Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Για ηχεια ακουσε αν θελεις και τα Blueroom minipod. Μικρο ηχεια (βασης),εκεντρικο ντιζαιν αλλα υπεροχος ηχος. Τα γνωρισα απο κοντα την Παρασκευη και μπορω να πω οτι τα λατρεψα.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    2.6 KB · Views: 18
Εγω πάντως θα δοκίμαζα για το σύστημα με ultra σχεση τιμής προς απόδοση
Πηγή oppo digital 970 circa $200
Ενισχυτής trends audio 2x15watts circa 160euro
και ηχεία wharefadale 9.1 180 euro η ακόμη καλύτερα με περισσότερα χρήματα και χώρο ένα υψηλής ευαισθησίας ωμέγα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Advance MCD-203 Cd player
του Π. Παναγόπουλου
07-03-07
στο παραθέτω????

Eυχαριστώ πολύ.
Όπως τα περίμενα. Δες τι λέω και παραπάνω:
"Είμαι σίγουρος πως θα γράφει πολύ καλά σχόλια καθότι δεν είναι κακό CD player. Ίσως μάλιστα είναι και το καλύτερο στα χρήματά του - δεν τα έχω ακούσει όλα - και για πολλούς, πριν λίγο καιρό, ήταν μονόδρομος στα χρήματα αυτά και παραπάνω. Απλά, πλέον, θα προτιμούσα να δώσω λίγα παραπάνω και να πάρω το Cambridge 740C που είναι ένα τεχνολογικά ανώτερο προϊόν."

Κοίταξε και την ημερομηνία του review.
Αποκλείεται ο κ. Παναγόπουλος να είχε ακούσει τα αντίστοιχα player της Cambridge διότι απλά δεν ήταν διαθέσιμα τότε.

Δεν θέλω "να θίξω" την αγορά σου φίλε Γιάννη, ούτε εσένα ούτε τον άλλων παιδιών που έχουν το Advance..Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο άτομα εκτός forum των οποίων τη γνώμη εμπιστεύομαι μία φορά παραπάνω.
Αλλά έτσι είναι βρε παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Το γεγονός είναι πως οι αλγόριθμοι της Anagram ή άλλοι αντίστοιχοι απλά δεν υπήρχαν σε player της κατηγορίας τιμής των Cambridge (και βάλε) μέχρι τώρα.

Υπόψην ο Δ. Σταματάκος και ο R.Harley δεν είναι χτεσινοί για να γράφουν άκριτα αυτά που γράφουν (χωρίς να μπω σε συγκρίσεις με τον κ.Παναγόπουλο - δεν είναι της παρούσης). Έχουν μεγάλη πορεία στο χώρο και γενικώς είναι πολύ μετρημένοι στα σχόλιά τους. Όσοι τους παρακολουθούν θα το γνωρίζουν.
Τα: "The best CD playback under $5k".
και
"Not only is the 840C easily the greatest value in digital sources in my experience, it must be considered one of the greatest bargains in all of high-end audio... I could easily live with the 840C at the front end of my $100k reference system - it's that good."
...δεν θα τα έγραφε o άλλος αν δεν τα πίστευε.

Τέλoς, για τον ενισχυτή δεν έχω άποψη, λένε πως είναι πολύ καλός αλλά θα έψαχνα λίγο γιατί ίσως υπάρχει και κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά. Αν πας σε player της ίδιας εταιρείας όμως, σίγουρα γίνεται ελκυστικότερη επιλογή εφόσον σίγουρα θα ταιριάξουν ηχητικά. Νομίζω τον έχει ο τελευταίος ήχος σε review μαζί με player.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Για ηχεια ακουσε αν θελεις και τα Blueroom minipod. Μικρο ηχεια (βασης),εκεντρικο ντιζαιν αλλα υπεροχος ηχος. Τα γνωρισα απο κοντα την Παρασκευη και μπορω να πω οτι τα λατρεψα.

