Προτάσεις για αντικατάσταση Μπροστινών ηχείων σε Home Cinema

Πολύ σωστά. Απλά θέλω να ξέρω και ποιό ταιριάζει καλύτερα σε home cinema δεδομένου ότι δεν θέλω να χάσω αυτή την κατεύθυνση. Για την αλήθεια και το home cinema αναβάθμιση θέλει, αλλά μία και άρχισα μετά από πολλά χρόνια να ακούω μουσικούλα ξανά θέλω να κάνω κάτι για να βελτιωθώ.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Με βάση λοιπόν αυτά που λές και με υπ'όψιν τον προυπολογισμό σου, θεωρώ και απο προσωπική εμπειρία ότι τα Artemis είναι η χρυσή τομή.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αντικατάσταση Μπροστινών ηχείων σε Home Cinema

Με βάση λοιπόν αυτά που λές και με υπ'όψιν τον προυπολογισμό σου, θεωρώ και απο προσωπική εμπειρία ότι τα Artemis είναι η χρυσή τομή.

Πολύ σωστά!!!
:a0210:

Να πω και γω κατι wharfedale diamond 9.6 91 db @ 6 ohm με ενα χιλιαρικο παιρνεις ολη την σειρα τα εχω με τον onkyo 876 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αντικατάσταση Μπροστινών ηχείων σε Home Cinema

τα Athina πίσω.....
(ως δεύτερα πίσω).
Και ποιά θα είναι τα άλλα πίσω?
Μπροστά ?
ακούστηκε κάτι γιά atc scm40...
όλα αυτά και κάποιο κεντρικό που δεν ξέρουμε...με τον 4308...

βρε παιδιά υπάρχουν και πιό σύντομα ανέκδοτα...

Αυτό σημαίνει ότι έχω ένα σημαντικό λάθος στην όλη σκέψη μου. Για να μην βλέπω το ανέκδοτο στο σαλόνι μου και αδείο το πορτοφόλι η βασική σκεψη μου είναι:
Μπροστινά: Artemis
Κεντρικό : Estia
Πισω : Athina
Ως δεύτερα Πίσω: Magnat

Οι παραλαγές του συστήματος είναι να αλλάζει η μπροστινή τριάδα.
Το πρόβλημα είναι πως θα τα οδηγήσει όλα αυτά ο Denon; ή ότι ενας τέτοιος συνδιασμός είναι σαν το γάμο του Καραγκίοζη; Η προσθήκη ενός τελικού θα είναι το επόμενο βήμα.
Επειδή δεν είμαι και σχετικός (φαίνεται άλλωστε) βοηθησέ να βαλω τα πράγματα σε μιά σειρά.
Ευχαριστώ.

Μην αγχώνεσαι και μην το παίρνεις στραβά, απλά κάποιοι άνθρωποι γράφουν λίγο .... κάπως.
Κανένα πρόβλημα δεν εχεο 0 4308 σου , και ας μην είναι ο ασηε του αμυνταίου.
Απλά με κάποια ηχεία θα χρειαστείς άμεσα τελικό , ενω με κάποια άλλα μπορεί και καθόλου.
Σίγουρα , αν θέλεις στάθμες ο τελικός είναι επιβεβλημένος.
Παρόλα αυτά άκου τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν ψάξε το λίγο , και αφου τα αγοράσεις εσυ ο ίδιος θα κρίνεις αν στον χώρο σου και για τις στάθμες που θέλεις να ακούς χρρειάζεται τελικός η οχι.
Εσυ και μόνο εσυ και κανείς άλλος. Ενα σύστημα το στήνουμε πρώτα απο τα ηχεία και μετά προχωράμε και στα υπόλοιπα.Ενας παλαιός κανόνας του 80 έλεγε , οτι χαλάμε για τα μηχανήματα , ε , το ίδιο ποσό πρέπει να χαλάσουμε και για ηχεία.
Βλέπω οτι είσαι στην αγαπημένη μου Σάμο, άρα δεν ξέρω αν έχεις πολλές επιλογές , στο να ακούσεις κάποια ηχεία.
Αν είναι έτσι , πάρε 3-4 μέρες άδεια αν μπορείς και κατέβα αθήνα να ακούσεις οτι ηχείο θέλεις και σε ενδιαφέρει.Ας μην είναι ο δικός σου χώρος. Ο χαρακτήρας ενος ηχείου φαίνεται .Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη.
Για ότι άλλο εδω είμαστε.
Εγω τουλάχιστον.-bye-

