Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Η αλήθεια ειναι οτι γλυκό κοιτουσα κάτι B&W 684 αλλα μάλλον θα τον φάνε λάχανο τον 921.....

... και όταν δεν θα μπορεί να οδηγήσει, θα είναι ακόμα πιο τσιριχτός.

Tα jamo σου δεν είναι γλυκόηχα. Ούτε και ο πιονέρος σου. Με δυσκολία θα τον έλεγα ουδέτερο. Ουδέτεροι είναι ας πούμε οι Yamaha. Μιλάμε σε A/V ενισχυτές.

Κάποιος είπε πιο πριν για Yamaha δεκαετίας. Ναι εκείνοι είχαν και ρεύμα για να παίξεις. Marantz ή Denon προτείνω για την περίπτωσή σου, με τους Denon να έχουν λίγο πέπλο και τους Marantz να είναι πιο ανοιχτοί. Αλλιώς άλλαξε ηχεία.

Εγω είπα για τον γιαμι 630 και τα έπαιζε πολυ γλυκά!!!για αυτο σκεφτόμουν για τον Α-1010.
Εχεις κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεις;

Εγω είπα για τον γιαμι 630 και τα έπαιζε πολυ γλυκά!!!για αυτο σκεφτόμουν για τον Α-1010.
Εχεις κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεις;

Κοίτα Denon. Οι Marantz που σκέφτομαι είναι ακριβοί. Τώρα για τον Γιάμι, τι να σου πω, τα μικρότερα μοντέλα πάντως καμία σχέση με τα παλιά.

και οι denon πλαστικουριά δεν είναι όμως?

Γιατί ποιός A/V δεν είναι; Πίσω από τα αλουμίνια έχουν πλαστικό. Φαντάσου ότι ο SR8002 που έχω και έχει ολόκληρη την πρόσοψη από βουρτσισμένο αλουμίνιο (ενώ οι καινούργιοι έχουν τη μισή) από πίσω όλο αυτό κάθεται σε πλαστικό υποπλαίσιο.

Αν πάει σε Marantz μέχρι τη σειρά 600x θα έχει καλό ήχο αλλά θα τελειώνει γρήγορα σε εντάσεις (ιδανικός θα ήταν ένας 700x). Αν πάει σε Denon, θα βρει την άκρη.

ο SR8002 που έχω και έχει ολόκληρη την πρόσοψη από βουρτσισμένο αλουμίνιο (ενώ οι καινούργιοι έχουν τη μισή) από πίσω όλο αυτό κάθεται σε πλαστικό υποπλαίσιο.

Για να είμαι δίκαιος όμως, να πω ότι άμα κοιτάξεις από κάτω, έχει επιχαλκωμένο σασί. Μαζί με τις επιχαλκωμένες βίδες, σε φτιάχνει.... :ADFADF1:

Για τις βίδες πάντως έχω να πω ότι κάνουν δουλειά. Σε έναν παλιότερο pioneer αν ακούμπαγες τη βίδα, αισθανόσουν ρεύμα. Στον Marantz που αντικατέστησε τον Pio, αυτό δεν συνέβη ποτέ! Όλες οι βίδες είναι λες και είναι μονωμένες. Για να αισθανθείς ρεύμα πρέπει να ακουμπήσεις το επάνω καπάκι στις γωνίες στο πίσω μέρος. αχαχαχαχαααααχα!

Λοιπόν, πέρα από την πλάκα. Ψηφίζω Denon :2thumb22sup:

Εγώ προτείνω να μην κάνει τίποτα και να μείνει ως έχει μέχρι να μαζέψει λίγα περισσότερα και να παει σε κάτι καλό που να μπορεί να οδηγήσει τα επόμενα ηχεία του

Εγώ προτείνω να μην κάνει τίποτα και να μείνει ως έχει μέχρι να μαζέψει λίγα περισσότερα και να παει σε κάτι καλό που να μπορεί να οδηγήσει τα επόμενα ηχεία του

Στην ουσία συμφωνούμε. Για να δει αισθητή αναβάθμιση καλό είναι να περιμένει. Η διαφορά δε θα είναι αμελητέα αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει vfm. Από την άλλη τι να τον κάνεις τον παραπάνω ήχο αν βλέπεις από τα 7 μέτρα σε 50άρα... Γιαυτό του κάνω πλάκα με το προβόλι. Και θα ξεχάσει και τα τσιρίγματα και τα πάντα.