Αυτά τα άκουσα κι εγώ στου Νίκου (Καλ.). Ωραίος ήχος και παρόλο που είναι μικρά στο μάτι, παίζουν.
Σημειωτέον, τα σχεδίασαν τα ίδια άτομα που σχεδιάζουν τα Nautilus της B&W.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Eυχαριστώ πολύ.
Όπως τα περίμενα. Δες τι λέω και παραπάνω:
"Είμαι σίγουρος πως θα γράφει πολύ καλά σχόλια καθότι δεν είναι κακό CD player. Ίσως μάλιστα είναι και το καλύτερο στα χρήματά του - δεν τα έχω ακούσει όλα - και για πολλούς, πριν λίγο καιρό, ήταν μονόδρομος στα χρήματα αυτά και παραπάνω. Απλά, πλέον, θα προτιμούσα να δώσω λίγα παραπάνω και να πάρω το Cambridge 740C που είναι ένα τεχνολογικά ανώτερο προϊόν."

Κοίταξε και την ημερομηνία του review.
Αποκλείεται ο κ. Παναγόπουλος να είχε ακούσει τα αντίστοιχα player της Cambridge διότι απλά δεν ήταν διαθέσιμα τότε.

Δεν θέλω "να θίξω" την αγορά σου φίλε Γιάννη, ούτε εσένα ούτε τον άλλων παιδιών που έχουν το Advance..Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο άτομα εκτός forum των οποίων τη γνώμη εμπιστεύομαι μία φορά παραπάνω.
Αλλά έτσι είναι βρε παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Το γεγονός είναι πως οι αλγόριθμοι της Anagram ή άλλοι αντίστοιχοι απλά δεν υπήρχαν σε player της κατηγορίας τιμής των Cambridge (και βάλε) μέχρι τώρα.

Υπόψην ο Δ. Σταματάκος και ο R.Harley δεν είναι χτεσινοί για να γράφουν άκριτα αυτά που γράφουν (χωρίς να μπω σε συγκρίσεις με τον κ.Παναγόπουλο - δεν είναι της παρούσης). Έχουν μεγάλη πορεία στο χώρο και γενικώς είναι πολύ μετρημένοι στα σχόλιά τους. Όσοι τους παρακολουθούν θα το γνωρίζουν.
Τα: "The best CD playback under $5k".
και
"Not only is the 840C easily the greatest value in digital sources in my experience, it must be considered one of the greatest bargains in all of high-end audio... I could easily live with the 840C at the front end of my $100k reference system - it's that good."
...δεν θα τα έγραφε o άλλος αν δεν τα πίστευε.

Τέλoς, για τον ενισχυτή δεν έχω άποψη, λένε πως είναι πολύ καλός αλλά θα έψαχνα λίγο γιατί ίσως υπάρχει και κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά. Αν πας σε player της ίδιας εταιρείας όμως, σίγουρα γίνεται ελκυστικότερη επιλογή εφόσον σίγουρα θα ταιριάξουν ηχητικά. Νομίζω τον έχει ο τελευταίος ήχος σε review μαζί με player.[/quote

Δυστυχώς η αγορά μου δεν είναι ο advance αλλά ο Μ.Fcdplayer Α5 αξίας 2400,00€ σημερινή εξολοκλήρου αγγλικός και αυτός υβριδικός. Καταλαβαίνεις την απογοήτευση μου όταν ο advanceέπαιζε πολλή καλύτερα με την αλλαγή δύο λαμπών και 4 φορές ποιο φτηνός ??????????

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Δυστυχώς η αγορά μου δεν είναι ο advance αλλά ο Μ.Fcdplayer Α5 αξίας 2400,00 σημερινή εξολοκλήρου αγγλικός και αυτός υβριδικός. Καταλαβαίνεις την απογοήτευση μου όταν ο advanceέπαιζε πολλή καλύτερα με την αλλαγή δύο λαμπών και 4 φορές ποιο φτηνός ??????????

Μπορώ να το φανταστώ!
Άποψή μου, μην ακούσεις τα νέα Cambridge γιατί θα σε φάνε οι αλλαγές player! :ears:

Για τον ενισχυτη Advance με το DAC, τι γνωμες υπαρχουν?

