Προτάσεις για δορυφόρους (2ch.) + Sub

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Γνωστός ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα σετ BOSE τα κυβάκια μαζί με το subwoofer τους για δικάναλη ακρόαση. Τον ενδιαφέρει μόνο σ' αυτό το στυλ (δορυφόρους με sub) όχι 5.1 με μάξιμουμ budget 750 ευρώ.

Τι εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν;

Thanks-bye-

Γνώμη μου. Τα BOSE είναι επιεικώς μάπα για μουσική.... Παραλίγο να τα αγοράσω κι εγώ, αλλά εφτυχώς την γλύτωσα.

Με τα Ζ-5500 της logitech, 250 Ευρώ, ρυθμισμένα σε stereo mode και να βγάλει τα ηχεία που δεν θέλει από την μπρίζα (3 το σύνολο), θα έχει πολύ καλύτερο ήχο από τα BOSE.... Αν ήταν φίλος μου και επέμενε πολύ για τα BOSE, θα του πρότεινα να πάει στον αντιπρόσωπο της BOSE στο Χαλάνδρι, και να του ζητήσει να του βάλει να ακούσει τον CD του τιτανικού, με την Celin Dion όμως να κάνει solo (το κυρίως κομμάτι του τιτανικού δηλαδή) και όχι με τα άλλα κομμάτια από το CD. Θα φύγει τρέχοντας από το μαγαζί, αν δεν του έρθει κανένα σπασμένο τζάμι στο κεφάλι..... Μέχρι εκεί όμως, γιατί μετά μπαίνει το μπάσο και ο ήχος γίνεται εντυποσιακός. Όταν φεύγει το μπάσο όμως το προσκήνιο, τα κυβάκια "μικραίνουν" και γίνονται ηχειάκια για υπολογιστή.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για δορυφόρους (2ch.) + Sub

http://www.klipsch.com/products/details/promedia-2-1.aspx

Από άλλο post. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι μακρυά από το budget και σίγουρα θα είναι καλύτερα.

Καλη η πρόταση, αλλά επειδή κατά πάσα πιθανότητα τα ηχεία θα αναρτηθούν σε τοίχους και μπορεί σε ψηλά δεν είναι πρακτικό να σκαρφαλώνεις να παίζεις με τα ποντεσιόμετρα.

Απο παλαιοτερη εμπειρια μου με δορυφορακια και sub θα ελεγα να προσπαθησει ν' ακουσει και καποιο συνδιασμο της canton, πχ ενα ζευγαρακι απο τις σειρες cd η plus xl η ακομα και gle τα οποια θα μπορεσει να ταιριαξει με ενα sub της ιδιας εταιρειας οπως το chrono ισως.

Τεραστιο ηχο δε θα παρει απο καμια προταση ετσι κι αλλιως (οπως ειναι φυσικο), αλλα αυτα τα ηχειακια της canton ειναι ποιοτικες κατασκευες και ακουγονται τουλαχιστον αξιοπρεπως.:musicus:

Re: Απάντηση: Προτάσεις για δορυφόρους (2ch.) + Sub

Τόσο χάλια λες είναι τα BOSE έ;

Το είχα ψάξει πολύ το θέμα και είχα πετύχει ένα site το οποίο έκανε ανάλυση στις συχνότητες των ηχείων (5.1) και υποστήριζε ότι κόβει υπερβολικά πολλές συχνότητες για να πετύχει την τέλεια εξαφάνιση του sub και κυρίως είναι κουρεμένες οι μεσαίες συχνότητες. Μια ακρόαση έτσι όπως σου την περιγράφω θα πείσει. Να ακούσει Celyn Dion σόλο.

Διάβασε και αυτό αν έχεις χρόνο και αν δεν το έχεις δεί:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26948

Και να σου πώ και κάτι άλλο. Αυτά τα ηχεία που περιγράφεις έχουν περίπου 200 δολάρια στην Αμερική αν θυμάμαι καλά. Γιατί να τα πληρώσει 500 Ευρώ εδώ? Είναι υπερτιμολογιμένα γι' αυτά που δίνουν και τουλάχιστον κοροϊδία. Η διαφορά τιμής είναι τεράστια όχι απλώς μεγάλη. Στο Αμερικάνικο site της Bose έχει τιμές.