Ο ανθρωπος ρε παιδια ρωτησε τι ηχεια να παρει και οι μισοι του απανταμε να παρει τελικο.
Και να σκεφτει κανεις οτι δεν εχει και κανενα av για τα μπαζα .
Απλα πρεπει να προσεξει τα ηχεια να ειναι απο 6-8 ohm και απο ευαισθησια απο 89 db και πανω με αυτα ο denon νομιζω να τα παει μια χαρα.
Το προβλημα ειναι πως θα ματσαρει τα ηδη υπαρχοντα με τα νεα ωστε να ειναι κοντα στις χροιες και στις σταθμες.
Οταν ο denon θα καλιμπραρει το συστημα προκειμενου να δωσει το ιδιο επιπεδο σταθμης σε ολα τα ηχεια θα κατεβασει την ενταση απο τα μπροστινα και θα ανεβασει την ενταση απο τα πισω αυτο βεβαια στην περιπτωση που υπαρχουν διαφορετικες ευαισθησιες και η αποσταση μπρος πισω ειναι πανω κατω ιδια οπως γινεται συνηθως σε εναν χωρο 27 τετραγωνικων.
Εγω ειμαι της αποψης φιλε μου να βαλεις σε μια αγγελια τα ηχεια που ηδη εχεις και αφου τα δωσεις να πας σε μια σειρα ηχειων απο την ιδια εταιρεια.
Δες εδω τι εννοω http://www.homecinema.gr/details.php?prid=935&preview=showtech

JOMARK911 με ξεάγχωσες λίγο.
Στις 23 του μηνός θα πάω Αθήνα. Θα προσπαθήσω να ακούσω όσα περισσότερα ηχεία γίνεται. Μόλις δω τα ηχεία που θέλω μπροστά και τα πάρω θα αρχίσω να ολοκληρώνω το σύστημα με τα υπόλοιπα με βάση την ομοιγένεια που πρέπει να έχει το σύστημα, αντικαθιστώντας αυτά που δεν ταιριάζουν και προσθέτωντας αν χρειαστεί και έναν τελικό. (Αυτά ανάλογα και με τα οικονομικά)
Η σκέψη του svellinis μου αρέσει.
Εννοείται ότι σε όλη αυτή την προσπαθεία θα χρειαστώ τη βοηθειά σας πολλές φορές.
Σας ευχαριστώ.

JOMARK911 με ξεάγχωσες λίγο.
Στις 23 του μηνός θα πάω Αθήνα. Θα προσπαθήσω να ακούσω όσα περισσότερα ηχεία γίνεται. Μόλις δω τα ηχεία που θέλω μπροστά και τα πάρω θα αρχίσω να ολοκληρώνω το σύστημα με τα υπόλοιπα με βάση την ομοιγένεια που πρέπει να έχει το σύστημα, αντικαθιστώντας αυτά που δεν ταιριάζουν και προσθέτωντας αν χρειαστεί και έναν τελικό. (Αυτά ανάλογα και με τα οικονομικά)
Η σκέψη του svellinis μου αρέσει.
Εννοείται ότι σε όλη αυτή την προσπαθεία θα χρειαστώ τη βοηθειά σας πολλές φορές.
Σας ευχαριστώ.

Εδω είμαστε...θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και ξέρουμε.

