Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

stavroslam

AVClub Addicted Member
16 December 2011
1,638
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΥΛΟΣ
Μιας και μπήκαμε στην διαδικασία της αναβάθμισης θα ήθελα την γνώμη σας.το μπατζετ ειναι γύρω στα 700 με 800.συστημα ειναι της υπογραφής μου.
Με αυτά τα χρήματα αξίζει να γίνει κάποια αναβάθμιση είτε στον ενισχυτη είτε στα μπροστά ηχεία και να έχω ενα σεβαστό ποσοστό διαφοράς ποιοτικής και ακουστικής;αν ναι τι θα προτείνετε;ο χώρος ειναι στα 20τμ να καλυφθεί.
Θέμα ακρόασης δυστυχώς δεν υπάρχει και αυτο ειναι το τεράστιο πρόβλημα μου,οποτε οποία βοήθεια πολύτιμη....

Προσωπική μου άποψη φίλε Σταύρο να ξεκινήσεις από ενισχυτή. Το επιχείρημα; Ανώτερης κλάσης ενισχυτής θα παίξει με τα υπάρχοντα ηχεία, ανώτερης κλάσης ηχεία πως θα ανταπεξέλθει ο ενισχυτής; Επίσης, αν σκέφτεσαι σοβαρή αναβάθμιση, στη θέση σου θα παιρνα έναν προενισχυτή με pre-out ώστε να μπορώ να χτίσω τελικό ή τελικούς και μετά θα κόλλαγα τα ηχεία. Επίσης προσωπική μου άποψη πάντα, θα παιρνα δύο τελικούς, έναν δικάναλο με καλά ρεύματα για τα κυρίως ώστε να χω και τις μουσικές ακροάσεις μου κι έναν πεντακάναλο για τη συμπλήρωση του κινηματογραφικού σετ. Το ερώτημά σου είναι η αλήθεια με ενδιαφέρει και μένα οπότε θα περιμένω ανυπόμονα και τις απαντήσεις από τους πιο έμπειρους γνώστες του αθλήματος.

εγώ λέω να πάρεις προβολέα :D
Με 700 ευρώ στον ήχο άμεση αναβάθμιση δεν πρόκειται να δεις. Ο ενισχυτής σου δεν έχει πρεάουτ για να βάλεις τελικούς ή δικάναλο με htpassthrough και ακόμα και αν πάρεις καλύτερα ηχεία η βελτίωση δε νομίζω να είναι αισθητή λόγω ενισχυτή. Αυτή η φάση δεν είναι κακή... Είναι αποτέλεσμα σωστά ζυγισμένων επιλογών. Απλά αν είχες πρεάουτ θα ήσουν ένα βήμα πιό καλά. Τότε θα είχε νόημα ένας δικάναλος για στέρεο ή τελικός για να βάλεις κανα πιό βαρβάτο ηχείο. Δεν ξέρω αν αξίζει μωρε. Μια χαρά είσαι.

εγώ λέω να πάρεις προβολέα :D
Με 700 ευρώ στον ήχο άμεση αναβάθμιση δεν πρόκειται να δεις. Ο ενισχυτής σου δεν έχει πρεάουτ για να βάλεις τελικούς ή δικάναλο με htpassthrough και ακόμα και αν πάρεις καλύτερα ηχεία η βελτίωση δε νομίζω να είναι αισθητή λόγω ενισχυτή. Αυτή η φάση δεν είναι κακή... Είναι αποτέλεσμα σωστά ζυγισμένων επιλογών. Απλά αν είχες πρεάουτ θα ήσουν ένα βήμα πιό καλά. Τότε θα είχε νόημα ένας δικάναλος για στέρεο ή τελικός για να βάλεις κανα πιό βαρβάτο ηχείο. Δεν ξέρω αν αξίζει μωρε. Μια χαρά είσαι.

Αυτό δεν το χα σκεφτεί, :bang:ο panoramious είναι πιο σφαιρικός κι επαναστάτης και μ αρέσει αυτό. Δεν θα διαφωνήσω μαζί του, εκτός Σταύρο αν το χεις αποφασίσει επειδή δεν είσαι ευχαριστημένος μ αυτό που τώρα ακούς.

καλά υπερβάλω λίγο. Με έναν 2021 ή lx55 θα άκουγες διαφορά αλλά ο ενισχυτής σου είναι καινουργίλα. Σου πάει να τον δώσεις?

Ευχαριστημένος ειμαι και δεν ειμαι.ολα σχετικά ειναι.
Σκεφτόμουν και εγω για ενισχυτη για αρχή κάτι σαν γιαμι Α-1010 ή LX55 και αργότερα βλέπουμε για τελικό η ηχεία.αλλα δεν ξέρω και για αυτο ρωτώ αν και με αυτούς θα καταλάβω διάφορα σε σχέση με τον 921...
Για προβολέα δεν σκέφτομαι να μπλέξω προς το παρόν....

