Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχει να προτείνει κάποιος θήκη για em10 ii με τον 12-50?
Θελω να είναι όσο πιο μαζεμένη γίνεται.
Είχα παλιά μια usa gear neoprene και θέλω να πάω να δω αν χωράει
Και manfrotto pouch m επίσης να δοκιμασω αν χωραει

Χαιρετώ κι εγώ το φόρουμ. Δεν είμαι φωτογράφος ούτε ερασιτεχνικά, αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Βρήκα μεταχειρησμένη μια em10 ii με το φακό 14-42 αν δεν κάνω λάθος. Θα ήθελα μια τσάντα που να χωρά τα κανονικά καθημερινά μου πράγματα, λαπτοπ, κινητό, powerbank, φορτιστές και τη μηχανή στη θήκη της, σκέφτομαι αυτή: OM‑D Wrapping Case (εκτός κι αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετ). Σκέφτομαι την asus rog xranger ή την peakdesign everyday backpack. Θα ήθελα τις απόψεις και τις όπιες αντιπροτάσεις σας. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση θα ήθελα. Αγόρασα μια Vanguard Alta rise 43 και επειδή πρόκειται να ταξιδέψω με αεροπλάνο θα ήθελα εαν κάποιος έχει εμπειρία με παρόμοιες διαστάσεις εαν μπορώ να την πάρω μέσα στο αεροπλάνο μιας και αυτό που αναφέρουν οι εταιρείες είναι ότι μπορώ να πάρω μαζί μου μια χειραποσκευή (η βαλίτσα που θα έχω) και μια τσάντα ή ένα backpack μεσαιων διαστάσεων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εξαρτάται από την εταιρία που θα ταξιδέψεις ποσο το ψάχνει, αν είναι εσωτερική πτήση, τον τύπο αεροπλάνου κλπ. η δεύτερη τσάντα εκτός της χειραποσκευής βαλίτσας είναι η λεγόμενη προσωπική και θεωρητικά είναι ένας χαρτοφύλακες ή μια μικρή γυναικεία τσάντα. Σε πρόσφατο ταξίδι μου όμως με Aigian στην Μόσχα είδα τέρατα να κουβαλούν και ως πρώτη βαλίτσα καμπίνας και ως προσωπική τσάντα.
Η 43 που πήρες είναι μαζεμένη αρκετά και στενή , χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου πιστευω θα περάσει ειδικά αν εχεις μικρή χειραποσκευή βαλίτσα. Όταν περνάς έλεγχο χειραποσκευών κανεις δεν κοίτα αν έχει μια ή δυο μεγάλες τσάντες. Μόνο όταν πας να δώσεις έξτρα βαλίτσες εκτός καμπίνας σε ψιλόελέγχει η εταιρία τι άλλο εχεις.
Ετσι πολλοι περνουν όπως σου είπα μεγαλύτερες βαλίτσες από αυτά που αναγράφονται στα site των εταιριών.

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα. Ήθελα μια τσάντα που να περνάει στα αεροπλάνα και ελπίζω να το πέτυχα. Συν να έχει κάποιες θήκες επιπλέον για νερό, κάποια πραγματάκια παραπάνω και εννοείται όλο τον εξοπλισμό, (κάνα δύο φακούς, σώμα, ένα μικρό τριποδάκι, φιλτρα κτλ). Γιατί είχα μια μικρή ώμου μόνο για την κάμερα και δεν με βολεψε καθόλου σε ταξίδι που έφευγα από το πρωί γυρνουσα το βράδυ με πολύ περπάτημα και η τσάντα με ενοχλούσε αρκετά μετά από κάποιο διάστημα στον λαιμό. Συν το ότι ένας φίλος που είχε μια sling shot αρκετά μικρότερη από αυτή που είχα εγώ την ζήλεψα πολύ.
Υ. Γ. Πρώτη εμπειρία από το amazon απίστευτα καλή ::)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσωπικά μόλις ταξιδεψα εξωτερικό με μια αρκετά γεμάτη χειραποσκευη και μια φώτο τσάντα ώμου με 2 θήκες για φακό, κάτι έξτρα θήκες και μία για το κυρίως σώμα (d7500 για να έχεις εικόνα), και δεν μου είπε κανείς και τίποτα. Και είναι η 3η φορά που δεν έχω θέμα με τον συνδυασμό.

Καλησπέρα,

Έχω την τσάντα του παρακάτω link:

https://www.skroutz.gr/s/7350075/Culmann-MADRID-Maxima-330-Core-Black.html

Θα ήθελα κάτι σε παρόμοιο στυλ για την Sony a7 ( θα κουβαλάω επιπλέον φλας , gorillapod, 1-2 φακούς ,φίλτρα, φορτιστή και μπαταρίες ). Απλά θα ήθελα κάτι με φερμουάρ ώστε να μην μπαίνει σκόνη μέσα στην τσάντα και κυρίως να είναι η τσάντα πιο άνετη στον ώμο. Η cullmann από ένα χρονικό σημείο και μετά με ζορίζει. Οποιαδήποτε πρόταση σε ανάλογη τιμή είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.

ψαχνω για μια μικρη και οικονομικη τσαντα , σαν κι αυτη εδω... http://www.1901fotografi.co.uk/shop/the-1901-photographers-rffotobag

Υπαρχει τιποτα σε amazon - ebay πιο οικονομικη σ αυτο ακριβως το στυλ ?

