Προτάσεις για αγορά ξυριστικής μηχανής....

imgp0067aj.jpg

Βρε σουζακια ξυριστικη μηχανη ζητησε ο ανθρωπος οχι χατζαρα(παραθετω μια της nike:offtopic:)
K γω συντηρω τα γενια μου με κουρευτικη,εχοντας παντως δοκιμασει πολλες ξυριστικες παλιοτερα σου συνιστω να αποφυγεις την braun κ να πας σε φιλιπς.

χααχαχααααα με αυτη ρεσυ ξυριζοταν ο Καραισκακης κατα τη διαρκεια της επαναστασης :flipout::flipout::flipout:

μας βλεπω να τρεχουμε στα επειγωντα με αυτο το νημα παντως χαχαχαααα -bye-

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά ξυριστικής μηχανής....

Βρε σουζακια ξυριστικη μηχανη ζητησε ο ανθρωπος οχι χατζαρα(παραθετω
Αμαν βρε πως κανετε ετσι για ενα ποντο στο καλσον...:flipout::flipout:

H Feather Popular (και μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο της feather) συγχωρεί τα λάθη και είναι πολύ δύσκολο να κοπείς...είναι η ιδανική για μετάβαση σε τέτοιου είδους μηχανή.
Κρέμα ξυρίσματος χρησιμοποιώ μία από τις 2 παρακάτω (ουσιαστικά είναι η ίδια) και βάζω μέσα και 5-6 σταγόνες γλυκερίνη από το φαρμακείο.

Όταν παράτησα την Gillette fusion που είχα και προσπάθησα να ξυριστώ με την παλιά ξυριστική περιττό να πω ότι κόπηκα τρελά και έτρεχε τρελό αίμα. Για καλή μου τύχη μέσα από διάβασμα φόρουμ στο internet βρήκα την feather popular, η οποία ήταν και πολύ φθηνή. Με αυτή πέρασα κανένα χρόνο και προφανώς η τεχνική μου βελτιώθηκε όλο αυτό τον καιρό. Πια μπορώ και ξυρίζομαι με την παλιά gillette για ακόμη πιο βαθύ ξύρισμα χωρίς να κόβομαι. Παίζει πολύ ρόλο πάντως ο συνδυασμός ξυραφιού με συγκεκριμένη ξυριστική. Στη feather popular τα ξυραφάκια της feather είναι ιδανικά. Αν βάλω feather στην gillette fatboy θέλει πάρα πολύ προσοχή να μην κοπώ. Για την fatboy έχω καταλήξει στα ξυραφάκια της Timor (έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 15 μάρκες ξυραφάκια, αν κάποιος θέλει ας μου πει να του στείλω μερικά δείγματα).

Τέλος πολύ σημαντικό είναι να προετοιμάζουμε το πρόσωπο πριν το ξύρισμα. Μετά το πρωϊνό ντους είναι ότι πρέπει γιατί με το ζεστό νερό έχουν ανοίξει οι πόροι. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε αυτοσχέδια κομπρέσα μια μικρή πετσετούλα να τη βουτήξουμε σε καυτό νερό και να καλύψουμε το πρόσωπό μας με αυτή για 1-2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόροι (ότι έκαναν για δεκαετίες οι μπαρμπέριδες μιας άλλης εποχής).
Για μετά το ξύρισμα οικονομική και καλή λύση που δεν επηρεάζει το άρωμα που θέλουμε να φορέσουμε μετά είναι το Thayer's medicated superhazel oil. Στο ιντερνετ το μεγάλο μπουκάλι μπορεί να βρεθεί με κοντά 10 ευρώ και κρατάει χρόνια.

450.jpg

proraso-shaving-cream-large.jpg

hr_423-010-00_omega_shaving_cream_tube.jpg

Άμα είσαι χαιεντάς τελικώς, είσαι παντού, ακόμη και στο ξούρισμα :flipout:

Καλά εσύ μούσια δεν είχες ή λάθος θυμάμαι; Και μη μου πεις ότι κάνεις την παραπάνω ιεροτελεστία απλώς για τον λαιμό γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο.