καλά υπερβάλω λίγο. Με έναν 2021 ή lx55 θα άκουγες διαφορά αλλά ο ενισχυτής σου είναι καινουργίλα. Σου πάει να τον δώσεις?

Αν αλλάξω ενισχυτη εννοείται θα τον δώσω τον 921....!!!!οποιος ενδιαφέρεται εδώ είμαστε.....!!!!!

Θα πρέπει να έχεις καλή αναβάθμιση με κάτι τέτοιο. Και οι δύο ενισχυτές είναι κατηγορία πιό πανω. Αλλά ξανασκέψου το. Μιλάμε για όλο τον τοίχο καλυμένο από εικόνα. Και η απόσταση σου είναι και μεγάλη... γύρω στα 7 μέτρα αν θυμάμαι. Μόνο μην παχύνεις από τα ποπ κόρν...

Μιας και μπήκαμε στην διαδικασία της αναβάθμισης θα ήθελα την γνώμη σας.το μπατζετ ειναι γύρω στα 700 με 800.συστημα ειναι της υπογραφής μου.
Με αυτά τα χρήματα αξίζει να γίνει κάποια αναβάθμιση είτε στον ενισχυτη είτε στα μπροστά ηχεία και να έχω ενα σεβαστό ποσοστό διαφοράς ποιοτικής και ακουστικής;αν ναι τι θα προτείνετε;ο χώρος ειναι στα 20τμ να καλυφθεί.
Θέμα ακρόασης δυστυχώς δεν υπάρχει και αυτο ειναι το τεράστιο πρόβλημα μου,οποτε οποία βοήθεια πολύτιμη....

Δεν μας λες τα βασικότερα όλων. Γιατί θές να αλλάξεις τα ηχεία; είναι μικρά/μεγάλα για τον χώρο; μπουμάρει το σύστημα; ξυρίζει ψιλά; δεν έχει ανάλυση; δεν βολεύει στο ξεσκόνισμα την νοικοκυρά;;

Επίσης γιατί θέλεις να αλλάξεις ενισχυτή; είναι μικρός για τα ηχεία; δεν Εχει Airplay ; δεν έχει pre-out? Είναι σκοτεινός;;;;

Αν δεν Εχει κατασταλάξει τί δεν σου αρέσει στο σύστημα τότε οποία αλλαγή και αν του κάνεις θα είναι χάσιμο χρημάτων και χρόνου.

Συμβουλή μου ει.αι να έρθεις στην έκθεση, να ακούσεις 10 συστήματα, να πείς ότι το δικό μου θέλω να παίζει έτσι και να δείς τί μπορείς να κάνεις από εκεί.

Ή να ακούσεις 5 συστήματα συμφορουμιτών και να δείς τί σου αρέσει και τί όχι στο δικό σου σύστημα....

Δεν μας λες τα βασικότερα όλων. Γιατί θές να αλλάξεις τα ηχεία; είναι μικρά/μεγάλα για τον χώρο; μπουμάρει το σύστημα; ξυρίζει ψιλά; δεν έχει ανάλυση; δεν βολεύει στο ξεσκόνισμα την νοικοκυρά;;

Επίσης γιατί θέλεις να αλλάξεις ενισχυτή; είναι μικρός για τα ηχεία; δεν Εχει Airplay ; δεν έχει pre-out? Είναι σκοτεινός;;;;

Αν δεν Εχει κατασταλάξει τί δεν σου αρέσει στο σύστημα τότε οποία αλλαγή και αν του κάνεις θα είναι χάσιμο χρημάτων και χρόνου.

Συμβουλή μου ει.αι να έρθεις στην έκθεση, να ακούσεις 10 συστήματα, να πείς ότι το δικό μου θέλω να παίζει έτσι και να δείς τί μπορείς να κάνεις από εκεί.

Ή να ακούσεις 5 συστήματα συμφορουμιτών και να δείς τί σου αρέσει και τί όχι στο δικό σου σύστημα....

Πολύ σωστό αλλά έχω την εντύπωση ότι ο φίλος συγκρίνει μάλλον με το δικό του προηγούμενο σύστημα και δε βρίσκει ότι το τωρινό του πρόσφερε την αναμενόμενη αναβάθμιση, είναι έτσι Σταύρο ή κάνω λάθος;

Αλλάζω για βελτίωση ήχου.πρωτον δεν έχει δεύτερη έξοδο,δεύτερον εχω ενα θέμα με τις ψηλές συχνότητες.τον χώρο μου τον καλύπτουν κανονικά δεν ειναι θέμα.απλα θα ήθελα και πιο δυνατό ενισχυτη.και ποιος δεν θέλει θα μου πεις και ποτέ δεν ειναι αρκετά αυτά οποτε....!!!εχω ακούσει και δυο τρία συστηματακια με καλύτερα ηχεία όπως B&W αλλα με τέτοιο ενισχυτη δεν με παίρνει.οποτε δεν ξέρω απο που να αρχίσω......

