Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγω την βρισκω πολυ ομορφη και ως χρωμα σε ανθρακι

Εδω διπλα στην δικια μου το τερας :)
751e27355522ebd79369c0c9aeccca99.jpg

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Το ανθρακί ναι είναι πολύ ωραίο , το γκρι ανοιχτό δεν μου αρέσει καθόλου ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

την οποία φωτογραφική κατά 99.99% δεν θα την έχεις μαζί σου όταν θα την χρειαστείς. Ακυρο το παράδειγμα.

Γιαυτό παράγγειλα τούτο δω το τσαντάκι, https://www.amazon.de/-/en/ThinkTank-Mirrorless-10-Camera-Compact-Accessories/dp/B01N8QGTKH, θέλω να έχω τη GX9 μαζί μου, μαζί με κινητό και πορτοφόλι, πολύ σημαντικό ο μαγνήτης που έχει το κλιπ μπροστά, ώστε να μη χρειάζεται να ανοιγοκλεινεις φερμουάρ. Ελπίζω να μου ταιριάξει

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλησπέρα.
Θα γράψω την άποψη μου για το φωτογραφικό τσαντάκι μέσης lowepro trekker 120.
Μία αγορά που έκανα από κατάστημα των Αθηνών.
Εκ πρώτοις είναι ένα ποιοτικό τσαντάκι με πολύ καλό εσωτερικό χώρο και εξωτερικό ύφασμα.
Το εσωτερικό μπορεί να χωριστεί σε 3 μέρη χάρη στο σύστημα που έχει με τα 2 αφαιρούμενα "τοιχώματα".
Εχει μικρες τσέπες μπροστά κ πίσω για μικροπράγματα.
Αυτό που δεν μ άρεσε είναι το κούμπωμα του που είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις μ ένα χέρι τη θηλιά.
Επίσης είναι λίγο μεγαλούτσικο για τα γούστα μου, σε σημείο που εμπόδιζε την κίνηση των ποδιών σε μια δοκιμαστική πεζοπορία.
Θα το κρατήσω σαν αποθηκευτικό χώρο του εξοπλισμού μου αλλά κ σε ήπιες βόλτες σε πόλη ή σε ταξίδια γιατί βολεύει το είδος αυτο κατά τη γνώμη μου.
Αυτά από εμένα.

Καλή συνέχεια σε όλους
a2c7eff9a584c9c7166edfb801399a02.jpg

Eγω δεν θα σου προτεινω φτηνη, Αλλα μια τσαντα που δεν θα ξεκολλαει απο πανω σου.

Γιατι εκτος απο sling γινεται και για χερι και για πλατης και για τα παντα.

Εμενα μου πεφτει μικρη αλλα για αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι διαμαντακι απο τα λιγα

https://www.manfrotto.com/ie-en/advanced2-camera-hybrid-backpack-for-dslr-csc-mb-ma2-bp-h/

Ευχαριστώ δεν την είχα δει, ωραία φαίνεται αλλά μάλλον είναι λίγο πιο μεγάλη από ότι ήθελα, θα την κοιτάξω πάντως αναλυτικά. Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Την έχω εδώ και 2 μήνες περίπου ως καθημερινή τσάντα. Με έχει βολεψει να έχω μαζί μια μηχανή καθημερινά με 1-2 φακούς και διαφορα καθημερινά μικροπράγματα μαζί με το iPad Pro. Θα την ήθελα λίγο μεγαλύτερη για τα δικά μου γούστα αλλά τοτε ως σακίδιο πλάτης θα ήθελε και χαμηλό ιμάντα για να ισσοροπει σωστά και θα μεγάλωνε ο όγκος της συνολικά οποτε θα άλλαζε και η φιλοσοφία της.

Πολύ βολική η πλαϊνή διπλή λαβή , ιδανικό θα ήταν να υπηρχε και μια μονή επάνω για στιγμιαίο χειρισμό κάθετα όταν την κατεβάζεις στο έδαφος , τώρα αναγκαστικά το κανεις με ένα ιμάντα πλάτης και δεν είναι σωστό.