_3150128.jpg

_IGP5907-2.jpg

Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα για τσάντα ώμου που να χωράει 15άρι λαπτοπ; Προς το παρόν υποψήφιες για αγορά είναι οι Spectral 15 και Retrospective 30 v2.0 της Think Tank.

ψαχνω για μια μικρη και οικονομικη τσαντα , σαν κι αυτη εδω... http://www.1901fotografi.co.uk/shop/the-1901-photographers-rffotobag

https://static1.squarespace.com/sta...bd738/1447499967732/_3150128.jpg?format=2500w

https://static1.squarespace.com/sta...2a8/1447499968237/_IGP5907-2.jpg?format=2500w

Canon SB100
στα 30 ευρώ από Ελλάδα

91BYdvhK8zL._SL1500_.jpg

_3150128.jpg

_IGP5907-2.jpg
Σε μια τέτοια τσάντα η μηχανή πρέπει να είναι χωρίς φακό η με έναν πανκεικ. Θα σε βολευε και τέτοιο? Θέλω να πάρω και εγώ μια τσάντα τέτοιου στυλ, μάλλον δερμάτινη, αλλά θα προτιμούσα να χωράει την μηχανή μαζί με ένα φακό (την em1 με τον 12-40pro στην περίπτωση μου)

Ωραίος, θενξ. Όπως πάντα στις τσάντες, η τελική απόφαση έχει να κάνει με το πόσο σκοπεύεις να την τιγκάρεις :afro: Και εκεί η Retrospective νομίζω ότι υπερτερεί.

είναι η καθημερινή μου τσαντα παντού, μηχανακι, υπηρεσίες , εργοτάξιο κλπ. με διαφορά ότι εχω παρει την ψηλή Retrospective 20 για να μπορώ να βάλω και μηχανή με τηλεφακό φορεμένο αν χρειαστεί., ο μπεζ καμβας ειναι λίγο βαρυς αλλα πολυ μαλακός, αδιάβροχος και εχει αρκετες θηκες. Συνήθως εχω μεσα Ipad pro, penf και 2-3 φακους συν ένα σωρό αλλα τσιμπραγκαλα. Αν θέλω την τιγκαρω , αν θέλω την έχω πιο light. Tην εχω ξεσκίσει και είναι σκυλί και σχετικά άνεη στον ωμο.

YΣ η 30 που θελεις είναι πιο κοντή και μακριά, εχει πολύ χώρο και αν την τιγκαρεις θα βαρύνει πολύ να το ξέρεις. Δεν έχει σχέση με τις φωτό που βλέπω να μπήκαν απο τον Γιάννη. Εκείνα έχουν αντίστοιχα σε μέγεθος τα μοντέλα Retrospective 5-10.

εχω κι εγω τη retrospective 20 , χωραει τα παντα, αλλα ειναι μεγαλη.
Θελω μια μικρη για την Fuji xpro μ εναν μικρο φακο, κι εναν ακομα.

γι αυτο ψαχνω κατι μικρο, αλλα και οικονομικο.

Οι Retrospective 5-10 ειναι ιδανικες, αλλα ακριβες για μενα αυτη τη περιοδο.

εχω κι εγω τη retrospective 20 , χωραει τα παντα, αλλα ειναι μεγαλη.
Θελω μια μικρη για την Fuji xpro μ εναν μικρο φακο, κι εναν ακομα.

γι αυτο ψαχνω κατι μικρο, αλλα και οικονομικο.

Οι Retrospective 5-10 ειναι ιδανικες, αλλα ακριβες για μενα αυτη τη περιοδο.

Οι Retrospective είναι τρομερές, ποιοτικές και πανέμορφες, άλλα δυστυχώς ακριβές, φτάνουν το κόστος ενός φακού, ακόμα και η 5 ξεκινάει πάνω από 150 ευρώ.

είναι η καθημερινή μου τσαντα παντού, μηχανακι, υπηρεσίες , εργοτάξιο κλπ. με διαφορά ότι εχω παρει την ψηλή Retrospective 20 για να μπορώ να βάλω και μηχανή με τηλεφακό φορεμένο αν χρειαστεί., ο μπεζ καμβας ειναι λίγο βαρυς αλλα πολυ μαλακός, αδιάβροχος και εχει αρκετες θηκες. Συνήθως εχω μεσα Ipad pro, penf και 2-3 φακους συν ένα σωρό αλλα τσιμπραγκαλα. Αν θέλω την τιγκαρω , αν θέλω την έχω πιο light. Tην εχω ξεσκίσει και είναι σκυλί και σχετικά άνεη στον ωμο.

YΣ η 30 που θελεις είναι πιο κοντή και μακριά, εχει πολύ χώρο και αν την τιγκαρεις θα βαρύνει πολύ να το ξέρεις. Δεν έχει σχέση με τις φωτό που βλέπω να μπήκαν απο τον Γιάννη. Εκείνα έχουν αντίστοιχα σε μέγεθος τα μοντέλα Retrospective 5-10.

Χαχα, το ξέρω Κώστα, ξέρω και από ποιον την πήρες :ernaehrung004: Χαίρομαι που σε βόλεψε τελικά!

Είχα την 5 και την 20 και τώρα την 7, έχω καλή εικόνα της σειράς :ernaehrung004: