Να'σαι καλά! Εγώ τα έχω με LX83 αλλά δεν τολμάω να το βάλω πάνω απο -15db..έχω την αίσθηση οτι σφίγγεται και το λέω γιατί μου είχει κλεισει μια φορά στα -6db, οπότε δεν το ρισκάρω. Για τα RX8 επειδή τα έχω ακούσει συγκριτικά με τα RX6 θα σου έλεγα οτι τα RX6 παίζουν καλύτερα. Λίγο καιρό αφού τα πήρα μπήκα στον πειρασμό να τα ανταλλάξω με τα RX8 και έκανα επαναλαμβανόμενες ακροάσεις. Τουλάχιστον στο χώρο του καταστήματος τα RX6 έπαιζαν λίγο καλύτερα. Τα RX8 μπουμάριζαν και γενικά το RX6 μου έδινε την εντύπωση πιο ισορροπημένου ηχείου. Οπότε όπως μου ήρθε η ιδέα, έτσι μου έφυγε. Ειδικά αν δεν έχεις χώρο >40τμ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τα RX8 εκτός και αν σου αρέσει το πολύ μπάσο (ανεξαρτήτως μπουμαρίσματος). Επίσης, όπως είπε και ο Κώστας, δύσκολο να τα παίξεις με avr...είναι 4Ω με ένα γούφερ παραπάνω, πιο δύσκολο απο το μικρότερο αδερφό του...έχω την εντύπωση οτι επιλέγοντάς το σε συνδυασμό με avr, μπαίνεις απο νωρίς σε μπελάδες. Όλα αυτά είναι προσωπική άποψη, αν βρεθείς σε κατάστημα που έχει τα RX6 κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να ακούσεις και τα RX8 και να κρίνεις μόνος σου ποιό σου αρέσει περισσότερο. Όσο για το αποτέλεσμα που έχω αυτή τη στιγμή, σε ταινίες ο Pioneer με αυτά τα ηχεία είναι απόλαυση. Σε μουσική όμως δε μου αρέσει και δεν είναι τόσο θέμα ελλειπούς οδήγησης γιατί τα έχω ακούσει και με τελικό, αλλά περισσότερο σταδίου προενίσχυσης του Pioneer. Ο ήχος είναι σκληρός. Με τον Denon ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα γι'αυτή τη χρήση. Και επειδή τα έχω 2,5 χρόνια έτσι, πλέον έχω στα σκαριά σοβαρό δικάναλο (καλώς ή κακώς ανώτερης κατηγορίας απο τα ηχεία).....Οποιαδήποτε απορία έχεις γι'αυτά μπορώ να σε βοηθήσω.
:a0210: