Σκάναρα μόνο το συμπέρασμα του άρθρου από το High Fidelity. Συγχωρέστε τα λάθη του OCR:
Ηχητικές συγκρίσεις
Με δεδομένες τις μικρές ισχύς για το μεγαλύτερο μέρος των συγκρίσεων χρησιμοποιήθηκε το F3 της Spicom, ενώ για να βγούν και κάποια γενικότερα συμπεράσματα χρησιμοποιήθηκε και το δίδρομο ηχείο (87dB/lW 8Ω ±2Ω) που με συντροφεύει εδώ και χρόνια. Δευτερευόντως, χρησιμοποιήθηκε και το Sonogram (για αυτό μπορείτε να διαβάσετε στο τεΰχος που κρατάτε στα χέρια σας) προκειμένου να δούμε ιτως τα καταφέρνουν οι τρεις ενισχυτές τσέττης σε κάποιο ευαίσθητο μεν, αλλά πιό απαιτητικό φορτίο. Πέρα λοιπόν από τις μεμονωμένες ακροάσεις για τις οποίες μττορείτε να ανατρέξετε στα τεύχη 4, 15 και 16 για τους Dared, Trends και KingRex αντίστοιχα, οι συγκριτικές ακροάσεις ανέδειξαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός.
Ακουγοντας τον Trends σε εντυπωσιάζει τόσο η έκταση στις χαμηλές συχνότητες όσο και η εξαιρετική μεσαία περιοχή, που παραπέμπει σε καλές SET υλοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα ο ενισχυτής εμφανίζεται απρόσμενα ουδέτερος όσον αφορά την απόδοση των τονικών λετττομερειών. Φυσικά, ο ΤΑ 10 έχει περιορισμούς κι έτσι θα αναδείξει τις αρετές του μόνο με ηχεία με σχετικά χαμηλή αντίσταση που όμως δεν παρουσιάζει έντονες μεταβολές, ενώ με 8ωμα ηχεία, αν και παραμένει συναρπαστικός στη μεσαία περιοχή, χάνει συνολικά σε δΰναμη περιγραφής.
Ο Dared MP5 διαθέτει μια αντίστοι χα συναρπαστική μεσαία περιοχή στην οποία κυριαρχεί σαφώς το αρμονικό περιεχόμενο, ενώ ο ενισχυτής δείχνει ελαφρά μεγαλΰτερη ευκολία σιην οδήγηση των ηχείων σε οριακά υψηλότερες στάθμες. Αυτή η ευκολία γίνεται ακόμα πιο αισθητή όταν έρθει η ώρα να οδηγήσετε κάποιο σχετικά αναίσθητο ηχείο 8Ω. Στις υψηλές συχνότητες ο ΜΡ 5 παρουσιάζεται πιο φωτεινός από τους δύο ανταγωνιστές του, γεγονός που σου δίνει την εντύπωση πως προσφέρει μεγαλΰτερες δόσεις ανάλυσης, ενώ στις χαμηλές συχνότητες η άρθρωση του συνδυάζει την έκταση του Trends με ακόμα πιο κοφτερά μέτωπα. Στο μόνο σημείο που ο ΜΡ5 υστερεί (αντικειμενικά) σε σχέση με τον T20U είναι η απόδοση της «ψηφιακής» εισόδου, όπου ο ΜΡ5 υπολείπεται ελαφρά σε ανάλυση και φυσικότητα.
Ο T20U εμφανίζει ένα ελαφρά πιο αέρινο (συγκριτικά με τον ΜΡ5) αρμονικό χαρακτήρα που πατά γερά σε ένα στιβαρό ρυθμικό μέρος, ενώ προσφέρει μια ιδιαίτερη αίσθηση ταχΰτητας. Στο άλλο άκρο του φάσματος η διαφάνεια του Τ20 συνδυάζεται με ικανή ενέργεια, με αποτέλεσμα ο ενισχυτής της KingRex να φωτίζει ευχάριστα τα μουσικά δρώμενα. Η απόλυτα θετική εικόνα του ενισχυτή αναδεικνυεται από ένα εύκολο και πολΰ ευαίσθητο φορτίο ενώ υποβαθμίζεται -συγκριτικά με τους άλλους δύο- όταν χρησιμοποιήσετε κάποιο σχετικά αναίσθητο ηχείο 8Ω. Οι καλές πλευρές του T20U αναδεικνυονται ακόμα περισσότερο με τη χρήση του εξωτερικού τροφοδοτικού. Σε αυτή τη περίπτωση υπερτερεί των άλλων δΰο σχεδόν σε όλους τους τομείς, με τον Dared να καταφέρνει να διακρίνεται στην ικανότητα οδήγησης ηχείων με υψηλή αντίσταση.
Τελικά
To σπιρτόκουτο της Trends είναι η πλέον φτηνή επιλογή γεγονός που κάνει την ηχητική της απόδοση ακόμα πιο εντυπωσιακή. Με τα κατάλληλα ηχεία μπορεί να προσφέρει πολλές εκπλήξεις σε έμπειρους ακροατές. Ο ενισχυτής της Dared προσφέρει τις περισσότερες ευκολίες (υπερτερεί σε αυτό το τομέα έναντι του T20U χάρις στην έξοδο ακουστικών) και ταυτόχρονα ο ηχητικός του χαρακτήρας φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή των λυχνιών, ενώ τελικά αποδεικνύεται ο πλέον κατάλληλος να οδηγήσει ένα ηχείο με σχετικά υψηλή αντίσταση διατηρώντας τον χαρακτήρα του. Στο μόνο σημείο που υπολείπεται έναντι του Τ20 είναι η ψηφιακή του είσοδος όπου εμφανίζεται με λιγότερες αναλυτικές ικανότητες προσφέροντας όμως σαν αντιστάθμισμα μια πολύ καλή έξοδο ακουστικών. Τέλος ο Τ20 αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη σε αίσθηση μινιατούρα και ταυτόχρονα δίνει την εντΰπωση μιας μεγάλης συσκευής συνδυάζοντας μουσικότητα και αναλυτικές ικανότητες. Η αγορά του εξωτερικού τροφοδοτικοΰ τον ανεβάζει ένα σκαλί πάνω από τους συναγωνιστές του (και σε επίπεδο τιμής) και τελικά η μόνη αδυναμία του είναι πως αντιπαθεί σχετικά αναίσθητα ηχεία με υψηλή αντίσταση.