Μα προφανώς μόνο για το λαιμό και ψηλά στα μάγουλα...μερικές φορές αφήνω μόνο το μουσάκι γύρω από το στόμα. Πάντως πια έχει επιταχυνθεί πολύ η διαδικασία λόγω εμπειρίας...Παίζω στο 5λεπτο μετά το ντους με 3 περάσματα.
Εξάλλου ο λαιμός είναι το πιο δύσκολο σημείο να πετύχεις τέλειο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς, τα μάγουλα είναι ευκολάκι.
Και για τους τρελαμένους υπάρχει πάντα το τεστ με το βαμβάκι. Απλώς είναι καλύτερο να μην είναι τέλειο το ξύρισμα, αλλά να μην υπάρχει κανένας ερεθισμός, από το τέλειο ξύρισμα με ερεθισμούς.
Πάντως DIY θα με χαρακτήριζα, παρά χαιεντά, γιατί το highend του ξυρίσματος περιλαμβάνει μηχανές και πινέλα άνω των 100-200 ευρώ (χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν κάτι παραπάνω) και κρέμες ξυρίσματος των 20-30-50 ευρώ με περίεργα εκλεπτυσμένα αρώματα.
Και μιας και το συζητάμε τα καλύτερα ξυραφάκια είναι από τη δεκαετία του 70, την χρυσή εποχή πριν βγει το πρώτο πλαστικό μιας χρήσης. Υπάρχουν ακόμη από παλιές αποθήκες σφραγισμένα ξυραφάκια από εκείνη την εποχή στο ebay που χτυπάνε τρελές τιμές. Τα Personna 74 είναι ίσως τα πιο θρυλικά και μπορείς να πληρώσεις για μια σφραγισμένη πεντάδα άνω των 20-30 ευρώ. Εδώ βέβαια είναι και το περίεργο της υπόθεσης. Αυτά τα ξυραφάκια ήταν τόσο καλά ώστε το ένα βγάζει άνετα 20 ξυρίσματα, ενώ τα σημερινά βγάζουν 3 με 5 και τα υπόλοιπα της παλιάς εποχής κοντά στα 10.
Όσο ήμουν στρατό και ξυριζόμουν καθημερινά έψαχνα στο ebay για φθηνά σφραγισμένα ξυραφάκια των 70s. Personna 74 δεν πήρα ποτέ γιατί οι τιμές ήταν εξωφρενικές, αλλά πήρα Schick Platinum Plus και Gillette Spoilers. Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν φτιάχνει καμία εταιρία σήμερα τόσο καλά ξυραφάκια. Από το 1970 που είχαν πατενταριστεί αυτά έχουν περάσει τα χρόνια που απαιτούνται και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα αντιγράψει νόμιμα. Το θέμα είναι όμως ποιος θέλει από τις βιομηχανίες ξυριστικών να μπορεί κάποιος να βγάζει 10 τέλεια ξυρίσματα από ένα ξυραφάκι που δεν μπορεί να το πουλήσει άνω του 1 ευρώ...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά ξυριστικής μηχανής....

