Προτάσεις για Φωτογραφικά Βιβλία, περιοδικά έντυπα ή ηλεκτρονικά.

Re: Περιοδικό Digital Camera.

προσπαθησα και το εκανα τελικα αντιγραφη σε δικο μου cd... ολα ok...

Τους πήρα τηλέφωνο για συνδρομή και δεν... Αν γνωρίζετε κάτι άλλο είμαι όλος αυτιά!

το πιο προσφατο ποιο ειναι ; και που το βρισκουμε ρε παιδια ;
αντε να διαβαζουμε και τπτ :)

Βιβλιο για φωτογραφια

Μιας και ερχονται διακοπες και θα υπαρχει αρκετο χρονος στην παραλια ....εχετε μηπως να προτεινετε καποιο βιβλιο για αρχες φωτογραφιας σε ενα ασχετο (εμενα) για να μπορεσω να μαθω καταρχας τα βασικα?

Δεν με πειραζει αν ειναι hardcopy η Pdf (θα εχω iphone μαζι) απλα να με βαλει "ομαλα" στον κοσμο της φωτογραφιας.

Βρηκα ενα στο παπασωτηριου στα ελληνικα ...(δυστηχως ξεχασα τον τιτλο) το οποιο φανηκε οτι ηταν αυτο που ζητουσα αλλα ειπα να ρωτησω και τους ειδικους εδω.

Ευπροσδεκτη καθε αποψη.

Απάντηση: Βιβλιο για φωτογραφια

Το πρώτο (και σε πολλές περιπτώσεις το μοναδικό) βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις είναι "το βιβλίο του φωτογράφου" του John Hedgecoe.

Στην καινούρια του έκδοση, καλύπτει και τον ψηφιακό κόσμο, ενώ είναι κατατοπιστικότατο, γεμάτο παραδείγματα, τεχνικές και φυσικά ωραιότατες φωτογραφίες.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα, κυκλοφορεί στα Αγγλικά το Art of photography

Αν θέλεις, στείλε μου με πμ το e-mail σου, για να σου στείλω βιβλία σε pdf, μεταξύ των οποίων το πολύ καλό Light Science and Magic - An Introduction to Photographic Lighting (Third Edition)

Last edited:
Σχεδόν υποχρεωτικό είναι και το Photographer's eye του Michael Freeman.

Re: Βιβλιο για φωτογραφια

Αν εχεις χρονο και δεν τελειώσουν οι διακοπές σου :flipout: διαβάζοντας τα βιβλια που σου πρότειναν οι φιλοι πιο πριν (τα οποια ειναι οντως εξαιρετικά και θα πρέπει να τα δεις στην πρώτη ευκαιρια ) εγώ θα σου πρότεινα και αυτό

http://www.amazon.co.uk/Understandi...ef=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1310909132&sr=8-1-spell

Κατ εμε πραγματευεται θεμελιώδεις εννοιες με πολύ απλο και κατανοητό τροπο, ενω εχει και υπεροχες πραγματικα φωτογραφιες..

Μην ξεχνας ομως οτι οι διακοπες ειναι μεταξύ άλλων και μιας πρώτης ταξεως ευκαιρια να εξασκησουμε το χομπυ μας οπότε ... βουρ στο ψητό :BDGBGDB55:

Σχεδόν υποχρεωτικό είναι και το Photographer's eye του Michael Freeman.

Το ξεκίνησα σήμερα και εγώ , φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και με πλουσιο φωτογραφικό υλικό -παραδείγματα. Είχε εξαντληθεί στο Αμαζον και περίμενα περίπου ένα μήνα να το λάβω.

Michael Freeman's Perfect Exposure, το έχει διαβάσει κανείς?

Tο έχω αγοράσει αλλά δεν το εχω ξεκινήσει ακομα.
Ευελπιστώ μετά το καλοκαιρι.. Εχει λαβει καλές κριτικές αλλά νομιζω οτι ειναι δυσκολούτσικο..

Πάντως η γραφή του Peterson είναι πιο "ευκολοκατανοητη" απο αυτή του Freeman.

Πάντως η γραφή του Peterson είναι πιο "ευκολοκατανοητη" απο αυτή του Freeman.

Συμφωνώ και γιαυτό πρότεινα παραπάνω το αντιστοιχο βιβλιο του Peterson ("Understanding Exposure")

To "Perfect Exposure" του Freeman νομίζω οτι ειναι για πιο προχωρημένο επιπεδο...

Re: Απάντηση: Βιβλιο για φωτογραφια

Το πρώτο (και σε πολλές περιπτώσεις το μοναδικό) βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις είναι "το βιβλίο του φωτογράφου" του John Hedgecoe.

Στην καινούρια του έκδοση, καλύπτει και τον ψηφιακό κόσμο, ενώ είναι κατατοπιστικότατο, γεμάτο παραδείγματα, τεχνικές και φυσικά ωραιότατες φωτογραφίες.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα, κυκλοφορεί στα Αγγλικά το Art of photography

Αν θέλεις, στείλε μου με πμ το e-mail σου, για να σου στείλω βιβλία σε pdf, μεταξύ των οποίων το πολύ καλό Light Science and Magic - An Introduction to Photographic Lighting (Third Edition)

Κοιτα να δεις συμπτωση...ειδα το preview του βιβλιου στο amazon και ειναι αυτο που ειδα στο παπασωτηριου στα ελληνικα βεβαια εκει....

Εχεις pm και ευχαριστω πολυ ολους για τις προτασεις.