Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγώ πήρα αυτό και έχω να πω τα καλύτερα, άνετο σε πολύ περπάτημα χώρους, και πρόσβαση από την πλάτη.
https://www.manfrotto.com/au-en/manhattan-camera-backpack-mover-30-for-dslr-csc-mb-mn-bp-mv-30/

Ρε μπαγασα χτες πηγα και το ειδα αυτο....πολυ ποιοτικη τσαντα δεν λεω. και με πολλες λυσεις. Ειναι ομως λιγο γκουμουτσα ή ετσι τουλαχιστον δειχνει λογω τετραγωνισμενου σχηματος. Παντως εκμεταλευεται καθε χωρο.

Και εχει μπει σοβαρα στα υποψιν για να αλλαξω την παλια μου lowepro.

Τετοιο τσαντακι παντως που εψαχνα εχει δυο η Μανφροτο.

Ενα φτηνουλι το ΝΧ και ενα καταπληκτικο και πολυ ποιοτικο αλλα και παρα πολυ ακριβο το Noreg.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγώ για μικρό backpack επειδή ασχολούμουν και με υπαίθρια σπορ (τρομάρα μου :flipout:) πήρα την αδιάβροχη AW LOWEPRO sport 200II, παναλαφη τσάντα, με 2 διαμερίσματα, το κάτω ειδικά για φωτογραφικό υλικό με άμεση πρόσβαση από το πλάι, το επάνω για ότι άλλο θέλεις (εγώ χώνω και κει συνήθως φωτογραφικά με έξτρα dividers) χώρο για IPad ή φλασκι 2lt νερού, υπερβολικά πολλές μικρό θήκες κρυφές και μη. Την πρώτη version της τσάντας σε κίτρινο χρωμα την ξέσκισα κυριολεκτικά μια πενταετία, την έχω παει παντού και αντέχει ακόμα, τη δεύτερη σε μπλε την έχω όλοκαινούργια αλλά για κάποιο λόγο έχω αναστείλει τη λειτουργία της γιατί θέλω περισσότερο εξοπλισμό μαζί και σκέπτομαι να την αντικαταστήσω με κάτι λίγο μεγαλύτερο (έπρεπε να είχα πάρει τουλάχιστον την 300 AW). Ότι μου αρέσει όμως ή είναι αρκετά βαρύτερο ή δεν έχει τη στεγανότητα που θέλω ή είναι υπερβολικά ακριβό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιας και είμαι κάτοχος του συνδυασμού που ανεφερες:

Για την κάμερα με ένα φακό πάνω της (12-32 ή 20 ή 15), μίνι τριποδάκι + μπαταρία / καλώδιο usb / κάρτες, είχα την Lowepro Apex AW60. Είναι μικρότερη από ότι χρειάζεσαι, δεν χωρά τον συνδυασμό.

Πλέον έχω περάσει σε Lowepro Nova 170 AW II. Είναι μεγαλύτερη από ότι χρειάζεσαι, αλλά έχω εκεί και 4-5 μαζεμένους σε διαστάσεις φακούς. το gorillapod, φορτιστές/μπαταρίες και μένει και χώρος για να γίνει χρήση της ως μοναδικής τσάντας (πορτοφόλι, κινητά κτλ). Ποιοτικά με καλύπτει. Αν την αγόραζα σήμερα θα πήγαινα σε λίγο μικρότερο μοντέλο της σειράς και θα έκανα συμβιβασμούς στο πόσους φακούς θα είχα μαζί μου.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχουμε υπόψιν καμιά θήκη-μίνι τσάντα για το σετ GM1 12-32 και έξτρα τον 20/1,7

Ακριβώς στο μέγεθος για όλες τις μικρές GM1/GM5/GF7/GX800 συν ένα pancake 14/20/12-32 : https://www.amazon.de/Lowepro-Dashp...59388920&ref=pd_sl_cj23m346r_e&language=en_GB

Δεν χρησιμοποιώ το λουρί της (ούτε ξέρω που το έχω βαλει) , μπαίνει είτε στη ζώνη είτε σε άλλη τσάντα στο πλάι όπου βάζω καμία φορά και ένα έξτρα φακό μόνο του, έχει θέση και για μια έξτρα μνήμη, δεν χωράει τίποτε άλλο. Με τον 20 λόγω διαμέτρου φακού με τις πιο μεγάλες GX θα μπει σφιχτά, με την μικρή GM1 κανενα πρόβλημα.

Τώρα έχω μέσα την GX800 με έξτρα γκριπ και τον 20αρη, σας βάζω φωτό.

Attachments

• 7A268D5B-ED0A-4CF8-9F9D-AEB04EA96090.jpg
    7A268D5B-ED0A-4CF8-9F9D-AEB04EA96090.jpg
    169.3 KB · Views: 169
  • 58908955-8F8F-464A-BDDD-89856A206A8A.jpg
    58908955-8F8F-464A-BDDD-89856A206A8A.jpg
    96.3 KB · Views: 168
Last edited:
Α ωραία πάντα ήθελα να δω από κοντά τι χωράει στην 30. Όταν ξαναβρεθούμε να την εχεις μαζί παρακαλώ.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Πήρα την 30 από το amazon.fr https://www.amazon.fr/gp/product/B008OQV11Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 στα 18 τελική. Βάσει μετρήσεων χωράει την GM1+12-32 και έχει χώρο για άλλον ένα μικρό φακό. Ίσως χωράει και την GX9+12-32, όταν παραλάβω θα αναφέρω σχετικά...
Μάλλον είναι αυτό που καλύπτει ποιο πολύ από όλα τις ανάγκες μου, περιμένω φώτο μόλις παραλάβεις να κάνω και εγώ παραγγελία εάν είναι.

