Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Αυτή η Vanguard Veo 38 καλή δείχνει και χωρά αρκετά. Την εχει δοκιμάσει κανείς; Την εχει η γερμανιδα αμαζονα σε καλή τιμη.

Δεν την έχω αλλά με βάζεις σε πειρασμό με την τιμή της τόσο η 36 (1 κιλό) όσο και η 38 (1.2 κιλά) , τις διαστασεις που έχει και τον τρόπο που φορτώνεις και ξεφορτώνεις εξοπλισμο που αποτελείται από πολλά κομμάτια μικρού μεγέθους.

Στις περισσότερες μεγάλες τσάντες που χρησιμοποιώ οι μικρότεροι φακοί των mirrorless (ειδικά των m43) χάνονται ο ένας πάνω στον άλλο λόγω μεγάλου ύψους στις τσάντες αυτές και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση τους άμεσα, αν τυχόν τους βάλεις σε έξτρα θήκες δεν ξέρεις ποιος είναι που και χάνεις και χώρο .

Εδώ έχουν κάνει κάτι πολύ έξυπνο με τον κάτω από τον κυρίως χώρο κρυφό οριζόντιο πάτο που είτε είναι ενιαίος (για να μπει ξαπλωτος ένας μεγάλος τηλεφακός, ή ένα μικρό τριποδι) είτε είναι χωρισμένος σε τρία κομμάτια για να μπουν άλλοι τρεις φακοί. Εκεί βέβαια δεν ξέρω τι προστασία έχουν από το βάρος των από πάνω αλλα ως λύση δείχνει έξυπνη και εχεις άμεσα πρόσβαση και όραση να επιλέξεις όποιον φακό θέλεις είτε εναλλακτικά να εχεις μαζί ένα μεγάλο τηλεφακό που δυσκολα τον βάζεις όρθιο σε πολλές τσάντες. Και το δεύτερο είναι επίσης σύνηθες στην δικη μου περίπτωση και αλλάζω συνήθως τσάντα γιατί δεν εξυπηρετει η βασική.

Ευχρηστο είναι και το πάνω φερμουάρ για άμεση πρόσβαση στον κυρίως χώρο χωρίς να ανοίξεις όλο το flap. Γενικά την βλέπω για τα λ7 της μια χαρά λύση

Last edited:
  • Like
Reactions: evanfotis
Αυτή η Vanguard Veo 38 καλή δείχνει και χωρά αρκετά. Την εχει δοκιμάσει κανείς; Την εχει η γερμανιδα αμαζονα σε καλή τιμη.

Για τι χρηση ? ταχυδρομος θα γινεις ? :ROFLMAO:

Αυτες ειναι για περιπλανομενους φωτογραφους.

Screenshot-2021-08-25-at-9.58.34-AM-740x725.jpg
Screenshot-2021-08-25-at-9.58.45-AM-740x725.jpg

Screenshot-2021-08-25-at-10.13.25-AM-740x537.jpg
Screenshot-2021-08-25-at-10.12.06-AM-740x722.jpg

νεα τσαντουλα απο την τιμια στα ειδη της Shape με ιμαντες ωμου αλλα και ροδες rolling μιας απο τις λιγες του ειδους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στις πρόσφατες κάπως πιο μακρυνές βόλτες μου, διαπίστωσα ένα "κενό" ανάμεσα στην μικρή tradewind 2.6 και την Lowepro streamline 250 που χρησιμοποιώ όταν θέλω να κουβαλήσω 2 σώματα και κάμποσους φακούς. Οπότε μετά από λίγο ψάξιμο, πήρα μια Manfrotto NX camera shoulder bag I Blue V2 for CSC για να χωράω ένα σώμα με φορεμένο φακό + δυο ακόμα:

Εδώ η μικρούλα GM5 με τον 12-32 συν τους μεγαλούτσικους (για m4/3) lumix 7-14 και 45-175:

IMG_20210902_190620 - Copy.jpg

...Ενώ εδώ έχουμε την GX9 με τον 12-32, τον lumix 45-175 και τον 42.5/1,7:

IMG_20210902_191556 - Copy.jpg

Όπου και στις δυο περιπτώσεις, με λίγο στρίμωγμα και ένα πουγκί χωράει κι ένας "πίτας" 20/1,7 ή 14/2,5.

Στο διχτάκι χωράνε μερικά ψιλοπράγματα, ενώ έχει και μια απλή τσέπη πίσω - που όμως ΔΕΝ κλείνει με φερμουάρ. Επίσης ο ιμάντας δεν έχει κάποιο μαξιλαράκι, αλλά είναι φαρδύς, και σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος βάρος δεν κουράζει. Άλλες τσέπες ή διχτάκια εξωτερικά δεν υπάρχουν, οπότε αν περισσεύει κάτι πάει... τσέπη.

