Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

45 ευρώ? Μόνο?

Πολύ καλά. Μια χαρά πρέπει να χωράει τον εξοπλισμό σου. Αν και νομίζω πως δύσκολα μπορείς να βολέψεις έναν 70-200/2.8 σε τέτοια τσάντα. Σε θήκη (στο οριζόντιο, σε κάθετο αποκλείεται) πρέπει να χωράει, φορεμένος στη μηχανή δεν ξέρω...

Αγορασα χτες τη vanguard oregon 23. Την αγορασα 69 ευρω αλλα νομιζω αξιζει τα λεφτα της. Εχω τοποθετησει μεσα ανετα ενα φλας ενα φακο και το σωμα με φορεμενο φακο (Α 700 με τον minolta 70-210) που ειναι μακρυς οσο ενα κουτακι μπυρας 500ml. Eπισης εχει ιμαντες που ειναι κρυμμενοι μεσα στα ποδαρακια που σταθεροποιεις τριποδο και πλαϊνους ιμαντες για προσαρμογη εξτρα θηκων για φακους κλπ. Επισης με ενα εξτρα ιμαντα γινεται και τσαντα ωμου. Θα ανεβασω φωτο με την πρωτη ευκαιρια να δειτε.

DSC00568.jpg
DSC00569.jpg
DSC00567.jpg
DSC00556.jpg
DSC00558.jpg
DSC00559.jpg
DSC00563.jpg
DSC00564.jpg
DSC00565.jpg
DSC06982.jpg

σορρυ για την ποιοτητα των φωτογραφιων εγιναν ολα πολυ βιαστικα, μολις ειχα μπει στο σπιτι και ειχε υγρασια ο φακος

Last edited:
Nikon D90 και φακός 18-105.

τι τσάντα θα προτείνατε? στα υπόψιν οτι ο κάτοχος δεν έχει σκοπό να αγοράσει -άμεσα- άλλο φακό.

εναλλακτικά -είναι σε σκέψη για ευρυγώνιο- σε συνδυασμό με τον 18-105 που ήδη έχει, τι θα προτείνατε?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Nikon D90 και φακός 18-105.

τι τσάντα θα προτείνατε? στα υπόψιν οτι ο κάτοχος δεν έχει σκοπό να αγοράσει -άμεσα- άλλο φακό.

εναλλακτικά -είναι σε σκέψη για ευρυγώνιο- σε συνδυασμό με τον 18-105 που ήδη έχει, τι θα προτείνατε?

Εχοντας τον ιδιο συνδυασμο + εναν τηλεφακο + φλας αγορασα απο ebay την Lowepro Slingshot 200AW. Μεχρι στιγμης με εχει βολέψει αρκετά..

Προσωπικά τις τσάντες τις sling δεν τις βολεύτηκα καθόλου. Εννοώ δείχνουν ότι είναι ιδανικές, στην πράξη όμωςς συνάντησα στη χρήση τους τα εξής προβλήματα:

1. Πολύ πολύ δύσκολες στη χρήση τους όταν φοράς μπουφάν. Το μπρος πίσω το λουρί και να βάζεις βγάζεις φακούς και σώμα, απλά δεν είναι βολικό, μετά τις πέντε πρώτες φορές προτιμούσα να βγάζω την τσάντα και να την ακουμπώ κάτω. Τότε όμως το πλαινό άνοιγμα λειτουργεί αποτρεπτικά, καθώς η τσάντα κάθεται λάθος.

2. Ακόμα κι όταν δεν φορώ πολλά ρούχα, το φέρε μπροστά την τσάντα κι άλλαξε φακό είναι εύκολο, όταν ο εξοπλισμός δεν είναι βαρύς. Το πολύ μέχρι 2,5 άντε 3 κιλά. Ότα έχεις έστω κι ένα τηλεφακό 2.8, τότε η κατανομή του βάρους αποκτά άλλη έννοια. Π.χ. νιώθεις ότι δεν μπορείς εύκολα να κρατήσεις τόσο βάρος εκεί ψηλά στο στήθος και ταυτόχρονα να δουλεύεις (π.χ. να αλλάζεις φακό ή φίλτρα).

Γι αυτό και χρησιμοποιώ είτε backpack (όταν κουβαλώ πολλά), είτε τσάντα ώμου (τη μια μηχανή με τους 3 ζουμ) είτε θήκη μέσης (όταν έχω μια μηχανή με ένα φακό).

Για το βαλε βγαλε φακους με σλινγκ τσαντες, ειναι οντως προβλημα, οπως λεει και ο Βλασσης. Για τη χρηση ομως, εγω δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα, ειτε με μπουφαν ειτε χωρις. Ισα ισα με βολεψε και μαλιστα περισσοτερο απο μια top loaded που εχω, με αποτελεσμα ακομα και αν εχω τη μηχανη με ενα φακο να προτιμω τη σλινγκ. Γουστα....
Εχω τη μικρη τη lowepro την 100ρα και με καλυπτει γιατι εχει και λιγο (εως αρκετο) χωρο για μικροπραγματα, τσιγαρα κινητο κτλ.
Προβλημα, οτι σε πολυωρο περπατημα, αν πιαστει ο ωμος σου, απο το χιαστι κρεμασμα δεν μπορεις να τη βαλεις στον αλλο ωμο... γλιστραει. Ισως ομως με καλυτερο λουρακι να καθεται πιο σταθερα.
Ενα αλλο συν που εχει, ειναι οτι μπορεις, εχοντας τη μπροστα σου, να λειτουργει ως τραπεζακι σταθεροποιησης για τα χερια, ωστε να βγαζεις πιο σταθερες φωτο.
Παντως το μεγαλυτερο μειονεκτημα, ειναι οντως οι αλλαγες φακων. Πρεπει να την ακουμπησεις κατω... ειδικα αν μιλαμε για βαρεις φακους.

εμενα με κουραζουν οι σλινγκ αμα περπαταω πολυ ωρα με μια. Αμα ειναι να την εχεις πολυ ωρα στην πλατη, και να περπατας πολυ, καλυτερα μια τσαντα πλατης ΙΜΗΟ

Από τις πιο βολικές λύσεις -και ίσως η πιο στυλάτη.

Κλασική αγγλική τσάντα ψαρικής (ναι, ναι, ψαρικής, καλά ακούσατε), με πολλαπλές χρήσεις: κάνει για χαρτοφύλακας (στυλ satchel) και γίνεται αμέσως άριστη φωτογραφική τσάντα έτσι και της βάλω ένα insert.

Έτσι έχουμε κάτι στο στυλ των Billingham (μάλλον η Billingham έχει πάρει το στυλ από αυτές!), πιο γερό, πιο πρακτικό και πιο ευρύχωρο.

Εγώ έχω αυτή
gelderburn_large.jpg

είναι η Gelderburn της αγγλικής Brady
πιο στενή από τις μεγάλες Billingham, πιο ελαφρυά, πολύ πιο στυλάτη.
Της έχω βάλει το insert της Billigham Hadley Large (πωλείται χωριστά, χωράει ακριβώς). Έχει μεγάλες μπροστινές τσέπες, πίσω θήκη για περιοδικά ή ό,τι θέλουμε, φαρδύ και ανθεκτικό τελαμώνα.

attachment.php

Τι είχα χωρέσει για το ταξιδάκι?
Canon 40D, Sigma 15-30, Canon 28-135is, Samyang 85/1.4, Nikkor 200/4 Ais, και μπροστά φορτιστή, δύο φίλτρα, πορτοφόλι, διαβατήρια κλειδιά κλπ κλπ. Το insert της Hadley Large έχει τρεις χώρους.

Εδώ είναι και μια (γιαπωνέζικη? Κορεάτικη?) σελίδα που έχει διάφορες Brady τροποποιημένες για φωτογραφική χρήση, με custom inserts.

Attachments

• _MG_8266.jpg
    _MG_8266.jpg
    198.3 KB · Views: 207
Last edited:
Καλησπέρα σας και πάλι μιας και το φλέγον πλέον θέμα μου είναι η θήκη μεταφοράς της νέας μου DSLR.
Από την σελίδα που αναφέρει το αρχικό μήνυμα μου εμφανίζει τρεις εναλλακτικές επιλογές: α. Topload Zoom 1 (μου τράβηξε το ενδιαφέρον αμέσως) , β. SlingShot 100 AW (έτσι και έτσι αυτή) , γ. Stealth Reporter D100 AW (πολύπλοκη και δεν είναι και ότι καλύτερο , νομίζω) και τέλος πήρε το μάτι μου και αυτή η οποία απ᾽ ότι είδα είναι κοντά στις διαστάσεις αν και δεν είναι για το δικό μου μοντέλο. Τι θα με συμβουλέψετε να κάνω τελικώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Είναι τρεις διαφορετικές τσάντες που θα έλεγα ότι δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. η πρώτη είναι να βάλεις τη μηχανή με ένα φακό για κάθε μέρα, η δεύτερη για μετακινήσεις με κάποιο επιπλέον φακό και κάποια αξεσουάρ και η τρίτη θα έλεγα ότι χωράει τα περισσότερα αλλά είναι ώμου και δεν είναι για πολύ μεγάλες διαδρομές. Το θέμα είναι για τη χρήση τη θες.

Φακό έχω έναν μόνο και ως ερασιτέχνης δεν σκέφτομαι προς το παρόν για άλλον έξτρα. Την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλω να έχω εκτεθιμένη τη μηχανή αλλά να μπορώ να την αποθηκεύω ως έχει με το φακό χωρίς να χρειάζεται να τον βγάζω - βάζω κάθε φορά (αν φυσικά δεν υπάρχει προβλημα να μένει πάντα επάνω)

Φακό έχω έναν μόνο και ως ερασιτέχνης δεν σκέφτομαι προς το παρόν για άλλον έξτρα. Την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλω να έχω εκτεθιμένη τη μηχανή αλλά να μπορώ να την αποθηκεύω ως έχει με το φακό χωρίς να χρειάζεται να τον βγάζω - βάζω κάθε φορά (αν φυσικά δεν υπάρχει προβλημα να μένει πάντα επάνω)

Τότε η Topload θα σε βολέψει (φαντάζομαι ότι ο φακός δεν είναι κανα θηρίο). Και μου φαίνεται και πολύ ενδιαφέρον αυτό το chest harness που δέχεται ως optional. Τη Νικον που έβαλες στο προηγούμενο ποστ, ξέχασε τη, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά (την πήρα ως δώρο με την D90 αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει για άλλο λόγo εκτός από αποθηκευτικό χώρο, στην ντουλάπα).

Τότε η Topload θα σε βολέψει (φαντάζομαι ότι ο φακός δεν είναι κανα θηρίο). Και μου φαίνεται και πολύ ενδιαφέρον αυτό το chest harness που δέχεται ως optional. Τη Νικον που έβαλες στο προηγούμενο ποστ, ξέχασε τη, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά (την πήρα ως δώρο με την D90 αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει για άλλο λόγo εκτός από αποθηκευτικό χώρο, στην ντουλάπα).

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο φακός είναι ο 18-55 που περιλάμβανε το κιτ

Παρε την Topload και καθαρισες. Ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε. Εχω ακριβως την ιδια και τη χρησιμοποιω ακομα που και που, παρολο που εχω δυο μεγαλυτερες.