Για να οδηγήσει τα jamo, θέλει κάτι που να έχει ρεύμα. Ο 921 εξ' όσων θυμάμαι δεν έχει pre-out για να κάνει κανένα κόλπο με HT passthrough. Άρα για να τα αξιοποιήσει θέλει καινούργιο A/V. Καλός χρυσός αυτός ο 921, έμπασε πολλούς στα κόλπα, αλλά αυτή η έλλειψη σε pre-out ρε παιδί μου... .

Για να οδηγήσει τα jamo, θέλει κάτι που να έχει ρεύμα. Ο 921 εξ' όσων θυμάμαι δεν έχει pre-out για να κάνει κανένα κόλπο με HT passthrough. Άρα για να τα αξιοποιήσει θέλει καινούργιο A/V. Καλός χρυσός αυτός ο 921, έμπασε πολλούς στα κόλπα, αλλά αυτή η έλλειψη σε pre-out ρε παιδί μου... .

Ακριβώς αυτο.και να θέλω να βάλω προβολέα δεν εχω δεύτερη έξοδο οποτε πάλι πρέπει να πάω σε ενισχυτη.ενταξει 4 μέτρα σε 50αρα παλευεται η κατάσταση.εννοειται ο προβολείς ειναι καλύτερος αλλα προς το παρόν πάμε για αναβάθμιση ήχου.για να μαζεψω παραπάνω πρέπει να φτάσει καλοκαίρι πάλι για να αυξηθεί η δουλειά οποτε μέχρι τότε ποιος ζει.....!!!!
Σίγουρα να κοιτάμε για ενισχυτη αλλα να εχω και περιθώρια και για καλύτερα ηχεία.δεν θα γερασω με τα jamo :D
Οποτε απο οτι κατάλαβα πάμε για ενισχυτη.θελω επίσης να ειναι και μουσικός.τους γιαμαχα γιατί δεν τους προτείνουμε;λόγω δύναμης;και μένα μου φαίνονται αδύναμη όταν για τον Α-1010 εχει μόνο 450watt για κατανάλωση και εκμετάλλευση ενώ στον 921 550watt.μπορει να μην έχουν σημασία και να λέω βλακείες βέβαια.
Οποτε τι επιλογές έχουμε αφού πουλησω με κρύα καρδιά και τον 921;

Σταύρο εγώ σου έχω μια πρόταση να σκεφτείς. Αφού με το καλό δώσεις τον 921 με τα λεφτά του παίρνεις τον Yamaha 773 που έχει pre-out. Mετά με το υπόλοιπο μπάτζετ που διαθέτεις θα παιρνα αυτόν εδώ με πολύ καλά ρεύματα ώστε να του κοτσάρεις όποιο ηχείο θες ως κύρια χωρίς το φόβο να κρεμάσει (B&W 684 που είδα ότι έχεις βάλει στο μάτι) κι αργότερα αν δεν σε ικανοποιεί στα ρεύματα ο Yamaha για τα υπόλοιπα ηχεία (που δεν το νομίζω γιατί δεν έχουν τόση πληροφορία όση τα κύρια), τότε σιγά σιγά παίρνεις σταδιακά κι αυτούς εδώ ή αυτόν εδώ κι έχεις φτιάξει σύστημα σούπερ κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.

Σταύρο εγώ σου έχω μια πρόταση να σκεφτείς. Αφού με το καλό δώσεις τον 921 με τα λεφτά του παίρνεις τον Yamaha 773 που έχει pre-out. Mετά με το υπόλοιπο μπάτζετ που διαθέτεις θα παιρνα αυτόν εδώ με πολύ καλά ρεύματα ώστε να του κοτσάρεις όποιο ηχείο θες ως κύρια χωρίς το φόβο να κρεμάσει (B&W 684 που είδα ότι έχεις βάλει στο μάτι) κι αργότερα αν δεν σε ικανοποιεί στα ρεύματα ο Yamaha για τα υπόλοιπα ηχεία (που δεν το νομίζω γιατί δεν έχουν τόση πληροφορία όση τα κύρια), τότε σιγά σιγά παίρνεις σταδιακά κι αυτούς εδώ ή αυτόν εδώ κι έχεις φτιάξει σύστημα σούπερ κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.

Συμφωνώ απόλυτα σε οτι λες με τελικούς αλλα δεν με παίρνει για δυο ενισχυτες μαζί να πάρω με τίποτα.αντε να φτάσω στο 1000 συνολικά δίνοντας και τον 921.
Οποτε αφού προτευει για αρχή ένας καλός AVR ας μείνουμε εκεί λογικα για αρχή.
Οποτε ας κάνουμε μια πρόταση τι έχουμε για εκεί.
Απο marantz που βλέπω ποια η διάφορα στους 6005 με 6006 και 6007;τουλάχιστον σε ισχύ δίνουν το ίδιο.ο 7005 ειναι παλιό μοντέλο;
Για πιονερο LX-55 και γιαμι A-810 και Α-1010 να μην κοιτώ;και απο Denon?

