προτάσεις για φίλτρο ρεύματος

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
917
Γενικά έχω ένα πρόβλημα στο δύκτιο μου και παράγετε μερικές φορές θόρυβος από άλλες συσκευές και περνάει στα ηχεία του ενισχυτή. Να δώσω ένα παράδειγμα η plasma samsung που έχω ενώ φερίτη πάνω και σε άλλη μπρίζα από αυτή του ενισχυτή αν την ανάψω περνάει ένας θόρυβος στα ηχεία. Ακόμα και το ups που έχω την τηλεόραση πάνω μερικές φορές μπορεί να περάσει ο θόρυβος της μπαταρίας του στα ηχεία.
Εχετε να προτείνετε κάποιο φίλτρο ρεύματος που να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. να είναι μέχρι τα 200 ευρώ. Βρήκα αυτό εδώ στον ορφέα αλλά δεν ξέρω αν κάνει δουλειά

http://www.orpheusaudio.gr/content/p-3500

Δεν νομίζω να λύνει το πρόβλημά σου ένα φίλτρο ρεύματος,έχει να κάνει με την γραμμή ρεύματος.
Προσπάθησε να συνδέσεις σε μιά άλλη πρίζα την τηλεόραση.

Αν έχεις την δυνατότητα,καλύτερα με αυτά τα χρήματα να βάλεις έναν ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει μια αποκλειστική γραμμή για το σύστημα και να καθαρίσεις δια παντός.

Αυτή η αποκλειστική γραμμή τι έιναι βγαίνει από τον πίνακα και πάει στην μπρίζα?

Απάντηση: Re: προτάσεις για φίλτρο ρεύματος

Αυτή η αποκλειστική γραμμή τι έιναι βγαίνει από τον πίνακα και πάει στην μπρίζα?

Ξεκινάει από δική της ασφάλεια στον πίνακα και καταλήγει σε πρίζα.(Υπάρχουν και Hi-end ασφάλειες αν θες να το πας μακριά,απλώς το λέω,η γνώμη μου είναι δεν...Καθαρά προσωπική,πάμε παρακάτω.)
Ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να προσέξει καλά την γείωση.
Κι απλώς θα του πεις τον σκοπό που το θέλεις κι αυτός θα πράξει ανάλογα,τόνισε του πως δεν θέλεις θορύβους,κλπ..

Αν εχεις διαθεση τραβα μια μπαλαντεζα στο στερεο απο αλλη παροχη ας πουμε του πλυντηριου και δες αν συνεχιζει να στο κανει.

Re: Απάντηση: Re: προτάσεις για φίλτρο ρεύματος

Ξεκινάει από δική της ασφάλεια στον πίνακα και καταλήγει σε πρίζα.(Υπάρχουν και Hi-end ασφάλειες αν θες να το πας μακριά,απλώς το λέω,η γνώμη μου είναι δεν...Καθαρά προσωπική,πάμε παρακάτω.)
Ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να προσέξει καλά την γείωση.
Κι απλώς θα του πεις τον σκοπό που το θέλεις κι αυτός θα πράξει ανάλογα,τόνισε του πως δεν θέλεις θορύβους,κλπ..

Και πάλι θα πρέπει να τρέχω ένα καλώδιο σε όλο το σπίτι καθώς ο πίνακας είναι στην άλλη άκριη. Μια άλλη πρόταση που άκουσα είναι ότι μου έιπαν μήπως αυτός ο θόρυβος δεν είναι από τις μπρίζες αλλά από τα καλώδια που πάνε στον ενισχυτή. Δλδ την τηλεόραση την έχω συνδέση με οπτική σε ένα dacmagic το οποίο πάει στον ενισχυτή. Μηπως προέρχεται από εκεί το πρόβλημα.
Πάντως δεν είχα χρόνο αυτές τις μερες λόγο δουλειάς να το τσεκάρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: προτάσεις για φίλτρο ρεύματος

