Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

η Tenba έχει το πλεονέκτημα του φερμουάρ στο καπάκι της τσάντας για γρήγορη πρόσβαση χωρίς άνοιξε-κλείσε

προσωπικά δε νομίζω να ξαναγοράσω τσάντα χωρίς αυτό....

Όντως, πολύ πρακτικό.
Την ευκολία αυτή προσφέρει και η Manfrotto που πρότεινα στο προηγούμενό μου ποστ.
Μικρή διαφορά στην τιμή όμως με την Tenba, οπότε την Tenba θα επέλεγα στην κατηγορία των 100 .

Canon SB100
στα 30 ευρώ από Ελλάδα

91BYdvhK8zL._SL1500_.jpg

Μολις σήμερα την παρέλαβα.
Μια χαρά για την em10 ii + zoom & 1 ακόμα φακό με το πουγκί του στον κυρίως χώρο.
Στο εσωτερικό τσεπάκι καρτες/μπαταρίες κτλ.
Έχει και μια εξωτερική τσεπουλα πίσω που ασφαλίζει με velcro για καλώδια κτλ flat αντικείμενα.
Θα δείξει στην βόλτα την αξία της...

μετά απο λίγο ψάξιμο, νεο σπιτάκι για την EM-1

Χωράει ανετα την em1 με τον 10-40pro/ 40-150pro στο πίσω μέρος (πες το και αντικλεπτική προστασία),
τριποδάκι στα πλάγια, θήκη μπροστά για φίλτρα ,κινητά κτλ και περισσεύει αρκετός χώρος στο πάνω μέρος για προσωπικά αντικείμενα.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευή, με όμορφο adventureάδικο look και αρκετά μαζεμένο σε διαστάσεις.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πόσο άνετα κάθεται στην πλάτη.

Benro incognito B200

DxO.PhotoLab_2018-10-28_20-08-43.png
DxO.PhotoLab_2018-10-28_20-09-23.png

DxO.PhotoLab_2018-10-28_20-10-01.png

ξέρει κανείς αν υπάρχει πουθενά στην Αθήνα, thinktank mirrorless mover 20 ή 25 ;
δεν μπόρεσα να βρω στο ίντερνετ

εναλλακτική πρόταση στα μεγέθη αυτά ευπρόσδεκτη
(δηλαδή δεν θέλω μεγάλο βάθος ούτε μεγάλο πλάτος, να παίρνει από 1 σώμα fuji x-t100 και 2-3 μέτριους ζουμ φακούς, έως και 2ο σώμα με αυτούς τους φακούς)

Παιδιά καλημέρα.

Ψάχνω για backpack που να χωράει μια μικρή panasonic mirrorless gx7 ή κάτι ανάλογου μεγέθους μαζί με 2-3 prime φακούς + laptop 15,6" + χώρο για ρούχα κ.τ.λ.
Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει το πολύ σε 20 μέρες και το κόστος να μην περνά (ιδανικά) τα 80 -100 .
Με μια γρήγορη ματιά είδα την Lowepro Fastpack BP 250 AW II.
Τη Lowepro την έχω σε εκτίμηση από προηγούμενη αγορά απλά ψάχνω κάτι μεγαλύτερο από την 16L hatchback που έχω.
Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτό το εύρος τιμής;

Ευχαριστώ.

Παιδιά καλημέρα.

Ψάχνω για backpack που να χωράει μια μικρή panasonic mirrorless gx7 ή κάτι ανάλογου μεγέθους μαζί με 2-3 prime φακούς + laptop 15,6" + χώρο για ρούχα κ.τ.λ.
Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει το πολύ σε 20 μέρες και το κόστος να μην περνά (ιδανικά) τα 80 -100 .
Με μια γρήγορη ματιά είδα την Lowepro Fastpack BP 250 AW II.
Τη Lowepro την έχω σε εκτίμηση από προηγούμενη αγορά απλά ψάχνω κάτι μεγαλύτερο από την 16L hatchback που έχω.
Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτό το εύρος τιμής;

Ευχαριστώ.

το πρόβλημα είναι το μέγεθος του laptop όχι τα σχετικά της μηχανής. Γνώμη μου να δεις τη Ridgeline 250

H άλλη λύση είναι να δεις τη https://www.skroutz.gr/s/7863588/HP-Odyssey-Backpack-15-6.html κορυφαία τσάντα για λάπτοπ 15άρι σε γελοία τιμή και να βάλεις μέσα τρια διαχωριστικά ώστε να προστατεύεται ο εξοπλισμός σου. Θα σου κοστίσει συνολικά 25 ευρώ με παραλαβή από το όποιο κατάστημα. Ετοιμοπαράδοτη.

Όντως το laptop είναι το θέμα, καθώς και ο χώρος για ρούχα κ.τ.λ.

Η μηχανή είναι μικρή (όπως και οι φακοί) και ίσως τελικά να βολεύει να πάρω τσάντα για λάπτοπ και να πάρω μαζί μου τη μηχανή στο πουγκί που είχε η μικρή Lowepro Hatchback 16AW.
Για να βολέψει όμως αυτό, πρέπει να έχει ξεχωριστό, μικρό διαμέρισμα που να χωράει μόνο του αυτό.
Νομίζω πως η παραπάνω πρόταση έχει extra θήκη πάνω που μάλλον είναι ίσα-ίσα.
Αν είναι έτσι, μάλλον θα βολευτώ φτηνά!