Οταν ειναι να ερθεις στειλε ενα πμ ωστε να κερασω καφε και να ακουσεις και τα wharfedalle diamond 9 με τον 876 μου . Εχω ολη την σειρα 9.6 μπροστα το cm κεντρικο τα διπολα dfs και τα 9.2 για πισω . Και ολα μαζι εχουν 1100 ευρω .

Προσωπικά, δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στήσεις 7.1 σύστημα.
Πάρε τα Artemis για κυρίως -αν και με τα Athina μία χαρά κάνεις τη δουλειά σου- και αντί των Magnat ως 6ο και 7ο κανάλι, διενίσχυσε τα Artemis (αφού έτσι και αλλιώς έχεις αποφασίσει να τα πάρεις).

ΥΓ. Άγιος Δημήτρης-Κοντακαίικα ;-)

Οταν ειναι να ερθεις στειλε ενα πμ ωστε να κερασω καφε και να ακουσεις και τα wharfedalle diamond 9 με τον 876 μου .

Σε ευχαριστώ για την πρόσκηση. θα προπαθήσω να έρθω ώστε να πιώ το καφεδάκι , να ακούσω και το σύστημα αλλά και για να σε γνωρίσω προσωπικά.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αντικατάσταση Μπροστινών ηχείων σε Home Cinema

Προσωπικά, δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στήσεις 7.1 σύστημα.
Πάρε τα Artemis για κυρίως -αν και με τα Athina μία χαρά κάνεις τη δουλειά σου- και αντί των Magnat ως 6ο και 7ο κανάλι, διενίσχυσε τα Artemis (αφού έτσι και αλλιώς έχεις αποφασίσει να τα πάρεις).

Μόνο με δοκιμές θα δω τι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο μου. Η σκέψη για 7.1 έρχεται από το γεγονός ότι τα καινούργια Blu-Ray θα έχουν ήχο 7.1 (κάποια ήδη έχουν).

ΥΓ. Άγιος Δημήτρης-Κοντακαίικα

Μένεις στον Άγιο Δημήτριο;

Κάποτε, τρεις μήνες το καλοκαίρι.
Είναι η καταγωγή μου από εκεί.
Λόγω εργασίας, πιο σπάνιες οι επισκέψεις μου, πια.
«Ζαγλάκας» το παρατσούκλι ;-)

Σκέφτομαι, ότι το να «πιέσεις» τόσο τον ενισχυτή με το «βάρος» των Άρτεμης, Αθηνά, Εστία ΚΑΙ Magnat, θα σου δημιουργήσει –σύντομα- την ανάγκη για τελικό στάδιο.
Τα Αθηνά, υποθέτω, ότι προΰπαρχαν του ενισχυτή, οπότε μόνο με την αγορά του Εστία και ένα ακόμα ζευγαράκι μικρών ηχείων ως 6ο και 7ο, θα έκανες άριστα τη δουλειά σου, με μικρότερο –συνολικά- κόστος ΚΑΙ χωρίς να μειώσεις την ευχαρίστηση που περιμένεις να σου προσφέρει το σύστημα.

Φτάνοντας τον ενισχυτή στα όριά του – η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα τα ξεπεράσει- δε θα ευχαριστηθείς τις πραγματικές του δυνατότητες, με αποτέλεσμα να επενδύσεις και άλλα χρήματα στο σύστημα.

Σε ευχαριστώ για την πρόσκηση. θα προπαθήσω να έρθω ώστε να πιώ το καφεδάκι , να ακούσω και το σύστημα αλλά και για να σε γνωρίσω προσωπικά.
Θα περιμενω πμ.
Θα σε ξεναγησω και στην Στοα εαν δεν την ξερεις ηδη

Επιτέλους τα κατάφερα. Αγόρασα μεταχειρισμένα τα Audio spectrum Orheus σε άριστη κατάσταση και έναν ολοκληρωμένο 2Χ200.
Έβαλα τα Αθηνά πίσω. Μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος (ίσως και ενθουσιασμένος)από το αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθειά σας.

Last edited: