Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ψαχνω τσαντουλα φθηνη (δεν ειμαι ουτε καν ερασιτεχνης) να χωραει την A6500 τον 18-105 f4 και τον Sigma 16mm 1.4 ισως και το Godox TT685s

θελω κατι μικρο να το κουβαλαω ευκολα.

Αν είσαι Αθήνα δεν πετάγεσαι μέχρι το Μοναστηράκι?? Εχω ψωνίσει ουκ ολίγες φορές από εκει τσάντα για μηχανές, οικονομικές τιμές και τίμια ποιότητα, θα την δοκιμάσεις κιόλας και θα δεις άμεσα τι χωράει και αν είναι την αγοράζεις....από εκει και πέρα υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες λύσεις στην αγορά ανάλογα το γούστο σου, τις ανάγκες σου και το πορτοφόλι σου....από κινέζικες προτάσεις έως προτάσεις της birmingham.....περίπου πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις???

Π.χ. από Ελλάδα κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει?
https://www.skroutz.gr/s/7351815/Cullmann-PANAMA-Maxima-200-Black.html

Εγώ έχω πάρει την matin balade 200 και είναι άψογη για τα γούστα μου. Ίσως και η 300 να ήταν ένα τακ ποιο άνετη. Χωράει πράγματα όμως..

Χαζεύοντας το πρωί σε ένα κατάστημα Πλαισίου χτύπησα την παρακάτω μικρή τσαντούλα που από όσο κατάλαβα την φέρνει μόνο το Πλαίσιο με δικό του Brand. Είναι όμορφη, μικρούλα, ωραία υφή και ποιότητα υφάσματος, χωράει μέσα άνετα μια mirrorless (ακόμα και μεγάλη π.χ. Fuji X-T3 / Sony A7) και 1-2 φακούς. Εχει 1 διαχωριστικό για τον κύριο χώρο αποθήκευσης. Έχει μπόλικες έχτρα θήκες γύρω γύρω (5 συνολικά) για αξεσουάρ (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, κάρτες μνήμης, μπαταρίας κλπ.) Ο ιμάντας ώμου βολικός με μαξιλαράκι για άνεση και όλα τα πιαστράκια μεταλλικά με καλή κατασκευή. Κερασάκι στην τούρτα ότι έχει κρυφή θήκη με πλαστικό προστατευτικό για βροχή, ωραία πινελιά!!
Για 17 ευρώ που κάνει νομίζω τα αξίζει τα χρήματα της, έχοντας πάρει κυριολεκτικά δεκάδες τσάντες όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα VFM που έχω ψωνίσει, ρίξτε της μια ματιά!!

https://www.plaisio.gr/fotografia-v...hiki-Psifiakis-Mixanis-Explorer-I-DC21915.htm

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Νίκο το εσωτερικό είναι μαλακό? , υπάρχει περίπτωση με την τριβή να χάσει χρωμα η μηχανή? Με 3 ευρώ παραπάνω έπερνες την ΙΙ που βάζεις και δεύτερο φακό ή φλας , σου φάνηκε πολύ μεγαλύτερη ήδη την πρόσεξες ?

Έχω εδώ και πολλά χρόνια μια αναλογη της ΚΑΤΑ που έχω μέσα ΕΜ1.2 , 2-3 φακούς και φλας FL600, σε ταξίδια που θα πάρω σακίδιο μαζί την βουτάω και την χώνω όπως είναι στο πάνω μέρος του σακιδίου που χωράει ακριβώς και από κάτω μπαίνει δεύτερο σώμα και οι υπολοιποι φακοί.

Η τσάντα της KATA έχει κίτρινη εσωτερικη επένδυση για να ξεχωρίζεις εύκολα οτι εχεις μέσα αλλά το υλικό της είναι λίγο σκληρό και την παλιά μου ΕΜ1 την είχε πατινάρει (μιας και η βαφή της δεν ήταν και οτι καλυτερο). Ως ιμάντα αφαιρω πάντα αυτόν της τσάντας και βάζω τον αντίστοιχο Slide της Peak design για να μπορώ να τον εναλλάσσω με τον μικρότερο Lease που φορώ στην μηχανή και είναι μέσα στη τσάντα,

Θα πάω να ρίξω μια ματιά στις συγκεκριμένες του Πλαισίου μήπως και με βολεύουν και είναι ανάλογων διαστάσεων.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Νίκο το εσωτερικό είναι μαλακό? , υπάρχει περίπτωση με την τριβή να χάσει χρωμα η μηχανή? Με 3 ευρώ παραπάνω έπερνες την ΙΙ που βάζεις και δεύτερο φακό ή φλας , σου φάνηκε πολύ μεγαλύτερη ήδη την πρόσεξες ?

Έχω εδώ και πολλά χρόνια μια αναλογη της ΚΑΤΑ που έχω μέσα ΕΜ1.2 , 2-3 φακούς και φλας FL600, σε ταξίδια που θα πάρω σακίδιο μαζί την βουτάω και την χώνω όπως είναι στο πάνω μέρος του σακιδίου που χωράει ακριβώς και από κάτω μπαίνει δεύτερο σώμα και οι υπολοιποι φακοί.

Η τσάντα της KATA έχει κίτρινη εσωτερικη επένδυση για να ξεχωρίζεις εύκολα οτι εχεις μέσα αλλά το υλικό της είναι λίγο σκληρό και την παλιά μου ΕΜ1 την είχε πατινάρει (μιας και η βαφή της δεν ήταν και οτι καλυτερο). Ως ιμάντα αφαιρω πάντα αυτόν της τσάντας και βάζω τον αντίστοιχο Slide της Peak design για να μπορώ να τον εναλλάσσω με τον μικρότερο Lease που φορώ στην μηχανή και είναι μέσα στη τσάντα,

Θα πάω να ρίξω μια ματιά στις συγκεκριμένες του Πλαισίου μήπως και με βολεύουν και είναι ανάλογων διαστάσεων.

Ναι είναι πολύ μαλακό σε απαλό γκρίζο χρώμα, όχι δεν το νομίζω να πάθει κάτι με την τριβή, για να σου δώσω να καταλάβεις έχουν αίσθηση τα τοιχώματα περίπου όπως αυτά τα κάθετα χωρίσματα που βάζουμε μέσα στις τσάντες για να χωρίζουμε τον χώρο, ένα τσικ πιο απαλά ακόμα. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Την είδα και την ΙΙ άλλα ήταν πολύ μεγάλη για αυτό που ήθελα, χωράει άνετα μηχανή 2-3 φακούς, Flash κλπ. Πήγαινε να ρίξεις μια ματιά νομίζω αξίζουν τα χρήματά τους, και μου φάνηκαν πολύ καλές. Βασικά δεν βρήκα κάτι που να μην μου άρεσε, ειδικά με τις αστείες τιμές που τα χρεώνουν. Επίσης να προσθέσω ότι ο πάτος είναι πλαστικός, θετικό αυτό καθώς θα αντέχει σε λίγο νερό ή περίεργη επιφάνεια χωρίς να χαλάσει ή χωρίς να μπει νερό μέσα.

Ψαχνω ενα μαζεμενο ( το πολυ 20 λιτρα) backpack πολλαπλων χρησεων.

Εκτος απο το peakdesign που ειναι αρκετα ακριβο εχω τσεκαρει και ενα της Temba που δεν ειναι ασχημο.

Εχετε δει κατι αλλο αντιστοιχο σε καλη τιμη ?