Ευχαριστώ.

Καλησπερα,

εχετε μηπως καποια προταση για τσαντα ωμου οσο πιο μικρη γινεται, μαλλον μαυρη η' καπως να περναει απαρατηρητη για φωτογραφικη τσαντα, που να χωραει Canon 60d με φακο canon 24/105 και Tokina 11-16 f/2.8 και καπου στα 100e ? και θα μου πειτε "τιποτ'αλλο θες "??:music-smiley-005:

απο λοιπα πραγματα, δεν χρειαζομαι θηκη για laptop, ipad παρα μονο για πορτοφολι, κινητο...

Κοιταξα την Tenba MESSENGER DNA 8 αλλα μαλλον δεν χωρανε τα συμπραγκαλα οποτε σε συγκριση με την DNA 10 βρισκω την Manfrotto MANHATTAN Speedy 10 Messenger λιγο πιο φθηνη και ευρυχωρη.. ειναι εξισου καλη ομως??

θα σου πρότεινα να πάρεις μια κανονική τσάντα ώμου, όσο το δυνατόν πιο καλή και να παραγγείλεις από το υπερπέραν τις θήκες για τη μηχανή και τους φακούς σου. ΚΙ εγώ έχω το ίδιο πράγμα. Έχει σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα. Όταν δεν θα έχεις μαζί σου τα φωτογραφικά, απλώς τα αφαιρείς όλα μαζί. Δες https://www.aliexpress.com/wholesal...3&initiative_id=SB_20190303002911&needQuery=n

θα σας πρότεινα να διαβάσετε το άρθρο του Tom Hogan The One-Bag Photographic World Traveler για το πώς με ένα εξελιγμένο backpack μπορείς χωρίς να σου σπάσει η μέση ή η πλάτη να γυρίζεις τον κόσμο και να φωτογραφίζεις. http://bythom.com/photographic-travel/the-one-bag-photographic.html αρχικά δεν κατάλαβα το πόσο καλά οργανωμένο είναι το άρθρο, και πόσο καλές οι προτάσεις. Όμως κι εγώ επειδή ταξιδεύω συχνά, βλέπω ότι με τις προτάσεις του και με μια sony rx 100 6 ή μια sony 6400 16-70+10-18 ή μια panasonic gx80 12-35+35-100 2.8 μπορείς να κάνεις θαύματα. ΗΥ το Ipad pro 11 ή το Macbook 12.

Μάλιστα προτείνει δυο backpack το ένα είναι το https://www.amazon.com/Cotopaxi-All...fe2ff23963d7578973988daa0096aa&language=en_US και το άλλο https://www.amazon.com/dp/B01N9HTTP...a78e1540ab0c574301dc475b60de7a&language=en_US .

Σκεφτείτε το . Δεν είναι για τσίπηδες αλλά γι αυτά που λέει έχει δίκιο.

Παρέλαβα μια καινούρια τσάντα Holster για την ΕΜ1 +40-150 2.8 καθώς διαπίστωσα ότι δεν αρέσει στον κόσμο να με βλέπει να κουβαλώ στο χέρι το συνδυασμό (αλλά δεν έχει πρόβλημα όταν τον χρησιμοποιώ).

Έτσι έψαξα στο aliexpress και βρήκα μια https://www.aliexpress.com/item/Tri...687.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dEpcEpF η οποία δείχνει καλής ποιότητας και έχει τιμή 15 ευρώ (ohh yes!!!). H τσάντα ήρθε σήμερα 20 ημέρες μετά την παραγγελία Not bad at all. Μπαίνει στη μέση, αλλά είναι βαριά. Βέβαια το να έχεις σε θέση μάχης μια μηχανή με έναν τηλεφακό ζουμ 2.8 και τα δυο χέρια ελεύθερα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η μηχανή χωρά τη μηχανή με τον 40-150 2.8 φορεμένο και το Hood επίσης στη θέση του κι όχι ανεστραμένο. Μπροστά ανοίγει και έχει μια θήκη διχτάκι που μπορώ να βάλω την panasonic gm7 με τον 12-32. Στις γύρω θήκες δυο primes και τον φορτιστή. Και κάρτες.... Αύριο θα δοκιμάσω αν χωρά η ΝΙΚΟΝ με τον 80-200 2.8 φορεμένο (χωρίς το Hood) και κάτι μου λέει ότι θα τα καταδφέρω.

Θα προτιμούσα να μην έλεγε πάνω ΝΙΚΟΝ και το εσωτερικό να ήταν κίτρινο. Για 15 ευρώ it is a steal.

Recommended!!

P1050707.JPG

Attachments

• P1050708.JPG
    P1050708.JPG
    138.5 KB · Views: 168
  • IMG_20190329_125956.jpg
    IMG_20190329_125956.jpg
    98.7 KB · Views: 169
Re: Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Ποιά θήκη μεταφοράς είναι καλή επιλογή για μια Sony RX100 IV σήμερα που μιλάμε; Είναι για φίλο και επειδή εμπιστεύομαι τις επιλογές της κοινότητας, είπα αντί να ψάχνω να ρωτήσω κατ' ευθείαν εδώ πρώτα. Αν μου δίνατε 2-3 εναλλακτικές προς εξέταση θα ήταν το ιδανικό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.