Κάλυμα δεν υπάρχει - η εταιρεία την δίνει ως water repellent και όντως πιτσιλώντας την επι τούτου δείχνει αδιάβροχη. Τα εξωτερικά φερμουάρ ανοιγοκλείνουν με ευκολία, ενώ μια μικρή αστοχία αποτελεί το εσωτερικό που είναι προστατευμένο σε όλο το μήκος, αλλά η λαβή του είναι μεταλλική - αυτό το "έντυσα" αφού είχα βγάλει τις φωτογραφίες.

Αγορά από Ελλάδα, αφού α) ήθελα δοκιμή, β) με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι έχουμε με διαφορά την χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη! ;)(y)

• Like
Reactions: karamela and kbouk
Hadley pro θα σου πρότεινα αν είσαι φαν της Billinham, έχω την κλασσική σε tan version
Σκεφτόμουν κάτι πολύ μικρότερο (Pola Stowaway) φυσικά στο κλασικό χρώμα. Αλλά με shipping from UK και τελωνείο, αναβάλλεται η αγορά.

Καλησπέρα . Μετά από 8 χρόνια αξιώθηκα να πάρω ένα αξιοπρεπές σακίδιο πλάτης . Πρόκειται για το Benro Gamma 200 85 € στην πόρτα μου . Πάντα η αγορά μέσω νετ έχει κάποιες παγίδες . Δεν μπορύσα δυστυχώς να ξέρω αν το λίγο πιο μικρό Gamma 100 μου αρκεί . Οπότε και είπα να πάρω το 200 μήπως και μελλοντικά αυγατεψει ο εξοπλισμός . Τελικά ερχόμενο το 200 κατάλαβα πως και με το 100 μια χαρά θα ήμουν καθώς ενώ το έχω γεμίσει παραμένει ψιλόαδειο . Μερικές φωτογραφίες για φίλους που ενδεχομένως να ψάχνονται . Περιέχει και αδιάβροχη κουκούλα , εντελώς ανεξάρτητη απο την τσάντα .

Attachments

• IMG_20210924_134741.jpg
    IMG_20210924_134741.jpg
    2.2 MB · Views: 25
  • IMG_20210924_134828.jpg
    IMG_20210924_134828.jpg
    2.5 MB · Views: 22
  • IMG_20210924_134910.jpg
    IMG_20210924_134910.jpg
    2.4 MB · Views: 25
  • IMG_20210924_140057.jpg
    IMG_20210924_140057.jpg
    2.1 MB · Views: 25
  • Like
Reactions: cacau and gkpapad

Tσουναμι νεων τσαντων απο την Μanfrotto (μιας και οι προηγουμενες σειρες γενικως δεν τραβηξαν στην αγορα)

Μαλακων με πολλαπλα ανοιγματα οπως απαιτει η ταση της αγορας και σκληρες για πιο ασφαλη μεταφορα εξοπλισμου.

CineD_Manfrotto-PRO-Bags-2-1300x750.jpg
Manfrotto_PRO-Light-TOUGH.jpg

Ο Μανιος MC δεν την έχει διαθέσιμη και στα ευρωπαϊκά amazon δυστυχώς δεν τη βρίσκω

Για δές και εδώ, στέλνουν απο ΕΕ.

Το Γαλλικό έχει πολύ καλή τιμή. Επειδή χρειάζομαι τιμολόγιο, πρέπει να κάνω κάτι για να αφαιρέσουν τον ΦΠΑ ή το αγοράζω έτσι και συμψηφίζεται εδώ ο ΦΠΑ;

Άλλη τιμή έχει η 13 L και άλλη η 6L , προσοχή δεν είναι η ίδια Messenger

Αν εισαι επαγγελματίας δηλώνεις στο προφίλ σου το ΑΦΜ με το EL μπροστά από τα νούμερα και το ΦΠΑ αφαιρείται

Το Γαλλικό έχει πολύ καλή τιμή. Επειδή χρειάζομαι τιμολόγιο, πρέπει να κάνω κάτι για να αφαιρέσουν τον ΦΠΑ ή το αγοράζω έτσι και συμψηφίζεται εδώ ο ΦΠΑ;

Πρεπει να μετατρεψεις τον λογαριασμο σου σε business account.

Ευκολο ειναι και γρηγορο σχετικα. Ισχυει (πλεον μετα το Brexit) μονο για το Ιταλικο, Γαλλικο, Ισπανικο και Γερμανικο Αμαζον.

καλησπέρα στην παρέα,
έχουμε καμιά πρόταση για messenger bag να χωράει μια mirrorless με φακό + 2-3 φακούς + ένα τριποδάκι gorillapod μέχρι 50-60€?
επίσης θα προτιμούσα κάτι σε ποιο street ή vintage στυλ