Και πάλι θα πρέπει να τρέχω ένα καλώδιο σε όλο το σπίτι καθώς ο πίνακας είναι στην άλλη άκριη. Μια άλλη πρόταση που άκουσα είναι ότι μου έιπαν μήπως αυτός ο θόρυβος δεν είναι από τις μπρίζες αλλά από τα καλώδια που πάνε στον ενισχυτή. Δλδ την τηλεόραση την έχω συνδέση με οπτική σε ένα dacmagic το οποίο πάει στον ενισχυτή. Μηπως προέρχεται από εκεί το πρόβλημα.
Πάντως δεν είχα χρόνο αυτές τις μερες λόγο δουλειάς να το τσεκάρω.

Θόρυβο από την οπτική...το θεωρώ από δύσκολο έως αδύνατον.
Αυτό άλλωστε είναι και το καλό της οπτικής,η απουσία θορύβων μιας και περνάει μόνο φως.
Τώρα αν έχεις πέσει στην περίπτωση..

Γενικά έχω ένα πρόβλημα στο δύκτιο μου και παράγετε μερικές φορές θόρυβος από άλλες συσκευές και περνάει στα ηχεία του ενισχυτή. Να δώσω ένα παράδειγμα η plasma samsung που έχω ενώ φερίτη πάνω και σε άλλη μπρίζα από αυτή του ενισχυτή αν την ανάψω περνάει ένας θόρυβος στα ηχεία. Ακόμα και το ups που έχω την τηλεόραση πάνω μερικές φορές μπορεί να περάσει ο θόρυβος της μπαταρίας του στα ηχεία.
Εχετε να προτείνετε κάποιο φίλτρο ρεύματος που να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. να είναι μέχρι τα 200 ευρώ. Βρήκα αυτό εδώ στον ορφέα αλλά δεν ξέρω αν κάνει δουλειά

http://www.orpheusaudio.gr/content/p-3500
Κάτι άσχετο ως σχετικό να ρωτήσω επειδή έχω περάσει κατά καιρούς ανάλογα συμπτώματα.
Το ψυγείο σου πόσο μακριά είναι???

Στο άλλο δωμάτιο είναι. Κοίτα αυτό το buzz που ακούω είναι σίγουρα από την τηλεόραση γενικά οι πλάσμα buzzaρουν τα τροφοδοτικά τους ιδίως στο μοντέλο που έχω. Τώρα πως περνάει αυτό το buzz στα ηχεία ειλικρινά είναι τελείως άγνωστο..

Στο σπίτι που ήμουν παλαιότερα αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να δώσεις ρεύμα στον ενισχυτή σου με μια μπαλαντέζα από μπρίζα που βρίσκεται σε εντελώς άλλο τοίχο και μακρυά από τον τοίχο που έχεις ήδη τις συγκεκριμένες μπρίζες και να δεις αν ο θορυβός σου συνεχίζει. Αν όχι, σημαίνει ότι και οι δύο μπρίζες που έχεις τώρα βρίσκονται στην ίδια γραμμή μεταφοράς και το πρόβλημα το έχει η συγκεκριμένη γραμμή, οπότε χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο.

Καλημέρα!

Θα συμφωνήσω με τους φίλους που σε συμβούλεψαν να φτιάξεις τις γραμμές στον πίνακα. Ότι φίλτρο και να βάλεις, ο θόρυβος και η βρωμιά θα είναι εκεί. Θα υπάρχει, άσχετα αν το φίλτρο καταφέρει σε κάποιο ποσοστό να στον μειώσει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει μία γραμμή για το σύστημα και μάλιστα αν είναι δυνατόν να σου περάσει ένα καλώδιο ρεύματος με θωράκιση από τον πίνακα στο σύστημα όπως αυτό

http://www.ebay.com/itm/Mains-Audio...n_Power_Cables_Connectors&hash=item2a343be29d

Βέβαια από τα λεγόμενα σου το πρόβλημα πρέπει να είναι έντονο και σοβαρό και πιστεύω πως το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κοιτάξεις είναι η γείωση του πίνακα. Πού γίνεται, αν γίνεται κ.λ.π. μιας και σε πολλά σπίτια που κατασκευάζονται οι ηλεκτρολόγοι είναι τζιμάνια.... Εδώ δεν έχω βρει σπίτι που να έχω μείνει που να έχει την φάση δεξιά.... (μικρό κακό.)

