Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

την kata 3N1-20 or 30 την γλυκοκοιταζω καιρο. Εχει καποια θεματακια βεβαια αλλα ειναι βασικη υποψηφια.

γενικα η τσαντα ειναι μεγαλο θεμα.
Καταρχην ειναι πολυ προσωπικο, και δεν μιλαω για styling. Ο καθε ενας αναλογα με τον τροπο ζωης του χρησιμοποιει και την αναλογη τσαντα. Δεν υπαρχει μια τσαντα που να εξυπηρετει ολες τις αναγκες.

Εγω εχοντας παρα πολλες και διαφορετικες δεν εχω βρει την ιδανικη για ολα αυτα που θελω.

πχ. πριν μηνες ημουν στην Τουρκια και ημουν απο το πρωι μεχρι το απογευμα στους δρομους με σκοπο την φωτογραφια και μονο. Τι τσαντα θα επρεπε λογικα να εχω μαζι μου?(ας πουμε μια ηχανη 3-4 φακους, φιλτρα κλπ).

Ωμου : Το δοκιμασα στην Αφρικη με την national geographic με ελαχιστο εξοπλισμο σε σχεση με σημερα και οριακα ημουν οκ, (απο πλευρας καταπονησης ωμου). Βολευει αφανταστα στο βαλε βγαλε εξοπλισμο. Σημερα παντως σε ταξιδι δεν θα επαιρνα καμια ωμου με τον παραπανω εξοπλισμο.

Πλατης: πολυ καλυτερη στηριξη αλλα δυστυχως οταν θελεις να τραβας, ν αλλαζεις φακους ειναι οτι χειροτερο. Ασε την τσαντα κατω ανοιξε κλεισε ξαναβαλε. Αστο πεταξε το πουλακι.

Sling: αρκετα καλυτερη λυση. Μικροτερη καταπονηση απο την ωμου και καλυτερη στο βγαλε βαλε φακους απο οτι με την τσαντα πλατης. Μειονεκτημα οτι αν θελω να φερω στο ταξιδι αρκετο εξοπλισμο (4-5 φακους τριποδο κλπ) μονο με την sling δεν γινεται. Αρα η sling ειναι για την ημερα της φωτογραφησης (δρομου μιλαμε).

Waist (μεσης τυπου μπανανας). Η πιο ξεκουραστη λυση ειδικα οταν χρησιμοποιειται σε συνδυασμο με το παρεχομενο συνηθως λουρακι για τον ωμο. Εννοειται το πιο γρηγορο βαλε βγαλε σε εξοπλισμο. Think tank speed racer, lowepro inverse και αλλες. Μειονεκτημα ξανα ο αποθηκευτικος χωρος αρα μαλλον συνοδευτικη λυση σε ταξιδι.

Εννοειται οτι αν ολος ο εξοπλισμος ειναι 1 καμερα και 2-3 φακοι η Waist, η sling και η ωμου μπορει να ειναι και βασικες τσαντες.

Ολα αυτα ισχυουν για φωτογραφησεις που εισαι πολυ ωρα στο δρομο. Αν ομως εχεις κανει ετσι το προγραμμα σου που δεν εχεις περπατημα τοτε τα παραπανω δεν εχουν τοση σημασια.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καθε τσαντα ταιριαζει και σ ενα διαφορετικο "τροπο φωτογραφησης" οποτε σκεφτομαστε που θα την χρησιμοποιουμε, ποσο εξοπλισμο θα παρουμε μαζι μας και αποφασιζουμε το στυλ και μετα και την μαρκα.

Μ αυτο τον εγγυημενο τροπο λοιπον:grandpa:,..... εχω μαζεψει μια ντουλαπα τσαντες:chinscratch:....και δεν εχω ησυχασει ακομα.

Μ αυτο τον εγγυημενο τροπο λοιπον:grandpa:,..... εχω μαζεψει μια ντουλαπα τσαντες:chinscratch:....και δεν εχω ησυχασει ακομα.

Εάν τις έβαζες τη μία μέσα στην άλλη σαν τις ρωσικές κούκλες? :flipout:

Μια άλλη περίπτωση τσαντών είναι οι Flex. Δηλαδή τσάντες που έχουν στοιχεία από τα backpacks και από τις sling. Δηλ. είναι τσάντες πλάτης, που όμως όταν βγάλεις το ένα λουρί και τη γύρεις, τότε μπορείς να την ανοίξεις από το πλάι και να βγάλεις τη μηχανή ή το φακό που θέλεις. Συνήθως είναι πιο στενές από τις κλασικές πλάτης.