Μα προφανώς μόνο για το λαιμό και ψηλά στα μάγουλα...μερικές φορές αφήνω μόνο το μουσάκι γύρω από το στόμα. Πάντως πια έχει επιταχυνθεί πολύ η διαδικασία λόγω εμπειρίας...Παίζω στο 5λεπτο μετά το ντους με 3 περάσματα.
Εξάλλου ο λαιμός είναι το πιο δύσκολο σημείο να πετύχεις τέλειο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς, τα μάγουλα είναι ευκολάκι.
Και για τους τρελαμένους υπάρχει πάντα το τεστ με το βαμβάκι. Απλώς είναι καλύτερο να μην είναι τέλειο το ξύρισμα, αλλά να μην υπάρχει κανένας ερεθισμός, από το τέλειο ξύρισμα με ερεθισμούς.
Πάντως DIY θα με χαρακτήριζα, παρά χαιεντά, γιατί το highend του ξυρίσματος περιλαμβάνει μηχανές και πινέλα άνω των 100-200 ευρώ (χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν κάτι παραπάνω) και κρέμες ξυρίσματος των 20-30-50 ευρώ με περίεργα εκλεπτυσμένα αρώματα.
Και μιας και το συζητάμε τα καλύτερα ξυραφάκια είναι από τη δεκαετία του 70, την χρυσή εποχή πριν βγει το πρώτο πλαστικό μιας χρήσης. Υπάρχουν ακόμη από παλιές αποθήκες σφραγισμένα ξυραφάκια από εκείνη την εποχή στο ebay που χτυπάνε τρελές τιμές. Τα Personna 74 είναι ίσως τα πιο θρυλικά και μπορείς να πληρώσεις για μια σφραγισμένη πεντάδα άνω των 20-30 ευρώ. Εδώ βέβαια είναι και το περίεργο της υπόθεσης. Αυτά τα ξυραφάκια ήταν τόσο καλά ώστε το ένα βγάζει άνετα 20 ξυρίσματα, ενώ τα σημερινά βγάζουν 3 με 5 και τα υπόλοιπα της παλιάς εποχής κοντά στα 10.
Όσο ήμουν στρατό και ξυριζόμουν καθημερινά έψαχνα στο ebay για φθηνά σφραγισμένα ξυραφάκια των 70s. Personna 74 δεν πήρα ποτέ γιατί οι τιμές ήταν εξωφρενικές, αλλά πήρα Schick Platinum Plus και Gillette Spoilers. Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν φτιάχνει καμία εταιρία σήμερα τόσο καλά ξυραφάκια. Από το 1970 που είχαν πατενταριστεί αυτά έχουν περάσει τα χρόνια που απαιτούνται και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα αντιγράψει νόμιμα. Το θέμα είναι όμως ποιος θέλει από τις βιομηχανίες ξυριστικών να μπορεί κάποιος να βγάζει 10 τέλεια ξυρίσματα από ένα ξυραφάκι που δεν μπορεί να το πουλήσει άνω του 1 ευρώ...

Με την proglide πάντως βγάζω πάνω από 10 ξυρίσματα ανά ξυραφάκι, το κόστος του οποίου είναι 4€ περίπου.....

Proglide δεν έχω δοκιμάσει, αλλά με τη fusion Power δεν μπόρεσα ποτέ να βγάλω πάνω από 5-6 ξυρίσματα χωρίς κοκκινίλες στο δέρμα μετά.
Επίσης τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες ευνούν την δημιουργία εσωστρεφών τριχών. Γιατί οι πρώτες λεπίδες ανασηκώνουν και τελικά η τελευταία κόβει την τρίχα σε τόσο μεγάλο βάθος που προκαλεί την συστροφή της με τα επακόλουθα σπυράκια.
Για 10 ξυρίσματα θέλω σήμερα με ένα μέσο ξυραφάκι κάπου 0.90 . Τα proglide είναι σχεδόν 400% ακριβότερα...

Περα απο την ουσιαστικη βοηθεια της κρεμας ξυρισματος,ουσιαστικο ρολο παιζει και το πινελο,το οποιο πρεπει να απλωνει σωστα την κρεμα .Συνισταται η χρηση πινελου απο τριχα ασβου[αν δεν κανω λαθος] αλλιως δοκιμαστε το πνελο του bodyshop[οχι τοσο καλο ,αλλα κανει δουλεια]

Δεν μπορώ να σου προτείνω, μιας και θα θεωρηθεί διαφήμιση, άλλωστε δουλεύω σε πολυεθνική, που έχει προϊοντικές λίστες και απλέ ξυριστικές μηχανές, αλλά και ηλεκτρικές.

Ένα πινέλο απλό, αλλά καλό (Pure badger) της omega έχει 20-25 euro. Υπάρχουν και ακόμη πιο μαλακά πινέλα πάλι από ασβό που χαρακτηρίζονται ως best, super και silvertip. Από τη μία τα νιώθεις ακόμη πιο όμορφα στο δέρμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ρόλος του πινέλου είναι να ανασηκώνει τις τρίχες, να κάνει απολέπιση και να ανοίγει τους πόρους. Τα high-end ξεπερνούν τα 100-200 ευρώ, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει πραγματικός λόγος αγοράς (εκτός ίσως από την αισθητική μερικών λαβών).