Τέλος πάντων.

Πριν κάνεις οτιδήποτε δες τα ηλεκτρολογικά σου και αν είναι δυνατόν 'ρίξε' την γραμή του συστήματος σε μία παροχή στον πίνακα που να μην τροφοδοτεί πρίζες που υπάρχουν πλυντήρια και ψυγεία.

Αφού αποσυνδέσεις πρώτα όλες τις συσκευές από τον ενισχυτή, παρατηρείς αν το πρόβλημα συνεχίζει, αν δεν υπάρχει πρόβλημα συνδέεις μια μια της συσκευές μέχρι να βρεις ποια παρουσιάζει το πρόβλημα.
Αν με όλες τις συσκευές αποσυνδεδεμένες ο ενισχυτής παρουσιάζει το πρόβλημα, η ο ίδιος ο έχει πρόβλημα η κάτι πάει λάθος με την εγκατάσταση η με κάποια άλλη συσκευή με γείωση, αν και εφόσον ο ενισχυτής χρησιμοποίει την γείωση.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως, απομονώνεται η γείωση η ο ουδέτερος και η φάση από το σύστημα, με αποκλειστική γραμμή από τον πινάκα.

Αφού αποσυνδέσεις πρώτα όλες τις συσκευές από τον ενισχυτή, παρατηρείς αν το πρόβλημα συνεχίζει, αν δεν υπάρχει πρόβλημα συνδέεις μια μια της συσκευές μέχρι να βρεις ποια παρουσιάζει το πρόβλημα.
Αν με όλες τις συσκευές αποσυνδεδεμένες ο ενισχυτής παρουσιάζει το πρόβλημα, η ο ίδιος ο έχει πρόβλημα η κάτι πάει λάθος με την εγκατάσταση η με κάποια άλλη συσκευή με γείωση, αν και εφόσον ο ενισχυτής χρησιμοποίει την γείωση.

Μόλις βρω χρόνο αυτό θα κάνω σίγουρα να δω αν είναι από την γραμμή η αποκλειστικά από τον ενισχυτή.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως, απομονώνεται η γείωση η ο ουδέτερος και η φάση από το σύστημα, με αποκλειστική γραμμή από τον πινάκα.

Για να ειμαστε ακριβεις, προφανως και δεν απομονωνεται. Αυτο που προσπαθουμε να πετυχουμε ειναι να μεγαλωσουμε τη διαδρομη απο την πηγη του θορυβου εως τον ενισχυτη που "ενοχλειται". Ετσι τα υψισυχνα σηματα (σε σχεση με τα 50Ηz) που αποκαλουμε θορυβο φτανουν εξασθενημενα και πλεον δεν ενοχλουν. Εδω ακριβως κολλαει και το θωρακισμενο καλωδιο ρευματος, μιας και συχνα και το νεο καλωδιο εχει παραλληλη οδευση με το θορυβο και κινδυνευει να τον "τσιμπισει" επαγωγικα.
Η δοκιμη με μπαλαντεζα στη πριζα του πλυντυριου (χωρις το πλυντηριο!! ) παντα δειχνει αν θα δουμε βελτιωση με ανεξαρτητη γραμμη, καθως η πριζα του πλυντηριου ειναι ανεξαρτητη, και το μηκος της μπαλαντεζας σε συνδιασμο οτι ειναι στο πατωμα, μακρυα απο αλλα καλωδια το κανει να συμπεριφερεται (σχεδον) σαν θωρακισμενο μεσα στο τοιχο, κοντα σε αλλα καλωδια με θορυβο.