Τέτοιες σειρές είναι οι Fastpack και Primus από τη Lowepro, με καλές προτάσεις την 150/200 για μεσαίες μηχανές και φακούς και τη 250/300 για μεγάλα σώματα και φακούς 2.8 (κυριολεκτώ), http://products.lowepro.com/product/Fastpack-200,2085,14.htm

Οι Kata 3N1 30 δείχνουν επίσης καλές και μάλλον χωρούν περισσότερα από τις Lowe.

H Tamrac Aero Speed Pack 75 και 85 επίσης έχουν διπλή λειτουργία.

Και από την Think Tank φυσικά η σειρά Street Walker που μάλλον αυτή δημιούργησε το υβρίδιο Backpack/sling http://www.thinktankphoto.com/ttp_product_StWlkr.php

μπαμπουσκα εννοεις. μακαρι αλλα δεν...

Η κατασταση με τις τσαντες στο σπιτι ειναι για γελια. Σκεφτηκα να τις βαλω να βγαλω μια ομαδικη αλλα ντρεπομαι. :listen:Μεταξυ μας πρεπει να εχω ισοφαρισει σε αριθμο τσαντων το ετερον ημισυ. Που καταντησαμε λοχια...

Η fast pack Βλασση πεφτει ευκολα απο τον ωμο οταν στριψει. Δεν πετυχε.
Η primus (ισως η πιο ομορφη κατ εμε lowepro) δεν βολευει στο βαλε βγαλε και ειναι γι αλλαγη μονο ενος φακου.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

:listen:Μεταξυ μας πρεπει να εχω ισοφαρισει σε αριθμο τσαντων το ετερον ημισυ. Που καταντησαμε λοχια...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

μα και οι lowepro fastpack, flipside στα 105-115 ευρω παιζουν. Ιδιες τιμες πανω κατω. Καλο θα ηταν αν πηγαινες απο εκει εβαζες μεσα κανα φακο και την δουλευες. Εκει φαινονται ολα.
Η flipside πχ ειναι sexy, χωραει πολλα, ερχεται ευκολα μπροστα κ καθεται σαν τραπεζακι αλλα τα λουρακι της μεσης δεν σε πειθει με τιποτα οτι θα αντεξει. Πρεπει να τεσταρεις.

Η τιμης της kata παντως δεν θα μπορουσε να ειναι χαμηλοτερη. Εχει καποια πρωτοεμαφανιζομενα features που μενει να δουμε στην πραξη πως λειτουργουν.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εχει καποια πρωτοεμαφανιζομενα features που μενει να δουμε στην πραξη πως λειτουργουν.

Τα οποία είναι?

3 διαφορετικοι τροποι κρεμασης. Backpack (τα λουρια σταυρωτα μπροστα) αριστερο sling, δεξι sling. Το κυριοτερο την κουβαλας σαν backpack με 2 λουρια σταυρωτα μπροστα και με μια κινηση απελευθερωνεις το ενα απο τα 2 (αναλογα με την διαταξη που εχεις μεσα) και την φερνεις μπροστα αλα sling. Ειναι πρωτη φορα που το βλεπουμε, μενει να δουμε ποσο ευκολο ειναι στην πραξη. Προσπαθει να ενσωματωσει τα καλα 2 κατηγοριων. Ιδωμεν.

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!!

Σήμερα παράγγειλα δύο φωτογραφικές τσάντες από Αμερική.
Την Tamrac model 5588 Expedition 8X και την Kata 3N1-20.
Πιστεύω ότι σε 10 ημέρες θα της έχω και θα γράψω εντυπώσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους . θα ήθελα τα φώτα σας ως πιο έμπειροι.
Μόλις πηρα την Olympus e 520 με 2 φακούς 18 -42 και 40 -150. θέλω τώρα να πάρω μια τσάντα. Βλέπω για μια από τις 2.
ΚΑΤΑ 3Ν1-10
Lowepro Slingshot 100 AW

Από εξοπλισμό δεν έχω κάτι εξτρα. Μόνο την μηχανή τους 2 φακούς και ένα φλας. Θέλω απλά να χωράει τις κάρτες φορτιστές και τα καλώδια. Και να υπάρχει χώρος για πορτοφόλι κινητό και κλειδιά.
Πιστεύω ότι θα με βόλευε αυτού του είδους η τσάντα. Όταν κάνω ταξίδια ρίχνω πολύ περπάτημα
Και πάλι σας ευχαριστώ. Περιμένω την άποψη σας η οποία θα με βοηθήσει πολύ.
Όπως και επίσης κάποιο κατάστημα με καλές τιμές στην Αθήνα.