Χρησιμο επίσης να υπηρχε θήκη να εξαφανίζεις τελειως το πλαϊνό διπλό handlebar όταν την χρησιμοποιεις με τους ιμάντες πλάτης ως σακίδιο. Με αυτή την φορτώνω εύκολα στη βαλίτσα της μηχανής ως χειραποσκευή και όταν δεν την έχω πλάτη. Οι ιμάντες έχουν θήκη να τους χώσεις μέσα και να μην φαίνονται όταν χρησιμοποιείς την πλαϊνή λαβή ή τον έξτρα ιμάντα που δίνει ως πλαϊνή τσάντα ωμού.

Τον ιμάντα ωμού δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου και τον έχω κρύψει (είναι ο τρίτος τρόπος να κουβαλάς την τσάντα) μιας και θέλω να αποφύγω το βάρος να το ρίχνω από την μια πλευρά λόγω σοβαρών προβλημάτων καταπόνησης που έχω μετά από 30 χρόνια συνήθειας να το κάνω.

Οτι άλλο θέλετε ρωτάτε για την συγκεκριμένη τσάντα.

Για μικρή sling θα πρότεινα κάποια από την σειρά Turnstyle (5-10-20) της Thinktank , έχω την πιο μικρή πεντάρα V1 που μπαίνει και στην μέση αντί για sling πλάτης.

• Love
Reactions: stfmich
Ευχαριστώ Κώστα για τος πληροφορίες, πράγματι φαίνεται πολύ βολική και με πολλές δυνατότητες, απλά ίσως για αυτό που θέλω εγώ θα την ήθελα πιο μικρή, ίσα ίσα μια μηχανή με έναν κιτ φακό, κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά και 1-2 μικροπράγματα, η συγκεκριμένη είναι για πιο πολλά πράγματα. Παρόλαυτα θα την σκεφτώ σοβαρά.

Υ.Γ. Ωραίες και οι Thinktank...αυτή πως σας φαίνεται? https://www.thinktankphoto.com/collections/urban-access-sling-bags/products/urban-access-8-sling-bag

Για όποιον ψάχνει μια πολύ μικρή τσάντα καλής ποιότητας, η tamrac Tradewind Shoulder Bag 2.6 που παρέλαβα σήμερα, είναι μια ποιοτική λύση. Χωράει άνετα την GX9 (ή κάποια αντίστοιχη) με έναν μεσαίο φακό π.χ. τον lumix 7-14/f4 φορεμένο, συν έναν 2ο μικρότερο, κι έναν "πίτα" ή 2-3 φίλτρα στην θήκη τους. Εναλλακτικά, βάζεις μόνο την μηχανή με τον (όποιο) μεσαίο φακό, για γρήγορο βγάλε-βάλε. Στην θηκούλα που έχει στο καπάκι, μπαίνει μια μπαταρία + μερικές κάρτες μνήμης, ενώ διαθέτει βοηθητικά διχτάκια στα πλαϊνά και εμπρός. Τα υλικά δείχνουν πράγματι καλά, τα φερμουάρ έχουν κορδόνια για να μην τα ψάχνεις και δουλεύουν άνετα, ενώ εσωτερικά υπάρχουν "χείλη" για να μην γρατζουνίσουν τον εξοπλισμό. Ο ιμάντας είναι αντίστοιχος του μεγέθους/βάρους της τσάντας - όχι σαν κάποιους oversized άνευ λόγου - παρότι έχει ένα τμήμα με μαλακή επένδυση (προσοχή, ΔΕΝ υπάρχει "loop" ζώνης). Η εταιρεία την δίνει ως αδιάβροχη, θα δούμε όταν πάω βροχερή βόλτα. Βγαίνει σε άλλα τρία μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά για τις δικές μου ανάγκες είναι υπέραρκετή - αφού όταν χρειάζομαι περισότερο εξοπλισμό, προτιμώ μια μικρή messenger bag της Lowepro.

Αγορά από Ελλάδα αφού α)έχουμε την χαμηλότερη τιμή στον πλανήτη, β)ταχύτητα και ευγένεια σε υπερθετικό βαθμό από γνωστό κατάστημα εκτός κέντρου...

