Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Όλα τα μεσαία back packs χωρούν εύκολα τον εξοπλισμό σου.

Για να καταλάβεις η Lowe Computrekker μάλλον χωρά τα διπλά. Συγκεκεριμένα χωρά 2 σώματα με φορεμένους φακούς και δέχεται άλλους 8-10 φακούς γύρω γύρω και τα δυο φλας στη μπροστινή θήκη κι ένα 15άρι λάπτοπ στην πίσω θήκη. Άρα πρέπει να κατεβείς σε μέγεθος.

Δες πολύ προσεκτικά το http://www.cambags.com/

Καλησπερα

Υπαρχει καποια τσαντα (να το πω "σακιδιο" ισως) το οποιο να χωραει μια canon 40D + τον 17-85, η οποια να ειναι πλατης, ΑΛΛΑ να ειναι απο τετοιο υλικο που σε περιπτωση που πεσω κατω με την πλατη να την γλυτωσει η μηχανη ?

Δεν ξερω αν σας εδωσα να καταλαβετε τι θελω ακριβως...

Εάν συμπιεστεί η τσάντα μεταξύ του εδάφους και του σώματός σου που θα πέφτει, δεν μπορώ να φανταστώ τι κατασκευής θα πρέπει να είναι για να τη γλυτώσει ο εξοπλισμός σου, αλλά και να μην τραυματιστείς κι εσύ.

Yπαρχουν καποιες που ειναι απο σκληρο πλαστικο, εχω δει αλλα δεν μπορω να τις εντοπισω. Χωρια που δεν ξερω αν "κανουν" για φωτ. μηχανες.
Δεν χρειαζομαι μεγαλη, απλα να χωραει την μηχανη + τον συγκεκριμενο φακο.

Επειδή ειμαι ετοιμος να κλείσω την Lowepro Slingshot 200 AW (σε πολύ καλή τιμή)

http://products.lowepro.com/product/SlingShot-200-AW,2035,4.htm

ήθελα να ρωτήσω εαν η εν λογω τσάντα μπορει να χωρέσει

την D90 με εναν ας πουμε 17-70 ή 18-105
εναν φωτεινό 2.8 τηλεφακο (70-200)
2-3 ακομα φακους + 1 φλας
καρτες μνημης, φιλτρα, blower, κλπ...

(δεν εχω ολα τα παραπάνω ακόμα αλλά θελω μια τσαντα που να με καλύψει για 1-2 χρονια)

Last edited:
Γιώργο, απ' όσο τη βλέπω απ´τη φωτογραφία στο site, με τον 70-200 φορεμένο πρέπει να χωράει ακόμα 3 φακούς και ένα φλας (στο κάτω μέρος της).
Και φαντάζομαι θα στριμωχτούν και τα υπόλοιπα. Είναι λίγο οριακά όμως νομίζω.

Ο μόνος μου προβληματισμος ειναι μήπως η τσάντα αποδειχτεί οριακά επαρκης και σε λιγο καιρό αρχίσω να ψάχνομαι για την Slingshot 300 ή την Computrekker AW (τεράστιες και οι 2)

Καλησπέρα ,
Geoha αν μένεις Αθήνα έχω την τσάντα και ίσως θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και να την δείς από κοντά .
Εμένα πάντως με έχει βολέψει με την Canon 40D και Sonnar 200 2.8 φορεμένο
Sigma 15-30 , Τamron 17-50 2.8 , Jupiter 37AM , Mir 1b στο κουτί του και HELIOS 44-2 . Ο Sonnar και ο Sigma είναι αρκετά μεγάλοι φακοί και η μηχανή φοράει grip . Στην επάνω εξωτερική θέση νομίζω ότι θα χωρέσει φλάς ( δεν έχω φλάς και δεν ξέρω διαστάσεις ακριβώς ) μαζί με φορτιστές καλώδια και καμιά μνήμη και μπροστά ψιλοπράγματα κάποιο φίλτρο πχ .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

τι, δλδ? Οι Νίκον φαλλοί είναι μεγαλύτεροι? :BDGBGDB55:

και επιτηδες αμα ηθελα να το γραψω δεν θα το σκεφτομουν:))
Eλπιζω να μην φαω κανα ban για αυτο!:)

Ο μόνος μου προβληματισμος ειναι μήπως η τσάντα αποδειχτεί οριακά επαρκης και σε λιγο καιρό αρχίσω να ψάχνομαι για την Slingshot 300 ή την Computrekker AW (τεράστιες και οι 2)

Τη δεύτερη την έχω εγώ. Χωράει παπάδες και το laptop μαζί. Αλλά όταν την γεμίσεις δεν είναι να την πάρεις στην πλάτη και να βγεις βόλτα. Σε σκοτώνει. Γίνεται πολύ βαριά και κουραστική. Τη χρησιμοποιώ όταν πάω ταξίδι για να τα πάρω όλα μαζί και όταν βγω έξω και πάρω τη μηχανή μαζί έχω και μιά Kata DC-445 για να πάρω μαζί ότι θα χρειαστώ για την περίσταση.

