προτάσεις για αγορα νεου δέκτη hd

cchristos

New member
26 March 2012
17
Καλησπέρα σας, μετά από πολύ καιρό αποχής από το άθλημα, έχω μείνει ακόμα με dm7020s,500+ferguson 100 είμαι στην αναζήτηση ενός δέκτη hd οποίος θέλω :
Α)να μην έχει περιορισμό στα κανάλια βλέπε κινητό 1,40
Β)να δέχεται CI
Γ)να έχει υποστήριξη
Δ)να είναι HD
Δ)τιμή γύρω στα 100 ευρώ.

Έψαξα αλλά χάθηκα με τις τόσες επιλογές….. πχ θα πήγαινα σε edision αλλά έχουν limit στα κανάλια ή τα e2 τους δεν έχουν cI, μόνο το os2 που βγαίνει στα 200…..

διάβασα και τα αντίστοιχα θέματα HD και Linux αλλά χάθηκα.....
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Re: Απάντηση: προτάσεις για αγορα νεου δέκτη hd

Δεν υπάρχει δέκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά με 100 ευρώ.
βρήκα κάποιους αλλά το θέμα είναι ότι είναι κλώνοι ...... και δεν γνωρίζω πως θα λειτουργήσουν.
πχ http://www.tronix.gr/max--solo-hd-dvb-s2-sat-receiver-δορυφορικος-δεκτης-linux_p544.html

http://www.tronix.gr/medialink-blac...bo-iptv-receiver-δορυφορικοσ-δεκτησ_p806.html

Οι κλώνοι δε πληρούν το κριτήριο Γ (υποστήριξη).
.
ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. εάν πάμε πχ στην κατηγορια του edision optimuss os2 και περίπου στα 210 ευρώ, υπάρχουν αντίστοιχοι δέκτες με καλύτερα χαρακτηριστικά? πχ vu+ solo se

Ο VU+ Solo SE είναι μία καλή επιλογή με καλή υποστήριξη και σύγχρονο υλικό. Οι Optimus έχουν τα τσιπάκια της παλιότερης γενιάς της Broadcom και δε ξέρω πόσο καλή υποστήριξη έχουν. Αν βέβαια φτάσεις τα 230 ευρώ του VU+ Solo SE υπάρχουν διάφορες επιλογές, πχ Xtrend ET7000.

Ο VU+ Solo SE είναι μία καλή επιλογή με καλή υποστήριξη και σύγχρονο υλικό. Οι Optimus έχουν τα τσιπάκια της παλιότερης γενιάς της Broadcom και δε ξέρω πόσο καλή υποστήριξη έχουν. Αν βέβαια φτάσεις τα 230 ευρώ του VU+ Solo SE υπάρχουν διάφορες επιλογές, πχ Xtrend ET7000.
ευχαριστώ και πάλι, αλλά ρε γαμώτο όταν βλέπεις τον κλώνο στα 130-140 ευρώ σου τρέχουν τα "σάλια"....... το τι θα γίνει με το timebomb είναι άλλη ιστορια βέβαια :slapface:

Πάρε δέκτη Ε2.. γιά κλώνο δέκτη... καλύτερα μακριά.
Με original δεκτη θα έχεις υποστήριξη σχεδόν καθημερινά.

ποιον όμως? εκεί έχω χαθεί και άνοιξα το θέμα.....

μπας και ανοίξει τίποτα...... παλιά με το 500ακι δεν μου άνοιγε τίποτα , είχα και τον 7020 και είπα να την δοκιμάσω και ενώ τα αρχεία ήταν της ίδιας ημέρας στα 2 dm δεν άνοιγε τίποτα με την diablo ειχα φως.... και επειδή είχα χρυσοποληρώσει και τους 2 δέκτες γι'αυτο και είπα να παω σε κάτι εξ' αρχης με ci για μελλοντικη υποστηριξη.... πχ ποντίκια και γάτες δεν έπεζαν στο 500αρακι παρα μονον με εξτρα reader ενω με irdeto module στον 7020 ήταν οκ.

Δε θα σου χρησιμεύσει πουθενά η diablo. Ίσως στο budget σου είναι καλή περίπτωση και ο Golden Media Spark Reloaded αλλά ας το επιβεβαιώσουν οι πιο ειδικοί στους δέκτες αυτούς.

Κάνε αυτό που σου λεει ο malakudi.. Πήγαινε σε Ε2 δέκτη VU+ ή Xtrend 7000 και άσε τα ημίμετρα με τους άλλους δέκτες..

Το CI καλό είναι να υπάρχει - ίσως μια μέρα οι δύο ελληνικοί providers να δώσουν υποστήριξη CI+. Πρόσφατα δοκίμαζα μία CI+ μοντούλα του κροατικού πακέτου Max TV. Η μοντούλα παίζει κανονικά (σε CI compatibility mode) ενώ αποκωδικοποιεί μέχρι 3 κανάλια ταυτόχρονα και έτσι αξιοποιείς τις δυνατότητες εγγραφών και streaming ενός enigma2 δέκτη. Και αρκετοί ακόμα πάροχοι, αν και χρησιμοποιούν CI+, επιτρέπουν τη λειτουργία σε CI compatibility mode. Το σίγουρο είναι πως οι δέκτες που έχουν μόνο UCAS κάποια στιγμή δε θα μπορούν να αποκωδικοποίησουν απολύτως τίποτα.

Η diablo πάντως δε θα σου χρησιμεύσει, δεν υπάρχει σήμερα κάτι που να ανοίγει η diablo και να μην ανοίγει με softcam, ενώ και η υποστήριξή της από την Duolabs έχει σταματήσει. Οπότε αν θες το CI μόνο για αυτήν και όχι για κάποιο συνδρομητικό πακέτο σε CI, δεν έχει και πολύ νόημα.

σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας. θα πάω τελικά στον zero

Και πολύ καλά θα κάνεις, σε αυτή την κατηγορία χρημάτων δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Είναι πολύ γρήγορος και με τρομερή υποστήριξη.
(Αν ήθελες να ξοδέψεις λιγότερα, καλύτερα να πήγαινες σε έναν επώνυμο μεταχειρισμένο παρά σε κλώνο)

@malakudi Παναγιώτη, εάν ποτέ συμβεί αυτό που λες παραπάνω, μια λύση τύπου smargo δε θα μπορεί να καλύψει τους δέκτες χωρίς CI;