Παρά τις προτάσεις των φίλων παραπάνω (και τους ευχαριστώ) όσον αφορά την αγορά Sling τσάντας επέλεξα τελικά την αγορά της τσάντας που είχα βάλει στο μάτι εξαρχής, πιο συγκεκριμένα την παρακάτω case Logic.
https://www.skroutz.gr/s/3199748/Case-Logic-TBC-410.html

Πιο συγκεκριμένα ήθελα μια τσάντα sling (οικονομική όσο γίνεται) που να χωράει μια μεγάλη μηχανή με έναν φακό ζουμ π.χ. την Nikon D750+Nikon 24-120f4 που έχω τώρα + πορτοφόλι, κινητό, ένα μπουκαλάκι νερό κλπ. και η τσάντα αυτή έχει ακριβώς αυτά που ήθελα, λες και ήταν φτιαγμένη για αυτό που ζητούσα!! Είναι μαζεμένη, κάθεται όμορφα στην πλάτη, και κυρίως πολύ εύκολα γυρίζει μπροστά για να βγάλεις την μηχανή από την τσάντα, καλή κατασκευή, ποιοτικά φερμουάρ, χώροι ακριβώς όσο τους ήθελα. Ωραία πινελιά ότι το κομμάτι του ιμάντα που περισσεύει το διπλώνεις με scratch για να μην κρέμεται όπως π.χ. σε πολλές τσάντες πλάτης. την δοκίμασα σε περπάτημα πάνω από 4 ώρες σερί και δεν με κούρασε καθόλου, (βοηθάει η πολύ μαλακή πλάτη) ούτε έμπλεκε στα ''πόδια μου''....Εχοντας πάνω από 15 τσάντες αυτή την στιγμή και είναι η τρίτη τσάντα που αγοράζω της Case Logic μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει και θα έλεγα με σιγουριά ότι η Case Logic έχει με διαφορά τις πιο VFM φωτογραφικές τσάντες της αγοράς, για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον.

Υ.Γ. Αν θα έπρεπε να γκρινιάξω για κάτι είναι ότι θα ήθελα να είχε και έχτρα κάλυμμα για προστασία από την βροχή. Θα πάρω έχτρα βέβαια.

Υ.Γ. Δημήτρη καλορίζικη, μου θυμίζει βέβαια αρκετά εως πολύ τις 2 τσάντες που πουλάει το plaisio και τις έχω, π.χ. εδώ η μικρή https://www.plaisio.gr/fotografia-i...o-thiki-psifiakis-mixanis-explorer-ii_2573903

Attachments

• IMG_20210112_180635.jpg
    IMG_20210112_180635.jpg
    109.4 KB · Views: 103
  • IMG_20210112_180645.jpg
    IMG_20210112_180645.jpg
    152.3 KB · Views: 102
  • IMG_20210112_180709.jpg
    IMG_20210112_180709.jpg
    100.7 KB · Views: 105
Μεγειά Νίκο, θα την χαρείς για πολλά χρόνια μια και οι case logic έχουν φοβερή αντοχή - είχα μια 20+ χρόνια και ήταν σαν καινούρια!

Η "δικιά μου" πράγματι οπτικά μοιάζει με τις sentio, είναι λίγο πιο μικρή από αυτήν που έβαλες και λίγο μεγαλύτερη από την explorer I - αλλά πιο στενή κατά 2cm, που με βολεύει ιδιαίτερα. Επίσης την δίνει ως αδιάβροχη χωρίς κάλυμμα - αλλά αυτό μένει να το δούμε, ένα ψιλόβροχο που έφαγα σε μια πρόσφατη βόλτα δεν μετράει - παρότι το υλικό δεν πότισε καθόλου, έφευγαν οι σταγόνες. Οι τιμές sentio/tamrac είναι ίδιες περίπου στην Ελλάδα, εξωτερικό οι tamrac είναι "μούρη" και τις πουλάνε ακριβά.

Πράγματι ισχύει αυτο Δημήτρη, στην Ελλάδα παίζει οι tarmac να έχουν τις χαμηλότερες τιμές σε όλη την Ευρώπη....να και κάπου που είμαστε φτηνοί...χαχα. Έχω μια tarmac πολύ καλή δεν έχει πάθει τίποτα και έχει καλή κατασκευή. Θα την έχεις χρόνια, μάλλον θα την βαρεθείς πρώτου πάθει κάτι...χαχα

Πολυ καλοφτιαγμενη τσαντα. Την χαλβαδιαζα και εγω αν και πρακτικα εχω παρομοιες μικροτερες.

Με τρομαζε οτι αν την εχω θα την γεμισω.....και ποιος την κουβαλαει.