Προτάσεις για ασυνήθιστες ταινίες

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Όπως και πολλοί άλλοι φιλοι εδω στο φορουμ εχω δει "αρκετες" ταινίες. Το "αρκετές" σημαίνει οτι δυσκολεύομαι να βρω κατι για τα βράδια, και καταλήγω να βλέπω σχεδόν το οτιδήποτε κυκλοφορεί, συλλέγοντας και πανπολλα μπάζα..

Οποτε θα ηθελα να ακούσω προτάσεις για ενδιαφέρουσες ταινίες, ανεξαρτήτως είδους, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, αμερικάνικες, ευρωπαϊκές, ασιατικές κτλ.

Μονος περιορισμος να μην ειναι πολυ γνώστες..Ταινιες του Kubrick, Carpenter, Cronenberg, Lynch, Pasolini, Truffaut, Kurosawa κτλ δεν μας κανουν.

Εγώ πχ θα πρότεινα για οσους δεν τις εχουν δει το Soylent Green, to The Man Without Past και το Sideways

:ears:

Ναι, οι Οσκαρικες ξενόφωνες (για τους Αμερικανους) ταινίες ειναι και στην δικη μου λιστα αλλα τις περισσότερες που εχουν κερδίσει (και μεγάλο μερος αυτων που δεν κέρδισαν αλλα αφήσαν εποχη) τις εχω δει.

Ανάμεσα στις λιγοτερο γνωστες κάποια συγκεκριμένη πρόταση?

(να πω επισης μια και αναφέρθηκε οτι τα ντοκιμαντέρ της πεντάδας ειναι σχεδόν παντα, όλα εξαιρετικά)

Μπήκα κι εγώ με φόρα,αλλά μόλις είδα τα δεν κοπήκαν τα φτερά μου.:flipout:
Παρ' όλα αυτά θα σου προτείνω να προσπαθήσεις να δεις το παλιό αλλά καλό La Fille Sur Le Pont που έχει και μια τραγουδάρα μέσα!

Re: Απάντηση: Προτάσεις για ασυνήθιστες ταινίες

Μπήκα κι εγώ με φόρα,αλλά μόλις είδα τα δεν κοπήκαν τα φτερά μου.:flipout:
Παρ' όλα αυτά θα σου προτείνω να προσπαθήσεις να δεις το παλιό αλλά καλό La Fille Sur Le Pont που έχει και μια τραγουδάρα μέσα!

Πες οτι σου αρεσει η Vanessa Paradis και ασε τα ψοφια περι τραγουδιων..

Θα πρότεινα αυτή:
http://www.imdb.com/title/tt0210065/

Έχω κάτι πολλά χρόνια να τη δω, αλλά άνετα θα τη ξανάβλεπα. Έχει την ατμόσφαιρα και το χαρακτήρα της.

Me gusta!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για ασυνήθιστες ταινίες

Πες οτι σου αρεσει η Vanessa Paradis και ασε τα ψοφια περι τραγουδιων..

Είμαι του 90-60-90,επιφανειακός και του πρωτογενούς που έλεγε και μια διανοούμενη ψυχή που ήταν καψούρης με μουγκαφόν μπουζουκζούδικο.:flipout:
Παραντί,πολύ στεγνή,νο.

Πιάσε και trailer με ωραία σκηνή και το τραγούδι που λέγαμε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν είναι άγνωστη αλλά τη θεωρώ εξαιρετική για βραδινή θέαση...

9 Queens

Δεν είναι Ταρκόφσκι, αλλά ότι πρέπει για χαλαρή θέαση μετα ξεκουράσεως και ουισκακίου.

Επίσης το Amores Peros.
Όχι ιδιαίτερα άγνωστη βέβαια.
Αντώνη,δες την κι εσύ αν δεν την έχεις δει,κάτι μου λέει πως θα σου αρέσει.

.

αφου δεν θελετε αυτους τους κουραστικους Τρακοφσκιδες Κουροσαβες και κλπ
γιατι δεν βαζετε ενα Γιοντοροφσκι Αλεχαντρο με EL TOPO να το φχαριστηθειτε !!!

Χμμμ, πολυ ενδιαφερον νημα, απο το οποιο θα μπορουσαν να προταθουν πραγματικα διαμαντια που τα ξερουν μονο ελαχιστοι. Ηθελα καιρο να ανοιξω κατι παρομοιο αλλα η πολυ πεσμενη κινηση στα κινηματογραφικα νηματα με απετρεψε.

Ομως επειδη οι ταινιες παιρνουν ωρα να τις δεις, δε θα ηθελα να καταληξει σαν το "videoclip της ημερας" ας πουμε, και να προτεινονται 10 τιτλοι ταινιων σε μια μερα. Ετσι θα χασουμε τη μπαλα. Μηπως να συνοδευοταν η καθε προταση και με μια παρουσιαση της εκαστοτε ταινιας απο το συμφορουμιτη που θα την προτεινει? Ετσι θα εχουμε τουλαχιστον περισσοτερα στοιχεια για καθε ταινια και πιο ολοκληρωμενη αποψη για το αν μας ταιριαζει.

