Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εχει διαβάσει/δει κάποιος την συγκεκριμένη τσάντα? Ξεκινάει παράδοση από Μάρτιο απλά μoο φάνηκε ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη άλλα και με σχετικά Normal τιμή.

Last edited:
Μου αρεσει που δεν θες ακριβη τσαντα.

Δεν θες να πας στα 200€ για πολυ γνωστη εταιρεια αλλα στα 150€ σε μια αγνωστης ταυτοτητας εισαι ετοιμος να πεσεις :ROFLMAO:

Μα δεν είπα ότι θα την πάρω, κοιτάζω απλός, και μου φάνηκε πρωτότυπη, και ναι τσάντα πάνω από 100 ευρώ δεν δίνω, εκτός και αν είναι κάτι πραγματικά συγκλονιστικό. Επίσης άγνωστης ταυτότητας η Tarion δεν είναι, είχα τσάντα της παλιότερα και μάλιστα αν δεις στο Amazon οι φωτογραφικές τσάντες τις πουλάνε εξαιρετικά με πολύ καλό VFM....γα μένα η Tarion είναι από τις πρώτες εταιρίες που κοιτάζω για φωτογραφικές τσάντες.

Μου αρεσει που δεν θες ακριβη τσαντα.

Δεν θες να πας στα 200€ για πολυ γνωστη εταιρεια αλλα στα 150€ σε μια αγνωστης ταυτοτητας εισαι ετοιμος να πεσεις :ROFLMAO:
Τα πάντα έχουν την τιμή τους !

Ετσι ειναι .

Το καλο με το αμαζον παντως ειναι σου ερχεται δεν σου αρεσει η ποιοτητα τελικα, το βρισκεις καπως αβολο τελικα και οχι οπως θατοθελες το πακεταρεις το πας κα ιτο αφηνεις χωρις κοστος σε μια dhl και τα λεφτα σου πισω.

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Δεν την έχω, δεν την χρειάζομαι, αλλά φαίνεται πανέμορφη και αυτή τη στιγμή παίζει σε μεγάλη έκπτωση:

Η τιμη καλη ειναι κανα 35αρι συν μεταφορικα κανει απο γερμανικο αμαζον

δες τις κριτικες και εκει ομως

Ναι, φυσικά, όταν αποφασίζω να αγοράσω, πρώτα διαβάζω τις 100άδες κριτικές των amazon, και δη τα σχόλια σε 4άρια και 3άρια.

Το κατάστημα στην Ελλάδα που την δίνει όμως δεν την έχει στοκ, είχα πάρει κάτι από αυτούς παλιότερα και έκαναν 20 - 25 μέρες να μου το φέρουν. Πάντως η τιμή ειναι πολύ χαμηλή, σίγουρα θα έχει αρνητικά αλλά με αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις τίποτα αλλο σε φωτογραφικό backpack.

Screenshot-2022-03-07-at-10.54.51-AM-1-740x794.png
Screenshot-2022-03-07-at-10.54.24-AM-740x612.png

Να και μια προταση απο τις λιγες που ενσωματωνουν και μηχανισμο rolling και ιμαντες πλατης. Απο πολυ σοβαρη εταιρεια βεβαια και στο αναλογο κοστος

Παρόλο που τσάντες ώμου, sling, μικρά τσανάκια κλπ. έχω μπόλικα και τα αλλάζω σχεδόν συνεχώς σαν πουκάμισα…βασική τσάντα πλάτης για ταξίδια, εκδρομές πολλές ημέρες ή ημερήσιες αποδράσεις κλπ. χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν 15 χρόνια μια τσάντα της Kata που με έχει βολέψει πάρα πολύ και με έχει συντροφεύσει όλα αυτά τα χρόνια σε δεκάδες εκδρομές και ταξίδια κυριολεκτικά σε όλο τον πλανήτη.

Ηρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να βρω μια νέα βασική τσάντα πλάτης που να καλύπτει τις ίδιες ή και περισσότερες ανάγκες που μου κάλυπτε η Kata…έριξα πολύ διάβασμα, είδα δεκάδες βίντεο και κυριολεκτικά πρέπει να είδα σχεδόν κάθε διαθέσιμη φωτογραφική τσάντα πλάτης που υπάρχει στην αγορά. Το Budget μου ήταν αυστηρά 100 άντε 110 ευρώ με τίποτα παραπάνω….

Μετά από πολύ ψάξιμο λοιπόν κατέληξα σε μια short list με 3-4 τσάντες. Αλλα με καμία από αυτές δεν ένιωθα ότι είμαι πλήρως ικανοποιημένος….όσες πραγματικά μου άρεσαν ήταν αρκετά πιο ακριβές δυστυχώς. Και ξαφνικά βλέπω στο Amazon.de την Lowepro BP 300 AW στα 98 ευρώ με τα μεταφορικά!! μια τσάντα που πολύ δύσκολα την βρίσκεις κάτω από 130 ευρώ. Ήταν μια από τις τσάντες που μου άρεσαν άλλα λόγω budget την είχα κόψει….ε την χτύπησα στην στιγμή και την έχω εδώ και μερικές μέρες.

Σε πρώτη φάση η τσάντα έχει το μέγεθος που ήθελα, ούτε μπαούλο άλλα ούτε και μικροσκοπική, είναι πολύ όμορφη με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, φυσικά αδιάβροχη αν και παρέχει και έχτρα κάλυμμα για προστασία για ακραίες συνθήκες. Ο πάτος της τσάντας είναι από ανθεκτικό χοντρό υλικό που κρατάει την τσάντα όρθια άλλα και σου δίνει την δυνατότητα να την ακουμπήσεις κυριολεκτικά παντού. Τα φερμουάρ της τσάντας κυριολεκτικά εξαιρετικά με βουτυρένια αίσθηση άλλα και με πολύ καλά κορδονάκια και χερουλάκια για πανεύκολη χρήση.

Το μεγάλο ατού της τσάντας είναι ο μηχανισμός που έχει μέσα που βγαίνει όλος και σου δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσεις τον χώρο σου ακριβώς με τις ανάγκες που θέλεις.
Χοντρικά με τις κατάλληλες προσαρμογές χώρεσα μέσα άνετα την Olympus em10III Με τον Olympus 12-100, 2 μικρούς φακούς ακόμα, το Drone μου με το χειριστήριο Dji Mini 2 και μου μένει και αρκετός χώρος από πάνω για προσωπικά είδη, πορτοφόλια, καμία ζακέτα, φαγητό κλπ…

Η τσάντα ανοίγει και από τις 2 πλευρές και έχεις άμεσα πρόσβαση σε όλο τον εξοπλισμό σου χωρίς να την κατεβάσεις από τον ώμο!

Ένα τεράστιο ατού που έχει η τσάντα και ήταν must για μένα είναι η δυνατότητα να βάλεις 2 ακόμα και 3 παγούρια/μπουκάλια νερό εξωτερικά στην τσάντα….λόγω παιδιών πάντα έχω μαζί μου 2-3 μπουκάλια νερό και ήταν Must να τα έχω στην τσάντα μου με εύκολη πρόσβαση. Η τσάντα λοιπόν αυτή παίρνει ένα παγούρι δεξιά ένα παγούρι αριστερά και μπροστά έχει άλλη μια ελαστική θήκη που χωράει ακόμα ένα ή ότι άλλο θέλεις!!

Αυτές οι ελαστικές εξωτερικές θήκες είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν έχουν σχέση με τις φτηνές διχτυωτές θήκες που βλέπεις σε φτηνές τσάντες. Φυσικά μπορούν να πάρουν μέσα μέχρι και 2 τρίποδα (1 δεξιά ένα αριστερά) ενώ οι ιμάντες και από τις 2 πλευρές που υπάρχουν για να δέσεις τα τρίποδα μπορεί αν θέλει κάποιος να τους χρησιμοποιήσει και για να ασφαλίσει τα φερμουάρ δένοντάς τα μαζί. Εχουν προσέξει κυριολεκτικά τα πάντα!!
Επιπλέον αν ανοίξεις τα πλάγια φερμουάρ μέσα στα φτερά υπάρχουν έχτρα θήκες για ταυτότητες, κάρτα μνήμης, στυλό κλπ.

Επίσης πάνω από το μπροστινό ελαστικό άνοιγμα υπάρχει μια μικρή θήκη με φερμουάρ που είναι μαλακιά μέσα με αφρώδη υλικά για τοποθέτηση κινητού ή και πορτοφολιού. Χωράει άνετα 2 κινητά μεγάλου μεγέθους.

Το πάνω τμήμα της τσάντας έχει το φερμουάρ για τον κυρίως χώρο για προσωπικά αντικείμενα, εκει μέσα βάζεις ότι θες. Από μικρό μπουφάν μέχρι και ολόκληρο γεύμα! Εχει επιπλέον εσωτερικά στο τμήμα αυτό άλλη μια θήκη με φερμουάρ με πιαστράκι για κλειδιά και επιπλέον χώρο για προσωπικά έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτες κλπ.).

Τέλος πίσω έχει τον κλασικό χώρο για tablet/laptop που χωράει μέχρι 15 ίντσες. Ο χώρος αυτός δεν ακουμπάει κάτω στο πάτωμα και έχει μηχανισμό ταλάντωσης για να μην χτυπάει το Laptop όταν ακουμπάς την μηχανή κάτω μειώνοντας όσο τον δυνατών γίνεται τους κραδασμούς!! Μιλάμε για μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια!!

Για την πλάτη δεν έχω να πω κάτι άσχημο, εξαιρετική στήριξη, με τεχνολογία Active Zone για να δροσίζεται η πλάτη σου και εξαιρετικά μαξιλαράκια. Ξεκούραστη σε πολύωρο περπάτημα και πολύ καλό κράτημα. Οι ιμάντες και αυτοί με την σειρά τους εξαιρετικοί με δεσίματα για όποιον τα χρειάζεται χαμηλά άλλα και ψηλά στο στήθος. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που έχουν οι ιμάντες είναι ότι έχουν πάνω τους διχτάκια που χωράνε μέσα από καπάκια φακών έως κινητά για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Εξαιρετικό σαν σκέψη, σαν υλοποίηση και σαν χρήση και απορώ πως και δεν το έχουν άλλες τσάντες!!

Συνολικά η τσάντα αυτή κάνει τικ σε όλα κυριολεκτικά τα κουτάκια που είχα σαν προϋπόθεση για την ιδανική τσάντα που έψαχνα. Καλύπτει και με το παραπάνω μάλιστα τις ανάγκες μου και ελπίζω να με συντροφεύει και να αντέξει τα ίδια και γιατί όχι περισσότερα χρόνια από την Kata που αντικαθιστά.

Αν θα έπρεπε να γκρινιάξω για κάτι είναι ότι θα ήθελα μια κρυφή θήκη πίσω στην πλάτη για πορτοφόλι κλπ. όπως έχω δει να έχουν κάποιες τσάντες της Vanguard. Και ότι θα ήθελα στο τμήμα του Laptop Να είχε εσωτερικά διαχωριστικό για Tablet/Laptop Και να μην είναι κολλητά όταν τα βάζεις μέσα.

Τέλος θα έλεγα ότι ενώ έφαγα πολλές ώρες σε ψάξιμο μάλλον έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες μου άλλα και τα λεφτά που διέθεσα.

IMG_20220309_164202.jpgIMG_20220309_164227.jpgIMG_20220309_164232.jpgIMG_20220309_164238.jpgIMG_20220309_164310.jpgIMG_20220309_164402.jpg

Last edited:
Καλησπέρα παιδια
Μιας και θυμήθηκα πάλι τα νιάτα μου είπα να παρω στις διακοπές μαζι μου την αρχαια DSLR μου μαζί με 1-2 φακούς ( Nikon D3100, Sigma 17-70 & ενα σταθερό nikkor 35άρη). Υπαρχει καποια πρόταση για μικρή σχετικά τσάντα ώμου που να τα βολεύει ολα αυτά (+ κάρτες μνήμης φορτιστή ) ; Εχω μια LowePro αλλά ειναι μεγάλη και θελω να κινούμαι άνετα οπότε ψάχνω κάτι πιο διακριτικό και εύκολα μεταφέρσιμο...

Αγορά από Ελλάδα ή Ευρώπη από τα γνωστά καταστήματα που αναφέρουμε κατά καιρούς . Θα πρέπει να την έχω μέχρι τις 10 Αυγούστου το αργότερο. Μεχρι 50 Ευρώ θα έλεγα.

Μιας και δεν μπορούσα να βρώ κατι "σοβαρό" υπό την πίεση του χρόνου τελικά παρήγειλα την παρακάτω απλή και φτηνή τσαντούλα από Photoagora μεσω Skroutz. Λογικά θα την εχω αύριο ( Εχω Skroutz Locker κυριολεκτικά στα πόδια μου)

Case Logic

Για το τρέχον setup νομιζω οτι θα βολέψει . Οταν αλλαχτεί το σώμα θα δούμε....