Καλησπέρα ,
Geoha αν μένεις Αθήνα έχω την τσάντα και ίσως θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και να την δείς από κοντά .
Εμένα πάντως με έχει βολέψει με την Canon 40D και Sonnar 200 2.8 φορεμένο
Sigma 15-30 , Τamron 17-50 2.8 , Jupiter 37AM , Mir 1b στο κουτί του και HELIOS 44-2 . Ο Sonnar και ο Sigma είναι αρκετά μεγάλοι φακοί και η μηχανή φοράει grip . Στην επάνω εξωτερική θέση νομίζω ότι θα χωρέσει φλάς ( δεν έχω φλάς και δεν ξέρω διαστάσεις ακριβώς ) μαζί με φορτιστές καλώδια και καμιά μνήμη και μπροστά ψιλοπράγματα κάποιο φίλτρο πχ .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Eυχαριστώ Παναγιώτη :grinning-smiley-043
Θα σου πώ εαν ειναι.. Ετσι και αλλιως τις ημέρες αυτες θα βολτάρω στο κεντρο στα γνωστά καταστήματα για να δώ 1-2 φακουδάκια που θελω οπότε θα δώ απο κοντά τις τσάντες αυτές (και αναλογα με την τιμή θα την παρω ειτε από εδώ ειτε από το ebay οπου εχω βρει 2-3 καλές περιπτώσεις)

Η Computrekker χωρά δυο σώματα (το ένα με τηλεφακό και το άλλο με νορμάλ) και 10-12 φακούς (σταθερούς) ή 4-5 ζουμ κι ένα φλας και ένα ακόμα κάρο πράγματα στη μπροστινή θήκη. Θα τα πάρεις;

Τη δεύτερη την έχω εγώ. Χωράει παπάδες και το laptop μαζί. Αλλά όταν την γεμίσεις δεν είναι να την πάρεις στην πλάτη και να βγεις βόλτα. Σε σκοτώνει. Γίνεται πολύ βαριά και κουραστική. Τη χρησιμοποιώ όταν πάω ταξίδι για να τα πάρω όλα μαζί και όταν βγω έξω και πάρω τη μηχανή μαζί έχω και μιά Kata DC-445 για να πάρω μαζί ότι θα χρειαστώ για την περίσταση.

Τα κουβαλάς όλα για 2-4 ώρες φθάνει να έχεις ρυθμίσει καλά (πραγματικά καλά) τη ζώνη (να μη παίρνει μπροστά και να μη σε τραβά πίσω).

Να κανονίσουμε Βλάση να βγούμε για περπάτημα με φουλ εξοπλισμό, εγώ με τη Vertex 200AW κι εσύ με την Computrekker, να δούμε πόσο θα αντέξουμε. Όσο καλά και να έχεις ρυθμίσει τη μέση, 12 κιλά μέσα στο νερο είναι αυτά... οκ, την κάνω τη γυμναστική μου τελευταία, αλλά πάλι δεν είναι λίγα.

Να κανονίσουμε Βλάση να βγούμε για περπάτημα με φουλ εξοπλισμό, εγώ με τη Vertex 200AW κι εσύ με την Computrekker, να δούμε πόσο θα αντέξουμε. Όσο καλά και να έχεις ρυθμίσει τη μέση, 12 κιλά μέσα στο νερο είναι αυτά... οκ, την κάνω τη γυμναστική μου τελευταία, αλλά πάλι δεν είναι λίγα.

Τα έχω κουβαλήσει και μάλιστα με βροχή. Επίσης τα 9 κιλά, δηλ. ΗΥ με τροφοδοτικό και τη μηχανή με τους 3 ζουμ και μερικά τσιμπράγκαλα επίσης τους κουβαλώ συχνά και επί αρκετή ώρα.

Η Computrekker χωρά δυο σώματα (το ένα με τηλεφακό και το άλλο με νορμάλ) και 10-12 φακούς (σταθερούς) ή 4-5 ζουμ κι ένα φλας και ένα ακόμα κάρο πράγματα στη μπροστινή θήκη. Θα τα πάρεις;

Χλωμό.. Εκλεισα την Slingshot 200AW από Γερμανια στα 45 Ευρώ (καινουργια) και την περιμενω.. Μια χαρά θα με βολέψει (ελπιζω..)