Έχετε αποκλείσει και το ποιητικό σινεμά γαμώτο αλλά εγώ θα το αντιπαρέλθω (λίγο,αυτό είναι από τα μαλακά).
2046 λοιπόν.

Βάλτο βρε Παναγιώτη και μην το δεις,μόνο άκουσε το.Εσύ που είσαι και της κλασικής θα το εκτιμήσεις.

(Που θα με βρίσεις στο πρώτο δεκάλεπτο δηλαδή,αλλά δεν κρατήθηκα είναι από τις αγαπημένες μου και θέλω να την δει όοοοοοολος ο κόσμος :flipout: )

αφου δεν θελετε αυτους τους κουραστικους Τρακοφσκιδες Κουροσαβες και κλπ
γιατι δεν βαζετε ενα Γιοντοροφσκι Αλεχαντρο με EL TOPO να το φχαριστηθειτε !!!

Δεν ειναι κουραστικοί, απλα οι περισσότεροι τις εχουν δει τις ταινιες των μεγάλων μαεστρων.. Βεβαία και του Jodorowsky τα έχουμε δει (και διαβάσει) ολα, και πρόσφατα ειδα και το ντοκιμαντέρ για το Dunes.

Προσωπικά βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα σαν ταινία το ιερο βουνό χωρίς αυτο να σημαίνει οτι το el Topo δεν μου αρέσει. Πάντως Στέλιο εισαι μεσα στην λογική του νήματος, οποτε συνέχισε με τις προτάσεις για αλλες "ψαγμενες" Low budget/ B movies/ απο λιγοτερο γνωστούς σκηνοθέτες etc

Έχετε αποκλείσει και το ποιητικό σινεμά γαμώτο αλλά εγώ θα το αντιπαρέλθω (λίγο,αυτό είναι από τα μαλακά).
2046 λοιπόν.

Βάλτο βρε Παναγιώτη και μην το δεις,μόνο άκουσε το.Εσύ που είσαι και της κλασικής θα το εκτιμήσεις.

(Που θα με βρίσεις στο πρώτο δεκάλεπτο δηλαδή,αλλά δεν κρατήθηκα είναι από τις αγαπημένες μου και θέλω να την δει όοοοοοολος ο κόσμος :flipout: )

Ποιος το εχει αποκλεισει?
Εντυπωσιακη ταινια, +1000 και απο μενα.
Δεν τη θεωρω ομως και αυτο που λεμε αγνωστη στο ευρυ κοινο, οπως καταλαβα οτι προτιμα ο ts...

2046 λοιπόν.

Δεν σε πιανω Σωκ. Ποιος εχει αποκλείσει το ποιοτικό σινεμα? Το μονο που εχω αποκλείσει ειναι το τετριμμένο, γιατι προτάσεις απο σκηνοθέτες που εχουμε δει το 95% της δημιουργικής παραγωγής τους δεν ειναι προτάσεις. Αυτες τις βρίσκουμε και σε καθε λιστα που υπαρχει στο διαδίκτυο.

Το νημα δεν εχει το νοημα της "εισαγωγής στο ποιοτικό σινεμα" αλλα νέων ερεθισμάτων για οσους εχουν δει αρκετές (βλεπε>πολλές) και ψαχνουν για το κατι διαφορετικό.

O Won Kar Wai εχει ιδιαίτερο άγγιγμα..

Tι θα λέγατε για άγνωστες ταινίες γνωστών έως μεγάλων συντελεστών; Για παράδειγμα το Behold a Pale Horse. Με θέμα έκπληξη, που δεν περίμενε κανείς να γυριστεί στο Χόλυγουντ, από αυτούς τους συντελεστές.

Πολυ καλη πρόταση, θα την ψαξω μολις γυρίσω απο τις διακοπές. Ειναι στην ιδια λογική με το Soylent Green που πρότεινα στο αρχικο ποστ, Hollywood που δεν το περιμενεις

μερικα απο την ιδιαιτερη γωνια μου ...

Hetz Aus glas - Herzog
Men Behind the sun - T.F.Mous
Love meetings - Pasolini
The sihgihg Detective -
Who's that knocking the door -Scorsese
Android με klaus kinski
Vai et Vem - joao Cesar Monteiro
Journey to the sun -Y. Ustaglu

αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες στη διαθεση σας

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για ασυνήθιστες ταινίες

Δεν σε πιανω Σωκ. Ποιος εχει αποκλείσει το ποιοτικό σινεμα?

ΠοιΗτικό,όχι ποιοτικό.
Για ποιοτικό μιλάς έτσι κι αλλιώς,το ξέρω.
Κι αφού βλέπεις και τέτοια,περίμενε κατακλυσμό :flipout:

(Πλάκα κάνω,σκάω. )

Last edited: