Προτάσεις για ECC88/6DJ8/6922/6H1/6CG7

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Το λαμπάτο στάδιο εξόδου του dac μου μπορεί να φορέσει μια εκ των
ECC88/6DJ8/6922/6H1/6CG7. Σαφώς όχι 6H30, 6H6.

Υπάρχουν προτάσεις για να αντικαταστήσω την φτηνή κινεζο ταιβανέζικια που φοράει?
Ενδεχομένως αν είναι γνωστός και ο χαρακτήρας των προτάσεων θα με βόλευε...

τώρα υποτίθεται φοράεi ecc88 tesla...αν και ψιλοnoname μοιάζει

Last edited:
Re: πρτάσεις για ECC88/6DJ8/6922/6H1/6CG7

Έχω δυο ζευγάρια 6Η1Π, που ήταν παλιά στο SF μου και είναι αντίστοιχες των ECC88/6922.

Άμα θες να σου δώσω να δοκιμάσεις.

Μετά απο πολλές δοκιμές κατέληξα στις sovtec 6922.

Τραβάνε λίγο πίσω τις μεσαίες και δίνουν "αέρα" χωρίς να κουράζουν.

Για όσους ψάχνονται για 6922 ας δοκιμάσουν τις JJ που είναι πάμφθηνες. Νομίζω ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα. Στον ενισχυτή μου (φοράει μαμά Electrroharmonix) καθήσαν καλύτερα από τις τσεχοσλοβάκικες tesla και τις περιβόητες κορυφαίες mullard.

Για εναν Xindak 6950 που φοραει δυο 6922 τι μου προτεινετε να δοκιμασω?
Επειδη τον εχω να συνεργαζεται με chario premium 2000T, χανει λιγο ψηλα αν και χαμηλες και μεσαιες ειναι τελεια!
Ειναι λογω ιδιαιτεροτητας ηχειων (εχουν μια γλυκα τα ατιμα) αλλα τα εχω ακουσει και καλυτερα...

οι ρωσικες 6Ν23Π ειναι αμεσα ισοδυναμες και φτηνες. καλυτερες απο κινεζικες σιγουρα, αλλα..

η λαμπα (ecc88) ειναι σχεδιο της Philips και θα κοιταζα προς τα εκει.

κορυφαια ειναι η e88cc (Philips, Telefunken, Siemens/Halske).

απο τις παραπανω εχω ρωσικες και Philips superior quality (SQ) ενω παλαιοτερα ειχα και γερμανικες. προσωπικα εκτιμω πολυ τις Philips, με τον πολυ χαμηλο θορυβο, τονικη ισοροπια και γλυκες ψηλες. (υπαρχουν και σε εκδοση amperex αλλα δεν τις εχω δοκιμασει)

οι γερμανικες ισως παραπανω σωμα (γεματος ηχος)

Μετά από βοήθεια συμφορουμίτη μας, σε Xindak 6900 (II) δοκίμασα brimar, mulard και philips (ολες NOS). Προτίμησα και εγώ τις philips λόγω τονικής ισοροπίας και όλων αυτών που αναφέρει ο DR Pan, αλλά οι mullard έμοιαζαν να έχουν αυτό που (αν καταλαβαίνω καλά) ζητάς, δηλ περισσότερη λεπτομέρεια στα ψηλά. Στο δικό μου σύστημα και με τα δικά μου ηχεία όμως ταίριαζαν πιο καλά οι Philips. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Ευχαριστω πολυ για τις ταχυτατες απαντησεις.
Τωρα, που θα μπορουσα να βρω για αγορα δυο ματσαρισμενες 6922 mulard NOS?
Φανταζομαι θα εχετε τις πηγες που θα αγοραζετε καλα και με λογικες τιμες.
Ευχαριστω και παλι!