσε περισσότερο ήταν η x8500c που είχε φοβερή εικόνα.
Η 55αρα έχει πολύ καλή κριτική:
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x810c

Αλλά η 49αρα από ότι ξέρω έχει IPS Panel που γενικά στο φόρουμ δεν το έχετε σε εκτίμηση τόσο.
Και σίγουρα είναι αρκετά πιο ακριβή. Αρκεί το 4Κ και το Android (που θα ήθελα για Kodi κτλ) για να πάω σε αυτή;