Βασικά μπορεί να είναι σε μίξη με γουρούνι. Από χοίρο φτιάχνονται τα φθηνότερα πινέλα, που χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι μπαρμπέριδες.
Στην ίδια κατηγορία τιμής μπαίνουν και τα συνθετικά πινέλα (αποφύγετέ τα όσο γίνεται).

Όσο ήμουν στρατό και ξυριζόμουν καθημερινά έψαχνα στο ebay για φθηνά σφραγισμένα ξυραφάκια των 70s.........

Μιας και είπες για Στρατό...

Στην σχολή εφέδρων αξιωματικών τους 2 πρώτους μήνες μας απαγόρευαν να χρησιμοποιούμε αφρό ξυρίσματος. Μόνο νερό στο πρόσωπο και ξύρισμα με ξυραφάκι (για μηχανή ούτε λόγος) μέσα σε 1 λεπτό. Τις πρώτες ημέρες οι μισοί έβγαιναν σφαγμένοι.

Ωραίες αναμνήσεις.....

Μιας και είπες για Στρατό...

Στην σχολή εφέδρων αξιωματικών τους 2 πρώτους μήνες μας απαγόρευαν να χρησιμοποιούμε αφρό ξυρίσματος. Μόνο νερό στο πρόσωπο και ξύρισμα με ξυραφάκι (για μηχανή ούτε λόγος) μέσα σε 1 λεπτό. Τις πρώτες ημέρες οι μισοί έβγαιναν σφαγμένοι.

Ωραίες αναμνήσεις.....

μα καλά πόσο χρονών είσαι???? :flipout:

Παιδιά λέω να κάνω μετά από χρόνια άλλη μια δοκιμή προς ξυριστική μηχανή (οι προηγούμενες δύο που είχα κάνει κατά καιρούς δεν με ικανοποίησαν, αλλά επρόκειτο περί "φτηνιάρικων", και μεταξύ μας, δεν τους έδωσα και ποτέ το ανάλογο περιθώριο για να συνηθίσει το δέρμα, όπως λένε.

Επειδή έχω την τάση να ερεθίζομαι άσχημα με το ξυράφι, νομίζω ότι το πιο "διακριτικό" κόψιμο μιας ξυριστικής (foil τύπου και όχι rotary) ενδεχομένως να με ανακουφίσει, εξάλλου δεν είμαι πια στο στρατό να πρέπει να'μαι και κόντρα ξυρισμένος καθημερινά.

Λέω αυτή τη φορά να ξεφύγω από τη χαμηλή κατηγορία και να πάω στη μέση, μπας και δω καλύτερα αποτελέσματα

Από πρόχειρο ψάξιμο, έχω διαβάσει ύμνους για αυτή εδώ τη Braun:

http://www.amazon.com/Braun-Series-...F8&qid=1365377502&sr=8-1&keywords=braun+790cc

Εχει κανείς σας άποψη;

Προσφατα αγορασα αυτη και εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος:

http://www.braun.com/gr/male-grooming/cruzer-shavers-and-trimmers/cruzer-beard-and-head.html

Τριμμαρει πολυ ωραια τα γενια δινοντας σου πολλες επιλογες σε τιμη περιπου 55 .

Αυτή είναι πιο πολύ κουρευτική παρά ξυριστική, απ'όσο καταλαβαίνω. Ωραία φαίνεται αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνω.

Θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ξύρισμα με μια μηχανή ασφαλείας γνωστή περισσότερο ως safety razor. Το ξυριστικό αποτέλεσμα που σου δίνει δεν συγκρίνεται με καμίας ηλεκτρικής ξυριστικής ή κάποιου συστεμικού ξυραφιού με ανταλλακτικά. Επίσης με συστηματική χρήση, σύντομα θα απαλλαγείς από προβλήματα με ερεθισμούς και ingrown hairs.