Last edited:
Απο παλαιοτερη εμπειρια μου με δορυφορακια και sub θα ελεγα να προσπαθησει ν' ακουσει και καποιο συνδιασμο της canton, πχ ενα ζευγαρακι απο τις σειρες cd η plus xl η ακομα και gle τα οποια θα μπορεσει να ταιριαξει με ενα sub της ιδιας εταιρειας οπως το chrono ισως.

Τεραστιο ηχο δε θα παρει απο καμια προταση ετσι κι αλλιως (οπως ειναι φυσικο), αλλα αυτα τα ηχειακια της canton ειναι ποιοτικες κατασκευες και ακουγονται τουλαχιστον αξιοπρεπως.:musicus:

Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει και έχω καταλάβει από την μικρή εμπειρία που έχω σε τέτοιου είδους ηχεία, ο ήχος "μεγαλώνει" ανάλογα με το πόσο "δυνατά" ακούγεται το sub. Η μαγκιά που έχουν κάνει στην BOSE και λένε ότι ο ήχος είναι τεράστιος (και όντως είναι) σε αυτό ακριβώς οφείλεται. Στο ότι εξαφάνησαν το sub και φένεται να ακούγονται τα πάντα από τους δορυφόρους. Το θέμα όμως είναι ότι όταν αποσιάζουν οι χαμηλές συχνότητες που βγάζει το sub από την μουσική ή την ταινία, τότε ο ήχος γίνεται πολύ μικρός, ανάλογος του μεγέθους των δορυφόρων. Γι' αυτό κι όλας τα Accoustimass είναι καλά για ταινίες και κυρίως για ταινίες αστυνομικές, περιπέτιες και τέτοια που παίζουν πολύ οι χαμηλές συχνότητες.

BOSE ACOUSTIMAS 10 - IV : (....οι διπλοί κύβοι)

Για να πω την μαύρη αλήθεια...ευτυχώς μου τα έχουν κάνει δώρο προ τετραετίας...αν και υποχρεώθηκα με τόσο ακριβό δώρο....δυστυχώς δεν ....πολλά λεφτά για πολύ λίγα πράγματα..

...το μόνο καλό είναι ότι γλυτώνεις τη μουρμούρα, ξέρετε από που (λόγω μεγέθους)..και για μικρό σχετικά χώρο σαν το σαλόνι μου δεν είναι άσχημα για την παρακολούθηση ταινιών...αλλά για μουσική άστο καλύτερα...

...τεσπα.....θα έλεγα να μη ξοδευτεί άδικα για τα BOSE.....ΙΜΗΟ

Φίλε μου το ίδιο προβλημα ειχα και εγω . Μου άρεσαν τα bose 10 αλλά μετά απο πολύ ψάξιμο κατεληξα στα BOSE 301 που πανε στον τοίχο γιατι οι κυβοι ειναι πολυ καλοι αλλα για μαγαζι και οχι για σπιτι δεν εχουν καθολου γλυκο ηχο αλλα αντιθετος αρκετα σκληρο.Πάντως για αγορα bose κοιτα και στο internet τεράστια διαφορα τιμής απο ελλαδα
http://cgi.ebay.com/NEW-BOSE-301-SE...ryZ14991QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Τα bose δεν ειναι μια κλασσικη περιπτωση δορυφορων-υπογουφερ.Το δευτερο φτανει αρκετα ψηλα σε συχνοτητες (μεχρι 250hz αν θυμαμαι καλα) κατι που το διαφοροποιει εντελως.Νομιζω ενας συνδυασμος απο μικρα ηχεια της κατηγοριας των 250-300 ευρω ( EPOS ELS3 πχ) μαζι με ενα υπογουφερ 350-400 ευρω με τις σωστες ρυθμισεις θα καλυψει ανετα το φιλο σου.
Βασικη αρχη,το υπογουφερ πρεπει να αναπαραγει τις χαμηλες συχνοτητες οπου αυτες υπαρχουν και οχι να τις "γεννα".

Τάσο, με τι ενισχυτή θα τα συνδυάσει ο φίλος σου;
Σε τι χώρο θα τα βάλει;

Νομίζω πάντως ότι με κάτι σε B&W θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω και σε τι τιμές παίζουν τα Paradigm...

Εγω απο όλα αυτα τα συστήματα 5.1, 2.1 κτλπ που εχω ακούσει τα καλύτερα για μουσική ήταν τα B&W MT-30.
Βέβαια είναι αρκετά ακριβότερα, αλλα μπορεί να τα αγοράσει ξεχωριστά.