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς "πολλαπλών χρήσεων", αλλά το παίρνω ως αφορμή για να γράψω για κάποια backpacks για τα οποία ήθελα ούτως ή άλλως να γράψω:

Είχα πάρει κατά καιρούς κάποιες φωτογραφικές τσάντες οι οποίες ήταν καλές μεν για τη δουλειάς τους (κυρίως για τα ταξίδια μου) αλλά έμεναν αχρησιμοποίητες τις περισσότερες μέρες του χρόνου

Ήθελα ένα backpack που εκτός από φωτογραφική χρήση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ σαν απλό καθημερινό backpack, πιο συγκεκριμένα:

1) να έχει αφαιρούμενο φωτογραφικό μέρος ούτως ώστε όταν δεν κουβαλάω φωτογραφικές μηχανές να είναι ένα απλό backpack
2) το μεσαίο χώρισμα να αφαιρείται αν χρειαστεί ώστε ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ενιαίος
3) να έχει θέση για λάπτοπ
4) να είναι εμφανίσιμο και όσο το δυνατόν να μη μοιάζει με φωτογραφικό backpack
5) να είναι σχετικά οικονομικό

(Να πω ότι από φωτογραφικό εξοπλισμό έχω μικρή SLR με κάποιους φακούς)

Ψάχνοντας κατέληξα αρχικά στο Manfrotto Street Backpack το οποίο το έχω περίπου 2 χρόνια
Για εναλλακτικό πήρα αργότερα κι ένα άλλο πάλι της manfrotto, το Advanced Camera Backpack Active II

Είναι και τα 2 ίδιας φιλοσοφίας με το 2ο να είναι λίγο πιο στιβαρό και με καλύτερη στήριξη (αλλά και λίγο πιο βαρύ) και να μοιάζει λίγο περισσότερο με φωτογραφικό backpack. Έχει επίσης και Rain Protector.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, τα χρησιμοποιώ καθημερινά από προς το γραφείο - το κάτω (φωτογραφικό) κομμάτι χωράει μια χαρά ταπεράκι με φαγητό :) και είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη τσάντα.
Όταν θέλω να βάλω κάτι μεγαλύτερο μέσα, απλά κατεβάζω το χώρισμα (έχει φερμουάρ)
Αν θέλω να βάλω τον εξοπλισμό, απλά προσθέτω την έξτρα θήκη

Links εδώ
https://www.manfrotto.com/us-en/street-medium-backpack-for-dslr-csc-and-laptop-mb-ms-bp-igr/
https://www.manfrotto.com/us-en/advanced-camera-and-laptop-backpack-active-ii-mb-ma-bp-a2/

Οι τιμές skroutz είναι 102 και 85 ευρώ αντίστοιχα

Προσωπικά έχω μια ένσταση για ολα τα σακίδια που ο εξοπλισμός είναι εκτεθειμένος πρόσωπο με όλους όταν τα φοράς, δεν νιώθω καθόλου ασφαλής να κοιτώ πίσω μου μην μου ανοίξουν το φερμουάρ, ειδικά σε ταξίδια που είμαι στριμωγμένος σε μέσα μεταφοράς.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς "πολλαπλών χρήσεων"

Εννοω εκτος απο προστατευμενο χωρο για φωτογραφικα να εχει χωρο και για ταμπλετα/λαπτοπακι και για προσωπικα ειδη.

Μαλλον ακριβως για το ιδιο πραγμα συζηταμε.

Απλα εψαχνα κατι πολυ ποιοτικο το μεν PD ειναι εξαιρετικο αλλα πολυ ακριβο το δε temba δεν ειναι ομορφο αλλα πολυ πρακτικο και πολυ ποιοτικο.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Προσωπικά έχω μια ένσταση για ολα τα σακίδια που ο εξοπλισμός είναι εκτεθειμένος πρόσωπο με όλους όταν τα φοράς, δεν νιώθω καθόλου ασφαλής να κοιτώ πίσω μου μην μου ανοίξουν το φερμουάρ, ειδικά σε ταξίδια που είμαι στριμωγμένος σε μέσα μεταφοράς.