καλως ηρθες George.

Για πολυ περπατημα οπως λες, καλυτερα θεωρητικα ειναι η kata γιατι σου δινει την επιλογη να την φορας με τα 2 λουρια ως backpack εν αντιθεση με την low που φοριεται μονο ως sling αρα επιβαρυνεται μονο ο ενας ωμος.

Toν ε ξοπλισμο σου τον χωρανε και οι δυο, το design ειναι θεμα προσωπικου γουστου, η ποιοτητα ειναι καλη και στις δυο εταιρειες.

α στην kata μπορει να ενοποιηθει το εσωτερικο της αν αφαιρεσεις τα διαχωριστικα. Στην low ειναι ξεχωριστα τμηματα,

Αυτα...

Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ πολυ.
την kata 3N1-10 την βρηκα απο το ιντερνετ 95 ευρω σε καταστημα στο περιστερι.(ακριβη νωμιζω).
εριξα και μια ματια στ ο amazon και την εχει προσφορα 70 $. δηλαδη αν δεν κανω λαθος 50-60 ευρω και
free shiping.επειδη δεν εχω ξαναπαρει κατι απο το amazon γνωριζει καποιος αν θα πληρωσω κατι παραπανω απο τα χρηματα αυτα?? τελωνειο π.χ??
γιατι αν πληρωσω μονο τα χρηματα αυτα η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη

το amazon.com το ξεχνας (αμερικη). Ψωνιζεις ,αν θες, απο amazon.co.uk χωρις τελωνειο.

Μ' ενδιαφέρει μια φωτογραφική τσάντα National Geographic και συγκεκριμένα η Earth Explorer NG2475.
Μήπως έχει κανείς εμπειρία από τη συγκεκριμένη ή γνωρίζει κάποιο κατάστημα που να την έχει;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μ' ενδιαφέρει μια φωτογραφική τσάντα National Geographic και συγκεκριμένα η Earth Explorer NG2475.
Μήπως έχει κανείς εμπειρία από τη συγκεκριμένη ή γνωρίζει κάποιο κατάστημα που να την έχει;

Λοιπόν...Από το καλοκαίρι είμαι ευτυχής κάτοχος μιας ΝG 5162.(Sorry Τάσο, ήταν έρωτας -bye-)

Εντυπώσεις:Άριστες.Δεν τις έχω βάλει δύσκολα, δεν έχω μπει σε αεροπλάνο, αλλά τις μεταφορικές μου ανάγκες τις ικανοποιεί.Χωρά 3-4 φακούς καθώς και έχει αρκετές τσέπες για μικροπράγματα, προσωπικά αντικείμενα κλπ

Ο λόγος που τη επέλεξα ήταν ότι είχε και ένα διαμέρισμα (στο πάνω μέρος της τσάντας) για διάφορα αντικείμενα σχετικά ή άσχετα με τη φωτογραφία(ένα αδιάβροχο ας πούμε).Δεν ήταν δηλ.μόνο για φωτογραφία.

Θήκες για μπουκάλια και (μικρό) laptop έχει, λουριά για να δέσεις τρίποδο έχει, κρίκους για να κρεμάσεις διάφορα έχει...

Μειονεκτήματα:Δεν είναι πολύ μεγάλο.Ένα μέτριο εξοπλισμό τον χωράει πάντως.
Τα πάντα λειτουργούν με λουριά και κουμπιά παραδοσιακής υφής και τεχνικής(ένας από τους λόγους του έρωτα).Δεν με πειράζει το σφίξε-ξεσφίξε.Ο Βλάσης πχ φαντάζομαι ότι θα την μισούσε...
:ernaehrung004:
Όπως είπα, κάνοντας κάποια πεζοπορία, μπορεί και να αλλάξω γνώμη.Είναι όμως αρκετά ελαφριά,και αρκετά βολική.

Τις έχει ο Γέραμας (Εμμ.Μπενάκη 34) καθώς και υπέροχες billingham...

Το σκεπτικό μου είναι να έχω μαζί μου τα απαραίτητα(τι να το κάνω το laptop στο βουνό; ) και να είμαι όσο το δυνατόν ευέλικτος.Το τρίποδο το έχω συνήθως στο χέρι, μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω τα λουριά...

Τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά, αφού το θέμα είναι άλλο μοντέλο;έλα ντε.

Τέλος πάντων...

Φωτό προσεχώς...