Απο οσο μπορω να καταλαβω εγω, μαλλον συμφερει, απο την αποψη οτι του βαζεις κατευθειαν το DVD με ομοαξονικη, και δεν χρειαζεσαι CD player. Οποτε κρατωντας τον ιδιο προυπολογισμο, παιρνεις καλυτερα ηχεια.

Για σετακι Creek Evo - Epos M16 σε σχεση με Cambridge 840A - B&W 684, τι λετε?

Εχω σκοπο να βγω στη γυρα και να ακουω, αλλα και παλι δε μπορω να ειμαι σιγουρος για το λογο οτι δεν ειμαι πολυ προπονημενος, και επιπλεον συνδυασμος απο συνδυασμο εχει διαφορα, οταν μιλας για συγκεκριμενο πραγμα. Ας πουμε, πως μπορεις να ψαχνεις και να ακους ηχεια, οταν καθε ηχειο το ακους με διαφορετικο ενισχυτη, διαφορετικο CD player και διαφορετικο CD καθε φορα??

Και επισης σε διαφορετικο χωρο...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Για τον ενισχυτη Advance με το DAC, τι γνωμες υπαρχουν?

Απο οσο μπορω να καταλαβω εγω, μαλλον συμφερει, απο την αποψη οτι του βαζεις κατευθειαν το DVD με ομοαξονικη, και δεν χρειαζεσαι CD player. Οποτε κρατωντας τον ιδιο προυπολογισμο, παιρνεις καλυτερα ηχεια.

Στην αρχή σου ανέφερα ένα σύστημα της advance με προ και τελικό, δεν χάνεις τίποτα να τον ακούσεις.Πίστεψε με έδωσα αρκετά χρήματα για hi-fi
και κατάλαβα τι βλακεία που έκανα όταν άκουσα τα advance, που σου ανέφερα σε έναν φίλο μου,(ο οποίος δεν ήθελε να δώσει πολλά λεφτά)
Φαντάσου πίκρα

To εχω κοιταξει, ξερεις που μπορω να το ακουσω?

Παντως προτιμω ολοκληρωμενο αντι για ΠΡΟ - Τελικο.

Επισης, οπως εγραψα και πιο πριν αν εχει DAC νομιζω οτι για να παρεις CD με καλυτερο DAC πρεπει να πας πολυ ψηλα, οποτε δεν πας καθολου και μπορεις να βολευτεις με το DVD, που ετσι κι αλλιως θα υπαρχει.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Μου εχει αναθεσει ο αδερφος μου να του φτιαξω ενα συστημα. Μπορει να τονβαλω να τα παρει.
Που υπαρχουν αυτα στην Ελλαδα?

Επισης, οπως εγραψα και πιο πριν αν εχει DAC νομιζω οτι για να παρεις CD με καλυτερο DAC πρεπει να πας πολυ ψηλα, οποτε δεν πας καθολου και μπορεις να βολευτεις με το DVD, που ετσι κι αλλιως θα υπαρχει.

Πάρε τηλ. την αντιπροσωπεία και θα σου πούν 210 2405111

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Αυτά τα άκουσα κι εγώ στου Νίκου (Καλ.). Ωραίος ήχος και παρόλο που είναι μικρά στο μάτι, παίζουν.
Σημειωτέον, τα σχεδίασαν τα ίδια άτομα που σχεδιάζουν τα Nautilus της B&W.

Μολις τα ειδα και εγω αυτο ειπα. Οτι μου μοιαζουν με Nautilus σε baby μορφη !!!!!!!!
-bye-

καλησπερα
καπου εδω πιο πανω διαβασα οτι το πλευερ advance ειναι καλυτερο απο το Α5 MF η με γελασαν τα ματια μου?

καλησπερα
καπου εδω πιο πανω διαβασα οτι το πλευερ advance ειναι καλυτερο απο το Α5 MF η με γελασαν τα ματια μου?