Εννοεις για αυτο το φερμουαρ μην ανοιξει και γινει καμια καταδρομικη ?

mb-ma-bp-a2-det05.jpg

ενταξει ρε συ, δεν θα ταο καταλαβεις.....δεν μιλαμε για φερμουαρ φουστας τωρα εχει εναν κραδασμο

Εκτος απο το peakdesign που ειναι αρκετα ακριβο εχω τσεκαρει και ενα της Temba που δεν ειναι ασχημο.

Ισως σε εξυπηρετεί το Backlight 18L της Mindshift (θυγατρικης της ThinkTank). Εχω το 26L και είναι ίσως το καλύτερο και πρακτικότερο backpack που είχα ποτέ. Δεν τα λες φτηνά βέβαια.

https://www.thinktankphoto.com/collections/backlight-series

Αυτο ειναι κλασικο τσαντακι εξοπλισμου. Εχει το πλεονεκτημα οτι στεκεται στην ζωνη αλλα δεν εχει χωρο για αλλα πραγματα.

Αν ειναι να παω σε τετοιο (το σκεφτομαι και για τα δυο βεβαια) μαλλον θα πω στο ξαδερφακι του που ειναι πιο μαζεμενο.

Αυτο ειναι κλασικο τσαντακι εξοπλισμου. Εχει το πλεονεκτημα οτι στεκεται στην ζωνη αλλα δεν εχει χωρο για αλλα πραγματα.

Αν ειναι να παω σε τετοιο (το σκεφτομαι και για τα δυο βεβαια) μαλλον θα πω στο ξαδερφακι του που ειναι πιο μαζεμενο.

Πράγματι είναι πιο κοντά στις κλασικές τσάντες, όμως δεν ξέρω αν είδες στο βίντεο στο site της thinktank από το 2:30 και μετά τι χωράει στην μπροστινή θήκη!

https://vimeo.com/273785280

Πράγματι είναι πιο κοντά στις κλασικές τσάντες, όμως δεν ξέρω αν είδες στο βίντεο στο site της thinktank από το 2:30 και μετά τι χωράει στην μπροστινή θήκη!

https://vimeo.com/273785280

αυτο ειναι το 26αλιτρο που δειχνουν ετσι δεν ειναι ? πρεπει να το δω απο κοντα το 18αλιτρο. Υποψιν εχω ηδη μια μεγαλη της ιδιας εταιρειας.

Ωπ ναι σωστός, αυτό ειναι το 26L.

Εγώ είμαι "άρρωστος" με την εταιρία, άστα να πάνε :slapface:

2 x Airport international (2.0 & 3.0)
1 x Glass limo
1 x Retrospective 7
1 x Retrospective 30
1 x Backlight 26L

Αυτο ειναι το trailscape , βασικα ιδια με το backlight μοιαζει χωρις την ζωνη στηριξης στην μεση και το αναποδο καπακι για να το ανοιγεις στον αερα (που δεν μου λεει τιποτα αυτο)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εκει που ελεγα να την βγαλω με μια θα παρω δυο μου φαινεται. Υπαρχει και αυτη η "φτηνιαρικη" για την χρηση που ελεγα πριν.

https://www.amazon.co.uk/Manfrotto-...&creative=165953&creativeASIN=B0152WXNWC&th=1

Θα την τσεκαρω αν παραειναι της πλακας και θα σας πω.

Κοίτα και αυτή περίπου στα ίδια χρήματα : https://www.amazon.co.uk/dp/B079JS4...pY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU&th=1

Δεν είναι γνωστή εταιρία, αλλά η τσάντα δεν φωνάζει φωτογραφική, μπαίνουν στο κάτω μέρος εσωτερικά οι φακοί (αρκετοι από οτ8 βλέπω) και η πρόσβαση γίνεται μόνο από πίσω και στο πλάι για την μηχανή και έχει επάνω τμημα για διαφορα και εμπρός θέση για tablet (δεν ξέρω αν χώρα laptop).