Πολύ σωστό αλλά έχω την εντύπωση ότι ο φίλος συγκρίνει μάλλον με το δικό του προηγούμενο σύστημα και δε βρίσκει ότι το τωρινό του πρόσφερε την αναμενόμενη αναβάθμιση, είναι έτσι Σταύρο ή κάνω λάθος;

Και αυτο Κώστα σίγουρα.και η μετάβαση απο δικαναλο που είχα συνηθίσει σε πολυκαναλο που δεν εχω εμπειρία ειναι κάπως.αν και εχω ακούσει κάτι λίγα και απο συστηματακια και ηχεία και θα ήθελα κάτι παραπάνω για τα δόντια μου ως εκεί που με παίρνει.μια βοήθεια για σωστή αρχή

Αλλάζω για βελτίωση ήχου.πρωτον δεν έχει δεύτερη έξοδο,δεύτερον εχω ενα θέμα με τις ψηλές συχνότητες.τον χώρο μου τον καλύπτουν κανονικά δεν ειναι θέμα.απλα θα ήθελα και πιο δυνατό ενισχυτη.και ποιος δεν θέλει θα μου πεις και ποτέ δεν ειναι αρκετά αυτά οποτε....!!!εχω ακούσει και δυο τρία συστηματακια με καλύτερα ηχεία όπως B&W αλλα με τέτοιο ενισχυτη δεν με παίρνει.οποτε δεν ξέρω απο που να αρχίσω......

Δοκίμασες να φέρεις σπίτι στο έναν άλλον ενισχυτή για να ακούσεις τί ηχεία σου; γιατί το θέμα νε τις υψηλές συχνότητες ειναι και των δύο, αν και οι Pioneer είναι γενικά γλυκόηχοι....

Δηλαδή αυτή θα ειναι η αναβάθμιση για κανά χρόνο τουλάχιστον.οποτε δεν μπορώ ας πούμε να πάρω πολυ δύσκολα ηχεία με σκοπό αργότερα να πάρω τελικο ενισχυτη.οποτε θα ήθελα αν αξίζει κάποια αναβάθμιση για άμεσα αποτελέσματα είτε με μπροστινά ηχεία είτε με καλύτερο και δυνατότερο ενισχυτη με δεύτερη έξοδο ώστε να μπορώ να προσθέσω οτι χρειαστεί αργότερα...
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεται το σκεπτικό μου.....

Δοκίμασες να φέρεις σπίτι στο έναν άλλον ενισχυτή για να ακούσεις τί ηχεία σου; γιατί το θέμα νε τις υψηλές συχνότητες ειναι και των δύο, αν και οι Pioneer είναι γενικά γλυκόηχοι....

Θα έλεγα οτι με έναν παλιό γιαμι 630 δεκαετίας είχα καλύτερο ήχο και τα κουνουσε περισσότερο και πιο γλυκό κατα την γνώμη μου....

αν και οι Pioneer είναι γενικά γλυκόηχοι....

Αν είναι οι Pioneer γλυκόηχοι, τότε εκείνοι που έχουν Marantz και Denon θα πρέπει να έχουν σάκχαρο....

Γενικά, είναι τσιτσιριστοί οι Pioneer.

Αν είναι οι Pioneer γλυκόηχοι, τότε εκείνοι που έχουν Marantz και Denon θα πρέπει να έχουν σάκχαρο....

Γενικά, είναι τσιτσιριστοί οι Pioneer.

Χαχαχα!!!
Οποτε για ηχεία ζευγάρι μπροστά δεν αξίζει να πάω με 921;

Χαχαχα!!!
Οποτε για ηχεία ζευγάρι μπροστά δεν αξίζει να πάω με 921;

Tα jamo σου δεν είναι γλυκόηχα. Ούτε και ο πιονέρος σου. Με δυσκολία θα τον έλεγα ουδέτερο. Ουδέτεροι είναι ας πούμε οι Yamaha. Μιλάμε σε A/V ενισχυτές.

Κάποιος είπε πιο πριν για Yamaha δεκαετίας. Ναι εκείνοι είχαν και ρεύμα για να παίξεις. Marantz ή Denon προτείνω για την περίπτωσή σου, με τους Denon να έχουν λίγο πέπλο και τους Marantz να είναι πιο ανοιχτοί. Αλλιώς άλλαξε ηχεία.