'Οτι παίζει καλύτερα το adnance απο το δικό μου MF Α5 είναι γεγονός (με την αλλαγή 2 λαμπών) .Το ότι έδωσα πάνω από 2000,00€ και ο φίλος με το advance κάτω από 600,00€ και αυτό είναι γεγονός και αυτό είναι που με καίει

'Οτι παίζει καλύτερα το adnance απο το δικό μου MF Α5 είναι γεγονός (με την αλλαγή 2 λαμπών) .Το ότι έδωσα πάνω από 2000,00€ και ο φίλος με το advance κάτω από 600,00€ και αυτό είναι γεγονός και αυτό είναι που με καίει
μηπως κατι δεν παει καλα στο ολο στησιμο/?
μηπως ειναι κατι που σε περιοριζει να καταλαβεις καθε διαφορα που μπορει να υπαρξει αλλαζοντας πλευερ στο σετ απ και το ανωτερο που μπορεις να εισπραξεις ειναι αυτος ο ηχος?
μηπως δεν βαζεις το καταλληλο μουσικο προγραμμα για να τεσταρεις?

φιλικα παντα.

μηπως κατι δεν παει καλα στο ολο στησιμο/?
μηπως ειναι κατι που σε περιοριζει να καταλαβεις καθε διαφορα που μπορει να υπαρξει αλλαζοντας πλευερ στο σετ απ και το ανωτερο που μπορεις να εισπραξεις ειναι αυτος ο ηχος?
μηπως δεν βαζεις το καταλληλο μουσικο προγραμμα για να τεσταρεις?

φιλικα παντα.

Μακάρι να είναι έτσι γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο.Στο στήσιμο δεν βλέπω πρόβλημα.Το μόνο πρόβλημα είναι ο χώρος όπως σε όλα τα σπίτια που δεν έχουν την ιδανική ακουστική.Ποιό μουσικό πρόγραμμα είναι για σένα το ιδανικό για να το δοκιμάσω??/
ευχαριστώ

ε, επειδή ένα φτηνότερο player έπαιξε καλύτερα δε θα πάμε να αυτοκτονήσουμε κιόλας...

Πούλα το MF και πάρε το advance...

Σιγά μην αρχίσω να κάνω ψυχοθεραπεία...

Εγώ από Meridian 588 πήγα σε Quad CDP99 και όχι μόνο δε στεναχωρέθηκα αλλά το καταευχαριστήθηκα!

Eάν προτιμάς ολοκληρωμένο αντί για προ και τελικό τότε πήγαινε οποσδήποτε να ακούσεις αυτόν τον Advance:

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25

Πρόκειται για εξαιρετικό ενισχυτή, ο οποίος οδηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και όταν λέμε τα πάντα, ενοούμε τα πάντα. Δύσκολο να βρεθεί ηχείο που να τον ζορίσει.
Εγώ τον άκουσα στην αντιπροσωπεία της Audio Spectrum να οδηγεί τα Xanadu. Oσοι ξέρουν τι εστι Xanadu καταλαβαίνουν. Τα δύσκολα Xanadu κελαϊδούσαν με αυτόν τον ενισχυτή. Από τα καλύτερα ακούσματα.
Στιβαρή τροφοδοσία, καλής ποιότητος υλικά, λογικότατη τιμή. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένα όλα τα μηχανήματα.
Και έχει και ενσωματωμένο DAC οπότε μπορείς πολύ απλά να αναβαθμίσεις κάποιο παλιό CD ή DVD.
Και τα γαλάζια VUμετρα στην πρόσοψη τον κάνουν και πανέμορφο με μια πινελιά ρετρό.

Ωραια. Μιλωντας για ηχεια, δε με ενδιαφερει αν ειναι δυσκολα ή ευκολα, ποιες επιλογες εχω, αν υποθεσουμε οτι παω στον Advance 805?
Με δεδομενο οτι εχει χαμηλη τιμη, αλλα και οτι δεν παιρνω CD player αλλα χρησιμοποιω το DVD με οπτικη ή ομοαξονικη, περισσευουν αρκετα χρηματα.

Με ποια λογικη διαλεγουμε ηχεια?

Τι προτεινεις για το συγκεκριμενο ενισχυτη, σε δαπεδου, γυρω στις 2000€?