Τότε μην την κάνεις ρε φίλε, τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις αφού δεν θα δεις τρομερή αλλαγή, βάλτα στην άκρη και προσπάθησε να μαζέψεις κι άλλα ώστε να κάνεις ουσιαστική αναβάθμιση.

μωρε οπως τα λες παει κανονικα αλλα τετοιες εποχες δυσκολα τα βρισκεις ολα μαζεμενα τα λεφτα.οποτε αναγκαστικα τα κανεις ενα ενα και αυτο προσπαθω να κανω και ρωτω αν αξιζει και απο που να αρχισω......

ενα συγκεντρωτικο που εχουμε ως τωρα και με το POWER COMSUPTION ειναι το εξης :

DENON 3312 --- 690watt 7x165watt 6ohm 15,6 kg 939 euro
MARANTZ 6007--- 670watt 7x125watt 6ohm 11.8 kg 999 euro
PIONEER VSX LX-55 590watt 7x150watt 6ohm 10.0 kg 950 euro
YAMAHA RX-A-1010 490watt 7x165watt 6ohm 15.1 kg 965 euro

ο δικος μου
PIONEER VSX 921 550watt 7x150watt 6ohm 10.5 kg 460 euro

με καποιον απο αυτους θα μπορεσω να εχω καποια σεβαστη βελτιωση στην ποιοτητα του ηχου?δεν με ενδιαφερει η ενταση οσο η μουσικοτητα και καθαροτητα του ηχου και να μπορεσει να κουνησει λιγο τα ηχεια μου κατι που δεν καταφερε ο 921...
αξιζει η μεταβαση αυτη με λιγα λογια?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

ενα συγκεντρωτικο που εχουμε ως τωρα και με το POWER COMSUPTION ειναι το εξης :

DENON 3312 --- 690watt 7x165watt 6ohm 15,6 kg 939 euro
MARANTZ 6007--- 670watt 7x125watt 6ohm 11.8 kg 999 euro
PIONEER VSX LX-55 590watt 7x150watt 6ohm 10.0 kg 950 euro
YAMAHA RX-A-1010 490watt 7x165watt 6ohm 15.1 kg 965 euro

ο δικος μου
PIONEER VSX 921 550watt 7x150watt 6ohm 10.5 kg 460 euro

με καποιον απο αυτους θα μπορεσω να εχω καποια σεβαστη βελτιωση στην ποιοτητα του ηχου?δεν με ενδιαφερει η ενταση οσο η μουσικοτητα και καθαροτητα του ηχου και να μπορεσει να κουνησει λιγο τα ηχεια μου κατι που δεν καταφερε ο 921...
αξιζει η μεταβαση αυτη με λιγα λογια?

Μ ενδιαφέρει αν μπορεί κάποιος να μου δώσει και μένα να καταλάβω αν μπορούμε να υπολογίσουμε και πως τις πραγματικές αποδόσεις κατά προσέγγιση σε watt rms του καθένα απ τους ενισχυτές σε δικάναλη και σε επτακάναλη λειτουργία.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Μ ενδιαφέρει αν μπορεί κάποιος να μου δώσει και μένα να καταλάβω αν μπορούμε να υπολογίσουμε και πως τις πραγματικές αποδόσεις κατά προσέγγιση σε watt rms του καθένα απ τους ενισχυτές σε δικάναλη και σε επτακάναλη λειτουργία.

Το έχει κάνει άλλος για μας, σε δύο, πέντε και επτά κανάλια.

Yamaha Aventage RX-A1010

Marantz SR6006

Denon AVR-3312

το θέμα ισχύος μη σε πολυανησυχεί. Ούτως ή άλλως για τα b&w θα βάλεις τελικό αλλιώς ακόμα και ο lx85 μπορεί να σκοντάψει. Οπότε τα surround και το center θα είναι εντάξει και από τους τρεις λογικά. Ίσως αν έβρισκες συμπεριφορά σε χαμηλές εμπεδήσεις να βοηθούσε στην επιλογή. Παρεμπιπτόντως οι yamaha πάλι πιό μούφα από όλους... Προσπάθησε να ακούσεις κάπου κάποιον ομόσταυλο avr για να δεις την "άποψη" της κάθε εταιρίας.