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρέλαβα σήμερα την LowePro dashpoint 30.

Απλή κατασκευή, σίγουρα όχι αδιάβροχη αλλά μερικές ψιχάλες θα τις αντέξει. Ο ιμάντας μάλλον υπερβολικός για το βάρος που θα σηκώσει, ενώ έχει διπλό "στραπ": οριζόντιο για ζώνη και κάθετο για ιμάντα κύριας τσάντας (ή ότι άλλο):

IMG_20190918_134358_R - Copy.jpg

αρκετά παχύ "γέμισμα" για το είδος της, ένας ενιαίος χώρος με μια τσεπούλα για SD. Θα μπορούσε να έχει άλλη μια για μπαταρία:

IMG_20190918_134515_R - Copy.jpg

με άνεση χωράει η GM1 με τον pancake και άλλον ένα φακό - τον μικρό 35-100 στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σίγουρα μπορεί να μπεί και λίγο μεγαλύτερη μηχανή (GX800, Oly ep-m2... ) + μεγαλύτερος φακός π.χ. panny 40-150:

IMG_20190918_133442_R - Copy.jpg IMG_20190918_150950_R - Copy.jpg

...ή εναλλακτικά μια mirrorles με μικρό φακό, η GX9+12-32 ας πούμε:

IMG_20190918_133850_R - Copy.jpg

...ακόμα και μια πιο μεγάλη πάντα με φακό πίτα:

IMG_20190918_134116_R - Copy.jpgIMG_20190918_134204_R - Copy.jpg

...Δοκίμασα και την GX9 με τον lumix 12-60 αλλά πέφτει πολύ στρίμωγμα, αν έχετε τους 14-42 zuiko/lumix θα χωρέσουν.

Μια απλή τσαντούλα στο σωστό μέγεθος για "μπαλαντέρ" - όπως έγραψα πιο πάνω αν είχε άλλη μια τσεπούλα για μπαταρία θα ήταν τέλεια - αλλά την βάζεις και χύμα (σε θήκη) ή στην τσέπη σου...

Μπορει να μπει μεσα σε κανονικο backpack για να κουβαλας εξοπλισμο με ασφαλεια παντως. Ολα αυτα τα κουτακια εχουν και αυτην την χρηση.

Χαζεύοντας το πρωί σε ένα κατάστημα Πλαισίου χτύπησα την παρακάτω μικρή τσαντούλα που από όσο κατάλαβα την φέρνει μόνο το Πλαίσιο με δικό του Brand. Είναι όμορφη, μικρούλα, ωραία υφή και ποιότητα υφάσματος, χωράει μέσα άνετα μια mirrorless (ακόμα και μεγάλη π.χ. Fuji X-T3 / Sony A7) και 1-2 φακούς. Εχει 1 διαχωριστικό για τον κύριο χώρο αποθήκευσης. Έχει μπόλικες έχτρα θήκες γύρω γύρω (5 συνολικά) για αξεσουάρ (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, κάρτες μνήμης, μπαταρίας κλπ.) Ο ιμάντας ώμου βολικός με μαξιλαράκι για άνεση και όλα τα πιαστράκια μεταλλικά με καλή κατασκευή. Κερασάκι στην τούρτα ότι έχει κρυφή θήκη με πλαστικό προστατευτικό για βροχή, ωραία πινελιά!!
Για 17 ευρώ που κάνει νομίζω τα αξίζει τα χρήματα της, έχοντας πάρει κυριολεκτικά δεκάδες τσάντες όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα VFM που έχω ψωνίσει, ρίξτε της μια ματιά!!

https://www.plaisio.gr/fotografia-v...hiki-Psifiakis-Mixanis-Explorer-I-DC21915.htm

Την παρέλαβα πολύ τίμια κατασκευή αλλά δυστυχώς δε χωράει μια mirrorless και 1-2 φακούς όπως γράφει ο Νίκος. Για να είμαι πιο σαφής χωράει μόνο την Χ-Τ20 +18-55.
Κρίμα γιατί τέτοια τσάντα είχα και ήθελα μεγαλύτερη.

Έχω τρεις LowePro και η αλήθεια είναι ότι με έχουν βολέψει πολύ. Το βασικό είναι τα εύκολα φερμουάρ που ανοιγοκλείνουν χωρίς ζόρι και το εσωτερικό τους που δεν "τρίβει" τις μηχανές.

Την παρέλαβα πολύ τίμια κατασκευή αλλά δυστυχώς δε χωράει μια mirrorless και 1-2 φακούς όπως γράφει ο Νίκος. Για να είμαι πιο σαφής χωράει μόνο την Χ-Τ20 +18-55.
Κρίμα γιατί τέτοια τσάντα είχα και ήθελα μεγαλύτερη.

Υπάρχει και μεγαλύτερο μοντέλο με 3-4ευρω διαφορα

Μεγειά Παναγιώτη, όταν ευκαιρείς τράβα καμιά φωτό με το περιεχόμενο να την δούμε τι χωράει...